KOLUMBIJA

Bogota – Medellin – Cartagena – Taganga

16 dana / avio

15.11. – 30.11.2019.
17.01. – 01.02.2020.

 

Kolumbija, zemlja boje, pjesme i plesa, koja je ime dobila po čuvenom Kristoforu Kolumbu, raznovrstan je mozaik prirode, kulture i stanovništva. Zahvaljujući svom položaju u centralnom dijelu američkog kontinenta, Kolumbija je zemlja prirodne raznolikosti i jedinstvene kulturne baštine; moderni gradovi s neboderima i noćnim klubovima, predivne karipske plaže, džungle i amazonski safari, tropski pašnjaci, kolonijalni gradovi, arheološki ostaci, kamene kolonijalne zajednice, plantaže kave, etnička šarolikost uslijed višestoljetnog miješanja domorodačkog stanovništva s potomcima afričkih robova, Europljanima i doseljenicima s Bliskog istoka. Ovdje na ekvatoru, sa suncem uvijek iznad glave, i plodnom zemljom ispod nogu, pružaju se vidici koji, u kojem se god smjeru okrenuli, ostavljaju bez daha. Po prirodnim sadržajima, Kolumbija je jedna od najbogatijih zemalja na svijetu. Za pozadinu pejzaža zadužen je planinski lanac Anda, dok srce Kolumbije čine prašume Amazona, koje pokrivaju 35% površine ove zemlje. U Kolumbiji se nalazi veoma bogata flora i fauna, koja je tipična za ekvatorijalnu oblast a ujedno je poznata i po bioraznolikosti ptica, od kojih je nacionalna ptica, andski kondor. Autohtono stanovništvo živi u mnogim regijama Kolumbije i teži očuvanju svoje tradicije. To se može vidjeti kroz varijacije u gastronomiji i tradicionalnoj muzici, kroz održavanje raznih kulturnih događaja i svetkovina. U vrelini karipske obale život je sporiji i opušteniji, a kultura ležernija.

Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Bogota

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Bogotu s usputnim presjedanjem.

2.dan: Bogota

Dolazak u Bogotu, transfer do hotela i smještaj. Upoznavanje s prijestolnicom i njenim povijesnim centrom. Uživamo u kolonijalnoj arhitekturi dok se upoznajemo s turbulentnom povijesti i kulturom Kolumbije: Plaza Bolivar, zgrada Predsjedništva, Gradska kuća, Palača pravde, zgrada Kongresa. Za kraj dana, u dogovoru s vodičem, možemo se popeti na Monserat koji se nalazi na nadmorskoj visini od 3.152 metara, s koga se cijela Bogota vidi kao na dlanu! Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: Bogota – Taganga

U jutarnjim satima pakiramo stvari i polijećemo put Santa Marte i smještamo se u Tagangi. Taganaga je ribarsko selo i jedna od najslikovitijih plaža južne obale karipskog mora, koje se nalazi nedaleko od najstarijeg grada Kolumbije – Santa Marte. Taganga je mjestašce gdje se lokalno stanovništvo ali i putnici iz cijelog svijeta, vole doći opustiti i odmoriti. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: Taganga

Današnji dan je namijenjen uživanju i odmaranju na karipskom moru. Hoćete li roniti, plivati, sunčati se uz svježe tropsko voće, na Vama je. Napravite pauzu za ispijanje kolumbijske kave na kolumbijski način – crna s puno šećera! Odmor. Slobodno vrijeme. U dogovoru s vodičem, odlazak u večernjim satima u Santa Martu i šetnja po gradu. Noćenje. 

5. dan: Taganga – Tayrona nacionalni park

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativnu posjetu poznatom nacionalnom parku Tayrona. U jutarnjim satima polazimo u istraživanje ovog fantastičnog nacionalnog parka koji je prava poslastica za sve ljubitelje prirode i divljeg svijeta. Tayrona se nalazi na mjestu gdje lanac najviših kolumbijskih planina Sierra Nevada, dodiruje plavetnilo Kariba. Vidik varira od tropskih plaža, preko sušnih dijelova pa sve do kišnih šuma na planinskim obroncima. Trekking po nacionalnom parku. Povratak u Tagangu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: Taganga – Minca

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativno istraživanje gradića koji se nalazi na obroncima Sierra Nevade s pogledom na Santa Martu i Karipsko more – Minca. Minca se do prije par godina nije mogla naći na turističkim mapama i vodičima, s obzirom na to da ga je držala gerila. Od potpisivanja primirja, ovo sigurno i šarmantno mjesto postaje turistički dragulj regije. Za velike avanturiste se upravo odovud kreće u Izgubljeni grad – kolumbijski Machu Picchu, koji se nalazi na nekoliko dana hodanja od Mince. Kraj je poznati i po pticama, jer se u ovom kraju nalazi između 162 i 300 vrsta ptica koje se mogu naći u ovim prelijepim planinama. Mi ćemo uživati u samom gradiću i šetnji po njemu. Nakon sat vremena šetnje iz grada i uživanja u prirodi i traganjem za pticama, stižemo do prirodnih bazena za kupanje Pozo Azul koji se nalaze na rijeci koja prolazi kroz Mincu. Spuštamo se sa Sierra Nevade i vraćamo u Tagangu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: Taganga – Cartagena

Odjavljujemo se iz smještaja i putujemo za Cartagenu. Dolazak u Cartagenu i transfer do smještaja. Nakon kraćeg odmora upoznajemo se s lokalnim običajima i kulturom i isprobavamo karipske specijalitete u lokalnim restoranima. Utapamo se u vrelu atmosferu karipske obale Kolumbije. Slobodna večer. Noćenje.

8. dan: Cartagena

Slobodan dan za opuštanje ili Vam predlažemo fakultativno upoznavanje ovog magičnog grada osnovanog još u 16. stoljeću, čije se zidine i Stari grad nalaze na UNESCO listi svjetske kulturne baštine. Cartagena je u kolonijalno doba predstavljala važnu trgovačku luku i jedan od centara španjolske imperije. Šetamo uskim ulicama, fotografiramo šarene fasade, družimo se s lokalcima i uživamo u tropskom voću i morskim plodovima. Slobodno vrijeme za istraživanje Cartagene. Noćenje.

9. dan: Cartagena

Slobodan dan u Cartageni ili fakultativni cjelodnevni odlazak do obližnjeg poluotoka Baru. Kupat ćemo se i uživati na jednoj od najljepših plaža karipskog mora – Playa BlancaKristalno čista i plava boja mora i lokalni restorani sa svježom ribom garantiraju hedonistički užitak. U dogovoreno vrijeme, povratak u Cartagenu. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

10. dan: Cartagena – Medellin

Buđenje i odjavljivanje iz smještaja. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti do polaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke i let za Medellin. Dolazak u Medellin i transfer do smještaja. Večer provodimo uz ritmove antiokijske salse i uživamo u lokalnom specijalitetu Bandeja Paisa. Noćenje.

11. dan: Medellin

Slobodno vrijeme ili dan predviđen za fakultativno upoznavanje “grada vječnog proljeća”. Ovaj nadimak grad je dobio zato što je temperatura tijekom cijele godine oko 23 stupnja pa je bogat zelenilom i cvijećem. Također, Medellin je poznat i kao jedan od najinovativnijih gradova na svijetu i prvi je koji je uveo gondole kao sredstvo javnog prijevoza. Vidjet ćemo trg Fernanda Botera koji je ovdje i rođen, Palaču kulture, crkvu Veracruz, Nacionalnu palaču itd. Ljubitelji ulične umjetnosti mogu posjetiti i čuvenu komunu 13, koja je prošarana muralima kolumbijskih i inozemnih umjetnika. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12. dan: Medellin

Slobodan dan u Medellinu ili fakultativni odlazak od Guatapea (Piedra del Penol) – ogromne granitne stijene nadomak istoimenog grada u regiji Antioquia. Možete se popeti 740 stepenica do njegovog vrha koji se nalazi na 2.135 metara nadmorske visine s koga se pruža nestvaran pogled na okolne gradove, jezero Penol i minijaturne otoke koji se u njemu nalaze. U povratku do Medellina pravimo pauzu u kolonijalnom gradu Guatape. Šetnja Guatapeom vratit će nas u doba kolonijalizma i očarati karakterističnom arhitekturom. Nakon pauze, nastavak putovanja do Medellina. Dolazak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. dan: Medellin – Bogota

Odjavljivanje iz smještaja, transfer do zračne luke i let za Bogotu. Nakon smještaja u hotel, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i uživanje u ritmu četvrtog najvišeg grada na svijetu. Noćenje.

14. dan: Bogota

Slobodan dan u Bogoti ili Vam predlažemo posjetiti neke od interesantnih muzeja koje ovaj grad može ponuditi, poput muzeja čuvenog kolumbijskog umjetnika Fernanda Botera ili odlazak u Muzej zlata. Noćenje.

15. dan: Bogota – Beograd

Pakiramo stvari i pozdravljamo se s ovom magičnom zemljom, transfer do zračne luke u dogovoreno vrijeme i let za Beograd.

16. dan: Beograd

Dolazak u Beograd, sabiremo dojmove i s osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje.

 

SMJEŠTAJ :

BOGOTA: Hotel L’Etoile Javeriana 3* ili sl. – nalazi se na 2km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba sadrži vlastitu kupaonicu. U okviru hotela se nalazi restoran. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

TAGANGA: Hostel Techos Azules ili sl. – nalazi se na 600 metara od centra. Smještaj ima dvokrevetne i trokrevetne sobe. Svaka soba sadrži vlastitu kupaonicu. Gostima smještaja dostupan je besplatanWiFi internet.

CARTAGENA: Hotel 3 Banderas 3* ili sl. – nalazi se u starom dijelu grada. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. Gostima smještaja je dostupan besplatan WiFi internet. U okolini smještaja nalazi se dosta restorana i kafića.

MEDELLIN: La Campana Hotel Boutique 3* ili sl. – nalazi se u dijelu grada El Poblado. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne. Svaka soba sadrži vlastitu kupaonicu. Hotel ima restoran. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet. 


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


12.750kn 12.000kn

15.11. – 30.11.2019.
17.01. – 01.02.2020.

Za prijave i uplate predujma do 14.10. od min. 3.750kn cijena je 11.625kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!

Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Bogota – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Bogota – Santa Marta) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljaga
-Avio prijevoz (Cartagena – Medellin) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljaga
-Avio prijevoz (Medellin – Bogota) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-3 noćenja u Bogoti u hotelu 3*  (1/2 ili 1/3 sobe)
-4 noćenja u Tagangi u hostelu  (1/2 ili 1/3 sobe s ventilatorom)
-3 noćenja u Cartageni u hotelu 3*  (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-3 noćenja u Medellinu u hotelu 3*  (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje 

PRIJAVI SE