SEJŠELI

MAHE

11 dana / avio

Uskoro novi termini!

Usred Indijskog oceana, na 1.500km od istočne obale Afrike, Republika Sejšeli predstavlja zajednicu od oko 115 otoka vulkanskog, koraljnog i granitnog porijekla, od kojih su 33 naseljena, rasprostranjeni u beskrajnom plavetnilu oceana. Sejšeli, bogati netaknutim prirodnim ljepotama, lideri u oblasti održivog turizma, predstavljaju komad raja na kojem masovni turizam još uvijek nije rasprostranjen i koji kao da su izolirani od svijeta, pravo mjesto za zaboraviti sve i prepustiti se uživanju. Prvi zapis o Sejšelima datira od Portugalaca iz 1505. godine, a otoke su koristili i arapski trgovci, ali i pirati. Najveći otok je Mahe na kojem se nalazi glavni grad Sejšela – Viktorija, jedan od najmanjih glavnih gradova na svijetu, mjesto jedinstvene atmosfere i šarma. Zemlja se odlikuje živopisnim plažama sa sitnim bijelim i puderastim pijeskom, tirkiznom bojom oceana, koraljnim grebenima, velikim brojem pustih plaža, gustim tropskim šumama gdje plodovi sejšelske palme mogu dostići težinu do 20kg, gdje se divovske kornjače nalaze u velikom broju, kao i opuštajućom tišinom, što sve zajedno čini ovaj arhipelag izvanredno lijepim i privlačnim. Pored otoka Mahe, najpoznatiji su otoci Praslin i La Digue. U ovim rajskim otocima možete uživati kad god poželite jer se topla tropska klima pobrinula da cijele godine dnevne temperature budu nešto ispod 30 stupnjeva. U scenografiji izuzetne i očaravajuće  prirodne ljepote, mira i tišine, gdje je harmonija način života i gdje je moguće gotovo sasvim zaboraviti na vrijeme – želimo Vam Sejšele…


Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Sejšela s usputnim presjedanjem.

2. dan: Sejšeli

Dolazak u međunarodnu zračnu luku Sejšela. Transfer do smještaja na otoku Mahe. Smještaj i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje na najveći otok Sejšela – Mahe. Info-sastanak s vodičem radi upoznavanja s kreolskim specijalitetima, običajima i kulturom. Noćenje.

Bez obzira na krajnje odredište, čim sletite u najmanji glavni grad na svijetu, Viktoriju, shvatit ćete da svi putevi prvo vode u Mahe, najveći i jedinstveni otok u arhipelagu, s drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama francuskog i britanskog duha, malim trgovinama, usamljenim plažama i luksuznom vegetacijom u srcu svega toga. 

Gusta džungla otoka Mahe izdiže se iznad nestvarnog Indijskog oceana, slikovite plaže mekog, puderastog pijeska pozivaju Vas na apsolutnu relaksaciju, dok će izolirane uvale, čistog tirkiznog mora koje svjetluca u pozadini moćnih granitnih kula, učiniti da se osjećate kao da ste u raju! 

3. dan: Mahe Viktorija Petite Anse

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativni izlet – obilazak najmanje prijestolnice na svijetu, šarmantne Viktorije. Krećemo na povijesnu turu po gradskom jezgru gdje ćemo vidjeti zaštitni znak Sejšela, simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Podignut je 1903. godine u čast Kraljici. Guverner iz tog perioda je na svom putovanju u London vidio Big Ben i naredio da se i u Viktoriji napravi manja replika. Nastavljamo dalje ka šarolikom hindu hramu posvećenom hindu Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelijepim vrtom, nadbiskupiji Domus sagrađenoj od granita, za koju se može reći da je najimpresivnija građevina na Sejšelima te Prirodoslovnom muzeju Sejšela. Pauzu za obrok pravimo na lokalnoj tržnici Selwin Clark – društveno srce Viktorije gdje ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku upoznati se s kreolskim običajima i svakodnevnim životom. Slobodno vrijeme za istraživanje grada. Nakon toga nastavljamo do jedne od najljepših plaža Petite Anse. Uživamo u kupanju. Povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan: Mahe Morne Port Lunay Lilot

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativni izlet do najvećeg Nacionalnog parka na Sejšelima Morne, uz upoznavanje lokalne flore i faune s odmaranjem na spektakularnim vidikovcima otoka. Nacionalni park pokriva više od 20% površine otoka. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji doseže visinu od 905 metara, odakle se pruža prelijep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva, uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Uz malo sreće, možemo vidjeti i najmanju žabu na svijetu, veliku čitav centimetar. Nakon toga nastavljamo do plaža Port Lunay i Lilot te uživamo u zalasku Sunca. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: Mahe Eden vidikovac Takamaka destilerija Anse Soleil Anse Royale

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativni izlet na kojem ćemo obići jedne od najljepših plaža Sejšela i pronaći naš raj pod Suncem. Krećemo u vožnju po otoku, zastajemo kod Eden vidikovca odakle se pruža spektakularan pogled na šarmantnu Viktoriju, a zatim idemo do Takamaka destilerije gdje ćemo se upoznati s procesom pravljenja najpoznatijeg sejšelskog ruma. Kasnije produžujemo do plaža Anse Soleil i Anse Royale koje će Vam zasigurno izmamiti osmijeh na lice. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: Mahe – Marine Park – Moyenne Island – Surf Island

Slobodan dan za odmaranje, kupnju suvenira, kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti ili Vam predlažemo fakultativni obilazak nacionalnog parka koji se nalazi u blizini Viktorije. Dan počinjemo vožnjom brodićem i odlaskom na pravi mali tropski raj, otok Moyenne. Nakon obilaska otoka imat ćemo slobodno vrijeme za plažu i uživanje. Zatim odlazimo na snorkeling na kojem ćemo uploviti u sasvim novi svijet pun raskošnih boja i oblika. Imat ćemo priliku posjetiti centar za zaštitu ugrožene vrste kornjača i slobodno šetati s ovim divnim životinjama. Izlet ćemo završiti ručkom na plaži na Surf otoku, nakon čega ćemo se uputiti nazad ka smještaju. Slobodno vrijeme, povratak u smještaj. Noćenje.

7. dan: Mahe Sunset plaža

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo Vam individualni odlazak do plaže Anse Major brodićem koji redovno isplovljava s plaže Beau Vallon. Ako ste avanturist, spremni ste i volite trekking, do plaže se može stići i kozjom stazom kroz gustu šumu. Pejzaži koji se smjenjuju su veličanstveni. Anse Major je zaljiv na sjeveru otoka s divnom, bijelom koraljnom plažom koju granitne stijene dijele na dva dijela. Iza plaže nalazi se laguna. Savršeno mjesto za sunčanje i snorkeling u kristalno čistoj tirkiznoj vodi. U poslijepodnevnim satima organiziran je fakultativni odlazak na plažu Sunset, gdje ćemo uz svježi kokos i koktele dočekati spektakularan zalazak Sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživjeti. Kupanje i chill na bijelom, brašnastom pijesku. U dogovoreno vrijeme, povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan: Mahe

Slobodan dan. Predlažemo Vam da iznajmimo automobile i krenemo u obilazak najljepših plaža Sejšela te pronađemo naš raj pod Suncem. Sejšeli nude puderast bijeli pesak, kristalno čistu vodu, bogat morski svijet i beskrajan plavi horizont. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Police Bay i Baie Lazare zasigurno će Vam izmamiti osmijeh na lice. Ako ste za avanturu , predlažemo Vam trekkinge Cassedent, Copolia ili Vacoa, iznajmite bicikle ili se priključite lokalcima i u ranim jutarnjim satima krenite na pecanje. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan: Mahe 

Slobodno vrijeme za uživanje, sumiranje dojmova ili posjet nekoj od obližnjih plaža. Sunčamo se i odmaramo. Noćenje.

10. dan: Mahe – Beograd

Slobodno vrijeme za kupanje na plaži Beau Vallon i kupnju suvenira. U dogovoreno vrijeme u poslijepodnevnim satima, transfer do zračne luke. Opraštamo se sa Sejšelima i imamo let za Beograd s usputnim presjedanjem.

11.dan: Beograd

Dolazak u Beograd na mjesto polaska i s osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje. Kraj programa.


SMJEŠTAJ :

MAHE: Coco D Oro Hotel 3* ili sl. – nalazi na 400m (2 minute) od plaže. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. Svaka soba sadrži balkon, kablovsku TV, ormar. U okviru smještaja postoji restoran, bazen, bar i WiFi internet.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


kn

Za prijave i uplate predujma od min. 3.750kn cijena je kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Sejšeli – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-8 noćenja na otoku Mahe u hotelu 3* (1/2 i 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi o avio kompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

1. Viktorija + plaža Petite Anse : 

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativni izlet – obilazak najmanje prijestolnice na svijetu šarmantne Viktorije. Krećemo na pješačku turu po gradskoj jezgri, vidjet ćemo zaštitni znak Sejšela, simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Podignut je 1903. godine u čast Kraljici, guverner iz tog razdoblja na svom putovanju u London vidio je Big Ben i naredio da se i u Viktoriji napravi mala replika. Nastavljamo dalje prema šarolikom Hindu hramu posvećenom Hindu Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj Katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelijepim dvorištem, nadbiskupiji Domus sagrađenoj od granita za koju se može reći da je najimpresivnija građevina na Sejšelima, Prirodoslovnom muzeju Sejšela. Muzej je domaćin izložbama koje ne samo da ilustriraju floru, faunu i geološku povijest Sejšela već podsjeća posjetioce na velike ekološke probleme s ciljem promoviranja aktivnosti čuvanja prirodnog nasljeđa.  Pauzu za užinu pravimo na lokalnoj tržnici Selwin Clark – društveno srce Viktorije  gdje ćemo zadovoljiti sva osjetila i imati priliku upoznati se s kreolskim običajima i svakodnevnim životom. Izlet nastavljamo do po nama najljepše plaže na otoku Mahe – Petite Anse. Kupanje u kristalno čistoj vodi i sunčanje na plaži nestvarne ljepote. Za one koji se žele skloniti od sunca, zaklon mogu potražiti u hladu tropskog raslinja i palmi. U dogovoreno vrijeme povratak u smještaj. Izlet uključuje: povratni transfer autobusom i vodiča.

2. Nacionalni park Morne + vodopad + Port Launay + Lilot beach:

Krećemo se putem kroz najveći Nacionalni park na Sejšelima Morne uz upoznavanje lokalne flore i faune, s odmaranjem na spektakularnim vidikovcima otoka. Nacionalni park pokriva više od 20% područja otoka. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji doseže visinu od 905 metara odakle se pruža prelijep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva i uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Zatim se spuštamo na vodopad Sauzier gdje ćemo uživati u prelijepoj prirodi i zvucima vode. Dolazak do plaže Port Launay gdje ćemo se opustiti i uživati u nestvarnom krajoliku. Za kraj uživamo u zalasku Sunca na maloj, ušuškanoj Lilot beach. U dogovoreno vrijeme povratak u smještaj. Izlet uključuje: povratni transfer autobusom, ulaznicu za vodopad i vodiča.

3. Marine park + Moyenne Island + Surf Island (ručak): 

Na 20 minuta od glavnog otoka Mahe nalazi se prvi nacionalni park u zapadnom Indijskom oceanu, Sainte Anne. Osnovan 1973. ovaj dragulj prirode poznat je, kako po širokoj paleti boja podvodnog svijeta tako i po prelijepim smaragdnim plažama. Park obuhvaća šest malih otoka, među kojima su Cerf i Moyenne svakodnevno dostupni za posjetioce. Veličanstveni koraljni vrtovi, polja morske trave i ribe najrazličitijih boja, uzoraka, oblika i veličina privlače ljubitelje ronjenja i snorkelinga iz cijelog svijeta.

Dan počinjemo vožnjom brodićem i odlaskom na pravi mali tropski raj, otok Moyenne. Nakon obilaska otoka imat ćemo slobodno vrijeme za plažu i uživanje. Zatim odlazimo na snorkeling na kojem ćemo uploviti u sasvim novi svijet pun raskošnih boja i oblika. Imat ćemo priliku posjetiti centar za zaštitu ugrožene vrste kornjača i slobodno šetati s ovim divnim životinjama. Izlet ćemo završiti ručkom na plaži na Surf otoku, nakon čega ćemo se uputiti nazad ka smještaju. Izlet uključuje: povratni transfer autobusom, povratni prijevoz brodom između otoka (glass bottom), dvije bočice vode, ulaznice za otok Moyenne, opremu za snorkeling, ručan na bazi švedskog stola na otoku Cerf te vodiča.

4. Eden vidikovac + Takamaka destilerija + Anse Royale + Anse Soleil:

Dan započinjemo spektakularnim pogledom na otok Eden i Viktoriju. Nastavljamo dalje do destilerije Takamaka ruma, nacionalnog pića Sejšela. Obilazak destilerije u pratnji vodiča i degustacija ruma. Zatim dan provodimo na dvjema predivnim plažama Anse Royale i Anse Solei. Obje plaže su ukrašene granitnim stijenama, bijelim pijeskom, smaragdnom bojom mora i raskošnim zelenilom. Osim kupanja i opuštanja ovdje ćemo napraviti i fenomenalne fotografije. Izlet uključuje: povratni transfer autobusom, ulaznicu za destileriju i vodiča. Degustacija više od 2 vrste ruma se dodatno naplaćuje.

5. Sunset plaža:

U poslijepodnevnim satima fakultativni odlazak na plažu Sunset, gdje ćemo uz svježi kokos i koktele dočekati spektakularni zalazak Sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživjeti. Kupanje i chill na bijelom, brašnastom pijesku. U dogovoreno vrijeme povratak u smještaj. Izlet uključuje: povratni transfer autobusom i vodiča.


PRIJAVI SE