MEKSIKO + KUBA 

17 dana / avio

04.12. – 20.12.2019.

 

Cuba libre! Zemlja slobode, jedinstvena cjelina spektakularna u svojoj različitosti, koja se sigurno ne može na pravi način sagledati ako se promatra s terase luksuznog hotela. Doživite ovaj tropski otok kojim vladaju muzika, boje, razigranost i pozitivna energija iz domova gostoljubivih i uvijek dobro raspoloženih Kubanaca. Kubanska svakodnevica je toliko specifična da i sama predstavlja atrakciju. Kuba Vam daje toliko mnogo slika, osjećaja, boja, mirisa, okusa, doživljaja, i treba Vam vrlo malo vremena kako bi počeli slijediti njen ritam života uz muziku i obavezan rum. Otok cigara, nadaleko poznatog Havana Club ruma, starih rustikalnih automobila u raznoraznim bojama i s najrazličitijim sirenama, zemlja revolucije, čarobnog mirisa kave, muzike, prava je destinacija za sve plesače, za buntovnike, za zaljubljene i usamljene, za one koji žele pobjeći od „zapadne kulture“. Posljednja oaza starog svjetskog poretka, mjesto na kojem vrijeme stoji, gdje je stres sveden na minimum, obiluje kako kulturnim i povijesnim atrakcijama, tako i prelijepim karipskim plažama. Zato posjetite Kubu dok se još nije promijenila, jer će Vas ovo putovanje naučit veseliti se životu, važno je samo prepustiti se i preplavit će Vas nevjerojatan osjećaj vedrine.


Meksiko je dio Sjevernoameričkog kontinenta, zemlja u kojoj možete doživjeti, vidjeti i probati gotovo sve. Od mističnih piramida koje su kao svoju ostavštinu izgradili Asteci i Maje, kolonijalnih trgova i katedrala koji nas podsjećaju na utjecaj moćnog španjolskog carstva iz 19. stoljeća, pa sve do brašnasto bijelog pijeska i tirkizno plavog mora Karipske obale, kao i izuzetno ukusnih salsa i guacamole umaka, enchilada, tacosa, fajitasa i ostalih specijaliteta koja uvijek nasmiješeni Meksikanci, sa zadovoljstvom pripremaju. Jedina zemlja na svijetu gdje umjetnici mogu plaćati porez svojim umjetničkim djelima, zemlja čija je nacionalna kuhinja proglašena za nematerijalno kulturno naslijeđe čovječanstva, gdje mariachi svojom glazbom mogu ispratiti sve Vaše osjećaje, a ovdje će ih biti pregršt jer je Meksiko uzbudljiv, hedonistički i zavodljiv, kao magnet koji privlači i zadržava, čineći tako da poželite ostati što duže.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Havana

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Havanu s usputnim presjedanjima.

2. dan: Havana

Dolazak u Havanu. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za utapanje u šarenu kubansku prijestolnicu. Havana Vam se na prvi pogled može učiniti kao nerješiva slagalica, ali ako naučite kako je posložiti, pred Vama će se ukazati prelijepa slika. Havanu nitko nije mogao izmisliti. Suviše je neobuzdana, puna kontradiktornosti, a i pored 50 godina zapuštenosti, nestvarno je lijepa. Možda je za to kriva njena turbulentna povijest koja je i dalje vidljiva duž kolonijalnih ulica punih uzavrele atmosfere. Možda je kriv pobjednički duh njenih žitelja ili neumorna energija salse koja se odbija o zidove i jednostavno navire iz ljudi. Nemojte dolaziti u Havanu s popisom pitanja. Dođite otvorenog uma i budite spremni na dugo, sporo zavođenje. Prošetajte ulicama Stare Havane i osjetit ćete duboku povezanost s prošlošću u impresivnoj tvrđavi pored obale ili na intimnim trgovima bez prometa. Noćenje.

3. dan: Havana

Krećemo s upoznavanjem grada i lokalnom kulturom. Utapamo se u svijet oko nas koji smo mogli vidjeti samo na TV-u… Stari američki automobili iz 50-ih godina, trgovine sa suvenirima posvećenim kubanskoj revoluciji, nasmiješeni i dobroćudni ljudi, energija grada koja se riječima ne može opisati. Počinjemo šetnju i obilazimo Staru Havanu (Havana Vieja) – kulturni i povijesni centar grada: Capitolio – kopija Washingtonskog Kapitola, Grand Teatro, kao i omiljeno šetalište lokalaca Malecon – Avenija pored mora. Kasnije zalazimo malo dublje, u srce starog grada, gdje se nalazi nekoliko prelijepih starih trgova: Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja, pješačka zona Obispo. Poslije ovakvog dana, najbolje se opuštamo uz mojito i obaveznu cigaru… Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: Havana

Slobodan dan ili fakultativni cjelodnevni odlazak u dolinu Viñales. Čekaju nas prelijepi predjeli zapadne Kube. Vidjet ćemo kako žive i rade ljudi van velike prijestolnice i upoznati se s pojedinostima po kojima je Kuba svjetski poznata. U gradiću Pinar de Rio obilazimo tvornicu ruma, a nakon toga idemo u posjetu pećini s izvorima rijeke San Vicente, kroz koju prolazimo pješice i čamcima, istražujući fantastične pećinske ukrase. Pauza za ručak, nakon koje odlazimo do nevjerojatnog murala Prapovijesti – naslikan 60-ih godina prošlog stoljeća na liticama poznatih Mogotesa (gigantske okamine – planine), jedan je od najvećih murala na svijetu. U povratku svraćamo na plantažu duhana na kojoj ćemo vidjeti kako se gaji, suši i ručno mota duhan od kojeg se proizvode poznate kubanske cigare. Povratak u Havanu u večernjim satima. Slobodna večer. Noćenje.

5. dan: Havana – Isla Mujeres

Nakon 4 dana na Kubi, našu karipsku avanturu nastavljamo u Meksiku! Buđenje, pakiranje stvari i napuštanje smještaja. Transfer do zračne luke, let za Cancun i transfer do otoka Isla Mujeres. Dolazak na Isla Mujeres u poslijepodnevnim satima, smještaj u hostel. Stapanje s atmosferom ovog malog karipskog raja. Noćenje.

6.–8. dan: Isla Mujeres

Imamo 3 dana za uživanje i opuštanje u još jednom tropskom raju meksičke obale. Udaljeno oko 30-ak minuta vožnje trajektom od hotelskih resorta bučnog Cancuna, ovaj otočić predstavlja pravo mjesto za odmor i uživanje s avanturistima iz cijelog svijeta. Imat ćemo priliku plivati s dupinima, ići na snorkeling ili dubinsko ronjenje, ili samo pijuckati šarene koktele na prelijepim plažama Karipskog mora – izbor je Vaš! 2 noćenja.

8. dan: Isla Mujeres – Playa del Carmen

Budimo se i odjavljujemo iz smještaja. Put nas dalje vodi do Playe del Carmen. Smještamo se u sobe i u opuštenom ritmu nastavljamo upijati vibracije koje nam šalje Karipsko more. Noćenje.

9. dan: Playa del Carmen – Tulum

Buđenje i fakultativan odlazak do Tuluma. Gradić udaljen oko 60km od Playe del Carmen koji svjedoči o prvom susretu španjolskih osvajača i domorodačkih, majanskih plemena. Obići ćemo razrušeni grad Maya, a poslije toga ćemo otići na jednu od najljepših plaža na svijetu koja se nalazi ispod ovog grada, i kojoj možete prići isključivo kroz Nacionalni park. Garantiramo da će Vam prizor koji tada budete vidjeli oduzeti dah! Potpuno nevjerojatna mješavina boja Karipskog mora, sitnog pijeska i zelenila koje nas okružuje. Ostavljamo dovoljno vremena za uživanje i kupanje u ovom raju na zemlji. Povratak u Playu del Carmen u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

10. dan: Playa del Carmen – Chichen Itza

Buđenje i fakultativni, cjelodnevni izlet do još jednog spomenika zaštićenog od strane UNESCO-a – Chichen Itza. Upoznat ćemo se s jednom novom kulturom i naslijeđem naroda s meksičkog poluotoka Yucatan. Uz pratnju stručnog vodiča, obići ćemo i uživati u pogledu na najbolje očuvani spomenik majanskog naroda – čuvenu piramidu posvećenu bogu Kukulkanu. Poslije obilaska, upućujemo se do podzemnih izvora vode nastalim za vrijeme velikog praska, poznatijim kao Cenotes, gdje pravimo pauzu za kupanje, fotkanje i uživanje u ovom nesvakidašnjem čudu prirode. U povratku u Playu del Carmen, pravimo kratku pauzu u kolonijalnom gradiću Valladolid. Povratak u Playu del Carmen u večernjim satima. Noćenje.

11.–15. dan: Playa del Carmen

Slobodno vrijeme za odmor i uživanje u čarima tirkizno-plavog Karipskog mora i fenomenalnih plaža Playe del Carmen. 4 noćenja.

15. dan: Playa del Carmen – Cancun – Havana

Pakiranje stvari. Transfer do zračne luke u Cancunu. Let za Havanu. Dolazak u Havanu. Transfer do smještaja. Noćenje.

16. dan: Havana

Napuštanje soba. Transfer do zračne luke i let za Beograd s usputnim presjedanjima.

17. dan: Beograd

Dolazimo u Beograd nasmiješeni i puni energije do sljedeće Manga Trip avanture!


SMJEŠTAJ:

Casa particular (privatni smještaj): Casa particular su sobe koje Kubanci iznajmljuju u turističke svrhe za što je potrebno prethodno dobiti dozvolu države.

HAVANA: Kuće se nalaze u kvartu Havana Centro na oko 1km udaljenosti od strogog centra grada (zgrade Capitolio). U ponudi su 1/2 i 1/3 sobe.

ISLA MUJERES:  Hotel Isleno 3* ili sl. smješteni smo u hotelu u turističkom dijelu Isle Mujeres, na oko 300m od plaže. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu.

PLAYA DEL CARMEN: Hotel San Vicente 3* ili sl. smješteni smo u hotelu u širem centru Playe del Carmen, na oko 300m od plaže. Sobe su 1/2, 1/3 i 1/4. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


14.250kn 13.500kn

Za prijave i uplate predujma do 14.10. od min. 3.750kn cijena je 13.125kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Havana – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Havana – Cancun – Havana) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja u Havani u privatnom smještaju (Casa Particular – 1/2 i 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-7 noćenja u Playi del Carmen u hotelu 3* (1/2, 1/3 i 1/4 sobe s vlastitom kupaonicom)   
-3 noćenja u Isla Mujeresu u hotelu 3* (1/2, 1/3 i 1/4 sobe s vlastitom kupaonicom)  
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Vizu za Kubu (agencija je može ishodovati)
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Provincija Pinar del Rio i Viñales

Zapadna provincija Kube zaštićena je od UNESCO-a kao prirodno dobro od svjetskog značaja. Usputna posjeta plantažama duhana i tvornici ruma gdje možete vidjeti kako se proizvode dva najveća izvozna aduta Kube. Odlazak do Indijanske pećine, vožnja čamcem kroz jezero koje se nalazi u njoj i posjeta neobičnom krajoliku brda Sierra de Viñales, koji je jedinstven po stjenovitim uzvišenjima koja se zovu mugotes – panoramsko razgledanje. Povratak u Havanu. Ručak je uključen u cijenu izleta.

Tulum i Coba 

Posjeta mjestu koje svjedoči o jednom od prvih kontakata Maya i španjolskih osvajača – ruševinama grada Tuluma, jedinog majanskog grada koji je izgrađen na obali mora, grada koji je služio kao luka za trgovinu dragim kamenjem, i pretpostavlja se, mjesta gdje su živjeli i bili sahranjivani majanski vladari. Ispod litice na kojoj se nalazi ovaj grad, pravimo pauzu za kupanje na jednoj od najljepših i najspektakularnijih plaža na svijetu. Nastavljamo put duboko u džunglu, vozimo bicikle (uz doplatu od oko 4eur), ili pješačimo kroz šumu i dolazimo do Cobe – grada skrivenog u džungli i uživamo u pogledu na piramide koje vire iz guste džungle. Pauza za ručak (uračunat u cijenu).

Chichen Itza i Cenotes

Cjelodnevni izlet do najpoznatijeg i najznačajnijeg mjesta meksičke povijesti kao i jednog od najbolje očuvanih spomenika svjetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, piramide boga Kukulkana u Chichen Itzi. Upoznat ćemo se s životom i običajima majanskog naroda, vidjeti kako su promatrali svijet, prognozirali vrijeme i predviđali događaje svojim kalendarom. U povratku pravimo pauzu za kupanje u nevjerojatnim podzemnim izvorima Cenotes , nastalim još u doba Velikog praska i svraćamo u prelijepi kolonijalni grad Valladolid.

PRIJAVI SE