KUBA 

Havana– Varadero

12 dana / avio

13.11. – 24.11.2019. 

Cuba libre! Zemlja slobode, jedinstvena cjelina spektakularna u svojoj različitosti, koja se sigurno ne može na pravi način sagledati ako se promatra s terase luksuznog hotela. Doživite ovaj tropski otok kojim vladaju muzika, boje, razigranost i pozitivna energija iz domova gostoljubivih i uvijek dobro raspoloženih Kubanaca. Kubanska svakodnevica je toliko specifična da i sama predstavlja atrakciju. Kuba Vam daje toliko mnogo slika, osjećaja, boja, mirisa, okusa, doživljaja, i treba Vam vrlo malo vremena kako bi počeli slijediti njen ritam života uz muziku i obavezan rum. Otok cigara, nadaleko poznatog Havana Club ruma, starih rustikalnih automobila u raznoraznim bojama i s najrazličitijim sirenama, zemlja revolucije, čarobnog mirisa kave, muzike, prava je destinacija za sve plesače, za buntovnike, za zaljubljene i usamljene, za one koji žele pobjeći od „zapadne kulture“. Posljednja oaza starog svjetskog poretka, mjesto na kojem vrijeme stoji, gdje je stres sveden na minimum, obiluje kako kulturnim i povijesnim atrakcijama, tako i prelijepim karipskim plažama. Zato posjetite Kubu dok se još nije promijenila, jer će Vas ovo putovanje naučiti veseliti se životu, važno je samo prepustiti se i preplavit će Vas nevjerojatan osjećaj vedrine.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Havana

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Havanu s usputnim presjedanjima.


2. dan: Havana

Dolazak u Havanu. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za utapanje u šarenu kubansku prijestolnicu. Havana Vam se na prvi pogled može učiniti kao nerješiva slagalica, ali ako naučite kako je složiti, pred Vama će se ukazati prelijepa slika. Havanu nitko nije mogao izmisliti. Suviše je neobuzdana, puna kontradiktornosti, a i pored 50 godina zapuštenosti, nestvarno je lijepa. Možda je za to kriva njena turbulentna povijest koja je i dalje vidljiva duž kolonijalnih ulica, punih uzavrele atmosfere. Možda je kriv pobjednički duh njenih žitelja ili neumorna energija salse koja se odbija o zidove i jednostavno navire iz ljudi. Nemojte dolaziti u Havanu s popisom pitanja. Dođite otvorenog uma i budite spremni na dugo, sporo zavođenje. Prošetajte ulicama Stare Havane i osjetit ćete duboku povezanost s prošlošću u impresivnoj tvrđavi pored obale ili na intimnim trgovima bez prometa. Noćenje.

3. dan: Havana

Krećemo s upoznavanjem grada i lokalnom kulturom. Utapamo se u svijet oko nas koji smo mogli vidjeti samo na TV-u… Stari američki automobili iz 50-ih godina, trgovine sa suvenirima posvećenim kubanskoj revoluciji, nasmiješeni i dobroćudni ljudi, energija grada koja se riječima ne može opisati. Počinjemo šetnju i obilazimo Staru Havanu (Havana Vieja) – kulturni i povijesni centar grada: Capitolio – kopija Washingtonskog Kapitola, Grand Teatro, kao i omiljeno šetalište lokalaca Malecon – Avenija pored mora. Kasnije zalazimo malo dublje, u srce starog grada, gdje se nalazi nekoliko prelijepih starih trgova: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, pješačka zona Obispo. Poslije ovakvog dana, najbolje se opuštamo uz mojito i obaveznu cigaru… Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: Havana

Dan za odmor i hedonizam. Slobodno vrijeme u Havani ili fakultativni izlet na jednu od prelijepih plaža nedaleko od Havane – Santa Maria del Mar. Dan rezerviran za kupanje, sunčanje i upijanje ritmova salse. Zalazak sunca na poznatoj tvrđavi Tres Rejes del Moro – najljepša panorama Havane. Povratak u večernjim satima. Večer započinjemo ispijanjem poznatih i danas po cijelom svijetu raširenih koktela koji su nastali na Kubi – Daiquiri u „El Floridita“ ili Mojito u „La Bodeguita del Medio“ – omiljenim mjestima Ernesta Hemingwaya. A navečer – provod na kubanski način – Casa de la Musica ili neki od drugih poznatih barova Havane… Noćenje.

5. dan: Havana

Obilazak novog dijela Havane (Vedado) počinjemo od najpoznatijeg Trga revolucije na Kubi – nacionalni memorijal “apostola” kubanske nacije Joséa Martija – toranj visok 139m, čuveni mural Ernesta Che Guevare i legendarnog Camila Cienfuegosa. Nastavljamo do sveučilišta, hotela Havana Libre i poznate La Rampe – centra novog dijela grada. Nakon pauze za ručak, odlazimo do poznatog hotela Nacional, uz piće u prelijepom vrtu s pogledom na aveniju Malecón i ocean, završavamo još jedan uzbudljivi dan u Havani. Slobodna večer. Noćenje.


6. dan: Havana

Slobodan dan ili fakultativni cjelodnevni odlazak u dolinu Viñales. Čekaju nas prelijepi predjeli zapadne Kube. Vidjet ćemo kako žive i rade ljudi van velike prijestolnice i upoznati se s pojedinostima po kojima je Kuba svjetski poznata. U gradiću Pinar de Rio obilazimo tvornicu ruma, a nakon toga idemo u posjetu pećini s izvorima rijeke San Vicente, kroz koju prolazimo pješice i čamcima, istražujući fantastične pećinske ukrase. Pauza za ručak, nakon koje odlazimo do nevjerojatnog murala Prapovijesti – naslikan 60-ih godina prošlog stoljeća na liticama poznatih Mogotesa (gigantske okamine – planine), jedan je od najvećih murala na svijetu. U povratku svraćamo na plantažu duhana na kojoj ćemo vidjeti kako se gaji, suši i ručno mota duhan od kojeg se proizvode poznate kubanske cigare. Povratak u Havanu u večernjim satima. Slobodna večer. Noćenje.

7. dan: Havana – Varadero

Spremamo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do polaska za Varadero. U dogovoreno vrijeme krećemo za Varadero. Dolazak i transfer do smještaja u Varaderu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8.–11. dan : Varadero

Varadero je najveće i najpopularnije ljetovalište, ne samo na Kubi, nego na čitavim Karibima. To nije slučajno. Plažu dugu 20 kilometara, s bijelim pijeskom i tirkiznim morem, mnogi smatraju jednom od najljepših na svijetu. Budite jedan od tisuća posjetitelja koji dolaze u Varadero svake godine kako bi opustili i uživati u mirnom moru i toplom suncu ovog karipskog raja. Varadero ima za ponuditi još mnogo toga. Osjetite okus kubanske kulture u brojnim galerijama, kabareima, barovima, tržnicama… uz živu glazbu, cigaru i čašu ruma.

Slobodni dani za uživanje, odmor i upijanje energije Kariba. Sumiramo dojmove cijelog putovanja, diskutiramo o revoluciji, sunčamo se, kupamo i odmaramo na plaži koja je najveća i najljepša na čitavoj Kubi. Bijeli pijesak, kristalno čisto more s nijansama zelenog i plavog, šareni kokteli i latino ritmovi… 3 noćenja.

11. dan : Varadero – Beograd

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Transfer do zračne luke u Havani. Let za Beograd s usputnim presjedanjem.

12. dan : Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


Smještaj :

Casa particular (privatni smještaj): Casa particular su sobe koje Kubanci iznajmljuju u turističke svrhe za što je potrebno prethodno dobiti dozvolu države. Kuće se nalaze u kvartu Havana Centro u Havani na oko 1km udaljene od strogog centra grada (zgrade Capitolio). U ponudi su 1/2 i 1/3 sobe.

Varadero – hotel 3* : Hotel se nalazi u blizini plaže. Sobe su dvokrevetne, svaka soba ima svoju kupaonicu. U okviru hotela nalaze se bazen i restoran koji su dostupni gostima hotela. 


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi ) 


13.11. – 24.11.2019. 

12.000kn 10.500kn

Za prijave i uplate predujma do 14.10. od min. 3.750kn cijena je 10.125kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 14.10. cijena je 9.750kn

 

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!

Kuba + Meksiko

Kuba 13 dana

Kuba 17 dana


Aranžman obuhvaća :
-Avio prijevoz (Beograd – Havana – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja u Havani u privatnom smještaju (Casa Particular -1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-4 noćenja u Varaderu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe na bazi all inclusive usluge)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća :

-Vizu za Kubu (agencija je može ishodovati i cijena je 450 kn)
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o aviokompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Provincija Pinar del Rio i Viñales 
Zapadna provincija Kube zaštićena je od UNESCO-a kao prirodno dobro od svjetskog značaja. Usputna posjeta plantažama duhana i tvornici ruma gdje možete vidjeti kako se proizvode dva najveća izvozna aduta Kube. Odlazak do Indijanske pećine, vožnja čamcem kroz jezero koje se nalazi u njoj i posjeta neobičnom krajoliku brda Sierra de Viñales, koji je jedinstven po stjenovitim uzvišenjima koja se zovu mugotes – panoramsko razgledanje. Povratak u Havanu. Ručak je uključen u cijenu izleta.

Playas del Este i Castillo de Tres Reyes Del Moro 
Prvi susret s kubanskom tropskom, atlantskom obalom. Posjeta prelijepim plažama istočno od Havane, uživanje, kupanje i opuštanje na atlantskoj obali Kube. Pri povratku u centar grada zaustavljamo se u dvorcu Tres Reyes Del Moro, kako bismo razgledali najljepšu panoramu Havane i njenog zaljeva kao i divan zalazak sunca nad gradom.

Kuća Ernesta Hemingwaya 
Obilazak imanja i kuće jednog od najznačajnijih pisaca 20. stoljeća (Quinta Vigia), koji je utočište i inspiraciju našao u predgrađu Havane, u kojem nastaju neka od njegovih najznačajnijih djela, poput legendarnog romana “Starac i more”. Imanje je ostalo u identičnom stanju u kojem ga je poznati pisac ostavio te ćete se moći diviti impresivnoj kolekciji lovačkih trofeja, originalnom pisaćem stroju i naravno, mnoštvu različitih vrsta skupocjenog alkohola kojeg u Hemingwayevoj kući nikada nije manjkalo. Njegova poznata jahta “Pilar” također je dio postave, a zanimljivo je popeti se na toranj-promatračnicu u kojem je često pisao, i vidjeti malo groblje Hemingwayevih ljubimaca.

Cayo Blanco de Norte i kupanje s dupinima 
Varadero je jedno od najpoznatijih odredišta turista na Kubi, a u njegovom najbližem okruženju nalazi se i nekoliko desetina malih otoka, s lijepim plažama finog bijelog pijeska, u hladu tropskih palmi. Najpoznatije među njima je Cayo Blanco, na koje Vas vodimo na ovom izletu. Prije nego dođemo do ovog rajskog mjesta, pozdravit ćemo se i s dupinima, s kojima ćemo plivati 20-ak minuta. (Fotografija s dupinom 10€, izrađuje se do kraja dana i doprema do smještaja) – druženje s ovim inteligentnim morskim sisavcima izmamit će osmijeh svakome, a nakon ovoga slijedi uživanje na plaži Cayo Blanco, na kojoj imamo i ručak. Do i od otoka vozi nas katamaran, na kojem također imamo otvoreni bar nacionalnih pića uključen u cijenu. Kapetan i posada priređuju i posebne animacije – naučite plesati salsu kao pravi pirati s Kariba!

 

PRIJAVI SE