EKVADOR 

Quito –  Cotopaxi – Quilotoa – Amazon – Guayaquil – Montanita – Isla de la Plata

15 dana / avio

26.10. – 09.11.2019.

Dobrodošli u zemlju vulkana, dobrodošli u Ekvador. Nalazi se na “sredini svijeta” i proglašen je za zemlju s najvećom bioraznolikošću. Ekvador odlikuju šareni kolonijalni gradovi, aktivni vulkani, prašume Amazona i ukusna hrana. Naša avantura počinje u Quitu, kolonijalnom gradu smještenom među Andama. Ova šarmantna prijestolnica ima najbolje očuvane povijesne dijelove grada, raznovrsnu i preukusnu kuhinju, živahan noćni život i jedinstvene prirodne atrakcije. 

Divimo se ljepoti vulkana, uživamo u izvrsnoj lokalnoj kuhinji, šetamo pored jezera i stojimo na sredini svijeta. Puni dojmova krećemo u novu avanturu i istraživanje prašuma Amazona. Vozimo se kanuima u potrazi za divljim životinjama i učimo o šamanizmu. Nasmijani napuštamo džunglu i krećemo u istraživanje Guayaquila, glavne luke u Ekvadoru gdje ćemo imati prilike uživati u okusima morskih plodova. Obala je naša posljednja stanica i mjesto Montanita, nekadašnje ribarsko selo. Odmaramo na plaži uz zvuke valova i ptica. 


Plan i program putovanja:

1. dan : Budimpešta – Quito

Polazak mini busa za Budimpeštu. Dolazak u zračnu luku u Budimpešti, Check in i let s usputnim presjedanjem do Quita.

2.dan : Quito

Dolazak u Quito. Transfer do smještaja i ulazak u sobe. Slobodno vrijeme za privikavanje. Noćenje.

3. dan : Quito

Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak grada. Obilazimo stari dio grada koji ujedno predstavlja i povijesnu četvrt. Ovaj dio grada je pod UNESCO-vom zaštitom zbog relativno nepromijenjene kolonijalne arhitekture, lokalnih trgovina, restorana i šarenih kuća koje su na kaldrmi. Dolazimo do Plasa Grande, glavnog trga u Quitu, vidjet ćemo Predsjedničku palaču, katedralu i Palacio Arzobispal, nekadašnju arhiepiskopsku palaču. Nastavljamo dalje do Calle de la Ronda, ulice gdje ćemo napraviti prelijepe fotografije i gdje se nalaze zanatske radnje, kafići i umjetničke galerije. Odlazimo do Quito marketa gdje ćemo napraviti pauzu za ručak. Vidjet ćemo kako žive lokalci i uživati u okusima koje nudi Ekvador. Nakon pauze za ručak odlazimo do “sredine svijeta”, spomenika Mitad del Mundo koji predstavlja podjelu hemisfera. Našu turu završavamo na brdu Panecillo, odakle se pruža nezaboravna panorama na grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan : Quito – Cotopaxi nacionalni park

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do Cotopaxi nacionalnog parka. Napuštamo Quito i krećemo ka nacionalnom parku. Prolazimo pored prekrasnih pejzaža dok se pored nas smjenjuju ekvadorska sela koja se nalaze na zapanjujućim visinama. Na putu do nacionalnog parka, posjećujemo muzej gdje ćemo saznati više o jedinstvenom bioraznolikosti u parku i posjetit ćemo Limpiopungo lagunu. Ako nam vrijeme dozvoli, prošetat ćemo do Cotopaxi aktivnog vulkana koji se nalazi na 5.900 metara nadmorske visine. U dogovoreno vrijeme, povratak u Quito. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan : Quito – Quilotoa 

Slobodan dan u Quitu ili fakultativni odlazak do jezera Quilotoa koje ispunjuje krater vulkana. Prolazimo duž spektakularne “Avenije vulkana” i zaustavljamo se kako bi posjetili lokalnu Andsku zajednicu, gdje ćemo imati prilike upoznati se s lokalcima i saznati o njihovom načinu života. Nastavljamo dalje ka vulkanu gdje ćemo se spustiti do jezera koje se nalazi u samom krateru. Divimo se prelijepim planinskim pejzažima koji nas okružuju. Slobodno vrijeme do polaska za Quito. Povratak u Quito. Noćenje.

6. dan : Quito – Lago Agrio

Slobodni dani u Quitu ili fakultativna četverodnevna tura do prašuma Amazona. Slobodno vrijeme u gradu do polaska autobusa za Lago Agrio. Noćna vožnja

7. dan : Lago Agrio – Cuyabeno rezervat prirode

U jutarnjim satima dolazimo u Lago Agrio i krećemo u avanturu. Ulazimo u park i nastavljamo dalje niz rijeku Cuyabeno, motoriziranim kanuom do koliba. Tijekom vožnje kanuom uživat ćemo u scenografiji i vidjet ćemo divlje životinje. Naša avantura u džungli tek počinje. Dolazimo do koliba, smještamo se i pravimo pauzu za ručak. Poslijepodne ćemo posjetiti jezero gdje ćemo se odmoriti od puta, kupati i uživati u zalasku sunca. U večernjim satima u pratnji lokalnog vodiča krećemo u šetnju džunglom, u potrazi za noćnim divljim životinjama. Povratak u kamp i večera. Noćenje.

8. dan : Cuyabeno rezervat prirode

Nakon doručka krećemo u šetnju i obilazimo kišnu šumu uz pratnju lokalnog vodiča. Tijekom ove šetnje, saznat ćemo kako se preživljava u džungli i kako se biljke koje šuma daje koriste u medicinske svrhe. Pravimo nezaboravne fotografije i uživamo u miru koji nam džungla nudi. Pravimo pauzu za ručak u kampu i nakon ručka, nastavljamo dalje putovanje kanuom kroz šumu u potrazi za divljim životinjama poput ptica, majmuna i riječnih dupina. Nakon zalaska sunca nastavljamo našu potragu za noćnim divljim životinjama. Povratak u kamp, večera. Noćenje.

9. dan : Cuyabeno rezervat prirode

Nakon doručka, vozimo se brodom i tražimo lijepe i egzotične ptice i druge divlje životinje. Nakon vožnje brodom dolazimo do zajednice Siona gdje ćemo skupa s lokalnom obitelji napraviti kasavu (kruh). Pravimo pauzu za ručak u zajednici. Nakon ručka odlazimo do šamana koji će podijeliti s nama svoje znanje o šamanizmu i pokazati nam rituale. Povratak u kamp i večera. Noćenje.

10. dan : Cuyabeno rezervat prirode – Lago Agrio – Guayaquil

Ustajemo rano kako bi vidjeli buđenje džungle. Uživamo u izlasku sunca i zvuku ptica. Nakon doručka odlazimo do Lago Agrio brodom. U Lagu Agriu sačekat ćemo autobus koji nas vozi do Guayaquil. Noćna vožnja.

11. dan : Guayaquil

Dolazimo u Guayaquil. Transfer do smještaja i slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme fakultativni obilazak grada. Istražit ćemo Malecon, povijesni dio grada koji se nalazi na obali rijeke, nakon toga nastavljamo dalje ka dijelu grada Las Penas koji je proglašen kulturnim nasljeđem. Odovud se pruža nevjerojatni panoramski pogled na grad i rijeku Guayas. Naselje podsjeća na kolonijalni Guayaquil iz 16. stoljeća i ovo je najtradicionalnije okruženje jer svaka kuća ima svoju povijest. Obilazimo park Seminario koji predstavlja srce kolonijalnog Gvuayaquila, koji je poznat i kao park iguana zbog velikog broja guštera. Odlazimo do povijesnog parka koji je podijeljen po sektorima kako bi se se posjetitelji educirali i upoznali s ekvadorskom povijesti. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12. dan : Guayaquil – Montanita

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Transfer do autobusnog kolodvora i odlazimo do gradića Montanita. Montanita je poznato mjesto u Ekvadoru, nekadašnje ribarsko selo. Dolazimo i smještamo se u sobe. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do obližnje mirne plaže Olon. Slobodno vrijeme na plaži i u dogovoreno vrijeme, povratak u Montanitu. Noćenje.

13. dan : Montanita – Isla de la Plata

Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do Isla de la Plata, otoka poznatog kao “Mali Galapagos”. Otok je poznat jer predstavlja prirodno stanište mnogih morskih ptica, albatrosa i morskih lavova. Krećemo u jutarnjim satima i odlazimo do Puerta Lopeza odakle ćemo se ukrcati na brod do otoka. Šetamo po otoku i uživamo u prirodi koja nas okružuje. Slobodno vrijeme do polaska za Montanitu. Noćenje.

14. dan : Montanita – Guayaquil – Budimpešta

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska za Guayaquil. Transfer do zračne luke i Check in za let za Budimpeštu. Let s usputnim presjedanjem.

15. dan : Budimpešta – Beograd

Dolazak u Budimpeštu i transfer do Beograda. Dolazak u Beograd. Kraj programa. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ : 

QUITO: Friends hostel ili sl. – nalazi se na 500 metara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom. U okviru smještaja dostupan je besplatan WiFi internet. Hostel ima restoran, zajedničku kuhinju i bar. 

GUAYAQUIL: Hotel Doral 3* ili sl. – nalazi se na 2 kilometra od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i svaka soba ima vlastitu kupaonicu. U okviru smještaja dostupan je besplatan WiFi internet. 

MONTANITA: Hotel Kundalini 3* ili sl. – nalazi se na 600 metara od centra grada i na 6 minuta od plaže. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu. U okviru smještaja nalazi se bar i restoran, gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


1949€ (1799€) 13.500kn – Promocija!

26.10. – 09.11.2019.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 13.125kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 12.750kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća :
-Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
-Avio prijevoz (Budimpešta – Quito / Guayaquil – Budimpešta) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Quito – Guayaquil) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-Smještaj po planu i programu u Quitu u hostelu (1/2 ili 1/3 sobama s vlastitom kupaonicom)
-Smještaj po planu i programu u Guayaquilu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobama s vlastitom kupaonicom)
-Smještaj po planu i programu u Montaniti u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobama s vlastitom kupaonicom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća :
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujePRIJAVI SE