MEKSIKO + KUBA

18 dana /avio

05.03. – 22.03.2020.

Našu Manga Trip avanturu počinjemo u Mexico Cityju, urbanom velegradu od 23 milijuna stanovnika. Možete li zamisliti grad koji ima stanovnika pet puta više nego naša cijela država? Samo slijetanje na glavnu zračnu luku Benito Juarez je šokantno – zračna luka se nalazi usred naseljenog područja, pa imate dojam da slijećete na jednu od ulica dok se pred Vama ne ukaže pista. Provlačimo se kroz poslijepodnevnu prometnu gužvu i dolazimo do glavnog gradskog trga  Plaza del Zocalo, gdje se i smještamo. Mexico City je izgrađen na mjestu isušenog jezera, na izuzetno mekom tlu, pa iz tog razloga ovaj megalopolis godišnje “tone” za oko 3 milimetra. Uživamo u ljepoti i priči koja se krije iza glavnog gradskog trga, šetamo kroz glavnu gradsku pješačku zonu – ulicu Madero Street, prolazimo pored prelijepe Palace of Fine Arts – palače umjetnosti i Torre  Latinoamericana – tornja s kojeg se pruža fantastičan pogled na Mexico City. Avenijom Paseo de la Reforma, najvećom ulicom u gradu koja spaja uži centar grada s periferijom, dolazimo do Chapultepec parka, jednog od najvećih parkova na zapadnoj zemljinoj hemisferi koji ima funkciju nadoknaditi kisik, koji svakodnevne prometne gužve oduzimaju, pa ga lokalno stanovništvo s pravom naziva “pluća Meksika”. Ovdje se nalaze brojna jezera, šume kao i muzeji od kojih je National Museum of Anthropology obvezna stanica. Dan u glavnom gradu Meksika završava se čašicom (ili dvije) tequile ili mezcala, i ludim noćnim provodom u  barovima i klubovima četvrti La Condesa, gdje noćni život traje do jutra.

Na 60 kilometara od Mexico Cityja nalazi se Teotihuacan, arheološko nalazište na mjestu bivšeg glavnog grada istoimene civilizacije. Nestvarne Pyramid of the Sun i Pyramid of the Moon, oduzimaju nam dah dok s njihovog vrha promatramo dolinu u kojoj se nalaze, a lokalni umjetnici nude nam suvenire karakteristične za ovaj dio Meksika. Usput svraćamo u destileriju tekile i gledamo kako se radi ovo svjetski popularno piće, a oni koji sinoć nisu pretjerali, moći će ga i degustirati.

Obilazak Mexico Cityja ne bi bio potpun bez posjete čuvenoj  La Casa Azul – domu Fride Kahlo. Ova kuća – muzej, govori nam o tragičnoj sudbini ove nesvakidašnje umjetnice, njezinoj ljubavi s Diegom Riverom, djelima koja su iza nje ostala, kao i što je to što je inspiriralo Pedra Almodovara da o njoj snimi film koji je postao planetarni hit. Dan završavamo obilaskom “plutajućih polja cvijeća” Xochimilco, i u miru uživamo dok plovimo kroz gustu egzotičnu vegetaciju.

Cuba libre! Zemlja slobode, jedinstvena cjelina spektakularna u svojoj različitosti, koja se sigurno ne može na pravi način sagledati ako se promatra s terase luksuznog hotela. Doživite ovaj tropski otok kojim vladaju muzika, boje, razigranost i pozitivna energija iz domova gostoljubivih i uvijek dobro raspoloženih Kubanaca. Kubanska svakodnevica je toliko specifična da i sama predstavlja atrakciju. Kuba Vam daje toliko mnogo slika, osjećaja, boja, mirisa, okusa, doživljaja, i treba Vam vrlo malo vremena kako bi počeli slijediti njen ritam života uz muziku i obavezan rum. Otok cigara, nadaleko poznatog Havana Club ruma, starih rustikalnih automobila u raznoraznim bojama i s najrazličitijim sirenama, zemlja revolucije, čarobnog mirisa kave, muzike, prava je destinacija za sve plesače, za buntovnike, za zaljubljene i usamljene, za one koji žele pobjeći od „zapadne kulture“. Posljednja oaza starog svjetskog poretka, mjesto na kojem vrijeme stoji, gdje je stres sveden na minimum, obiluje kako kulturnim i povijesnim atrakcijama, tako i prelijepim karipskim plažama. Zato posjetite Kubu dok se još nije promijenila, jer će Vas ovo putovanje naučiti veseliti se životu, važno je samo prepustiti se i preplavit će Vas nevjerojatan osjećaj vedrine.


Plan i program putovanja:

1. dan (05:03): Beograd Budimpešta 

Sastanak grupe u Beogradu na parkingu Beogradske arene u večernjim satima i transfer minibusom do zračne luke u Budimpešti s usputnim zadržavanjem na granici radi carinskih formalnosti. Nastavak noćne vožnje prema Budimpešti….

2. dan (06.03.): Budimpešta – Pariz – Mexico City

Let za Pariz u 06:00h, broj leta AF1695. Slijetanje u Pariz u 08.30h po lokalnom vremenu. Pauza između letova u Parizu 3h. Nastavak leta za Mexico City u 11:30h, broj leta AF178. Slijetanje u Mexico City u 16:55h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme.  Noćenje.

3. dan (07.03.): Mexico City

Krećemo u obilazak jednog od najvećih gradova na svijetu: Centro Historico, centralni gradski trg Plaza del Zocalo – mjesto iz koga je prije više od 400 godina iz područja prekrivenog jezerima, nastao Mexico City. Gradska Metropolitan Cathedral, Palacio Nacional, Palacio de Bellas Artes, Avenida de Reforma, Parque Chapultepec. Slobodno poslijepodne za samostalno upoznavanje jednog od najvećih gradova na svijetu. Noćenje.

Mexico city

4. dan (08.03.): Mexico City – Xochimilco

Slobodan dan ili Vam možemo ponuditi poludnevni izlet do Xochimilco-a – plutajućih tržnica u južnom dijelu Mexico Cityja. Uživat ćete dok se ploveći uskim kanalima budete miješali s mnoštvom boja raznovrsnog cvijeća, voća i povrća u ovom jedinstvenom dijelu grada, proglašenom za dio svjetskog kulturnog naslijeđa od strane UNESCO-a. U nastavku dana, dolazimo u gradsku četvrt Coyoacan gdje se nalazi i čuvena La Casa Azul u kojoj je veći dio svog života provela Frida Kahlo. Mjesto koje svjedoči o životu i tragičnoj sudbini ove nesvakidašnje umjetnice.  Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Povratak do našeg smještaja. Slobodno vrijeme. Preporučujemo isprobati specijalitete meksičke kuhinje – tacos, nachos, churros, burritos. Noćenje.

5. dan (09.03.): Mexico City – Teotihuacan

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativni odlazak u jedan od najvećih povijesnih centara Meksika i cijele Latinske Amerike – Teotihuacan. U pratnji vodiča vidjet ćete i naučiti više o povijesti i nastanku ove države, kako su naseljavani ovi prostori i s kakvim su čudima graditeljstva, lokalni narodi uspjeli izgraditi dvije nevjerojatne i do dana današnjeg očuvane piramide, od kojih je jedna posvećena Suncu, a druga Mjesecu. Usput ćemo obići jednu od plantaža agava u okolici i vidjeti kako se od ove biljke dobiva tkanina, šampon i naravno tequila. Povratak u Mexico City u večernjim satima. Noćenje.

Meksiko

6. dan (10.03.): Mexico City – Merida
Poslije 4 dana u pravoj košnici glavnog grada Meksika, krećemo na poluotok Yucatan u kolonijalni gradić Meridu, jednu od omiljenih turističkih destinacija u Meksiku. Arhitektura i ljepota ovog grada, s bijelim zgradama koje se stapaju sa šarenim pastelnim, samo su jedan od razloga zbog kojih je Merida jedini grad koji je dva puta izabran za prijestolnicu kulture na američkom kontinentu. Šetamo i upoznajemo grad, upoznajemo se sa srdačnim i ljubaznim stanovnicima, uglavnom Majanskog podrijetla… U večernjim satima, posjetit ćemo neku od lokalnih kantina. Preporučujemo da probate neki od  specijaliteta ovog dijela Meksika – pureću juhu s limunom ili mariniranu svinjetinu sa začinima (Cochinita pibil). Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan (11.03.): Merida – Uxmal

Slobodan dan ili Vam preporučujemo fakultativni posjet arheološkom nalazištu u mjestu Uxmal (izgovara se oosh-mahl), u kojem se nalazi veliki broj lokaliteta i piramida koje su Maje ostavile u naslijeđe. Najimpozantnija je svakako Magična piramida, a arheološka struktura i zgrade koje se nalaze diljem Uxmala, ukrašene su geometrijskim figurama i maskama boga kiše Chaac, kojeg su Maje smatrali jednim od najvažnijih božanstava. Povratak u Meridu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan (12.03.): Merida Chichen Itza

Buđenje i fakultativni, cjelodnevni izlet do još jednog spomenika zaštićenog od strane UNESCO-a – Chichen Itze. Upoznat ćemo se s jednom novom kulturom i naslijeđem naroda s meksičkog poluotoka Yucatan. Uz pratnju stručnog vodiča, obići ćemo i uživati u pogledu na najbolje očuvani spomenik majanskog naroda – čuvenu piramidu posvećenu bogu Kukulkanu. Poslije obilaska, upućujemo se do podzemnih izvora vode – Cenotes i pravimo pauzu za kupanje, slikanje i uživanje u ovom nesvakidašnjem čudu prirode nastalom poslije udara velikog asteroida. Povratak u Meridu u večernjim satima. Noćenje.

9. dan (13.03.): Merida Havana

Budimo se i odjavljujemo iz smještaja. U dogovoreno vrijeme, transfer do zračne luke i let za Havanu. Dolazak u Havanu. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za utapanje u kubansku šarenu prijestolnicu. Havana Vam se na prvi pogled može učiniti kao nerješiva slagalica, ali ako naučite kako je složiti, pred Vama će se ukazati prelijepa slika. Havanu nitko nije mogao izmisliti. Suviše je neobuzdana, puna kontradiktornosti, a i pored 50 godina zapuštenosti, nestvarno je lijepa. Možda je za to kriva njena turbulentna povijest koja je i dalje vidljiva duž kolonijalnih ulica punih uzavrele atmosfere. Možda je kriv pobjednički duh njenih žitelja ili neumorna energija salse koja se odbija o zidove i prosto navire iz ljudi. Nemojte dolaziti u Havanu s popisom pitanja. Dođite otvorenog uma i budite spremni na dugo, sporo zavođenje. Prošetajte ulicama Stare Havane i osjetit ćete duboku povezanost s prošlošću u impresivnoj tvrđavi pored obale ili na intimnim trgovima bez prometa. Havana se voli – bezrezervno i bez pogovora. Noćenje.

10. dan (14.03.): Havana

Krećemo s upoznavanjem grada i lokalnom kulturom. Utapamo se u svijet oko nas koji smo mogli vidjeti samo na TV-u… Stari američki automobili iz 50-ih godina, trgovine sa suvenirima posvećenim kubanskoj revoluciji, nasmiješeni i dobroćudni ljudi, energija grada koja se riječima ne može opisati. Počinjemo šetnju i obilazimo Staru Havanu (Havana Vieja) – kulturni i povijesni centar grada: Capitolio – kopija Washingtonskog Kapitola, Grand Teatro, kao i omiljeno šetalište lokalaca Malecon – Avenija pored mora. Kasnije zalazimo malo dublje, u srce starog grada, gdje se nalazi nekoliko prelijepih starih trgova: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, pješačka zona Obispo. Poslije ovakvog dana, najbolje se opuštamo uz mojito i obaveznu cigaru… Slobodna večer. Noćenje.

11. dan (15.03.): Havana

Obilazak novog dijela Havane (Vedado), počinjemo od najpoznatijeg Trga revolucije na Kubi – nacionalni memorijal “apostola” kubanske nacije Joséa Martija – toranj visok 139 metara, čuveni mural Ernesta Che Guevare i legendarnog Camila Cienfuegosa. Nastavljamo do sveučilišta, hotela Havana Libre i poznate La Rampe – centra novog dijela grada. Nakon pauze za ručak odlazimo do poznatog hotela Nacional, uz piće u prelijepom vrtu s pogledom na aveniju Malecón i ocean, završavamo još jedan uzbudljivi dan u Havani. Slobodna večer. Noćenje.

12. dan (16.03.): Havana – Varadero

Napuštamo smještaj u Havani. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. U dogovoreno vrijeme krećemo ka Varaderu. Dolazak u Varadero i ulazak u sobe. Noćenje.

13.15. dan (17.03. 19.03.): Varadero

Varadero je najveće i najpopularnije ljetovalište, ne samo na Kubi, nego na čitavim Karibima. To nije slučajno. Plažu dugu 20 kilometara, s bijelim pijeskom i tirkiznim morem, mnogi smatraju jednom od najljepših na svijetu. Budite jedan od tisuću posjetitelja koji dolaze u Varadero svake godine kako bi se opustili i uživali u mirnom moru i toplom suncu ovog karipskog raja. Varadero ima za ponuditi još mnogo toga. Osjetite okus kubanske kulture u brojnim galerijama, cabaretima, barovima, tržnicama… uz živu glazbu, cigaru i čašu ruma.

Tijekom našeg boravka u Varaderu, možemo Vam ponuditi fakultativnu posjet jednom od najljepših otoka u karipskom moru Cayo Blanco de Norte i uživati u ritmovima Kube, plavetnilu mora i susretu s pitomim dupinima. 

Slobodni dani za uživanje, odmor i upijanje energije Kariba. Sumiramo dojmove cjelokupnog putovanja, diskutiramo o revoluciji, sunčamo se, kupamo i odmaramo na plaži koja je najveća i najljepša na čitavoj Kubi. Bijeli pijesak, kristalno čisto more s nijansama zelenog i plavog, šareni kokteli i latino ritmovi… 3 noćenja.

15. dan (19.03.): Varadero Mexico City

Napuštamo smještaj. U dogovoreno vrijeme, transfer do zračne luke u Havani i let za Mexico City. Slijetanje u Mexico City i transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

16. dan (20.03.): Mexico City Pariz 

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke. Let za Pariz u 19:55h, broj leta AF179.

17. dan (21.03.): Pariz Budimpešta

Slijetanje u Pariz u 13:35h po lokalnom vremenu. Pauza u Parizu 7 h i 15 min. Let za Budimpeštu u 21:00h, broj leta AF1694. Dolazak u Budimpeštu u 23:10h po lokalnom vremenu. Transfer do Beograda. 

18. dan (22.03.): Budimpešta – Beograd

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. S osmijehom na licu planiramo sljedeću Manga Trip avanturu!


SMJEŠTAJ:

MEXICO CITY od 06.03. do 10.03. i od 19.03. do 20.03.2020.
Hotel Ibis 3* ili sl. smješteni smo u hotelu u užem centru Mexico Cityja udaljenom 500 metara od Palače lijepih umjetnosti, nedaleko od strogog centra Mexico Cityja. Sobe su dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne, svaka ima vlastitu kupaonicu. WiFi je besplatan i dostupan gostima smještaja.

MERIDA od 10.03. do 13.03.2020.
Casa Continental 3* ili sl. smješteni smo u hotelu u samom centru Meride, na oko 250 metara udaljenosti od parka Santa Ane. Hotel ima dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne sobe. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu, klimu i TV.

Casa particular (privatni smještaj) Casa particular na Kubi je smještajni objekt koji se nalazi u posjedu kubanskih obitelji. Namijenjen je turistima kojima komfor nije u prvom planu i koji bi željeli doživjeti Kubu na autentičan način.

HAVANA od 13.03. do 16.03.2020.
Case particular se nalaze u regiji Havana Centro na oko 1 kilometar udaljenosti od strogog centra grada (zgrade Capitolio). Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, s vlastitom kupaonicom i klimom. Usluga je na bazi noćenja. Postoji mogućnost nadoplate doručka na licu mjesta (cijena doručka je oko 5 eur po osobi, po danu). 

VARADERO od 16.03. do 19.03.2020
Hotel 3* nalazi se na samoj plaži u Varaderu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba vlastitu kupaonicu i TV. U okviru hotela se nalaze bazen i nekoliko restorana lokalne i internacionalne kuhinje koji su dostupni gostima hotela. Usluga: All Inclusive.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


16.125kn 15.375kn

Za prijave i uplate predujma do 19.02. od min. 3.750kn cijena je 15.000kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 19.02. cijena je 14.625kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Transfer na relaciji Beograd Budimpešta Beograd
-Povratni avio prijevoz redovna linija (Budimpešta Mexico City Budimpešta  – ekonomska klasa) s uključenim  pristojbama i prtljagom
-Povratni avio prijevoz redovna linija (Mexico City Merida – ekonomska klasa) s uključenim pristojbama i prtljagom do 15kg
-Povratni avio prijevoz redovna linija (Merida Havana – ekonomska klasa) s uključenim pristojbama i prtljagom do 15kg
-Povratni avio prijevoz redovna linija (Havana Mexico City – ekonomska klasa) s uključenim pristojbama i prtljagom do 15kg
-Sve transfere po programu putovanja (ovisno o broju putnika mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-5 noćenja u Mexico Cityju u hotelu 3*  (1/2 i 1/3 sobe )
-3 noćenja u Meridi u hotelu 3*  (1/2 i 1/3 sobe)
-3 noćenja u Havani u privatnom smještaju (Casa Particular 1/2 i 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-3 noćenja u Varaderu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe na bazi All inclusive usluge)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Vizu za Kubu (agencija je može ishodovati)
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena. Dogovorene fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realiziraju od strane lokalnih partnera.

Chichen Itza i Cenotes

Cjelodnevni izlet do najpoznatijeg i najznačajnijeg mjesta meksičke povijesti kao i jednog od najbolje očuvanih spomenika svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, piramide boga Kukulkana u Chichen Itzi. Upoznat ćemo se sa životom i običajima majanskog naroda, vidjeti kako su promatrali svijet, prognozirali vrijeme i predviđali događaje svojim kalendarom. U povratku pravimo pauzu za kupanje u nevjerojatnim podzemnim izvorima Cenotes , nastalim još u doba Velikog praska i svraćamo u prelijepi kolonijalni grad Valladolid.
Izlet obuhvaća : povratni transfer, vodič na engleskom, ulaznice za lokalitet, posjetu senotama, ulaz na kupalište, ručak i vodiča.

Tulum i Coba 

Posjeta mjestu koje svjedoči o jednom od prvih kontakata Maya i španjolskih osvajača – ruševinama grada Tuluma, jedinog majanskog grada koji je izgrađen na obali mora, grada koji je služio kao luka za trgovinu dragim kamenjem, i pretpostavlja se, mjesta gdje su živjeli i bili sahranjivani majanski vladari. Ispod litice na kojoj se nalazi ovaj grad, pravimo pauzu za kupanje na jednoj od najljepših i najspektakularnijih plaža na svijetu. Nastavljamo put duboko u džunglu, vozimo bicikle (uz doplatu od oko 4 eura), ili pješačimo kroz šumu i dolazimo do Cobe – grada skrivenog u džungli i uživamo u pogledu na piramide koje vire iz guste džungle. Pauza za ručak (uračunat u cijenu).
Izlet obuhvaća : povratni transfer, vodič na engleskom, ulaznice za lokalitete, vožnja biciklom/rikšom u Cobi. ručak i vodiča.

Teotihuacan 

Izlet u jedno od najpoznatijih svetišta Astečkog naroda. Uživat ćemo u pogledu s piramida Sunca i Mjeseca na koje se još uvijek smijemo penjati, i otkrit ćemo nešto više o kulturi ovog drevnog naroda, a usput ćemo svratiti u obližnje selo kako bismo vidjeli kako se od korijena i lista biljke agave radi šampon, sapun, naravno tequila i mezcal, uz obveznu degustaciju.
Izlet obuhvaća : povratni transfer, ulaznice za lokalitete, vodiča na engleskom i vodiča.

Xochimilco 

Plutajuće tržnice u južnom dijelu Mexico Cityja. Uživat ćete dok se ploveći uskim kanalima, budemo miješali s mnoštvom boja raznovrsnog cvijeća, voća i povrća u ovom jedinstvenom dijelu grada, proglašenim za dio svjetskog kulturnog naslijeđa od strane UNESCO-a. U nastavku dana navraćamo u gradsku oblast Coyoacan gdje se nalazi i čuvena Plava kuća u kojoj je veći dio svog života provela Frida Kahlo.
Izlet obhvaća:  povratni transfer, krstarenje tradicionalnom barkom, vodič na engleskom i vodič. Ne uključuje: ulaznicu u muzej Fride Kahlo.

Cayo Blanco de Norte 

Varadero je jedno od najpoznatijih odredišta turista na Kubi, a u njegovom najbližem okruženju nalazi se i nekoliko desetina malih otoka, s lijepim plažama finog bijelog pijeska, u hladu tropskih palmi. Najpoznatije među njima je Cayo Blanco, na koje Vas vodimo na ovom izletu. Prije nego dođemo do ovog rajskog mjesta, pozdravit ćemo se i s dupinima, s kojima ćemo plivati 20-ak minuta. (Fotografija s dupinom 10€, izrađuje se do kraja dana i doprema do smještaja) – druženje s ovim inteligentnim morskim sisavcima izmamit će osmijeh svakome, a nakon ovoga slijedi uživanje na plaži Cayo Blanco, na kojoj imamo i ručak. Do i od otoka vozi nas katamaran, na kojem također imamo otvoreni bar nacionalnih pića uključen u cijenu. Kapetan i posada priređuju i posebne animacije – naučite plesati salsu kao pravi pirati s Kariba! 🙂
Izlet obuhvaća : povratni kolektivni transfer na relaciji: hotel – marina Varadero – hotel, vožnja katamaranom na relaciji: Varadero – Cayo Blanco – Varadero, pratnja vodiča – predstavnika agencije, lokalni animator – vođa programa ekskurzije na katamaranu, neograničeni otvoreni bar na katamaranu (gazirani sokovi – pivo – rum – osnovna ponuda koktela – voda), kontakt s dupinima/dupin show u delfinarijumu Cayo Blanco (plivanje s 2 dupina je dodatna izborna aktivnost i naplaćuje se na licu mjesta – 35 cuc), ručak s uključenim pićima u restoranu na plaži na Cayo Blancu, boravak na plaži na Cayo Blanco

PRIJAVI SE