VIJETNAM – NOVA GODINA 2020.

16 dana / avio

21.12. – 05.01.2020.

Posjetite Vijetnam, zemlju koja je blagoslovljena zanosnom obalom, smaragdno-zelenim planinama, koja će Vas opčiniti prirodom, nacionalnim parkovima, dinamičnim gradovima, izuzetnim kulturnim naslijeđem, jednom od najboljih svjetskih kuhinja – jer Vijetnam ima sve. Ova zemlja spremna je za istražiti je u potpunosti. Njeni ljudi su energični, mještani vole smijeh i uživaju u blagodatima života, imat ćete puno prilika družiti se s njima i saznati njihove priče.

Hanoi je grad živopisnih pagoda i jezera. Njegove ulice prepune su skutera koji se uz konstantan zvuk sirena probijaju kroz gužvu, a burna povijest otkrit će Vam periode francuske i kineske okupacije gdje god krenuli. Hanoi je grad koji pokušava nadoknaditi vrijeme, izgubljeno u strahotama vijetnamskog rata i izolacije i to čini s mnogo strasti. Hanoi je bio administrativni centar čitave francuske Indokine. Više od pola stoljeća francuske uprave ostavilo je dubok trag zbog čega Hanoi ponekad nazivaju i „Pariz Istoka“. Utjecaj Francuske najviše se može vidjeti u arhitekturi grada, jer brojne kolonijalne građevine kao što su Opera, Državna banka, Predsjednička palača, katedrala Svetog Josifa, hotel Metropol… ukrašavaju njegovo lice. Upoznajte hrabre stanovnike ovog grada, zaronite u prošlost i budite svjedok buđenja Hanoja koji gleda u budućnost. Hue nekadašnja kraljevska prijestolnica, skrivena pod krilima planinskog masiva Anamese je mjesto u kojem se i dalje može osjetiti duh vijetnamskih kraljeva. Pored impresivne lokacije, imperijalne povijesti i prelijepe arhitekture, očarat će Vas i jedinstvena atmosfera grada. Hoi An je mali, nestvaran i jedan od najatraktivnijih gradova u Vijetnamu. Šarm i karizmu ovog grada čine hramovi, pagode i razigrane fasade drevnih kuća. Ho Chi Minh ili popularno Saigon je grad trgovine i kulture, koji svojom nesputanom energijom vodi zemlju putem progresa. Ovaj kaotični megalopolis diše životom i vitalnošću. Njegovi stanovnici i posjetitelji ne mogu se oduprijeti energiji i ljepoti kontrasta, bezvremenim uličicama koje vode do starih zdanja s jedne i modernih nebodera i tržnih centara s druge strane. Duhovi prošlosti i dalje žive u građevinama koje su prije samo par decenija svjedočile o strahotama rata. Danas ljepota starog Saigona predstavlja urbani kolaž dva svijeta uklopljenih u jednu uzbudljivu cjelinu.


Plan i program puta :

1. dan (21.12) : Beograd – Ho Chi Minh

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Ho Chi Minh s usputnim presjedanjem.

2. dan (22.12.) : Ho Chi Minh

Slijetanje u Ho Chi Minh. Nakon graničnih formalnosti, transfer do smještaja. Ulazimo u sobe i nakon kraćeg odmora slijedi fakultativno razgledanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Vidjet ćemo katedralu Notre Dame, zgradu Glavne pošte, Palaču ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzej rata, markete Ben Tan i Saigon Square. Po završenom razgledanju, slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan (23.12.) : Ho Chi Minh – Cu Chi tuneli

Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Cu Chi tunele koji predstavljaju najvjerniji primjer snalažljivosti Vijetnamaca u ratu koji su vodili protiv okupatora. Više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mjesta, bolnice, skloništa i tvornice oružja. Imat ćete priliku proći kroz neke od njih. Mjesto koje će Vas vratiti nekoliko desetljeća unatrag i na kojem uistinu možete osjetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku vraćamo se u Ho Chi Minh i nastavljamo istraživati ovaj grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan (24.12.) : Ho Chi Minh – Delta Mekong

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom rijeke Mekong – najdužom rijekom u jugoistočnoj Aziji i 7. najdužom rijekom na svijetu. Ova rijeka svojim tokom od blizu 4.500km prolazi kroz 6 zemalja, a njen sliv obuhvaća nevjerojatnu površinu od 795.000km2. U ovom području se proizvodi najviše riže, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod i iz glavnog toka rijeke prijeći ćemo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posjećujemo farmu meda, učimo kako se prave bomboni od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete – rižino i zmijsko vino. Povratak u Ho Chi Minh. Noćenje.

5. dan (25.12) : Ho Chi Minh – Hoi An

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Let za Hoi An. Slijetanje i transfer do smještaja. Lampionima osvijetljene ulice, ulični prodavači, krojači, obrti, šareni hramovi i prekrasni osmjesi, Hoi An čine nezaobilaznim vijetnamskim gradićem. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i uživanje u okusima vijetnamskih gastronomskih specijaliteta. Noćenje.

6. dan (26.12.) : Hoi An 

Slobodan dan za odlazak na plažu i uživanje u toplom i tirkiznom Južno kineskom moru. Uživanje, odmor i priprema za nastavak avanture. Noćenje.

7. dan (27.12.) : Hoi An – Hue

Slobodan dan za istraživanje Hoi Ana. Preporučujemo šetnju ulicama od kaldrme prepunih umjetničkih galerija. Unajmite bicikl i vozite se poljima riže do Cua Dai plaže. Slikarske radionice, keramiku, šarenu tkaninu i lampione možete naći na tržnicama i u kineskim trgovinama. Posjetite jednu od velikog broja krojačkih radionica i sašijte sebi odijelo po mjeri. Uživajte u regionalnoj hrani u lokalnim restoranima pored rijeke. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan (28.12.) : Hoi An – Hue

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska autobusa za Hue, staru kraljevsku prijestolnicu Vijetnama. Dolazak u Hue i transfer do smještaja. Dobrodošli u Hue, grad u kojem se i dalje može osjetiti duh vijetnamskih kraljeva. Prilikom izgradnje ovog grada, poštivale su se prirodne odlike lokaliteta, te je grad izgrađen u skladu s pet glavnih točaka (centar, sjever, jug, istok i zapad), pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra), i pet osnovnih boja (crna, bijela, žuta, plava i crvena), po kojima mnogi dijelovi grada nose ime.  Nakon smještaja, prošetat ćemo obalom Mirisne rijeke (Parfume river) i posjetiti noćnu tržnicu. Noćenje.

9. dan (29.12.) : Hue 

Dan rezerviran za odmor ili za fakultativno obilaženje i uživanje u znamenitostima ovog magičnog gradića čiji su mnogi dijelovi zaštićeni od strane UNESCO-a. Istražujemo ruševine zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezerviranog za osobnu upotrebu cara i njegovih konkubina, gotovo potpuno uništenog tijekom Vijetnamsko-američkog rata. Posjetit ćemo budistički manastir  iz 17. stoljeća – Thien Mu Pagoda. Tijekom posjete vidjet ćemo i automobil bivšeg monaha kojim se vozio u Saigonu 1963. kako bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnovijetnamskog režima. Uživat ćemo u kratkom krstarenju niz rijeku prije ručka u manastiru. Posjetit ćemo i grob cara Tu Duk prije polaska natrag za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u periodu festivala. Tijekom ovog vremena putovanje će se odvijati kopnenim dijelom. Noćenje.

10. dan (30.12.) : Hue – Hanoi

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. U dogovoreno vrijeme, transfer do zračne luke i let za Hanoi. Dolazak u glavni grad Vijetnama. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za prvo upoznavanje s lokalnim životom i kulturom jednog od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Mnoštvo restorana i barova, kaotični promet, domišljati trgovci suvenira i nasmijani prolaznici, u vrlo kratkom roku pokazat će nam sve čari starog dijela grada i vijetnamske prijestolnice.  Noćenje.

11. dan (31.12.) : Hanoi

Dan u Vijetnamu počinje ispijanjem jedne od najboljih kava na svijetu. Vijetnam je drugi najveći svjetski izvoznik kave i ovaj napitak i način na koji se služi je nešto što ne smijete propustiti. Krećemo u fakultativnu poludnevnu pješačku turu prijestolnicom Vijetnama. Polazna stanica je novi dio grada: Mauzolej Ho Chi Minha, ključne ličnosti  vijetnamske povijesti i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar pagoda, Predsjednička palača, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom dijelu grada: uske ispresijecane ulice, brojni kafići i bistroi nalik onima u Francuskoj, stara gradska kapija, gradska katedrala, Ngok Son hram, Hoan Kiem jezero. Nakon završenog obilaska, u večernjim satima isprobavamo specijalitete lokalne kuhinje u nekom od živopisnih restorana Starog grada. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12. dan (01.01.) : Hanoi – Ha Long Bay

Slobodni dani u Hanoju ili Vam možemo preporučiti odlazak na dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag stijena od vapnenca koje vertikalno izranjaju iz mora je čudo prirode koje ćete svakako dugo pamtiti. U jutarnjim satima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gdje se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2.000 otoka, zaštićenog od strane UNESCO-a, obilazimo brojne uvale i mini zaljeve kojima smo okruženi.  Zalazak sunca na ovoj lokaciji predstavlja fantastično iskustvo.  Noćenje na brodu.

13. dan (02.01.) : Ha Long Bay – Hanoi

Buđenje, povratak u luku i transfer do Hanoja. Odmaramo se i prikupljamo snagu za nastavak putovanja. Slobodno vrijeme za šetnju i  kupovinu suvenira. Slobodno vrijeme. Noćenje.

14. dan (03.01.) : Hanoi – Ho Chi Minh

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. U dogovoreno vrijeme, transfer do zračne luke i let za Ho Chi Minh. Dolazak u Ho Chi Minh i transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

15. dan (04.01.) : Ho Chi Minh – Beograd

Nakon doručka izlazimo iz soba. Slobodno vrijeme za finalni shopping, kupovinu suvenira. U dogovoreno vrijeme, transfer do zračne luke. Let za Beograd s usputnim presjedanjem.

16. dan (05.01.) : Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ :

HO CHI MINH : Dragon Palace II Hotel 3* ili sl.  – nalazi se u centru turističkog dijela Ho Chi Minha (District 1). Sadrži dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka s kupaonicom i klimom. Smještaj ima: internet centar, praonicu rublja, prostoriju za prtljag, sefove i restoran.

HOI AN : Golden Bell Boutique Villa hotel 3* ili sl.  – nalazi se na 900 metara od centra grada. Hotel ima restoran i bar. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet. Sobe su dvokrevetne i svaka soba posjeduje vlastitu kupaonicu. 

HUE : Alba spa hotel 4* ili sl. – nalazi se na 600 metara od centra grada. U okviru hotela nalazi se restoran, bar i spa centar. Sobe su dvokrevetne i svaka soba posjeduje vlastitu kupaonicu. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

HANOI : Dal Vostro hotel and spa 4* ili sl – nalazi se na 400 metara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i svaka soba posjeduje vlastitu kupaonicu. U ovkviru hotela nalazi se restoran, spa centar i bar. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

 


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič)


1799€ (1699€) 12.750kn – Promocija!

21.12. – 05.01.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 12.375kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 12.000kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:

-Avio kartu na relaciji Beograd – Ho Chi Minh – Beograd s uključenim svim pristojbama i prtljagom 

-Avio kartu na relaciji Ho Chi Minh – Da Nang (Hoi An) s uključenim svim pristojbama i prtljagom do 15kg

-Avio kartu na relaciji Hue – Hanoi s uključenim svim pristojbama i prtljagom do 15kg

-Avio kartu na relaciji Hanoi – Ho Chi Minh s uključenim svim pristojbama i prtljagom do 15kg

-4 noćenja s doručkom u Ho Chi Minhu u hotelu 3*  (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)

-3 noćenja s doručkom u Hoi Anu u hotelu 3*  (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)

-2 noćenja s doručkom u Hue-u u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)

-4 noćenja s doručkom u Hanoju u hotelu 4*  (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)

-Sve transfere prema programu

-Troškove organizacije putovanja

-Stručno vodstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:

Vizu za Vijetnam: 25 usd + pristojba koja se plaća agenciji 40 eur. Više možete saznati ovdje.

-Individualne troškove

-Fakultativne izlete i obilaske

-Hranu

-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)

-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Razgledanje Hanoja 

Polazimo na fakultativnu poludnevnu pješačku turu prijestolnicom Vijetnama. Polazna stanica je novi dio grada: Mauzolej Ho Ci Minha, ključnog čovjeka vijetnamske povijesti i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar pagoda, Predsjednička palača, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom dijelu grada: uske ispresijecane ulice, brojni kafići i bistroi nalik onim u Francuskoj, Stara gradska kapija, gradska katedrala, Ngok Son hram, Hoan Kiem jezero.


Ha Long Bay 

Dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag stijena od vapnenca koje vertikalno izranjaju iz mora ostavit će Vas bez daha i ostati Vam urezan u sjećanje za cijeli život. U jutarnjim satima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gdje se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2.000 otoka zaštićenog od strane UNESCO-a i 8. svjetskog čuda, obilazimo brojne uvale i mini zaljeve kojima smo okruženi – nezaboravno! Zapanjeni prizorom fantastične prirode gledamo zalazak sunca.  Noćenje na brodu. Sutradan, povratak u luku i transfer do Hanoja.


Hue – razgledanje grada 

Istražujemo ruševine Zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezerviranog za osobnu upotrebu cara i njegovih konkubina, ali gotovo potpuno uništenog tijekom Vijetnamsko-američkog rata. Posjetit ćemo budistički hram  iz 17. stoljeća – Thien Mu Pagoda. Tijekom posjete, vidjet ćemo i auto bivšeg monaha kojim se vozio u Saigon 1963. kako bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnovijetnamskog režima. Uživat ćemo u kratkom krstarenju niz rijeku prije ručka u manastiru. Posjetit ćemo i  grob cara Tu Duk prije polaska natrag za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u periodu festivala. Tijekom ovog vremena, putovanje će se odvijati kopnenim dijelom.


Ho Chi Minh razgledanje

U našoj šetnji obilazimo najznačajnije znamenitosti grada: katedralu Notre Dame, zgradu Glavne pošte, Palaču ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzeja rata, markete Ben Tan i Saigon Square.


Cu Chi Tuneli izlet 

Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mjesta, bolnice, skloništa i tvornice oružja. Imat ćete priliku proći kroz neke od njih. Mjesto koje će Vas vratiti nekoliko desetljeća unatrag i na kojem možete zaista osjetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Poslije podne je planiran povratak u Saigon.


Mekong Delta izlet 

Krećemo u fakultativnu avanturu po delti rijeke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4.500km – najduža rijeka u jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše riže, kokosa, šećerne trske i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod i vozimo se rijekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posjetit ćemo farmu meda, vidjet ćemo kako se prave bomboni od kokosa, degustirati ih. Prilika za probati i nesvakidašnje lokalne specijalitete, rižino vino ili popijte čašicu zmijskog vina.


 


 

PRIJAVI SE