MAURICIJUS

10 dana / avio

15.11. – 24.11.2019.

Na samom jugu Indijskog oceana, opasan koraljnim grebenom i prekriven gustom vegetacijom nalazi se Mauricijus. Ovaj rajski otok, nekadašnja kolonija 5 različitih sila, predstavlja svijet za sebe. Otok su otkrili Portugalci 1505. godine. Danas se na otoku osjeti veliki utjecaj Afrike i Indije – Afrike jer je u neposrednoj blizini a Indije kroz kulturu, religiju, gastronomiju i načinu življenja. Mauricijus je svjetski poznat kao proizvođač i izvoznik šećera, stoga plantaže šećerne trske zauzimaju veliku površinu ovog otoka. Hrana bogato začinjena karijem, često poslužena na listu ploda banane i rum, obavezno lokalno piće bilo u koktelu ili  kao aperitiv, su nešto što svakako ne biste trebali propustiti. Rajske plaže s bijelim pijeskom, more Indijskog oceana tirkizno zelene boje, savršene providnosti i takve temperature da ne poželite izaći iz njega prije sumraka, botanički vrtovi, endemske vrste biljaka i životinja, legendarna ptica dodo, koja je danas, uz kornjaču, jedan od simbola Mauricijusa iako je nažalost istrebljena još davne 1681. godine, samo su neki od razloga koji Mauricijus čine jedinstvenim biserom Indijskog oceana. 


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Mauricijus

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Mauricijus s presjedanjem.

2. dan: Mauricijus

Slijetanje na Mauricijus u poslijepodnevnim satima. Po reguliranju graničnih i carinskih formalnosti, transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za upoznavanje s okolinom, odmor od putovanja i uživanje u specijalitetima domaće kuhinje u nekom od barova ili restorana. Noćenje.

3. dan: Mauricijus – Ille aux Cerfs

Budimo se i pijemo prvu jutarnju kavu dok nam se pogled gubi između kristalno čistog Indijskog oceana s jedne i kupa ugašenih vulkana prekrivenih gustom vegetacijom, s druge strane. Odvajamo cijeli dan za kupanje i odmor ili Vas možemo povesti u fakultativnu avanturu gdje ćemo se upoznati s istočnim dijelom otoka. Odlazimo do mjesta Blue Bay gdje se ukrcavamo na čamac i krećemo u plovidbu kroz istoimeni zaštićeni nacionalni park. Dok krstarimo između koraljnih grebena i mini otoka, napravit ćemo pauzu za snorkeling i sami se uvjeriti u bogatstvo podvodnog svijeta Mauricijusa. U ovim vodama, početkom 19. stoljeća odigrala se bitka između Britanije i Francuske, a uspjeh Francuske armije ovjekovječen je zapisom na Trijumfalnoj kapiji u Parizu. Dan završavamo plovidbom do vodopada i mjesta gdje se Velika jugoistočna rijeka Mauricijusa ulijeva u Indijski ocean i kupanjem na plaži nestvarnog otoka Ille aux Cerfs (otok Jelena). Povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan: Mauricijus – Zemlja 7 boja

Slobodan dan ili Vam možemo ponuditi fakultativni izlet na jug otoka. Dok se provlačimo uskim putevima kroz bujna polja šećerne trske, pred nama se smjenjuju najrazličitiji pejzaži – od tropskih prašuma do vodopada koji se dramatično strovaljuju s vertikalnih litica. Pravimo pauzu kako bismo uživali u pogledu na 100 metara visok vodopad Chamarel. Put nastavljamo do još jednog prirodnog fenomena – Zemlje 7 boja. Ova vulkanska kamena formacija predstavlja brežuljke obojene u različite nijanse crvene boje koji su nastali uslijed hlađenja vulkanske lave prije oko 5 milijuna godina. U povratku do smještaj,a svratit ćemo u lokalnu tvornicu ruma gdje ćemo imati priliku upoznati se s procesom proizvodnje ovog pića i prerade šećerne trske po kojoj je Mauricijus poznat svuda u svijetu. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan: Mauricijus – Port Puis

Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili možete krenuti s nama na fakultativni izlet u glavni grad Port Luis. Obilazimo gradsku luku, lokalnu tržnicu i strogi centar grada. Nastavljamo ka Nacionalnom botaničkom vrtu. Ovaj prirodni kutak napravljen je u 18. stoljeću i predstavlja najstariju botanički vrt na južnoj Zemljinoj hemisferi. Vrt, koji se prostire na preko 37 hektara obiluje s preko 70 različitih vrsta palmi, jezerom lokvanja, rezervatom kornjača i mnogim drugim biljnim i životinjskim vrstama. Dan završavamo u staroj tvornici šećera, gdje ćemo se uvjeriti zašto je ovaj proizvod jedan od stupova lokalne ekonomije i saznati sve o njegovoj proizvodnji. Povratak u smještaj. Noćenje.

6.–9. dan: Mauricijus

Slobodni dani za uživanje u bojama Mauricijusa i upijanje energije toplog Indijskog oceana. Odmor ćemo obogatiti povremenim izletima na okolne plaže ili trekkingom do nestvarnih vidikovaca ovog otoka. Također, možemo posjetiti i sveto hinduističko jezero – Grand Bassin na čijim se obalama nalaze kipovi bogova Šive, Hanumana i Ganeša. Ovo jezero vulkanskog porijekla predstavlja mjesto hodočašća hinduističke zajednice, a u njemu se nalazi čak i voda svete rijeke Gang koja je donesena iz Indije. Isto tako, možemo posjetiti i otočić Benitier i Crystal Rock nadomak Mauricijusa i uživati u cjelodnevnom kupanju i snorkelingu. Plivamo s dupinima, istražujemo floru i faunu, isprobavamo lokalnu kuhinju i noćni život, odmaramo se na plaži i učimo surfati. 3 noćenja.

9. dan: Mauricijus – Beograd

Odjavljivanje iz smještaja i slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku koristimo za kupovinu suvenira, finalni shopping i sabiranje dojmova na nekoj od plaža. U dogovoreno vrijeme, krećemo put zračne luke. Let za Beograd s presjedanjem.

10. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. S osmijehom na licu planiramo iduće Manga Trip putovanje.


Smještaj: Smješteni smo u apartmanima/ studio u Flik en Flac. Smještaj se nalazi na 1,5 km od centra grada (na 15 min od plaže). Studiji su 1/2 i 1/3 svaki s vlastitom kupaonicom. Svaki studio posjeduje kuhinju, TV, sef, klimu. Besplatan WiFi je dostupan u okviru smještaja. 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


12.375kn 11.250kn

Za prijave i uplate predujma do 24.08. od min. 3.750kn cijena je 10.875kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 24.08. cijena je 10.500kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


 Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Mauricius – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-7 noćenja na Mauriciusu (1/2 ili 1/3 sobe s kupaonicom i klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

1. Istočni Mauricijus: Otok Jelena, vodopad Velike jugoistočne rijeke 

Odlazimo do mjesta Blue Bay gdje se ukrcavamo na čamac i krećemo u plovidbu kroz istoimeni zaštićeni nacionalni park. Dok krstarimo između koraljnih grebena i mini otoka, napravit ćemo pauzu za snorkeling i sami se uvjeriti u bogatstvo podvodnog svijeta Mauricijusa. U ovim vodama, početkom 19. stoljeća odigrala se bitka između Britanije i Francuske, a uspjeh Francuske armije ovjekovječen je zapisom na Trijumfalnoj kapiji u Parizu. Dan završavamo plovidbom do vodopada i mjesta gdje se Velika jugoistočna rijeka Mauricijusa ulijeva u Indijski ocean i kupanjem na plaži nestvarnog otoka Ille aux Cerfs (otok Jelena). Ručak je uključen u cijenu izleta.

2. Jug Mauricijusa: Vodopad Chamarel, Zemlja 7 boja, destilerija ruma 

Dok se provlačimo uskim putevima kroz bujna polja šećerne trske, pred nama se smjenjuju najrazličitiji pejzaži – od tropskih prašuma do vodopada koji se dramatično strovaljuju s vertikalnih litica. Pravimo pauzu kako bismo uživali u pogledu na 100 metara visok Chamarel vodopad. Put nastavljamo do još jednog prirodnog fenomena – zemlje 7 boja. Ova vulkanska kamena formacija predstavlja brežuljke obojene u različite nijanse crvene boje koji su nastali uslijed hlađenja vulkanske lave prije oko 5 milijuna godina. U povratku do smještaja svratit ćemo u lokalnu tvornicu ruma gdje ćemo imati priliku upoznati se s procesom proizvodnje ovog pića i prerade šećerne trske po kojoj je Mauricijus poznat svuda u svijetu. Ručak je uključen u cijenu izleta.

3. Sjever Mauricijusa: Port Luis, Botanički vrt, tvornica šećera 

Obilazak glavnog grada – Port Luisa. Obilazimo gradsku luku, lokalnu tržnicu i strogi centar grada. Nastavljamo ka nacionalnom botaničkom vrtu. Ovaj prirodni kutak napravljen je u 18. stoljeću i predstavlja najstariji botanički vrt na južnoj Zemljinoj hemisferi. Vrt, koji se prostire na preko 37 hektara obiluje s preko 70 različitih vrsta palmi, jezerom lokvanja, rezervatom kornjača i mnogim drugim biljnim i životinjskim vrstama. Dan završavamo u staroj tvornici šećera, gdje ćemo se uvjeriti zašto je ovaj proizvod jedan od stupova lokalne ekonomije i saznati sve o njegovoj proizvodnji. Ručak je uključen u cijenu izleta.

 

PRIJAVI SE