MAROKO

Marrakech + Atlas + Essaouira + Rabat + Casablanca + Tanger + Chefchaouen  + Fes

16 dana / avio 

17.04. 02.05.2020.

Kraljevina Maroko – zemlja mora, planina, pustinja, začina, deva, ljubaznih ljudi, neprestanog sunca, jedinstvene tradicije, berberskih plemena, nevjerojatne povijesti na sudaru Europe i Afrike, zemlja kontrasta gdje u istom vidnom polju imate palme koje se njišu na pustinjskom pijesku i snježne vrhove planine Atlas, odavno predstavlja nepresušnu inspiraciju. Ova ponosna zapadna kraljevina (kako glasi prijevod arapskog naziva), Vas nikako neće ostaviti ravnodušnim. Moćne dinastije iz srednjeg vijeka koje su ostavile neizbrisiv pečat na tlu Španjolske, Portugala i sjeveru Afrike i dalje evociraju uspomene na slavna vremena. Moderni gradovi i luke, nastali pod utjecajem Europe, samo su dodatno uljepšali sve ono što Maroko ima u ponudi: moćan, snijegom prekriveni Atlas, mistične drevne gradove, egzotične berberske gradiće, dine i oaze usred beskrajne Sahare, opuštajuću atmosferu Atlantika. Nikada koloniziran, pod kratkim francuskim protektoratom, Maroko je danas jedna od najvećih tajni turizma.

Očekuje nas kraljevska prijestolnica Marrakech, crveni grad, pustinjski biser, glamurozan i mističan, pun kontrasta. Ova urbana metropola u kojoj su živjeli Aristotel Onassis, Yves Saint-Laurent, Tennessee Williams, Orson Wells i mnoge druge poznate ličnosti i danas privlači svjetske zvijezde, glamur Hollywooda i francuski crème de la crème. Stara gradska jezgra – Medina, opasana srednjovjekovnim zidinama, unutar kojih se nalaze mnogobrojne palače, džamije i spomenici, mami turiste pričama iz “1001 noći”, dok u večernjim satima moderni Gueliz preuzima primat. Dalje nas očekuje odmor na oceanu i uživanje u morskim specijalitetima, kao i sjajan shopping u Essaouiri, najboljem mjestu za kite surfere u čitavoj Africi. Uzimajući u obzir da Maroko ima skoro 310 sunčanih dana godišnje i mnogo egzotičnog voća i povrća, očekuje nas fenomenalna tradicionalna kuhinja koja je mješavina berberske, maorske, arapske i islamske kuhinje, u kombinaciji s andaluzijskim  mirisima i začinima. Zalutajte uskim uličicama, uživajte u šarenilu koje Vas okružuje, opčinjeni neodoljivim bojama i ornamentima jedinstvene ljepote i doživite ovu zemlju na pravi način.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – obližnja zračna luka – Marrakech

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu. Transfer do obližnje zračne luke (Temišvar, Sofija, Beč). Let za Marrakech. Po slijetanju u Marrakech, transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za odmor i pripreme za prvi dodir s gradom. U večernjim satima odlazak do trga Jemaa el-Fnaa, najvećeg trga Afrike, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Mogućnost organiziranja zajedničke večere u nekom od brojnih lokalnih štandova s hranom (po kojima je trg poznat) – svi okusi Maroka na jednom mjestu… Noćenje.

2. dan: Marrakech

Slobodno vrijeme ili krećemo u fakultativni obilazak znamenitosti starog grada – medine: džamija Kutubija iz XII stoljeća, poznata kao arhitektonski uzor za sve džamije građene u Maroku; Saadinska grobnica sakrivena iza Mulaj Jazidove džamije, poznate po fantastičnom enterijeru sagrađenom u otmjenom kararskom mramoru; Baadi palača – građena po uzoru na Alhambru, nekada najraskošnija, danas gotovo u ruševinama, dočarat će Vam moć i sjaj Saadinske sultanske dinastije; palača Bahia – najljepše sačuvano marakeško zdanje iz doba marokanskog sultanata, u kojem nerijetko rođendane slave zvijezde iz svijeta show-bizza, poput Seana Combsa aka Puff Daddyja… Sve vrijeme prolazimo uličicama i sukovima (tržnice) medine, istražujemo berberske rukotvorine, tekstil, začine, zanatske radnje… Pauza za ručak i predah. U poslijepodnevnim satima odlazimo u skriveni raj u novom dijelu grada (Gueliz) – vrta Majorelle, čudesno djelo pejzažne arhitekture u kojem je živio i stvarao čuveni Yves Saint-Laurent. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: Marrakech – Atlas

Slobodan dan u Marrakechu ili fakultativni odlazak do Atlasa i doline rijeke Urike. Krećemo u novu avanturu, naša prva stanica je tradicionalna berberska kuća, u kojoj ćemo se s domaćinima podružiti, popiti domaći berberski čaj, uz berberski kruh i med. Upoznavanje s načinom života na Atlasu, koji krije mnoštvo tradicionalnih berberskih sela. Nakon toga nastavljamo put dalje i odlazimo do sela Sti Fatma, odakle krećemo u laganu šetnju ka vodopadima Urike. Uživamo u prelijepoj prirodi i snimamo nezaboravne fotografije. Dolazimo do vodopada gdje ćemo kratko pauzirati. U dogovoreno vrijeme, odlazimo do restorana gdje ćemo uživati u egzotičnim okusima marokanske kuhinje. Slobodno vrijeme. Polazak za Marrakechu i slobodno vrijeme u Marrakechu. Noćenje.

4. dan: Marrakech – Essaouira

Spremanje i polazak za Essaouiru. Prolazimo kroz dolinu argana, u kojoj ćemo posjetiti jednu od mnogobrojnih uljara u kojoj se prerađuje najpoznatija marokanska biljka, saznat ćemo mnogo toga o procesu prerade, upoznati se sa svojstvima jestivog i kozmetičkog arganovog ulja i mnogim drugim prerađevinama, koje ćemo moći kupiti. Na kraju puta nas čeka Essaouira – „Biser Maroka“, bijeli grad i luka na obalama Atlantika očarat će nas posebnim šarmom i opuštajućom atmosferom. Smještaj u riad. Odlazimo na plažu i uživamo, a u poslijepodnevnim satima šetamo unutar zidina Starog grada. Jedinstvenost Essaouire je ta da se obala, uslijed čudnog djelovanja struja tijekom noći mijenja, pa plaža svakog dana izgleda drugačije, a tu je i čuveni vjetar alize, koji privlači veliki broj kite i windsurfera! Slobodno vrijeme za obilazak medine, galerija s umjetninama, po kojima je grad nadaleko poznat. Noćenje.

5. dan: Essaouira

Slobodan dan za uživanje na plaži, prvi sat kite surfinga, fantastičan ručak u nekom od mnogobrojnih ribljih restorana, pravi low budget shopping i sve ostalo u čemu su među ostalima uživali: Winston Churchill, Jimi Hendrix i mnogi drugi, u gradu poznatom po festivalu world musica Gnaoua, “Marokanskom Woodstocku”. Moguć je odlazak do plaže Sidi Kaouki. Odmaramo na plaži, surfamo (opcionalno), uživamo u Atlantiku. Posjeta i selu Diabat, u kojem je navodno 60-ih godina boravio Jimi Hendrix, očaran magijom Essaouire. Noćenje.

6. dan: Essaouira – Rabat

Spremamo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme za istraživanje grada. U dogovoreno vrijeme krećemo ka Rabatu. Transfer do Rabata. Rabat je prijestolnica Maroka, grad koji predstavlja mješavinu starog i novog. Smještamo se u sobe. U dogovoru s vodičem prošetat ćemo gradom. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: Rabat

Krećemo u obilazak Rabata – grada koji nam nudi potpuno uživanje: Bab Oudaia uvodi nas u karakterističnu četvrt Kasbah koju nikada nećete zaboraviti, vidjet ćemo Andaluzijski vrt iz perioda francuske kolonizacije. Obilazimo blistavi mauzolej Kralja Muhameda V, upravo na ovom mjestu se na tisuće Marokanaca zahvaljivalo za nezavisnost Maroka, Hasan toranj i naravno medinu, izgrađenu u andaluzijskom stilu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan: Rabat – Casablanca

Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Casablance. Casablanca je kozmopolitsko srce Maroka i njegov glavni atlatski centar, kao i najveći grad države. Elegantne trgovine i živahni kafići zajedno s Art Deco vilama i tradicionalnim sukovima (tržnicama), čine Casablancu izuzetno zanimljivim gradom. Moderna Casablanca je mjesto gdje se zapad sastaje i koegzistira s arapskim tradicijama. Obilazimo grad, kupujemo suvenire, snimamo fantastične fotografije… Slobodno vrijeme do polaska za Rabat. Dolazak u Rabat. Noćenje.

9. dan: Rabat – Tanger

Slobodno vrijeme u Rabatu ili Vam predlažemo dvodnevnu fakultativnu avanturu, odlazak do Tangera i Chefchaouena. Krećemo u ranim jutarnjim satima i dolazimo do Tangera. Smještamo se u sobe. Nakon kraće pauze, krećemo u obilazak grada. Šetnja Tangerom, “bijelim gradom”, predstavlja jedinstveno iskustvo. Poput Matissa i Delacroixa, šetat ćemo se ulicama grada, koje su prošarane bijelim kućama, divit ćemo se visokim zidinama Kasbaha, osvježit ćemo se čajem od mente i izgubit ćemo se u medini. Oživjet ćemo prošlost. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan: Tanger – Chefchaouen

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Transfer do Chefchaouena. Dolazimo do “plavog grada” i smještamo se u sobe. U dogovoreno vrijeme krećemo u istraživanje grada. Snimit ćemo nezaboravne fotografije, kupovat ćemo suvenire, jest ćemo marokanske slatkiše i otkrit ćemo zbog čega je ovaj grad obojen u plavo. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. dan: Chefchaouen – Fes

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska za Fes. Transfer do Fesa. Smještamo se u sobe. U dogovoru s vodičem prošetat ćemo gradom. Fes je jedinstven, drevni i dopadljiv grad. Izgubiti se u Fesu je prava čarolija, slijepe ulice dovest će Vas do trgova s izuzetnim fontanama i trgovinama s rukotvorinama. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12. dan: Fes

Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak grada: muslimanske škole Bou Inania – jedan od rijetkih vjerskih objekata u gradu u koji mogu ući i oni koji nisu muslimanske vjeroispovijesti. Škola je raskošan arhitektonski dragulj i jedan od najveličanstvenijih građevina Maroka. Bab Boujiloud – najljepša kapija koja nas uvodi u stari dio grada Fes el Bali, koji nam pruža priliku istraživati i upijati lokalnu atmosferu. Fes el Bali je raj lokalnih zanatlija. Posjetit ćemo i čuvene štavionice gdje ćemo imati priliku vidjeti autentičnu obradu kože. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. dan: Fes – Meknes

Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do Meknesa. Otkrivamo arhitektonsko naslijeđe sultana Mulaj Ismaila. Posjećujemo vanjski dio kompleksa bogato ukrašenog mauzoleja sultana Ismaila. Nastavljamo dalje ka Bab al-Mansouru, glavnoj kapiji koja nas uvodi u samu medinu, živahno mjesto punom bazara i krivudavih ulica. Slobodno vrijeme za odmor i kupovinu raznih suvenira, preporučujemo Vam kupovinu tradicionalnih marokanskih papuča i tekstila. Povratak u Fes. Noćenje.

14. dan: Fes – Marrakech

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Čeka nas cjelodnevni transfer kroz pitoreskne predjele Srednjeg Atlasa na putu od Fesa do Marrakecha s usputnim pauzama za odmor, jelo, relaksaciju… U večernjim satima stižemo u Marrakech. Smještamo se u sobe. Slobodno vrijeme. Noćenje.

15. dan: Marrakech – obližnja zračna luka – Beograd

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme za finalni shopping i individualne aktivnosti. Transfer do zračne luke. Let za obližnju zračnu luku… Transfer do Beograda.

16. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ :

Marrakech: Hotel 3* – nalazi se na 20 min. pješice od trga Jemaa el-Fnaa. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka s vlastitom kupaonicom. U sobi se nalazi klima uređaj, sef, TV. U okviru hotela se nalaze kafić, bazen i restoran. Gostima je dostupan besplatan WiFi internet.

Rabat: Riad se nalazi u blizini medine. Sobe su 1/2 i 1/3, svaka soba ima svoju kupaonicu. U blizini smještaja nalazi se mnoštvo kafića i restorana.

Fes: Riad se nalazi u medini. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba ima svoju kupaonicu. WiFi je dostupan gostima hotela. U neposrednoj blizini nalaze se kafići i restorani u kojima možete uživati.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


8.625kn 8.250kn

Za prijave i uplate predujma do 07.12. od min. 3.750kn cijena je 7.875kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Transfer na relaciji Beograd – obližnja zračna luka – Beograd
-Avio prijevoz (obližnja zračna luka – Marrakech – obližnja zračna luka) s uključenim svim pristojbama i ručnom prtljagom od 7kg
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja s doručkom u Marrakechu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-2 noćenja u Essaouiri u riadu (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-5 noćenja u Rabatu u riadu (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-3 noćenja u Fesu u riadu (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Nadoplatu za prtljagu (oko 80€)
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Bahia palača – Badi palača – Saadijske grobnice – Majorelle vrtovi 
Ovom cjelodnevnom pješačkom turom upoznat ćemo Marrakech i njegove tajne na najbolji mogući način. Šetat ćemo se uskim ulicama Medine, preko mirisnih trgova do prelijepih zdanja, iz jedne epohe u drugu, iz bajkovitih ruševina do nestvarno lijepih palača maorske arhitekture. Poslije pauze za ručak (ručak nije uključen u cijenu izleta), posjetit ćemo čarobne Majorelle vrtove (bus transfer), i upoznati se s životom i djelom modnog maga Yves Saint-Laurenta. Sve ulaznice po programu ulaze u cijenu.

Atlas 
Krećemo u novu avanturu, naša prva stanica su uljare argana i prirodne ljekarne. Imat ćemo prilike upoznati se s biljkama koje su karakteristične za ovo podneblje kao i s njihovim svojstvima. Vidjet ćemo kako se pravi kozmetičko i jestivo ulje argana. Nakon toga nastavljamo put i odlazimo do potoka, odakle krećemo u laganu šetnju. Uživamo u prelijepoj prirodi i snimamo nezaboravne fotografije. Dolazimo do vodopada gdje ćemo napraviti kratku pauzu. U određeno vrijeme, odlazimo do restorana gdje ćemo uživati u egzotičnim okusima marokanske kuhinje. Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme, polazak za Marrakech.

Casablanca  
Kozmopolitsko srce Maroka. Elegantne trgovine i živahni kafići zajedno s Art Deco vilama i starim svjetskim tržnicama čine Casablancu glamuroznim gradom. Moderna Casablanca je mjesto gdje se zapad sastaje i koegzistira s arapskim tradicijama.

Tanger i Chefchaouen
Krećemo u ranim jutarnjim satima i odlazimo do Tangera. Smještamo se u sobe. Nakon kraće pauze krećemo u obilazak grada. Šetnja Tangerom, “bijelim gradom”, predstavlja jedinstveno iskustvo. Poput Matissa i Delacroixa šetat ćemo se ulicama grada, koje su prošarane bijelim kućama, divit ćemo se visokim zidinama Kasbaha, osvježit ćemo se čajem od mente i izgubit ćemo se u medini. Oživjet ćemo prošlost. Slobodno vrijeme. Noćenje. Sutradan transfer do Chefchaouen. Dolazimo do “plavog grada” i smještamo se u sobe. U dogovoreno vrijeme krećemo u istraživanje grada. Snimit ćemo nezaboravne fotografije, kupovat ćemo suvenire, jest ćemo marokanske slatkiše i otkrit ćemo zbog čega je ovaj grad obojen u plavo.

Fes – razgledavanje grada 
Krećemo s obilaskom muslimanske škole Bou Inania – jedan od rijetkih vjerskih objekata u gradu u koji mogu ući i oni koji nisu muslimanske vjeroispovijesti. Škola je raskošan arhitektonski dragulj i jedan od najveličanstvenijih građevina Maroka. Bab Boujiloud – najljepša kapija koja nas uvodi u stari dio grada Fes el Bali, koji nam pruža priliku istraživati i upijati lokalnu atmosferu. Fes el Bali je raj lokalnih zanatlija. Posjetit ćemo i poznate štavionice gdje ćemo imati priliku vidjeti autentičnu obradu kože.

Meknes 
Otkrivamo arhitektonsko naslijeđe sultana Mulaj Ismaila. Posjećujemo vanjski dio kompleksa bogato ukrašenog mauzoleja sultana Ismaila. Nastavljamo dalje ka Bab al-Mansouru, glavnoj kapiji koja nas uvodi u samu medinu, živahno mjesto puno bazara i krivudavih ulica. Slobodno vrijeme za odmor i kupovinu raznih suvenira, preporučujemo Vam tradicionalne marokanske papuče i tekstil. Povratak u Fes.

 

PRIJAVI SE