JAPAN – Obiteljska avantura

10 dana / avio

02.11. – 11.11.2019.

28.03. – 06.04.2020.

Krenite stopama samuraja i Vašu nezaboravnu obiteljsku avanturu počnite u misterioznom Tokyju, opojnoj mješavini futurističkog i tradicionalnog. Blještave reklame koje osvjetljavaju nesvakidašnje nebodere, roboti, moderna japanska pop kultura, mirni šintoistički hramovi, povijesni spomenici, odmor u prelijepim parkovima i uživanje u ukusnim japanskim specijalitetima upotpunjuju doživljaj. Ako ste ljubitelji kulture, nema boljeg izbora od šarenog i bogatog naslijeđa Japana, uključujući divnu igru kabuki i tradicionalne gejše.

Tokyo je poticajan i zavodljiv grad. Japanska metropola uzbudljiva je i intrigatna. Grad s desetak različitih lica, kaotičan i glasan ili smiren poput zena, s visokim neboderima i sitnim, skivenim hramovima. Tokyo nudi veliki broj znamenitosti, moderan dizajn i oko 100.000 restorana.

Mnoge umjetnike je inspirirala a nas ostavlja bez daha, veličanstvena planina Fuji, vulkan savršenog oblika, koji se probija kroz oblake i čije se konture preslikavaju na mirnoj vodi prelijepog jezera Kawaguchi. Obogatite znanje posjetom prvoj šogunatskoj prijestolnici Japana – gradiću Kamakura, čiji  hramovi i svetišta, zajedno s prirodnim okruženjem, predstavljaju arhitektonsko remek djelo.

Oživite pejzaže procvjetalih trešanja i ponesite nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti zauvijek!


Plan i program puta :

1. dan: Beograd

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme. Let  do Tokyja s usputnim presjedanjem.

2. dan: Tokyo

Konnichiwa! Dobro došli u Tokyo! Transfer metroom do hostela. Smještaj i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje na Tokyo. Noćenje.

3. dan: Tokyo

Vaša nezaboravna obiteljska avantura počinje fakultativnim obilaskom districta Asakusa, gdje možete doživjeti pravu atmosferu Tokyja iz prošlosti! Shopping ulice s raznim štandovima, gdje možete kupiti tradicionalne japanske suvenire i zasladiti se japanskim slatkišima, uvest će Vas u najstariji i najznačajniji budistički hram u Tokyju – Sensoji. Odmor u  najpoznatijem parku Ueno, gdje se nalaze razni muzeji poput Muzeja znanosti, Povijesnog muzeja i Zoo vrt, predstavlja pravi užitak za sve članove obitelji. Nakon obilaska hrama, odlazimo metroom u najprometniji dio Tokyja – Shinjuku. Shinjuku je pulsirajuće srce grada, a prizori koji nas očekuju slika su i prilika Tokyja kakvim ga većina nas zamišlja: neonska svjetla, gomila nebodera, gužva na ulicama i brzi ritam života. Nakon zajedničke šetnje, povratak metroom u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: Tokyo

Nakon doručka fakultativni odlazak do Imperial palace kompleksa u kojem borave veličanstveni japanski car i carica. Kompleks je otvoren jednom godišnje, 02.01., ali svakako ćemo uživati u prirodi i prelijepim parkovima koji se nalaze u centralnom dijelu užurbanog Tokyja. Nakon kraćeg odmora razgledanje nastavljamo dalje posjetom kvartu Akihabara. Ovaj dio grada je već stoljećima poznat kao Electric City, zbog velikog broja trgovina u kojima se prodaje elektronika. Danas je ovo i centar svemira ljubiteljima japanskih stripova i animiranih filmova i serija – mange i anime. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan: Tokyo

Slobodno vrijeme za obilazak grada i fakultativni odlazak do Disneylanda,  prvog koji je otvoren van teritorija SAD-a, 1983. godine, gdje će se mali putnici beskrajno zabaviti i doživjeti pravu avanturu. Kao poseban dio, postoji i vodeni park inspiriran morskim pričama i bajkama, sedam tematskih luka koje nude obilje zabave i još zabave, pucanje od mašte! Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: Tokyo

Nakon doručka, slijedi fakultativni obilazak kvarta Sumida. Posjetit ćemo akvarij Sumida u kojem se nalazi preko 10.000 vrsta morskih bića. Nakon obilaska akvarija, odlazimo do opservatorija Tokyo Skytree, penjemo se liftom na platformu – 350m, odakle se pruža nezaboravan pogled na Tokyo, gdje možete snimiti spektakularne obiteljske fotografije. Nastavljamo dalje k mirnom, ugodnom parku Sumida pokraj istoimene rijeke, odmaramo se i uživamo u prirodi. Slobodno vrijeme i povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: Tokyo

Slobodan dan ili fakultativni, cjelodnevni izlet – Fuji, planina koja je sa 3.776 metara najviša u Japanu. Nije iznenađujuće da je gotovo savršeni oblik vulkana obožavan kao sveta planina među umjetnicima i običnim ljudima. Fuji je uspavani vulkan koji se posljednji put probudio 1708. godine. Odlazak do mjesta Kawaguchiko i šetnja pored jezera Kawaguchi i snimanje fantastičnih fotografija planine, čije se konture ocrtavaju na površini jezera. Ukoliko vremenski uvjeti dozvoljavaju, penjemo se do 5. stanice na planini Fuji i uživamo u najprisnijem kontaktu s ovom japanskom Svetom planinom i njenom prirodom. Povratak u Tokyo u večernjim satima. Noćenje.

8. dan: Tokyo – Kamakura

Slobodan dan u Tokyju ili fakultativni poludnevni  izlet u Kamakuru. Kamakura je najstariji grad Japana i poznat je po tome što je bio sjedište prvih šoguna i prijestolnica Japana između 1185. i 1333. godine. Predstavlja grad – muzej jer se u njemu nalazi 19 šinto svetišta i 65 budističkih hramova. Glavna atrakcija grada je statua Bude – Daibutsu, izlivena od bronce,  visine 13.5 metara. Obilazak grada i slobodno vrijeme za odmor i relaksaciju. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Tokyo. Noćenje.

9. dan: Tokyo

Nakon doručka, fakultativni odlazak metroom u Tokyo Maritime City (Odaiba District), koji predstavlja grad u gradu, a napravljen je umjetnim spajanjem 6 otoka u Tokyo zaljevu. Do njega se stiže poznatim mostom Duga. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera, kao i trgovačkih centara, uz neizbježno uživanje na gradskoj plaži, učinit će nam ovaj dan nezaboravnim. Upoznavanje Tokyja nastavljamo na drugom kraju grada –Harajuku. Ovaj dio grada je jedan od centara japanske mode za mlade, a najpoznatija je Takeshita ulica, pješačka zona sa zaista neobičnim i vrlo zanimljivim trgovinama. Razgledanje završavamo u kvartu Shibuya, gdje se možete upoznati s japanskom modom i najnovijim svjetskim modnim trendovima. Povratak u smještaj. Noćenje.

10. dan: Tokyo – Beograd

Pakiranje stvari i slobodno vrijeme. Transfer metroom do zračne luke u dogovoreno vrijeme. Let za Beograd s usputnim presjedanjem. Dolazak u Beograd u zračnu luku Nikola Tesla.

Planirajte novu Manga Trip obiteljsku avanturu i upoznajte svoju djecu, na najljepši mogući način, sa svijetom koji ih okružuje!


Smještaj:

TOKYO: BakPak Hostel se nalazi u jednom od turističkih centara Tokyja (kvart Taito). Sobe su jednostavne, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne u japanskom stilu, svaka s kupaonicom i klimom. Hostel sadrži recepciju, besplatni Wi-Fi, prostoriju za prtljagu, sefove, kablovsku i satelitsku TV, lounge room. Hostel se nalazi u blizini metro linije preko koje je laka komunikacija sa svim dijelovima grada.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


– Odrasli: 10.500kn

– Djeca od 2 do 12 godina (u vlastitom ležaju): 7.500kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:

– Avio prijevoz (Beograd-Tokyo-Beograd) sa svim pristojbama (20kg prtljage)

– Transfere po programu

– Smještaj po programu u hostelu u Tokyju – širi centar grada (1/2, 1/3 i 1/4 sobe s vlastitom kupaonicom)

– Obilaske po programu

– Usluge vodiča

– Organizaciju 

Aranžman ne obuhvaća:

– Individualne troškove

– Fakultativne izlete i obilaske

– Ulaznice za hramove i kulturno-povijesne spomenike

– Hranu

– Doplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o aviokompaniji s kojom se leti)

– Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Razgledavanje Tokyja 1 

Nakon doručka, krećemo u razgledanje grada obilaskom districta Asakusa, gdje ćemo doživleti atmosferu Tokyja iz prošlosti. Ulice prepune tradicionalnih japanskih suvenira i slatkiša, vode nas do najstarijeg i najznačajnijeg budističkog hrama u Tokyju – Sensoji. Bacite nekoliko novčića u sanduk ispred hrama i zazvonite velikim zvonom do kojeg vodi debelo uže. Dvorište hrama preplavljeno je dimom upaljenih mirisnih štapića koji, kako kažu, učenicima pomaže dobiti bolje ocjene, a odraslima bolje razmišljati i raditi. Slijedi obilazak kompleksa i fotografiranje s lokalcima odjevenim u  tradicionalnu odjeću. Šetnju nastavljamo do najpoznatijeg parka Ueno koji u doba Sakure jednostavno blista. U parku se nalazi Muzej znanosti, Muzej zapadne umjetnosti, Nacionalni muzej i Zoo vrt (u dogovoru s vodičem možete posjetiti Zoo vrt i priuštiti mališanima druženje s pandama). Nakon obilaska parka, odlazimo metroom u najprometniji dio Tokija – Shinjuku. Shinjuku predstavlja pulsirajuće srce grada, a prizori koji nas očekuju, slika su i prilika Tokyja kakvim ga većina nas zamišlja: neonska svjetla, gomila nebodera, gužva na ulicama i brzi ritam života. Nakon zajedničke šetnje, povratak metroom u smještaj.

Razgledavanje Tokyja 2

Nakon doručka, slijedi fakultativni obilazak kvarta Sumida. Posjetit ćemo akvarij Sumida u kojem se nalazi preko 10.000 vrsta morskih vrsta. Nakon obilaska akvarija, odlazimo do opservatorija Tokyo Skytree, penjemo se liftom na platformu – 350m, odakle se pruža nezaboravan pogled na Tokyo, gdje možete snimiti spektakularne obiteljske fotografije. Nastavljamo dalje k mirnom, ugodnom parku Sumida pored istoimene rijeke, odmaramo se i uživamo u prirodi. Slobodno vrijeme i povratak u smještaj. Cijena uključuje kartu za prijevoz metroom / autobusom, ulaznice za akvarij, ulaznice za Tokyo Skytree 1. Platformu i uslugu vodiča.

Razgledavanj Tokyja 3 

Nakon doručka, krećemo metroom u Tokyo Maritime City (Odaiba District), koji predstavlja grad u gradu, a napravljen je umjetnim spajanjem 6 otoka u Tokyo zaljevu. Do njega se stiže poznatim mostom Duga. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera kao i trgovačkih centara, uz neizbježno uživanje na gradskoj plaži, učinit će nam ovaj dan nezaboravnim. Upoznavanje Tokyja nastavljamo na drugom kraju grada – Harajuku. Ovaj dio grada je jedan od centara japanske mode za mlade, a najpoznatija je Takehsita ulica, pješačka zona sa zaista neobičnim i vrlo zanimljivim trgovinama. Razgled završavamo u kvartu Shibuya, gdje se možete upoznati s japanskom modom i najnovijim svjetskim modnim trendovima. Povratak u smještaj. Cijena uključuje prijevoz metroom / vlakom i uslugu vodiča.

Razgledavanj Tokyja 4

Nakon doručka, fakultativni odlazak do kompleksa Imperial Palace, u kojem borave japanski veličanstveni car i carica. Kompleks je otvoren jednom godišnje, 02.01., ali svakako uživajte u prirodi i prelijepim parkovima koji se nalaze u centralnom dijelu užurbanog Tokyja. Nakon kraćeg odmora razgledanje nastavljamo dalje posjetom kvartu Akihabara. Ovaj dio grada je već deseteljećima poznat kao Electric City, zbog velikog broja trgovinama u kojima se prodaje elektronika. Danas je ovo i centar svemira ljubiteljima japanskih stripova i animiranih filmova i serija – mange i anime. Povratak u smještaj. Cijena uključuje prijevoz metroom – busom, uslugu vodiča.

Disneyland

Fakultativni odlazak do Disneylanda, prvog koji je otvoren van teritorija SAD-a, 1983. godine, gdje će se mali putnici beskrajno zabaviti i doživjeti pravu avanturu. Kao poseban dio, postoji i vodeni park inspiriran morskim pričama i bajkama, sedam tematskih luka koje nude obilje zabave i još zabave, jednostavno pucanje od mašte! Slobodno vrijeme do predvečernjih sati, a onda se, prepuni dojmova, vraćamo u smještaj.

Kamakura

Na izlet se polazi u jutarnjim satima. Prvo dolazimo do Tokyo stanice, odakle se ukrcavamo na vlak koji nas direktno vozi u srce prve šogunske prijestolnice – Kamakuru. Iako danas ostatke tog razdoblja nećemo naći, vidjet ćemo druge značajne spomenike japanske kulture i provesti ugodno poslijepodne kupujući suvenire. Po dolasku u Kamakuru, lokalnim autobusom se prevozimo do najznačajnijeg spomenika grada – Velikog Bude (Daubutsu). Nakon obilaska ostataka hrama i statue, krećemo se putem crvene ulice Komachi Dori, koja je ispunjena lokalnim restoranima, suvenirnicama i trgovinama raznorazne robe koju Japanci naprosto obožavaju. Bez dužeg zadržavanja u ovoj ulici, krećemo se k čuvenom svetištu Tsurugaoka Hachimangu. Ovo je najznačajnije svetište  u gradu, osnovano davne 1063. godine u praskozorju šogunata. Hram je posvećen božanstvu Hachumanu, zaštitniku samuraja. Nakon obilaska hrama slijedi slobodno vrijeme za opuštanje, uživanje u vrtovima svetišta, ručak i kupovinu suvenira. Povratak u Tokyo u poslijepodnevnim satima.

Fuji

Fuji je najviša i najznačajnija planina Japana i svakako nešto što ne smijete propustiti. Ovaj aktivni vulkan savršenog konusnog oblika nalazi se na 100km od japanske prijestolnice. Jedan od najljepših pogleda na planinu Fuji u doba Sakure (cvjetanje trešnje), je upravo s jezera Kawaguchi, koje posjećujemo tijekom ovog izleta. Vozimo se brodićem po jezeru i snimamo nestvarne fotografije. Popet ćemo se i Kachi Kachi žičarom do vidikovca s kojeg se pruža impresivan pogled na planinu. Slobodno vrijeme za šetnju pokraj jezera, kupovinu suvenira i uživanje u lokalnim specijalitetima u nekom od restorana po Vašem izboru. Povratak u Tokyo u dogovoreno vrijeme.

PRIJAVI SE