NOVA GODINA 2020.

JAPAN

9 dana / avio 

27.12. – 04.01.2020.

Kad pomislite na Japan, mašta Vam se ispunjava različitim slikama drevnih tradicija, predivnih predjela i fascinantnom kulturom. Iako je japanska prošlost vrlo bogata događajima i zanimljiva, današnji Japan je isto tako fascinantan s vrhunskom tehnologijom i predivnom arhitekturom, koja još uvijek održava tradiciju ove zemlje. Bilo da želite iskusiti hranu koju do sada niste probali ili želite otići u kupovinu u neki od najboljih svjetskih shopping centara, Japan je mjesto za Vas. Na površini, Japan je urban i moderan, no zađete li u dubinu, naći ćete brojne mogućnosti povezivanja s tradicionalnom kulturom ove zemlje. Japan je poznat po svojim hramovima i svetištima, kao i arhitektonskim čudima i povijesnim spomenicima.

Tokyo se sastoji od 26 gradova, 6 gradića i 8 sela koji su tijekom stoljeća srasli u jedno i oblikovali kompleksan, poticajan i zavodljiv grad. Japanska metropola je istovremeno uzbudljiva, intrigantna i iscrpljujuća. Tokyo nudi veliki broj znamenitosti i senzacije, moderan dizajn i oko 100.000 restorana, kaotičan je i glasan, i smiren poput zena, urban s visokim neboderima i stidljiv sa skrivenim hramovima. Japanska prijestolnica je grad trešnjinog cvijeta i parkova, visoke mode, visoke tehnologije i visokih zgrada, užurbanih, nasmiješenih, ljubaznih i vrijednih Japanaca, rituala i tradicije, točnosti, skromnosti i umjerenosti…


Plan i program puta:

1. dan (27.12.): Beograd – Tokyo

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Tokyja s usputnim presjedanjem.

2. dan (28.12.): Tokyo

Dolazak u Tokyo. Transfer metroom do smještaja i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje na Tokyo. Za one koji nisu previše umorni – odlazak u Ropongi district – kvart Tokyja s bogatim noćnim životom. Noćenje.

3. dan (29.12.): Tokyo

Dobrodošli u budućnost! Ovako bi se najbolje mogao opisati osjećaj koji Vas obuzme na prvi pogled glavnog grada Japana. Krećemo u fakultativni obilazak grada s vodičem. Preko dana obilazimo Ueno district i uživamo u hramovima i fantastičnim vrtovima, ukombiniranim s futurističkim građevinama i neboderima koji ih okružuju. Nakon Uena, odlazak do Tokyo kolodvora gdje ćete snimiti sjajne fotografije ovog savršenog grada i gdje kratko pauziramo za ručak. Nakon kraćeg odmora, odlazak do kompleksa Imperial Palace koji je otvoren za posjete samo jedanput godišnje, 02.01., ali mi uživamo u parkovima u panorami ovog nevjerojatnog zdanja. Nastavljamo metroom u Shinjuku district i Electric City, penjemo se na jedan od nebodera s kojeg se pruža nestvarni pogled na poslovni kvart Tokyja. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za šetnju i bolje upoznavanje grada. Noćenje.

4. dan (30.12.): Tokyo

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: vožnja metroom, gdje ćemo vidjeti zadivljujuću organiziranost i uređenje ove zemlje. U prijepodnevnim satima odlazimo na tržnicu u districtu Tsukiji i uživamo u okusu originalnog japanskog sushija i ostalih specijaliteta od svježe ribe. Poslije hrane put nas vodi prema Ginzi, najstarijem i najpoznatijem shopping districtu Tokyja. Nastavljamo užurbanim tempom i krećemo se put Tokyo Maritime City (Odaiba district), koji predstavlja grad u gradu. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera, trgovačkih centara uz neizbježno uživanje na gradskoj plaži, učinit će nam ovaj dan nezaboravnim. Dalje nastavljamo do Asakusa districta gdje obilazimo najpoznatiji hram u Tokyju, Sensouji, i razgledamo stotine štandova koji su načičkani na sve strane ovog districta, isprobavamo japanske slatkiše i ostale specijalitete. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan (31.12.): Tokyo – Fuji

Slobodan dan ili fakultativan cjelodnevni izlet do planine Fuji – (Fuji je s 3,776 metara najviša planina u Japanu). Nije iznenađujuće da je gotovo savršeni oblik vulkana obožavan kao sveta planina među umjetnicima i običnim ljudima. Fuji je uspavani vulkan koji se zadnji put probudio 1708. godine. Odlazimo u mjesto Kawaguchiko u podnožju planine koja je simbol Japana. Šetnja pored jezera Kawaguchi i uživanje u pogledu na planine čije se konture ocrtavaju na površini jezera. Ako vremenski uvjeti dozvoljavaju, popet ćemo se do 5. stanice na planini Fuji i uživati u sjajnom pogledu na Fuji i Tokyo. Povratak u Tokyo u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima pripremamo se za Novu godinu. Dočekajte Novu godinu u nekom od mnogobrojnih klubova i restorana ili na ulicama Tokyja. Noćenje.

6. dan (01.01.): Tokyo – Kamakura

Slobodan dan u Tokyju ili fakultativni poludnevni  izlet u Kamakuru. Kamakura je najstariji grad Japana i poznat je po tome što je bio sjedište prvih šoguna i prijestolnica Japana izmedju 1185. i 1333. godine. Predstavlja grad – muzej jer se u njemu nalazi 19 šinto svetišta i 65 budističkih hramova. Glavna atrakcija grada je statua Bude – Daibutsu, izlivena od bronce, visine 13,5 metara. Obilazak grada i slobodno vrijeme za odmor i relaksaciju. U poslijepodnevnim satima povratak u Tokyo.  Noćenje.

7. dan (02.01.): Tokyo – Nikko

Buđenje. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni poludnevni izlet za gradić Nikko. Nikko je smješten među prelijepim planinama i krase ga hramovi, svetišta, palača i grobnica. Tu se nalazi i mauzolej Toshogu Shrine (šoguna Ieyasu Tokugawe), koji je i osnivač Tokugawa Šogunata – feudalne vojske u Japanu, koja  je vladala preko 250 godina. Obilazak mauzoleja Tokugawa i hrama Rinnoiji, najznačajnijeg budističkog hrama u Nikku. Slobodno vrijeme za šetnju gradom i individualne obilaske po želji. Povratak u Tokyo  u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan (03.01.): Tokyo – Beograd

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do transfera za zračnu luku za kupovinu suvenira, shopping i individualne aktivnosti. Transfer metroom do zračne luke u dogovoreno vrijeme. Let za Beograd s usputnim presjedanjem.

9. dan (04.01.): Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ :

Tokyo: Apa hotel 3* ili sl. – nalazi se u districtu Chuo, u blizini metro stanice. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet. 


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič)


1399€ (1299€) 9.750kn – Promocija!

27.12. – 04.01.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 9.375kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 9.000kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd-Tokyo-Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-6 noćenja u Tokyju u hotelu 3* (1/2 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o aviokompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje




FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.


Razgledanje Tokyja 1

Slobodne aktivnosti ili fakultativni obilazak Tokyja. Nakon jutarnje kave krećemo u šetnju do Asakuse, dijela grada koji je u razdoblju Edo bio centar zabave, a danas rijetka drevna ambijentalna cjelina Tokyja. U njemu se nalazi jedan od najpoznatijih i najznačajnijih budističkih hramova prijestolnice. Nakon prvog upoznavanja s budizmom u Japanu, krećemo put jednog od najljepših gradskih parkova – Ueno. Tada ćemo se i prvi put susresti s jednim od najrazgranatijih i najorganiziranijih sustava podzemne željeznice – tokijskim metroom. Ueno, na koji stižemo, također je poznat i po velikom broju muzeja, galerija, hramova i, naravno, Zoo vrtu. Ovdje ćemo kratko pauzirati za ručak nakon čega nastavljamo do Tokyo kolodvora, prvoj željezničkoj stanici ovog grada, koju je u početku samo pošta koristila. Danas je ovo jedna od najvećih i najznačajnijih željezničkih kolodvora u gradu, ali s nje polaze i autobusi za različite dijelove zemlje. Ona se takoreći krije između velikog broja poslovnih zgrada koje predstavljaju jedno ozbiljno lice ovog grada. Nakon toga, polako se krećemo prema Imperijalnoj palači. Ulaz u palaču i unutrašnje dvorište nije dozvoljen, iako se car dva puta godišnje obraća naciji s balkona, za svoj rođendan 23. prosinca i nakon najvažnijeg japanskog praznika – Nove godine – 2. siječnja.


Razgledanje Tokyja 2

Vozimo se metroom, zadivljuje nas organiziranost i uređenje ove zemlje. U prijepodnevnim satima odlazimo na tržnicu u districtu Tsukiji i uživamo u ukusu originalnog japanskog sushija i ostalih specijaliteta od svježe ribe. Poslije hrane, put nas vodi prema Ginzi (najstariji i najpoznatiji trgovački kvart Tokyja, a danas „samo“ najglamurozniji). Nastavljamo jakim tempom i krećemo se put Tokyo Maritime City (Odaiba district), koji predstavlja grad u gradu, a napravljen je umjetnim spajanjem 6 otoka u Tokyo zaljevu. Do njega se stiže čuvenim mostom Duga. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera, trgovačkih centara uz neizbježno uživanje na gradskoj plaži, učinit će nam ovaj dan nezaboravnim. Nastavljamo metroom u Shinjuku district, penjemo se na jedan od nebodera s kojeg se pruža nestvaran pogled na poslovni kvart Tokyja. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za šetnju i bolje upoznavanje grada. 


Kamakura 

Na izlet se kreće u jutarnjim satima. Prvo dolazimo do Tokyo stanice, odakle se ukrcavamo na vlak koji nas direktno vozi u srce prve šogunske prijestolnice – Kamakuru. Iako danas ostatke tog razdoblja nećemo naći, vidjet ćemo druge značajne spomenike japanske kulture i provesti ugodno poslijepodne kupujući suvenire. Po dolasku u Kamakuru, lokalnim autobusom se prevozimo do najznačajnijeg spomenika grada – Velikog Bude (Daubutsu). Nakon obilaska ostataka hrama i statue, krećemo se putem crvene ulice Komachi Dori, koja je ispunjena lokalnim restoranima, suvenirnicama i trgovinama raznorazne robe koje Japanci naprosto obožavaju. Bez dužeg zadržavanja u ovoj ulici, krećemo se do čuvenog svetišta Tsurugaoka Hachimangu. Ovo je najznačajnije svetište u gradu, osnovano davne 1063. godine u praskozorju šogunata. Hram je posvećen božanstvu Hachumanu, zaštitniku samuraja. Nakon obilaska hrama slijedi slobodno vrijeme za opuštanje, uživanje u vrtovima svetišta, ručak i kupovinu suvenira. Povratak u Tokyo u poslijepodnevnim satima.


Nikko

Na teritoriju današnjeg Nikka prvi hram je osnovan prije 1.200 godina, ali i mjesto gdje je jedna od najznačajnijih ličnosti japanske povijesti šogun Tokugawa leyasu, skromno poželio da mu njegovi nasljednici izgrade malo svetište i promoviraju ga u božanstvo! Tko mu je mogao reći “ne” – apsolutno nitko! Mi polazimo na ovaj izlet u jutarnjim satima, a po dolasku u Nikko krećemo se ka planini gdje se nalaze svetišta i hramovi. Fundamentalni dio naše posjete Nikku, jest obilazak svetišta Toshogu i mauzoleja Tokugawe leyasua. Ovo spektakularno svetište će biti pod rekonstrucijom, u različitim etapama će se različiti dijelovi obnavljati, ali ćemo moći  sagledati kako se veličina i moć Tokugawe leyasua odrazila na njegov posljednji dom. Nakon obilaska šinto svetišta i pobližeg upoznavanja s detaljima ove stare japanske religije, krećemo se do hrama Rioan-ji – budističkom hramu koji datira još iz VIII stoljeća. Ovo što danas vidimo većinom je novijeg datuma. Potom se krećemo do željezničkog kolodvora kako bismo uhvatili vlak i vratili se u Tokyo. Zbog brzog tempa, malo vremena i mjesta za pauzu za ručak, savjetujemo da se opremite sendvičima.


Fuji 

Fuji je najviša i najznačajnija planina Japana i svakako nešto što ne smijete propustiti. Ovaj aktivni vulkan se nalazi na svega 100km od japanske prijestolnice. Po vedrom danu Fuji se može spaziti s različitih vidikovaca u Tokyju. Naravno, mi ćemo joj se približiti što više možemo, a da i dalje možemo uživati u posjeti. Visina ovog poznatog vulkana skoro pa savršenog konusnog oblika i razdoblje godine, će nam odrediti na koje ćemo načine moći uživati u ovoj planini. Uglavnom od kraja travnja do početka  studenog, ukoliko vremenski uvjeti budu pogodni, popet ćemo se na petu stanicu koja se nalazi na 2.305m, što je skoro 1.500m niže od samog vrha Fujija. S ovog mjesta može se uživati u pogledu, prošetati putevima odakle kreću staze za ljetno osvajanje vulkanskog vrha, s kojeg se otvara prelijep pogled na nacionalni park Fuji – Hakone – Izu. Potom se autobusom spuštamo  do jezera Kawaguchiko, na kojem ćemo se prošetati oko jezera, kako bismo posjetili mjesta s kojih se može uživati u pogledu. Nakon slobodnog vremena i pauze za ručak krećemo putem Tokyja. Ukoliko vremenski uvjeti ne dozvoljavaju penjanje  na petu stanicu, provest ćemo dan na jezeru Kawaguchiko, na kojem je više pozicija odakle se može uživati u pogledu na planinu.



 

PRIJAVI SE