TAJLAND BANGKOK

Posjetite Tajland, neodoljivu kombinaciju prirodnih ljepota, budističkih hramova, fascinantne povijesti, velikog gostoprimstva i upečatljive kuhinje. Ova egzotična zemlja je iznenađujuće pristupačna i pogodna za obilazak.

Budizam koji vlada ovom zemljom, za mnoge predstavlja najpitomiju i najljepšu religiju koja potiče tolerantnost i ljubav te je zbog tih principa Tajland jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu.

Osjetite prave čari zemlje smijeha. Putujte ležernim tempom što će Vam omogućiti u potpunosti osjetiti šarm ove fascinantne zemlje. Našim znanjem i iskustvom pomoći ćemo Vam prevazići kulturne razlike i stopite se sa sredinom. Dopustite nam pokazati Vam najljepšu verziju ove prelijepe zemlje koja će Vam pružiti ogromno životno iskustvo.

Bangkok, grad anđela, udara kao grom iz vedra neba. Vrućina i kaotična atmosfera uzbuđuju energijom! Kulturološki šok. Fascinantni hramovi, preukusna ulična hrana i shopping ostavljaju malo vremena za odmor. Vreva, gužva, buka, tuk-tuk vozila, turisti iz čitavog svijeta u svojoj egzotičnoj priči. Grad hipnotizira spojem starog i novog, istoka i zapada i vrtoglavih kontradikcija!

KOH SAMUI

Koh Samui je najpopularnija destinacija Tajlanda i pravi je otočni raj. Dom je maloj tajlandskoj zajednici koja se prvenstveno bavi ribolovom i uzgajanjem kokosa, a do 70-ih godina prošlog stoljeća nisu imali ni puteve. Danas su plaže Chaweng i Lamai, plažni gradići s brojnim renomiranim restoranima i noćnim klubovima svjetske klase. Brojne su aktivnosti kojima se možete baviti na ovom prelijepom otoku: tečajevi kuhanja, joga, ronjenje, trekking džunglom, jahanje slonova, masaže… Ili ćete pronalaziti rajske plaže i uživati u toplom, čistom moru i promatrati impresivne zalaske sunca.

Gdje otići i što raditi?

Plaža Chaweng se nalazi u srcu Koh Samuija. Važi za njegovu glavnu plažu. Njen vrtoglav razvoj uslijedio je početkom devedesetih godina. Prije toga, na plaži su se nalazili samo drveni bungalovi. Danas mjesto vrije od hotela, talijanskih picerija, irskih pubova, čak i go-go barova.

Lamai Beach  je poput plaže Chaweng transformirana u mjesto zabave, mjesto s gomilom barova, s veoma uzbudljivim noćnim životom. Ipak, za nju se kaže da je ljepša i da su na njoj manje gužve. Ako tragate za lokacijom na kojoj se možete relaksirati – bilo bi čudno da plaža Lamai ne ispuni takve želje i očekivanja. Na samom jugu ove plaže, imat ćete i pogled na kamene formacije koje su jedna od najvećih atrakcija. Grandmother and Grandfather Rocks  je čudna kamena formacija koja ima sličnost sa ženskim i muškim spolnim organima. Oni koji žele čuti legendu o stijenama, slobodno se mogu obratiti lokalcima.

Mae Nam Beach je mirnija plaža i locirana je na samom sjeveru otoka a pogodno je za plivanje i sunčanje. Posebno se preporučuje obiteljima s djecom zbog toga što je plaža prelijepa, a voda plitka i pogodna za djecu.

Bophut Beach se nalazi na sjeveru otoka i često je početna točka za brojne ronilačke ture. Nije razvijena poput plaža Lamai i Chaweng ali ipak ima dovoljan broj restorana, trgovina i barova.  

Big Buddha Beach je plaža koja se u prethodnim godinama najviše razvijala i sada nudi brojne mogućnosti za hranu i shopping. Nalazi se na samom sjeveru i pogodna je za plivanje, a pogled koji nudi posebno očarava.

Nathon je najveća naseobina na otoku. Zašto Vam ona može biti zanimljiva? Zato što je u ovom mjestu najveća koncentracija barova, restorana itd. Dobra hrana i dobro piće – Nathon.

Namtok Na Mueang – Lokalni put vodi Vas do Na Mueang 1 vodopada. Nakon šetnje u dužini od oko 30 minuta, dolazite i do spektakularnijeg  Na Mueang 2 vodopada. Ljubičasto kamenje okružuje bujicu vode koja pada s impresivne visine od oko 79 metara.

Stara kuća – Ova kuća u kineskom stilu stara je gotovo 200 godina i prezentira kulturni identitet otoka Koh Samui. Dida Si i baka Maen, njeni sadašnji vlasnici, otvorili su kuću za sve znatiželjne posjetitelje.

Samui akvarij i Tiger Zoo locirani su na Harn plaži. Akvarij ima zadivljujuću kolekciju tropskih riba i drugih morskih stanovnika, kornjača i živopisnih koralja. Zoo vrt je poznat po Bengalskim tigrovima i leopardima. Otvoreni su svakog dana od 8 do 18 sati.

Budistički hramovi: Big Buddha Temple (Wat Phra Yai) poznat je po 15 metara visokoj statui Bude. Sagrađena je 1972. i nalazi se na sjeveru otoka. Drugi značajan budistički hram je Laem Sor i jedno je od najznačajnijih svetišta na otoku. Struktura sa svojim žutim pločicama daje zlatnu auru građevini i čini je impresivnom.

Tajna Budina vrta  djelo je 76-ogodišnjeg otočnog farmera i nastala je 1976. godine. Okružena je džunglom, kamenitim brdima. Krase je skulpture božanstava i ljudi u različitim pozama. S obzirom na to da je vrt najviša točka otoka, turisti ga posjećuju i zbog pogleda koji im omogućava. Organizirane ture Budina vrta traju oko 2 sata.

Performance majmuna – Možete posjetiti zabavne programe u otvorenom kazalištu na glavnom putu iza Bophut plaže. Ovi programi uključuju i performance majmuna, ali i zabavne točke slonova.

Želite lokalne specijalitete? Koh Samui Vam neće ponuditi nešto za što ranije nikada niste čuli. Poznat je po kokosu koji je sigurno ukusniji od brašna koje pronalazimo u našim dućanima. Možete ih pronaći svugdje. Hrana juga Tajlanda općenito je poznata po tome što je začinjena i slična indonezijskoj i malezijskoj, s obzirom na to da od tamo vuče svoje korijene.