Maroko

Marrakech + Sahara + Essaouira +  Casablanca

9 dana

18.03. 26.03.2020. – još 7 slobodnih mjesta
03.04. 11.04.2020. – još 9 slobodnih mjesta
17.04. 25.04.2020.
01.05. 09.05.2020.

Kraljevina Maroko – zemlja mora, planina, pustinja, začina, deva, ljubaznih ljudi, neprestanog sunca, jedinstvene tradicije, berberskih plemena, nevjerojatne povijesti na sudaru Europe i Afrike, zemlja kontrasta gdje u istom vidnom polju imate palme koje se njišu na pustinjskom pijesku i snježne vrhove planine Atlas, odavno predstavlja nepresušnu inspiraciju. Ova ponosna zapadna kraljevina (kako glasi prijevod arapskog naziva), Vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Moćne dinastije iz srednjeg vijeka koje su ostavile neizbrisiv pečat na tlu Španjolske, Portugala i sjeveru Afrike i dalje evociraju uspomene na slavna vremena. Moderni gradovi i luke, nastali pod utjecajem Europe, samo su dodatno uljepšali sve ono što Maroko ima u ponudi: moćan, snijegom prekriveni Atlas, mistične drevne gradove, egzotične berberske gradiće, dine i oaze usred beskrajne Sahare, opuštajuću atmosferu Atlantika. Nikada koloniziran, pod kratkim francuskim protektoratom, Maroko je danas jedna od najvećih tajni turizma. Očekuje nas kraljevska prijestolnica Marrakech, crveni grad, pustinjski biser, glamurozan i mističan, pun kontrasta. Ova urbana metropola u kojoj su živjeli Aristotel Onassis, Yves Saint-Laurent, Tennessee Williams, Orson Wells i mnoge druge poznate ličnosti i danas privlači svjetske zvijezde, glamur Hollywooda i francuski crème de la crème. Stara gradska jezgra – Medina, opasana srednjovjekovnim zidinama, unutar kojih se nalaze mnogobrojne palače, džamije i spomenici, mami turiste pričama iz “1001 noći”, dok u večernjim satima moderni Gueliz preuzima primat. Dalje nas očekuje odmor na oceanu i uživanje u morskim specijalitetima, kao i sjajan shopping u Essaouiri, najboljem mjestu za kite surfere u čitavoj Africi. Uzimajući u obzir da Maroko ima skoro 310 sunčanih dana godišnje i mnogo egzotičnog voća i povrća, očekuje nas fenomenalna tradicionalna kuhinja koja je mješavina berberske, maorske, arapske i islamske kuhinje, u kombinaciji s andaluzijskim  mirisima i začinima. Zalutajte uskim uličicama, uživajte u šarenilu koje Vas okružuje, opčinjeni neodoljivim bojama i ornamentima jedinstvene ljepote i doživite ovu zemlju na pravi način.


Plan i program puta :

1. dan: Beograd – obližnja zračna luka

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu. Transfer do obližnje zračne luke (Temišvar, Sofija, Beč). Noćna vožnja.

2. dan: Obližnja zračna luka – Marrakech

Let za Marrakech. Po slijetanju u Marrakech, transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za odmor i pripreme za prvi dodir s gradom. U večernjim satima odlazak do trga Jemaa-El-Fnaa, najvećeg trga Afrike, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Mogućnost organiziranja zajedničke večere u nekom od brojnih lokalnih štandova s hranom (po kojima je trg poznat) – svi okusi Maroka na jednom mjestu… Noćenje.

3. dan: Marrakech

Slobodno vrijeme ili krećemo u fakultativni obilazak znamenitosti starog grada – medine: džamija Kutubija iz XII stoljeća, poznata kao arhitektonski uzor za sve džamije građene u Maroku; Saadinska grobnica sakrivena iza Mulaj Jazidove džamije, poznate po fantastičnom enterijeru sagrađenom u otmjenom kararskom mramoru; Badi palača – građena po uzoru na Alhambru, nekada najraskošnija, danas gotovo u ruševinama, dočarat će Vam moć i sjaj Saadinske sultanske dinastije; palača Bahia – najljepše sačuvano marakeško zdanje iz doba marokanskog sultanata, u kojem nerijetko rođendane slave zvijezde iz svijeta show-bizza, poput Seana Combsa aka Puff Daddyja… Sve vrijeme prolazimo uličicama i sukovima (tržnice) medine, istražujemo berberske rukotvorine, tekstil, začine, zanatske radnje… Pauza za ručak i predah. U poslijepodnevnim satima odlazimo u skriveni raj u novom dijelu grada (Gueliz) – vrta Majorelle, čudesno djelo pejzažne arhitekture u kojem je živio i stvarao čuveni Yves Saint-Laurent. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: Marrakech – Casablanca

Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet do Casablance (ranojutarnji polazak). Casablanca je kozmopolitsko srce Maroka i njegov glavni atlantski centar, kao i najveći grad države. Elegantne trgovine i živahni kafići zajedno s Art Deco vilama i tradicionalnim sukovim (tržnicama), čine Casablancu izuzetno zanimljivim gradom. Moderna Casablanca je mjesto gdje se Zapad sastaje i koegzistira s arapskim tradicijama. Obilazimo grad, kupujemo suvenire, slikamo fantastične fotografije… Slobodno vrijeme do polaska za Marrakech. Vožnja traje oko 3h u jednom smjeru. Po povratku slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: Marrakech (izlet Visoki Atlas i Sahara/ 1. dan)

Slobodan dan. Vrijeme za shopping, šetnja po sukovima, bazarima, kupovina začina, uživanje u hamamu, istraživanje Gueliza i medine. Mogućnost fakultativnog odlaska na dvodnevni izlet – jahanje deva u Sahari i obilazak Visokog Atlasa – prolaz kroz magični Visoki Atlas i najvišu cestovnu točku u Maroku – Tizi n’Tichka. Jahanje deva do berberskog pustinjskog kampa, noćenje u velikim šatorima – poput šatora iz “1001 noći” (jedinstveno iskustvo kad će nam berberi svirati i kuhati tradicionalnu hranu)… Za sve koji ostaju u Marrakechu možemo predložiti odlazak u luksuzni resort Nikki Beach, koji se nalazi u otmjenom kvartu Palmerija. Noćenje.

 

6. dan: Marrakech (izlet Visoki Atlas i Sahara/ 2. dan)

Nevjerojatna priroda, mjesto spajanja pustinje i afričkih Alpa, u svakome će probuditi avanturistički duh. Posjetit ćemo neke od starih gradova (ksarovi) i proći kroz mnogobrojna berberska sela. Vozimo se i kroz najdužu riječnu dolinu Maroka, koju stvara rijeka Draa – u mjestu Agdez ćemo probati najbolje urme na svijetu, koje dolaze baš iz ovog kraja. Posjetit ćemo i ksar Ait Ben Haddou, jedan od najpoznatijih na startrans-saharskom karavanskom putu, koji je bio i mjesto snimanja poznatih filmova poput “Lawrence od Arabije”, “Isus Nazarećanin”, “Gladijator” itd. Živopisni krajolici smjenjivat će se munjevitom brzinom pred našim očima. Povratak u Marrakech u večernjim satima. Noćenje.

7. dan: Marrakech

Slobodan dan za istraživanje grada. Uživat ćemo u egzotičnim ukusima lokalne kuhinje i diviti se arhitekturi. Krenite bez cilja i lutajte ulicama, izgubite se u sukovima i otkrijte sve tajne nestvarnog Marrakecha. Noćenje.

8. dan: Marrakech

Slobodno vrijeme u Marrakechu ili Vam predlažemo dvodnevni fakultativni izlet do Essaouire. Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Check out i transfer do Essaouire. „Biser Maroka“, bijeli grad i luka na obalama Atlantika očarat će nas posebnim šarmom i opuštajućom atmosferom. Smještaj u riad/ hotel. Odlazimo na plažu i uživamo, a u poslijepodnevnim satima šetamo unutar zidina starog grada. Jedinstvenost Essaouire je ta da se obala, uslijed čudnog djelovanja struja tijekom noći mijenja, pa plaža svakog dana izgleda drugačije, a tu je i čuveni vjetar alize, koji privlači veliki broj kite i wind surfera! Slobodno vrijeme za obilazak medine, galerija i umjetničkih radnji, po kojima je grad nadaleko poznat. Noćenje.

9. dan: Essaouira – Marrakech – obližnja zračna luka – Beograd

Nakon doručka odlazimo u neku od lokalnih kooperativa za preradu argana, koji prirodno raste samo u Maroku – razgledanja procesa pravljenja kozmetičkog i jestivog ulja, kupovina najkvalitetnijih organskih proizvoda od argana… Nakon obilaska, transfer do zračne luke u Marrakechu. Let za obližnju zračnu luku… Transfer do Beograda. Dolazak u Beograd. Kraj programa. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.

SMJEŠTAJ :

Marrakech: Hotel 3* – nalazi se na 20 min. pješice od trga Jemaa el-Fnaa. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka s vlastitom kupaonicom. U sobi se nalazi klima uređaj, sef, TV. U okviru hotela se nalaze kafić, bazen i restoran. Gostima je dostupan besplatan WiFi internet.

 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


6.000kn 5.250kn

Za prijave i uplate predujma do 07.12. od min. 3.750kn cijena je 4.875kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 07.12. cijena je 4.500kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća :
-Transfer na relaciji Beograd – obližnja zračna luka – Beograd
-Avio prijevoz (obližnja zračna luka – Marrakech – obližnja zračna luka) s uključenim svim pristojbama i ručnom prtljagom od 7 kg
-Sve transfere po programu putovanja
-7 noćenja s doručkom u Marrakechu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća :
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Nadoplatu za prtljagu (oko 80€)
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Bahia palača – Badi palača – Saadijske grobnice – Majorelle vrtovi

Ovom cjelodnevnom pješačkom turom upoznat ćemo Marrakech i njegove tajne na najbolji mogući način. Šetat ćemo se uskim ulicama Medine, preko mirisnih trgova do prelijepih zdanja, iz jedne epohe u drugu, iz bajkovitih ruševina do nestvarno lijepih palača maorske arhitekture. Poslije pauze, posjetit ćemo čarobne Majorelle vrtove (bus transfer) i upoznati se sa životom i djelom modnog maga Yves Saint-Laurenta. 

Casablanca  
Kozmopolitsko srce Maroka. Elegantne trgovine i živahni kafići zajedno s Art Deco vilama i starim svjetskim tržnicama čine Casablancu glamuroznim gradom. Moderna Casablanca je mjesto gdje se zapad sastaje i koegzistira s arapskim tradicijama.

Atlas i Sahara / 2 dana 
Izlet za prave avanturiste i ljubitelje prirode. Prilika za vidjeti netaknute predjele, prirodne rijetkosti i jedinstvene gradove na obroncima prelijepog Atlasa. Izdaleka ćemo promatrati najviše vrhove Afrike, probat ćemo razne berberske specijalitete, jahati deve i spavati u berberskim šatorima i promatrati predivno zvjezdano nebo nad Saharom.

Essaouira / 2 dana 
Fantastični bijeli grad i luka na obalama Atlantika očarat će nas posebnim šarmom i opuštajućom atmosferom. Smještaj u riad/hotel. Odlazimo na plažu i uživamo, a u poslijepodnevnim satima šetamo unutar zidina starog grada. Jedinstvenost Essaouire je ta da se obala, uslijed čudnog djelovanja struja tijekom noći mijenja pa plaža svakog dana izgleda drugačije, a tu je i čuveni vjetar alize koji privlači veliki broj kite i wind surfera. Sutradan je predviđen posjet jednoj od mnogobrojnih lokalnih kooperativa koje proizvode arganovo ulje, u kojoj ćete imati priliku upoznati se s posebnim procesima obrade argana, probati jestivo arganovo ulje, kupiti lokalne proizvode, i vidjeti kako lokalno stanovništvo prerađuje biljku. Odlazimo i do surferskog sela Sidi Kaouki u kojem uživamo pored obale, odlazimo do nekog od surferskih barova, uživamo u suncu, fotografiramo malu ribarsku citadelu. U povratku se zaustavljamo na šalicu čaja u kafiću koji je bio omiljeno mjesto Jimija Hendrixa tijekom njegovog boravka u Essaouiri.

 

PRIJAVI SE