ŠRI LANKA – Obiteljska avantura

15 dana / avio

16.11. – 30.11.2019.

Istražite mističnu Šri Lanku, biser Orijenta i prihvatite ovaj egzotični izazov! Provedite obiteljski odmor na tropskim plažama Indijskog oceana. Zaronite u toplo more čija temperatura rijetko pada ispod 27 stupnja celzija i uživajte u raznolikoj flori i fauni, drevnim spomenicima, arheološkim nalazištima svjetske baštine priznate od UNESCO-a, poljima čaja i začina, rudniku Mjesečevog kamena po kojem je čuvena, hramovima… i isprobajte neke, od preko tisuću specijaliteta, koji će zadovoljiti svačiji ukus. Ovo živopisno čudo karakteriziraju bogatstvo i ljepota a dojam koji ostavlja, učinit će sve članove Vaše obitelji prijatno uzbuđenim za sve vrijeme boravka na otoku. Vaše dane možete provesti i aktivno, upoznajući Vašu djecu s kulturom i znamenitostima ove čarobne zemlje, ploviti lagunama, planinariti, surfati i osjetiti čari posljednje, divlje egzotike na svijetu u kojoj će mališani posebno uživati. Beskrajne, tropske plaže, ruševine iz nekih zaboravljenih vremena, priroda i neopisivo lijepe boje, divlji slonovi koji slobodno tumaraju otokom, narod koji je preživio mnoge teškoće a ostao srdačan, kolonijalne tekovine i plantaže čaja dokle god se pogled pruža, hrana koja će Vam probuditi čula, valovi savršeni za surfanje, dupini i kitovi nadomak obale, učinit će odmor Vaše obitelji nezaboravnim i napuniti obiteljske albume spektakularnim fotografijama. Omogućite svojoj djeci stjecanje znanja koja nikada neće zaboraviti i priuštite im neprocjenljivo životno iskustvo!


Plan i program putovanja:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, mogući su polasci iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Upoznajemo se i uzbuđeno brojimo minute do polaska! Let s presjedanjem za Colombo.

Sri Lanka trafika

2. dan: Colombo – Kandy

Slijećemo u internacionalnu zračnu luku Bandaranaike. Dobro došli u mističnu Šri Lanku, egzotičnu u svakom smislu te riječi… Transfer do smještaja u Kandyju, slikovitom gradiću u srcu otoka, okruženim brdima i plantažama čaja… Slobodno vrijeme. Možemo zajedno prošetati i večerati u nekom od lokalnih restorančića… Noćenje.

Rezervat za slonove

3. dan: Kandy

Budimo se i imamo slobodno vrijeme za istraživanje Kandyja ili Vam predlažemo fakultativni obilazak: upoznajemo hram Sri Dalada Maligawa koji je poznatiji pod nazivom Hram Budinog zuba – jedan od najznačajnijih budističkih hramova u Šri Lanki, a nakon toga posjećujemo Elephant orphanage (Sirotište slonova) nedaleko od Kandyja, gdje se imamo priliku izbliza upoznati s desetinama divljih slonova i slonića kojima je ovdje pruženo utočište. Tu je i Botanički vrt gdje se upoznajemo s raznovrsnim biljnim svijetom koji krasi ovo podneblje… Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: Kandy

Slobodan dan ili fakultativni, poludnevni izlet u čuveni Kraljevski botanički vrt, gdje možete vidjeti raznovrsno tropsko cvijeće iz čitavog svijeta! Prilika za mnogo toga naučiti, uživati u prirodi i ljepoti ovog ogromnog parka i pravi moment za nastanak prelijepih obiteljskih fotografija uz šaroliku, egzotičnu floru. Slobodno poslijepodne za istraživanje čudesnog Kandyja. Noćenje.

5. dan: Kandy – Nuwara Eliya (Zemlja čaja)

Slobodno vrijeme u Kandyju ili cjelodnevni fakultativni izlet : Zemlja čaja! Krećemo jutarnjim vlakom u višesatnu vožnju kroz jednu od najslikovitijih regija Šri Lanke i uspon na oko 1.500m nadmorske visine! Još jedno lice ove magične zemlje koje treba otkriti. Dok se vlak lagano penje, upijajte energiju božanstvenih predjela i družite se s lokalnim stanovništvom, upoznajte djecu s novim narodom, njihovim običajima, navikama i kulturom. U okruženju polja čaja, zrak postaje svježiji a vegetacija drukčija. Stižemo u Nuwara Eliyu. Vrijeme za odmor i osvježenje, a zatim, kraći obilazak ovog kolonijalnog mjesta u brdima. Nakon toga, slijedi povratak minibusom, uz obavezna usputna zaustavljanja u poljima čaja i posjeta jednoj od najvećih i najstarijih tvornica čaja u Šri Lanci, gdje se imate priliku upoznati s procesom uzgajanja i proizvodnje ovih blagotvornih trava, kao i kupiti najkvalitetniji crni, zeleni i bijeli čaj, uzgajan na okolnim plantažama. Povratak u Kandy u večernjim satima. Noćenje.

Sri Lanka priroda

6.–14. dan: Hikkaduwa

Buđenje i pakiranje, polazak na obalu! Napuštanje smještaja u jutarnjim satima i polazak prema plažama. Vožnja do Hikkaduwe. U poslijepodnevnim satima stižemo i smještamo se u guest house i odmah nakon kratkotrajnog odmora, istrčavamo na plažu! Huk valova, opkoljenih palmama, miris soli u zraku i opuštajuća muzika iz okolnih barova, opijaju.  Prepuštanje ovom magičnom otoku i potpuno stapanje s prirodom…

Hikkaduwa je jedno od najpoznatijih turističkih mjesta na jugozapadu otoka, ali i dalje pomalo divlje i mirno, kao i čitava Šri Lanka. Dugačka i široka pješčana plaža, obavijena valovima s jedne strane, a palmama s druge strane, potpuno očarava. Uzbuđenjima tijekom dana nikad kraja, a dane ispraćamo uz tropski zalazak sunca i sve nijanse narančaste boje prosute po nebu, koje čine da se sve više zaljubljujemo u ovo mjesto, kome ćemo se često poželjeti vratiti.

Za vrijeme našeg boravka u Hikkaduwi, čekaju nas mnoge aktivnosti: vožnja po lagunama,  posjeta rudniku Mjesečevog kamena – dragog kamena po kojem je Šri Lanka čuvena u svijetu, posjeta uzgajivačima cimeta (fakultativno). Svaki dan degustiramo nešto novo od specijaliteta morske hrane, egzotičnog voća i napitaka. Mališani će posebno uživati u susretima s raznim vrstama kornjača a ako budemo posebne sreće, možda ćemo prisustvovati njihovom izlijeganju! U blizini se nalazi još prelijepih plaža, koje možemo posjetiti u dnevnim izletima (fakultativno).

Jedan cijeli dan posvetit ćemo odlasku u jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova Šri Lanke – rezervat Udalawe. Vidjet ćete zašto je ova zemlja svjetski poznata po bujnom biljnom i životinjskom svijetu (fakultativno)! Otkrijte zašto je Šri Lanka među posljednjom “divljom” egzotikom na svijetu i ponesite puno lijepih uspomena s ovog magičnog, obiteljskog putovanja.  8 noćenja.

14. dan: Hikkaduva – Beograd

Pakiranje stvari. Transfer do zračne luke ovisno o vremene leta. Let za Beograd s presjedanjem. Sumiramo dojmove koji su se nakupili u danima iza nas, dok letimo kroz noć. Uspomene za čitav život i putovanje s kojeg se vraćamo drukčiji.

15. dan: Beograd

Slijećemo u Beograd. S osmijehom na licu se rastajemo i vraćamo svakodnevnim obavezama, uz jedan širi pogled na život oko nas. Planirajte novu Manga Trip obiteljsku avanturu i upoznajte Vašu djecu na najljepši mogući način sa svijetom koji ih okružuje!

Egzoticno voce Sri Lanka


SMJEŠTAJ :

KANDY  – Hotel Kandy Supreme

Smješteni smo u jednostavnom i udobnom guesthouse-u na lokaciji pogodnoj za istraživanje ovog gradića. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojom kupaonicom s toplom vodom. WiFi je dostupan gostima smještaja.

HIKKADUWA – Guesthouse Mother’s Place

Smješteni smo u udobnom guesthouse-u u neposrednoj blizini plaže a nedaleko od centra Hikkaduwe. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojom kupaonicom, jednostavne i uredne. Recepcija je otvorena 24h. WiFi je dostupan gostima smještaja.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


– Odrasli: 1249€ 1149€ (8.625kn)

– Djeca od 2 do 12 godina (u vlastitom ležaju): 7.500kn

– Djeca od 2 do 12 godina (u ležaju s roditeljima): 6.000kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća :

-Avio prijevoz s pristojbama (Beograd-Colombo-Beograd)

-Sve transfere prema programu

-4 noćenja u guesthouse-u u Kandyju (1/2 sobe s kupaonicom)

-8 noćenja u guesthouse-u u Hikkaduwi (1/2 sobe s kupaonicom)

-Organizacija i vođenje puta

-Stručni vodič za sve vrijeme boravka u Šri Lanki

Aranžman ne obuhvaća :

-Vizu za Šri Lanku (35 usd)

-Individualne troškove

-Fakultativne izlete i obilaske

-Ulaznice za hramove i lokalitete

-Hranu

-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi o aviokompaniji s kojom se leti)

-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Obilazak hrama Budinog zuba u Kandyju, Botaničkog vrta i Sirotište za slonove Pinnawala

U ovom cjelodnevnom izletu obilazimo hram u kome se, prema predaji, čuva Budin zub – relikvija koja je stoljećima igrala veliku ulogu u povijesti Šri Lanke i koja je i danas predmet hodočašća mnogih budista. Tu je i bujni i zeleni Botanički vrt s poviješću dugom nekoliko stotina godina i biljnim vrstama iz čitavog svijeta. Naravno, nećemo propustiti sirotište slonova Pinnawala, gdje ćemo imati priliku družiti se s ovim nježnim gigantima.

Drevni pećinski hramovi u Dambuli i srednjovjekovna tvrđava Sigirija 

Obilazimo pećinske hramove u Dambuli, jedno od prvih mjesta na Šri Lanki gdje se prakticirao budizam i gdje su se okupljali prvi redovnici kako bi meditirali još u I stoljeću p.n.e. Nakon toga se divimo Sigiriji – prirodnoj formaciji stijena koju je jedan ekscentrični vladar pretvorio u nevjerojatnu tvrđavu… Jedna od najzanimljivijih epizoda povijesti Šri Lanke vezuje se za ovo mjesto.

Zemlja čaja – plantaže i tvornice čaja 

Iz Kandyja odlazimo na cjelodnevni izlet u brdovitu regiju u srcu nekadašnjeg Cejlona, u zemlju čaja! Zelena brda su svuda oko nas, šetamo se po plantažama, a vrijedni berači rade punom parom. Posjećujemo tvornicu čaja i učimo sve o vrstama, uzgajanju, i konzumaciji. Imat ćemo priliku i kupiti najkvalitetniji čaj izravno iz tvornice!

Tvrđava Galle i plaža Unawatuna 

Krećemo iz Hikkaduwe u jutarnjim satima i nakon kraće vožnje posjećujemo staru tvrđavu iz perioda kolonijalne vladavine Nizozemaca koja danas postaje stjecište umjetnika i zanatlija, s mnoštvom slikovitih trgovina, draguljarnica i restorana. Ostatak dana provodimo na prelijepoj plaži Unawatuna ispijajući sokove od svježeg tropskog voća i plivajući u mirnom moru ove uvale. Povratak u večernjim satima.

Obilazak velike statue Bude, posjeta farmi kornjača, obilazak rudnika Mjesečevog kamena i rječni safari i vožnja lagunom

Tijekom ovog poludnevnog izleta, posjećujemo lokalne aktiviste koji brinu i spašavaju kornjače i gnijezda koja prave po plažama i upoznajemo ove prelijepe životinje koje su trenutno u prihvatilištu. Nakon toga, odlazimo do rudnika vidjeti kako se to vadi Mjesečev kamen – poludragi kamen koji se iskopava jedino ovdje na čitavom svijetu! Za kraj, plovimo lagunom rijeke i zastajemo naučiti više o cimetu i vidjeti kako se on obrađuje na tradicionalan način, a zatim obilazimo budistički hram, koji se nalazi na jednom od otoka u laguni. Povratak je u ranim poslijepodnevnim satima.

Plaža Mirisa i tradicionalni ribari na motkama 

U prijepodnevnim satima krećemo na cjelodnevni izlet na jednu od najljepših plaža južne obale Šri Lanke — plažu Mirisa. Na putu koji traje oko sat vremena zastajemo i divimo se umijeću čuvenih ribara koji love ribu sjedeći na visokim motkama kako bi se zaštitili od visokih valova – jedinstven prizor za Šri Lanku. Povratak u večernjim satima.


Mali istrazivac - Sri Lanka


 

PRIJAVI SE