NOVA GODINA 2020.

Singapur + Bali + Malezija

16 dana 

30.12. – 15.01.2020.

Singapur je financijski centar Azije i kozmopolitska i najmodernija otočna grad-država jugoistočne Azije. Kada se spomene Singapur, glavna asocijacija su neboderi i moderna arhitektura. Grad spaja malajsku, kinesku, arapsku, indijsku i englesku kulturu i religiju. Njegova jedinstvena etnička tapiserija pruža posjetiteljima širok spektar sadržaja za razgledanje i otkrivanje. Otok leži jedan stupanj sjeverno od ekvatora, obuhvaća otok Singapur i 58 manjih otoka. Glavni grad Singapur pokriva trećinu glavnog otoka. Odlična infrastruktura otočne republike omogućava posjetiteljima da uživaju u njegovim brojnim lokacijama i atrakcijama u sigurnom, čistom i zelenom okruženju. Singapur se zove “Garden City” zbog svojih brojnih parkova i bujne vegetacije. Njegovu ljepotu upotpunjuje i bogato kulturno naslijeđe. Kako je Singapur multikulturalna sredina, u njemu se mogu čuti razni jezici, a službeni su malajski, mandarinski, tamilski i engleski. Jezgra Singapura je kolonijalni okrug. Svaka enklava ima svoj poseban “šmek”, od aromatičnih trgovina začina Little Indije, oronule Kineske četvrti, gdje je još uvijek moguće naići na kaligrafa koji piše priču, ili arapske četvrti pretrpane trgovinama finih tkanina i svile.

Bali je inspiracija, višedimenzionalno stanje uma, magični otok prošaran netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim rižinim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih otoka je tradicija i duhovnost nasmiješenih mještana, koji ponosno slave svoju kulturu i njeguju identitet. Balinežani su vrlo pobožni i vjeruju u ,,karmu’’ ili “dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi”. Upoznajte narod čija djeca uče tri jezika – balijski, jezik sa svećenicima, jezik s prirodom i životinjama – i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropski otok nasmiješenih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da se želite opustiti na bijelim pješčanim plažama ispod zelenih palmi ili odmarati uz zvuke valove koji zapljuskuju grebene. Osjetite blagodati aroma i spa terapije, ispraznite svoj um uz jogu, tai chi, surfajte ili se oprobajte u cjenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je otok koji je potpuno odolio modernizaciji i globalizaciji i na kojem se još uvijek živi po pravilima koja se desetljećima nisu mijenjala.

Malezija je zemlja tri naroda, tri civilizacije i tri vjere spojenih u jednu cjelinu na zajedničkom prostoru. Kao pogodno tranzitno područje, Malezija je stoljećima bila centar kulture, te su se tako izmiješale različite nacije. Kinezi su preko Malezije prevozili začine, dok su Indijci trgovali svilom. Rezultat višedesetljetnih miješanja su nove rase, te danas svaka od njih ima svoje ime, praznike i kulturu. Multikulturalizam nije od Malezije napravio samo gastronomski raj nego i dom za stotine živopisnih festivala. Ako želite upoznati Aziju, Malezija je  prva destinacija koju biste trebali posjetiti, baš zbog toga što predstavlja Aziju u malom. Svjetlucava prijestolnica kozmopolitskog duha, Kuala Lumpur odiše kolonijalnom arhitekturom, urbanistički savršeno uklopljenim građevinama, šarenim hramovima, širokim i čistim ulicama, s mnogo zelenila, travnjaka, cvijeća i parkova. Impozantni neboderi, među kojima se ističu tornjevi Petronas, koje su bile najviše zgrade na svijetu, dok su danas najviši tornjevi ,,blizanci’’ na planeti, špilje Batu u kojima se nalazi hinduistički hram do kojeg se dolazi penjanjem uz 272 stepenice, veliki broj tržnica koje su podijeljene u različite zone kako bi posjetitelji imali uvid u kulturološke razlike različitih naroda u Maleziji, samo je dio onoga što Vas očekuje.


Plan i program puta:

1. dan (30.12.):  Beograd – Singapur

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Singapura s usputnim presjedanjem.

2.dan (31.12.): Singapur

Dolazak u Singapur. Transfer do smještaja. Singapur je otok država, najmoderniji grad u jugoistočnoj Aziji, čije ime u prijevodu znači “lavlji grad”. Slobodno vrijeme. U večernjim satima se pripremamo za Novu godinu. Dočekajte Novu godinu u nekom od mnogobrojnih klubova i restorana. Noćenje.

3. dan (01.01.): Singapur 

Singapur je grad orhideja, grad mnoštvo parkova i vrtova, grad u kojem ćete se izgubiti u rijeci ljudi, gdje ćete otvorenih očiju upijati čudesne slike! Predlažemo Vam fakultativnu šetnju gradom. Obilazimo Marina Bay, Merlion Park i mnoge druge koji predstavljaju simbole Singapura. Noćenje.

4. dan (02.01.): Singapur – Bali

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke u dogovoreno vrijeme i let to Balija. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za odmor i upoznavanje s čarima otoka Bogova. Noćenje.

5. – 14. dan (03.01. – 12.01.): Bali

Manga Trip avantura na Baliju počinje na plaži, uz balinežanske specijalitete, egzotičnu kombinaciju okusa. Uživajte u idiličnoj atmosferi na mekom, zlatnom pijesku i dočekajte spektakularan zalazak sunca, na potpuno spiritualnom tlu. Otkrijte autentičnosti Balija kroz tradicionalne plesove, rituale i legende. Lutanje ulicama karakterističnih malih sela, upoznavanje mještana i njihove kulture u hindo– budističkim hramovima smještenim na živopisnim grebenima, neprocjenjivo obogaćuje životno iskustvo. Stapanje s prirodom i prepuštanje rajskom otoku na kojem žive mnoge egzotične ptice i majmuni, uz mnoštvo novih okusa i mirisa, uokvireno najljepšim bojama prirode, pretvorit će Vašu avanturu u odmor o kakvom ste oduvijek maštali. Uživajte u opijajućem mirisu aromatičnih ulja prilikom okrepljujuće indonežanske masaže i zaboravite na kratko svakodnevicu, jer Vaša realnost postaje ovo rajsko mjesto. Dopustite neka Vas Bali zavede svojim posebnim šarmom. 9 noćenja.

Kako bi upotpunili Vaš boravak na Baliji i doživjeli nezaboravna iskustva, predlažemo Vam s nama posjetiti neke od sljedećih fakultativnih izleta:

Jug Balija – posjet plažama Pandawa, Padang Padang i hramu Uluwatu. Kupat ćemo se i odmarati na plažama na samom jugu otoka i predvečer odlazimo do hrama Uluwatu, čuveni hindu hram, gdje možete uz zalazak sunca vidjeti Kecak ples. Tradicionalni balinežanski ples koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao dio poznatog epa Ramayana, izvodi se u amfiteatru s preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo s različitim glasovima i ritmovima.

Hramove Gunung Kawi, Tirta Empul i Pura Besakih – kompleks od 22 hrama. Najznačajniji hinduistički hram koji se nalazi na najvišoj planini i vulkanu Agung. Balinežani vjeruju kako duše njihovih predaka žive tu. U povratku u hotel, posjetit ćemo selo Batubulan, poznato po proizvodnji Batika.

Ubud, Monkey Forrest, Tegalalang terase rižinih polja – Posjetit ćemo lokalnu plantažu čuvene kave Luwak – po mnogima najkvalitetnije kave na svijetu. Put nastavljamo ka Monkey Forrestu – rezervatu od preko 600 majmuna koji se slobodno kreću svuda oko nas. Nakon završenog razgledanja, odlazimo do terasa rižinih polja Tegalalang gdje ćemo se uskim stazama provlačiti kroz nestvarna, zelena polja riže i napraviti sjajne fotografije. Dan završavamo u Ubudu – gradu koji je poznat po slikarstvu, umjetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima.

Vulkan Batur – Trekking traje oko 2 sata u jednom smjeru na visini od oko 1.700 m. Tijekom trekkinga, vidjet ćemo dva kratera od kojih je jedan aktivan, i fenomenalni izlazak sunca. Nakon završenog trekkinga, opuštamo se na termalnim izvorima Toya Devasya na samoj obali jezera Batur, ušuškanog u krateru nekadašnjeg vulkana.

Tanah Lot i plaža Canggu – Posjet čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obilježje Balija, hram u moru kojeg zapljuskuju valovi. Nakon posjeta hramu, slobodno vrijeme na plaži Canggu.

Plaže Nusa Dua i Jimbaran – Odlazimo na plažu Nusa Dua poznatu po bijelom pijesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor, kupanje i uživanje na pijesku. Navečer odlazak na plažu Jimbaran, gdje ćemo uživati u večeri, morskim plodovima i zalasku sunca.

Istočni Bali – Dan predviđen za posjet istočnom dijelu otoka. Posjetit ćemo Pura Lempuyang, hram koji se nalazi na uzvisini u okolici najviše planine i vulkana Agung s kojeg se pruža spektakularan pogled na ovaj aktivni vulkan. Uživamo u umirujućoj tišini, pričamo s monasima, pravimo fotografije i kupujemo lokalne suvenire. Nastavljamo ka Tirta Gangga – vodenoj palači gdje ćemo se osvježiti kupanjem u bazenima napunjenim vodom koja se slijeva s obližnjih planina. U povratku ka hotelu, svratit ćemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih žitelja.

14. dan (12.01.) : Bali – Kuala Lumpur

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Let do Kuala Lumpura. Dolazak u Kuala Lumpur, transfer do smještaja. Nakon kraćeg odmora, krećemo u obilazak grada: Central Market – Pasar Seni, Chinatown, džamiju Masjid Jamek, Old market… Slobodno vrijeme za razgledanje i uživanje u gradu punom kontrasta. U Kuala Lumpuru vidjet ćete na jednom mjestu Indijce, Kineze, Tajlanđane, Malajce, Indonežane i veliki broj turista koji svojom kulturom daju nevjerojatnu čar i energiju koja se osjeća na svakom uglu ovog šarenog grada. U večernjim satima odlazak do dijela grada gdje se nalaze Petronas Tower, najveći tornjevi blizanci na svijetu, visoke 452 metra. 88 katova betona ukrašenog čeličnom i staklenom fasadom, oduzima dah. Možete se popeti na 42. kat (fakultativno) i na mostu koji spaja dvije kule napraviti fantastične fotografije grada. Noćenje.

15. dan (13.01.): Kuala Lumpur

Dobro jutro, nastavljamo s razgledanjem znamenitosti grada: Fakultativni posjet Batu Caves – najstarijem hindu hramu u Kuala Lumpuru, koji se nalazi duboko u pećini. Do hrama putujemo metroom i uživamo u prelijepoj panorami Kuala Lumpura (palme, parkovi, nevjerojatan miks arhitekture istoka i zapada…). U Batu Caves se održava najveći hindu festival Thaipusam koji posjeti preko milijun hindu vjernika. Hram je posvećen Muruganu – indijskom Bogu rata, gdje se nalazi i njegova najveća statua od 43 m. Ukupno 272 stepenica nas vode do ulaza u Batu Caves. Čuvajte svoju hranu ili piće, jer će Vam ih u suprotnom, majmunčići oteti vještim pokretima. Nakon razgledanja slobodno vrijeme ili individualno – fakultativni posjet Dark Cave – pećine koja je dom za preko 200.000 slijepih miševa i raznih insekata kojima se slijepi miševi hrane. Nakon razgledanja, povratak u centar Kuala Lumpura i fakultativni odlazak do Bird parka, najvećeg parka te vrste u Aziji. Slobodno vrijeme. U večernjim satima odlazak do Bukit Bintanga u kojem se nalazi veliki broj barova, klubova i naravno restorana brze hrane. Noćenje.

16. dan (14.01.) : Kuala Lumpur – Beograd

Nakon buđenja odlazak do indijskog kvarta koji je poznat po nazivu Little India gdje možete naći veliki broj trgovina indijske robe i veliki broj restorana. Imat ćete dojam kako ste na trenutak otputovali u Indiju. Nakon obilaska, posjet Nacionalnom muzeju Malezije (fakultativno), gdje se bliže možete upoznati s malezijskom kulturom i povijesti te vratiti u period engleske kolonizacije. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i shopping. U večernjim satima napuštamo sobe i krećemo ka zračnoj luci. Transfer do zračne luke i Check in za let za Beograd.

17. dan (15.01.): Beograd

Let za Beograd s usputnim presjedanjem. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima i s osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip egzotično putovanje.


SINGAPUR: Hotel 81 Premier Hollywood 2* ili sl. – nalazi se u širem centru grada. Hotel je dobro povezan linijama gradskog prijevoza sa svim dijelovima grada. Sadrži bar i restoran internacionalne kuhinje. Sobe u hotelu su dvokrevetne, svaka s kupaonicom (wc, tuš) i klima uređajem.

BALI: Destiny hotel 3* ili sl. – nalazi se u Seminyaku na 500 metara od plaže. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. U okviru hotela se nalaze bazen i restoran. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet. 

KUALA LUMPUR: Ibis Kuala Lumpur City Center hotel 4* ili sl. – Nalazi se u centru grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba sadrži vlastitu kupaonicu. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič)


1799€ (1699€) 12.750kn – Promocija!

30.12. – 15.01.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 12.375kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 12.000kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!Aranžman obuhvaća :
-Avio prijevoz (Beograd – Singapur / Kuala Lumpur – Beograd ) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Singapur – Bali) s uključenim svim pristojbama i 15 kg prtljaga
-Avio prijevoz (Bali – Kuala Lumpur) s uključenim svim pristojbama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-2 noćenja u Kuala Lumpuru u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-10 noćenja na Baliju u hotelu 3* (1/2 sobe s klimom)
-2 noćenja u Singapuru u hotelu 2* (1/2 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća :
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.


Kuala Lumpur razgledanje grada + Batu caves 

Krećemo u obilazak Central marketa – Pasar Seni, Chinatown, džamije Masjid Jamek, Old market, odlazak do Botaničkog vrta gdje pauziramo za odmor i užinu, a nakon toga produžujemo u posjetu najstarijem hindu hramu u Kuala Lumpuru, koji se nalazi duboko u pećini. Do hrama putujemo metroom i uživamo u prelijepoj panorami Kuala Lumpura (palme, parkovi, nevjerojatan miks arhitekture istoka i zapada). U Batu Caves se održava najveći hindu festival Thaipusam koji posjeti preko milijun hindu vjernika. Hram je posvećen Muruganu – indijskom Bogu rata, gdje se nalazi i njegova najveća statua od 43 m. Ukupno 272 stepenica nas vode do ulaza u Batu Caves. Čuvajte svoju hranu ili piće, jer će Vam ih u suprotnom, oteti majmunčići vještim pokretima. Cijena izleta uključuje prijevoz, ulaznicu u hram i vodiča. 


Singapur 

Obilazimo grad orhideja, grad mnoštva parkova i vrtova, grad u kojem ćete se izgubiti u rijeci ljudi, gdje ćete otvorenih očiju upijati čudesne slike! Na našoj turi ćemo obići Clarke Quay, Orchard Road – glavna aveniju u kojoj se događa sve i odakle se odlazi posvuda, zatim Marina Bay, projekt Garden by the Bay koji je stvorio kombinaciju moderne gradske četvrti u okruženju parka, Central Business District, Merlion Park i mnoge druge.


Plaže Padang Padang, Dreamland, Pandawa i hram Uluwatu

Tijekom ovog izleta posjetit ćemo plaže na samom jugu otoka Bali, uživati u cjelodnevnom kupanju, posjetiti veličanstveni hram Uluwatu, koji je smješten na samoj litici i odakle se pruža pogled na nevjerojatni zalazak sunca, i uživat ćemo u tradicionalnom balijskom Kecak plesu koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao dio poznatog epa ‘Ramayan’ izvodi se u amfiteatru s preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo s različitim glasovima i ritmovima. 


Ubud 

Tijekom ovog izleta posjetit ćemo središnji Bali. Posjetit ćemo selo Batubulan, poznato po proizvodnji Batika, zatim selo Celuk, poznato po proizvodnji srebrnog nakita, selo Mas poznato po proizvodnji predmeta od drveta. Hramove Goa Gajah i Tirta Empul. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umjetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Naravno, posvuda je cjenkanje neizbježno. U Ubudu ćemo posjetiti Monkey Forrest. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u smještaj. 


Plaže Sanur i Jimbaran

Odlazimo na plažu Sanur, idealno mjesto za kupanje, jer nema valova i okružena je koraljnim grebenima, pa je idealna za ronjenje. Navečer odlazak na plažu Jimbaran, gdje se uživa u večeri, morskim plodovima i zalasku sunca. 


Nusa Dua plaža

Fakultativni odlazak na plažu Nusa Dua, poznatu po bijelom pijesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pijesku. Zatim odlazak na plažu Tanjung Benoa. Ovdje možete probati razne sportove poput skijanja na vodi, parasailinga, vožnje skutera… Povratak u smještaj.


Istočni Bali 

Dan predviđen za posjetu istočnom dijelu otoka. Posjetit ćemo Pura Lempuyang, hram koji se nalazi na uzvišenju u okolini najviše planine i vulkana Agung, s koje se pruža spektakularan pogled na ovaj aktivni vulkan. Uživamo u smirujućoj tišini, pričamo s redovnicima, snimamo fotografije i kupujemo lokalne suvenire. Nastavljamo ka Tirta Gangga – vodenoj palači gdje ćemo se osvježiti kupanjem u bazenima napunjenim vodom koja se slijeva s obližnjih planina. Na putu do hotela, svratit ćemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih žitelja.


Tanah Lot, Canggu, Seminyak

Posjeta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obilježje Balija, hram u moru kojeg zapljuskuju valovi. Nakon posjete hramu, slobodno vrijeme na plažama Canggu i Seminyak. Poslijepodne povratak u hotel. 


Vulkan Batur – Trekking + Termalni izvori 

Polazak iz hotela u 2h ujutro. Trekking traje oko 2 sata u jednom pravcu na visini od oko 1.700 m. Tijekom trekkinga vidjet ćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan, i fenomenalni izlazak sunca. Nakon završenog trekkinga, opuštamo se na termalnim izvorima Toya Devasya na samoj obali jezera Batur, ušuškanog u krateru nekadašnjeg vulkana. Cijena izleta uključuje prijevoz, ulaznicu za vulkansku regiju i termalne izvore i vodiča. Savjetujemo obavezno nošenje tenisica, dugih hlača i nešto dugih rukava.


 

PRIJAVI SE