SEJŠELI

MAHE + PRASLIN

12 dana

31.07. – 11.08.2020.

Usred Indijskog oceana, na 1.500 kilometara od istočne obale Afrike, Republika Sejšeli predstavlja zajednicu od oko 115 otoka vulkanskog, koraljnog i granitnog porijekla, od kojih su 33 naseljena, rasprostranjeni u beskrajnom plavetnilu oceana. Sejšeli, bogati netaknutim prirodnim ljepotama, lideri u oblasti održivog turizma, predstavljaju komad raja na kojem masovni turizam još uvijek nije rasprostranjen i koji kao da su izolirani od svijeta – pravo mjesto za zaboraviti sve i prepustiti se uživanju. Prvi zapis o Sejšelima datira od Portugalaca iz 1505. godine, a otoke su koristili i arapski trgovci, ali i pirati. Najveći otok je Mahe na kojem se nalazi glavni grad Sejšela – Viktorija, jedan od najmanjih glavnih gradova na svijetu, mjesto jedinstvene atmosfere i šarma. Zemlja se odlikuje živopisnim plažama sa sitnim bijelim i puderastim pijeskom, tirkiznom bojom oceana, koraljnim grebenima, velikim brojem pustih plaža, gustim tropskim šumama gdje plodovi sejšelske palme mogu dostići težinu do 20 kilograma, gdje se divovske kornjače nalaze u velikom broju, kao i opuštajućom tišinom, što sve zajedno čini ovaj arhipelag izvanredno lijepim i privlačnim. Pored otoka Mahe, najpoznatiji su otoci Praslin i La Digue. U ovim rajskim otocima možete uživati kad god poželite jer se topla tropska klima pobrinula pa cijele godine dnevne temperature budu nešto ispod 30 stupnjeva. U scenografiji izuzetne i očaravajuće prirodne ljepote, mira i tišine, gdje je harmonija način života i gdje je moguće gotovo sasvim zaboraviti na vrijeme – želimo Vam Sejšele…


Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Sejšela s usputnim presjedanjem.

2. dan: Sejšeli

Dolazak u međunarodnu zračnu luku Sejšela. Transfer do smještaja na otoku Mahe. Smještaj i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje na najveći otok Sejšela – Mahe. Info-sastanak s vodičem radi upoznavanja s kreolskim specijalitetima, običajima i kulturom. Dan rezerviran za opuštanje i kupanje na plaži Beau Vallon i uživanje u egzotičnoj kreolskoj kuhinji – svježim morskim plodovima i ribi začinjenoj lokalnim umacima, tropskim voćem uz Takamaka rum. Pravimo plan za naredne dane i opuštamo se, uz zvuke valova, na sitnom bijelom pijesku. U poslijepodnevnim satima fakultativni odlazak na plažu Sunset, gdje ćemo dočekati spektakularni zalazak sunca kakav se samo na Sejšelima može doživjeti. Povratak u smještaj. Noćenje. 

Bez obzira na krajnje odredište, čim sletite u najmanji glavni grad na svijetu, Viktoriju, shvatit ćete da svi putevi prvo vode u Mahe, najveći i jedinstveni otok u arhipelagu, s drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama francuskog i britanskog duha, malim trgovinama, usamljenim plažama i luksuznom vegetacijom u srcu svega toga. 

3. dan: Mahe

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativni izlet – obilazak najmanje prijestolnice na svijetu, šarmantne Viktorije + destilerije Takamaka ruma + plaže Anse Soleil. Krećemo na pješačku turu po gradskoj jezgri gdje ćemo vidjeti zaštitni znak Sejšela, simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Podignut je 1903. godine u čast Kraljici. Guverner iz tog perioda na svom putovanju u London, vidio je Big Ben i naredio da se i u Viktoriji napravi mala replika. Nastavljamo dalje ka šarolikom hindu hramu posvećenom hindu Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelijepim dvorištem, nadbiskupiji Domus sagrađenoj od granita za koju se može reći da je najimpresivnija građevina na Sejšelima te Prirodoslovnom muzeju Sejšela. Muzej je domaćin izložbama koje ne samo da ilustriraju floru, faunu i geološku povijest Sejšela, već podsjeća posjetitelje na velike ekološke probleme u cilju promoviranja aktivnosti čuvanja prirodnog naslijeđa. Pauzu za jelo pravimo na lokalnoj tržnici Selwin Clark – društveno srce Viktorije gdje ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku upoznati se s kreolskim običajima i svakodnevnim životom. Izlet nastavljamo do destilerije Takamaka ruma, nacionalnog pića Sejšela. Obilazak destilerije u pratnji vodiča i degustacija ruma. Nakon opuštanja u destileriji, zagrijani krećemo do po nama najljepše plaže na otoku Mahe – Anse Soleil. Kupanje u kristalno čistom moru i sunčanje na plaži nestvarne ljepote. Za one koji se žele skloniti od sunca, zaklon mogu potražiti u hladu tropskog rastinja i palmi. U dogovoreno vrijeme, povratak u smještaj. Noćenje. 

4. dan: Mahe – Praslin

Pakiramo stvari i napuštamo hotel. Transfer do aerodroma i let za Praslin. Odlazimo do otoka Praslin. Transfer do smještajaPraslin je manji od otoka Mahe i živi od poljoprivrede i ribolova, rustičnije je i posjeduje neke od najljepših plaža na Sejšelima. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do Anse Lazio plaže koja važi za najljepšu plažu na svijetu. Odmaramo se na mekom bijelom pijesku, okruženi oblim granitnim stijenama. Pravimo nezaboravne fotografije i kupamo se u tirkizno plavom moru, u raju na zemlji. Slobodno vrijeme do polaska ka smještaju. Noćenje.

5. dan: Praslin

Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak otoka Praslin – plaža Anse Georgette + Valle de Mai. U jutarnjim satima polazak do plaže Anse Georgette, privatne plaže, netaknute, koja se nalazi u sklopu resorta Lemuria. Šetnja do po nama najljepše plaže na otoku Praslin. Uživanje u nestvarnim prizorima i bojama prirode. Želimo, ali ne možemo izaći iz savršeno toplog indijskog oceana. Lokalci nam nude šarenu voćnu salatu koju pripremaju na improviziranim štandovima uz nezaobilazan osmijeh. U dogovoreno vrijeme, polazak do nacionalnog parka i lokaliteta Valle de Mai, prirodnog rezervata i prvoklasnoj botaničkoj senzaciji koja je pod zaštitom UNESCO-a. Smaragdno zeleni komad raja i jedno od rijetkih mjesta na svijetu gdje ćemo vidjeti rijetku Coco de mer palmu koja se može naći samo na Sejšelima i poznatog sejšelskog crnog papagaja. U pratnji vodiča, provlačimo se kroz gustu vegetaciju, slušamo zvižduke rijetkih endemičnih vrsta ptica i uživamo u energiji zapanjujuće prirode. Nakon obilaska povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan: Praslin – La Digue

Dan rezerviran za individualne aktivnosti ili Vam možemo ponuditi i preporučiti fakultativni obilazak otoka La Digue. U jutarnjim satima odlazak do luke, ukrcavanje na brodić i krećemo se put La Digua. Poput nekadašnjih istraživača, divimo se istim prizorima dok prilazimo bezvremenskom otoku La Digue, otoku gdje je duh tradicije i dalje očuvan. La Digue je otok okružen koraljnim grebenima s posebnim šarmom, impresivnom prirodom i nestvarnim pejzažima. Po dolasku na otok, sjedamo na bicikle, vozimo se i istražujemo nestvarne predjele. Naša prva stanica je L’Union Estate gdje ćemo imati priliku družiti se s džinovskim kornjačama – jedinstveno iskustvo. Nakon obilaska, ostatak dana provest ćemo na jednoj od najpoznatijih plaža na svijetu, Anse Source d’Argent. Okruženi impozantnim granitnim stijenama, odmaramo se na zlatnom pijesku i osvježavamo kupanjem u toplom, čistom moru Indijskog oceana. U dogovoreno vrijeme, povratak brodićem na Praslin i transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. 8. dan: Praslin

Slobodni dani za uživanje na najljepšim plažama na svijetu. Predlažemo Vam kupanje na nekoj od plaža zaljeva Takamaka gdje ćete sigurno pronaći Vaše komad raja pod suncem ili posjetu i kupanje na najljepšoj netaknutoj plaži na svijetu po mišljenju iskusnih putnika, Anse Lazio. Praslin nudi puderast bijeli pijesak, kristalno čisto more, bogat morski svijet i beskrajan plavi horizont. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Ukoliko ste za avanturu, predlažemo Vam trekking ili se možete priključiti lokalcima i u ranim jutarnjim satima krenuti s njima u ribolov, a navečer uživati u, na roštilju, pripremljenom ulovu. 2 noćenja.

9. dan: Praslin – Mahe

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Transfer do aerodroma i let do otoka Mahe. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do plaže Anse Major u pratnji vodiča. Krećemo na kratki trekking. Prelazimo preko stijena dok iza nas ostavljamo Beau Vallon zaljev, pejzaži koji se smjenjuju su veličanstveni. Gusta šuma dovodi nas do plaže Anse Major. Anse Major je zaljev na sjeveru otoka s divnom, bijelom i koraljnom plažom koju granitne stijene dijele na dva dijela. Iza plaže se nalazi laguna. Savršeno mjesto za sunčanje i snorkeling u kristalno čistom tirkiznom moru. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan: Mahe – Botanički vrt – Port Launay

Slobodan dan za odmaranje, kupovinu suvenira, kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti ili Vam predlažemo fakultativni obilazak botaničkog vrta koji se nalazi u blizini Viktorije, gdje ćemo se upoznati s raznim egzotičnim i endemskim biljkama, tropskim vrtovima, začinima i voćem koje se mogu naći samo u ovom vrtu. Imat ćemo priliku prvi put vidjeti divovske kornjače, porijeklom iz atola Aldabra, od kojih neke imaju i preko 150 godina kao i kuću raznobojnih orhideja. Nakon pauze, krećemo se putem kroz najveći Nacionalni park na Sejšelima Morne, uz upoznavanje lokalne flore i faune s odmaranjem na spektakularnim vidikovcima otoka. Nacionalni park pokriva više od 20% površine otoka. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara, odakle se pruža prelijep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva, uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Dolazak do plaže Port Launay gdje ćemo se opustiti i uživati u nestvarnom krajoliku. Slobodno vrijeme, povratak u smještaj. Noćenje.

11. dan: Mahe

Slobodno vrijeme za kupanje na plaži Beau Vallon i kupovinu suvenira. U dogovoreno vrijeme, u poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Opraštamo se sa Sejšelima i imamo let za Beograd s usputnim presjedanjem.

12. dan: Beograd

Dolazak u Beograd na mjesto polaska i s osmjehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje. Kraj programa.


SMJEŠTAJ :

MAHE:

Coco D Oro hotel 3* ili sl. – nalazi se na 400 metara (2 minute) od plaže. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. Svaka soba sadrži balkon, kablovsku TV, ormar. U okviru smještaja postoji restoran, bazen, bar i WiFi internet.

PRASLIN:

Belle Vacance 3* ili sl. – nalazi se na dijelu otoka Grand Anse. U okviru smještaja nalazi se bazen, dio opremljen priborom za roštilj. Apartmani su dvokrevetni. Svaka soba sadrži vlastitu kupaonicu s tuš kabinom, klimu, sef.  Kuhinja se nalazi u okviru apartmana i ima kuhalo i  frižider.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


12.750kn 12.000kn

Za prijave i uplate predujma do 14.12. od min. 3.750kn cijena je 11.625kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 14.12. cijena je 11.250kn

 

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Sejšeli – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Mahe – Praslin – Mahe) s uključenim svim pristojbama i prtljagom od 15kg
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja na otoku Mahe u hotelu 3* (1/2 sobe s kupaonicom)
-5 noćenja na otoku Praslin u hotelu 3* (1/2 sobe s kupaonicom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujePRIJAVI SE