Jedna od najprivlačnijih svjetskih očaravajućih destinacija je Brazil, smješten u Južnoj Americi. Zemlja bijelih pješčanih plaža, netaknutih prašuma i metropola koje ne spavaju. Brazil nudi velike avanture za putnike, surfanje, ronjenje kristalno čistim vodama, jahanje konja, plovidbu kajakom poplavljenim šumama Amazona, ili ako ste za opciju sjediti i uživate u prirodi i atmosferi, opustiti se na nekoj od plaža uz brazilski nacionalni koktel caipirinha. Brazil je zemlja koja zahvaljujući svom eko-sustavu ima kolekciju biljnih i životinjskih vrsta koja se ne mogu naći nigdje na svijetu. Brazilska kuhinja se razlikuje od regije i predstavlja spoj tri različite kulture, portugalskih osvajača, afričkih robova i starosjedioca Indijanaca, međutim, uglavnom prevladavaju grah, suho meso, soja, riža i kukuruz. Brazil je poznat po nogometu, kavi i karnevalu u Riju. Ovo je zemlja velike raznolikosti, od urbanog Sao Paola do kišnih šuma Amazona, mnogo toga možete vidjeti i doživjeti u Brazilu, zato i postoji izreka „Svatko može naći Brazil za sebe“.

Brazilija je glavni grad Brazila s oko 2 milijuna stanovnika. To je jedini grad na svijetu koji je izgrađen u 20. stoljeću i predstavlja rezultat modernog urbanog projekta. Kada se pogleda plan grada, podsjeća na oblik aviona, iako mnogi preferiraju da je to ptica s raširenim krilima, međutim ideja arhitekta je bila, da grad ima oblik križa. U svijetu gastronomije Brazilija je među glavnima s malim restoranima koji služe hranu iz centralnog dijela Brazila, ili kafićima s prefinjenim menijima gdje će Vam obrok pripremiti najpoznatiji kuhari.

Posjetite:

Palacio do Planalto – službeno radno mjesto predsjednika Brazila, nalazi se na trgu Praca do Tres Poderes, a u blizini se nalazi i Nacionalni kongres i Vrhovni savezni sud.

Katedrala Brazilije je rimokatolička katedrala i sjedište arhiepiskopije Brazilije. Završena je 1970. godine u hiperboloidnoj strukturi i teži 90 tona.

Torre de TV, je TV toranj Brazilije, završen 1967. i visok 218 metara, međutim televizijska kuća je 1987. dodala još 6 metara, tako da je TV toranj sada visok 224 metara.

Most Juscelino Kubitschek ili most JK je čelični most preko jezera Paranoa. Struktura mosta ima dužinu od 1.200 metara i širinu od 24 metara, kao i tri polukruga od 240 metara.

Itamaraty palača je sjedište Ministarstva vanjskih poslova i nalazi se u blizini Praca do Tres Poderes.

Nacionalni muzej Brazilije je jedan od najboljih muzeja u cijeloj Južnoj Americi, posjeduje mnoge kreacije kao i one od Oscara Niemeyera, najpoznatijeg brazilskog arhitekta.

Sao Paulo obuzima čula sa svojom veličinom s preko 17 milijuna stanovnika i to je najveći grad u Južnoj Americi. Atrakcija Sao Paula leži u njegovim ljudima i živoj kulturi. Brazilski najmoderniji, kozmopolitski grad ima mnogo toga za ponuditi – izuzetnu kuhinju, muzeje koji su među najboljima u Južnoj Americi, nesvakidašnju arhitekturu, noćni život koji već godinama privlači neke od najboljih izvođača na svijetu.

 U Sao Paolu možete vidjeti:

Katedralu Sao Paulo Metropolitan,  konstruiranu u neogotičkom stilu, i usprkos tome što ima renesansno stiliziranu kupolu, ona se smatra 4. po veličini neogotičkom katedralom na svijetu.

Muzej umjetnosti Sao PauloMASP nalazi se na Paulista aveniji, otvoren je 1968. godine i u njemu se čuva kolekcija od oko 8.000 umjetničkih djela.

Patio do Colegio označava mjesto gdje je Sao Paolo pronađen. Sada je to centar kulturnih aktivnosti. Prvobitno je jezuitska škola sagrađena na ovom mjestu, pored same škole i crkve.

Achieta muzej je također smješten ovdje, prikazujući originalne skulpture domaćih stanovnika i model reprodukcije Sao Paola u 16. stoljeću. Muzej Ipiranga je brazilski muzej povijesti, sadrži ogromnu kolekciju namještaja, dokumenata i povijesnih umjetnička djela naročito u vezi ere brazilskog carstva.

Najstariji muzej  umjetnosti u Sao Paolu je Pinacoteca, muzej osnovan 1905., tek je 1911. godine postao državni muzej. Muzej ima širok spektar kolekcije brazilske umjetnosti, uglavnom iz 19. stoljeća, također obuhvaća i europske slike i skulpture umjetnika iz 19. stoljeća.

Muzej portugalskog jezika smješten je na Estacao da Luz željezničkom kolodvoru. Lokacija muzeja je povezana s tim da 300 tisuća putnika stignu i napuste kolodvor svakodnevno, i mnogo imigranata iz Europe i Azije, i u ovom muzeju se oni mogu upoznati s jezikom.

Latin America Memorial projektirao je brazilski arhitekta Oscar Niemeyer, to je spomenik kulturnoj, političkoj, ekonomskoj i socijalnoj integraciji Latinske Amerike i prostire se na 84.482 kvadratnih metara.

Kazalište Sao Paola kako zbog svoje arhitektonske vrijednosti tako i zbog povijesnog značaja, predstavlja znamenitost grada.

Octavio Frias de Oliveira, most preko rijeke Pinheiros otvoren je 2008. godine i doseže visinu od 138 metara.

Rio de Janeiro– Pun boja, zvukova, ritma, radosti, što ga i čini sinonimom za karneval. Veoma malo mjesta na svijetu može ponuditi gostoprimstvo i prirodni šarm kao što može Rio. Smješten u nevjerojatnoj zoni, između prašuma, oklopljen između litica i mora. Sve boje svijeta su ovdje, nijanse zelenog Amazona, tamno crne od odijela biznismena, veličanstveno zlatna boja sunca, plava tropskog mora. Iskonski sjaj Rija daje gradu vječitu mladost, odigrajte jedan ples, pričajte sa strancima ili lutajte ulicama, što god radite u Riju, znajte da će Vam biti uzbudljivo. Sunčajte se na bijelim pjeskovitim, najpoznatijim plažama, ne samo Rija nego cijelog svijeta – Copacabana, Ipanema, Leblon. Ove plaže će Vas oduševiti i zapanjiti, raznovrsne, pune ljudi, transformiraju obalu u centar grada. Noću dominiraju klubovi i restorani. Šarm noćnog života je njegova spontanost.

Posjetite:

Brdo Corcovado vidljivo iz svakog dijela grada na kojem se nalazi čuvena skulptura Isusa Krista. Skulptura je visoka 38 metara, od čega je 8 metara samo postolje.

Nemojte propustiti ni brdo Pao Asucar ili poznatiji kao Glava šećera, na samoj obali, i pruža pogled na grad sa zaljeva Guanabaro.

Muzej suvremene umjetnosti Niteroi koji predstavlja glavnu gradsku znamenitost.

Botanički vrt jedan je od najbolje očuvanih zelenih površina u gradu. On je primjer razlike između brazilske i strane flore. Možete vidjeti oko 6.500 vrsta na prostoru od 54 hektara.

Nacionalni muzej Belas Artes osnovan je 1937. godine. Muzejska zbirka sadrži prijenos portugalskog suda u Brazil početkom 19. stoljeća.

Katedrala Rio de Janeira ili Svetog Sebastijana je rimokatolička nadbiskupija u Riju, posvećena Svetom Sebastijanu, svecu Rio de Janeira. Kazalište Rija locirano je u samom centru i smatra se jednim od najljepših i najvažnijih kazališta u zemlji.