NOVA GODINA 2020.

IZRAEL 

8 dana / avio

27.12. – 04.01.2020.


Putovanje u Izrael je putovanje u zemlju gdje se prošlost i sadašnjost prepliću u jedno. Izrael je nevjerojatno dramatičan i raznovrstan. Površinski mala, ova zemlja je od neprocjenjive važnosti za pripadnike tri velike svjetske religije, jer se u Izraelu spajaju putevi židovskih, kršćanskih i muslimanskih hodočasnika. S razlogom nosi ime ,,Sveta zemlja’’, jer duhovna tradicija čini njegovu suštinu. Izrael je jedna od najfascinantnijih, najintrigantnijih i najsloženijih zemalja na svijetu. U smislu veličine je mala, ali društveno, povijesno i zemljopisno predstavlja jedinstvenu asocijaciju kontrastnih atributa među narodima i kulturama u svijetu. Tropska morska odmarališta, bizantske crkve, socijalistički stil naselja, tradicija, pustinjski predjeli, poljska kuhinja, deve, sve se to može naći u Izraelu. Mediteranska zemlja s izrazitim prigradskim obilježjem, oduvijek je bila atrakcija za putnike koji žele  upoznati kolijevku čovječanstva.


Plan i program puta :

1. dan (27.12.): Beograd – Temišvar

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u večernjim satima. Transfer do zračne luke u Temišvaru. 

2. dan (28.12.): Temišvar – Tel Aviv

Let za Tel Aviv u ranim jutarnjim satima. Dolazak u Tel Aviv i transfer do smještaja. Nakon kraćeg odmora, krećemo u avanturu i upoznavanje jednog od najkozmopolitskijih gradova na svijetu, poznatog po ludom noćnom provodu. Moderan i mlad, pun pozitivne energije, ovaj grad Vam podjednako uzima i daje nevjerojatnu energiju. Božanstvene plaže, mekani pijesak, topli istočni Mediteran, mistični Carmel market, barovi i hrana osvojit će Vas momentalno. Noćenje.

3. dan (29.12.): Tel Aviv

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Jaffe, starog dijela grada koji se nalazi južno od modernog dijela, mjesta koje je smješteno na obalama istočnog Mediterana duže od 4.000 godina. Za razliku od Tel Aviva s kojim se ujedinio 1950. godine, ovdje još uvijek dominira stanovništvo muslimanske vjeroispovijesti, arapska kultura i neodoljivi mirisi začina Bliskog istoka. Vidjet ćemo Staru luku, crkvu sv. Petra, Andromedinu stijenu, Stari svjetionik… Slobodno poslijepodne za odlazak na plažu. Noćenje.

4. dan (30.12.): Tel Aviv – Jeruzalem

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak jednog od najstarijih gradova na svijetu i važnog centra za tri najznačajnije religije – Jeruzalema. Krećemo rano i obilazimo Yad Vashem memorijalni centar holokausta, stari grad sa zidinama, via Dolorosa, crkvu Kristovog groba, Brdo hrama, Al Aksa džamiju, Zid plača, armensku, muslimansku, kršćansku i židovsku četvrt… Slobodno vrijeme do polaska za Tel Aviv. Predlažemo posjetu Muzeju Izraela u kojem ćete se upoznati s fascinantnom poviješću ove čarobne zemlje. Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

5. dan (31.12.): Tel Aviv – Mrtvo more

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni izlet do tvrđave Masada i Mrtvog mora. Put nas prvo vodi do ljetne rezidencije kralja Heroda i mjesta koje oduzima dah. S fantastičnim pogledom na Mrtvo more, čiji će prizor ostati ovjekovječen u Vašim mislima. Koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo doživjeti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svijetu, u kojem salinitet iznosi nevjerojatnih 34%. A kada pomislimo da se dno nalazi na minus 420 metara, možda se i zapitate što sve kriju morske dubine. Usput ćemo obići rezervat prirode Ein Gedi, rijetku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi. Povratak u Tel Aviv. Dočekajte Novu godinu u nekom od najpoznatijih klubova ili na ulicama Tel Aviva. Noćenje.

6. dan (01.01.): Tel Aviv  – Haifa

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Haife. Jedan od najljepših gradova u Izraelu, poznat po svojim čuvenim vrtovima Bahai, koji će Vas očarati ljepotom. Haifa je danas ujedno i najveća luka u zemlji pa je mnogi nazivaju i „kapija Izraela“. Imat ćete priliku  okusiti i najbolji grapefruit na svijetu kojeg ovdje ima u izobilju. Na promenadi uz samu obalu mora, zastat ćemo na pauzu za kavu i uživati u pogledu na svjetlucavi Mediteran. U povratku ćemo svratiti do Cezareje, grada koji je Herod posvetio Cezaru Augustu, prije više od 2.000 godina. Romantičan, slikovit, pun predivnih pejzaža, pravo mjesto za uživanje. Povratak u Tel Aviv u poslijepodnevnim satima i slobodno vrijeme za plažu. Noćenje.

7. dan (02.01.): Tel Aviv – Nazaret

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Nazareta i Galilejskog jezera. Drevni grad u kojem je živio Isus Krist, mističan, opuštajući i danas pretežno muslimanski grad. Posjetit ćemo crkvu Proglašenja, mjestu gdje je Arhanđel Gabrijel objavio rođenje Krista, najveću katoličku crvku na Bliskom istoku, kao i samu pravoslavnu crkvu sv. Gabrijela. Nastavak puta prema Galilejskom jezeru, najvećem slatkovodnom jezeru u Izraelu, kojeg „hrani“ i sveta rijeka Jordan. Jezero se nalazi na obroncima Golanske visoravni, kamena spoticanja između Sirije i Izraela. Povratak u Tel Aviv u večernjim satima. Noćenje.

8. dan (03.01.): Tel Aviv – Haifa

Slobodno vrijeme za istraživanje grada, kupovinu suvenira. Noćenje.

9. dan (04.01.): Tel Aviv – Temišvar – Beograd

U jutarnjim satima napuštamo smještaj. Transfer do zračne luke i let za Temišvar. Dolazak u Temišvar i transfer do Beograda. Kraj programa. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ :

Tel Aviv 

A) Blue Sea Marble hotel 3* ili sl. – nalazi se na 100 metara od plaže i u blizini Dizengoff trga. U blizini smještaja nalazi se puno restorana i Carmel tržnica. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. U sobi se nalazi TV i klima uređaj. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet. 

B) Prima Tel Aviv hotel 4* ili sl. – nalazi se na 800 metara od Dizengoff trga i na 100 metara od plaže. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. U sobi se nalazi sef, TV, frižider i kuhalo. U okviru hotela se nalazi restoran i bar. Gostima je dostupan besplatan WiFi internet. 


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič)


HOTEL 3* 

1149€ (999€) 7.500kn – Promocija!

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 7.125kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 6.750kn


HOTEL 4*

1249€ (1099€) 8.250kn – Promocija!

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 7.875kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 7.500kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Transfer na relaciji Beograd – Temišvar – Beograd
-Avio kartu na relaciji Temišvar – Tel Aviv – Temišvar s uključenim svim pristojbama i ručnim prtljagom do 10kg
-Sve transfere po programu putovanja
-7 noćenja u Tel Avivu u odabranom hotelu (1/2 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za Check in prtljag (100€ – 20kg prtljaga na relaciji Temišvar – Tel Aviv – Temišvar)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa putovanja. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.


Razgledanje Tel Aviva i Jaffe 

Razgledanje traje 3-4 sati u zavisnosti od tempa grupe i interesa s jednom usputnom pauzom (sportska obuća ili druga udobna obuća, lagana garderoba, šešir, naočale, krema za sunce, voda). Obilazimo Staru luku, crkvu sv. Petra, Andromedinu stijenu, Stari svjetionik i još mnoge znamenitosti.


Jeruzalem  

Centar tri velike religije, misteriozan i magičan! Obilazimo Yad Vashem, memorijalni centar holokausta, stari grad sa zidinama, via Doloresa, crkvu Kristovog groba, Brdo hrama, Al Aksa džamiju, čuveni Zid plača, armensku, muslimansku, kršćansku i židovsku četvrt. (Obavezne su duge hlače ili duge suknje, lagana garderoba, majice strogo kratkih ili dugih rukava, marama preko ramena ako imate majicu na bretele).  


Masada sunrise, Ein Gedi, Mrtvo more – jug – prirodne ljepote i veličanstvena palača  judejskog cara Heroda

Put nas prvo vodi do ljetne rezidencije kralja Heroda i mjesta koje oduzima dah. S fantastičnim pogledom na Mrtvo more, Vaše će fotografije ostati  zauvijek u Vašim mislima. Koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo doživjeti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svijetu, u kojem salinitet iznosi nevjerojatnih 34%. A kada pomislimo da se dno nalazi na minus 420 metara, možda se i zapitate što sve kriju morske dubine. Usput ćemo obići rezervat prirode Ein Gedi, rijetku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi.


Caesarea, Akko, Haifa, Rosh Hanikra (granica s Libanonom) 

Sjever – bogata zaostavština od Rimljana do Križara, Francuza i Britanaca do Bahai sekte. Caesarea je romantičan, slikovit grad, pun predivnih pejzaža, pravo mjesto za uživanje. Haifa, najveća luka Izraela sigurno je najpoznatija po svojim Bahai vrtovima, koji Vas neće ostaviti ravnodušnima.


Nazaret, Galilejsko jezero, sveta rijeka Jordan – tragovima ranog kršćanstva 

Nazaret, rodni grad Isusa Krista, gdje ćemo posjetiti užu gradsku jezgru, crkvu Proglašenja, crkvu sv. Gabriela, a zatim poći put Galilejskog jezera koje hrani sveta rijeka Jordan. Potrebna je lagana garderoba, biti pristojno odjeveni za Nazaret, kupaći, zaštita od sunca. 

PRIJAVI SE