NEW YORK

7 dana / avio

16.04. 22.04.2020.

01.05. 07.05.2020.

09.09. 15.09.2020.

New York, grad stotinu kultura i jezika, opuštenih ljudi gdje svako živi svoju priču, kao ni jedan drugi na svijetu, živi i danju i noću na sebi svojstven i jedinstven način i čija se atmosfera ne može prenijeti ni opisati nego samo doživjeti. “New York, New York’’, neiscrpna inspiracija, grad u kojem je snimljen veliki broj filmskih scena i muzičkih spotova, zbog čega ćete imati dojam da ga već poznajete, betonska džungla u kojoj se prave snovi, koketan i beskrajno privlačan od svog nastanka pa sve do danas. New York je grad s najviše stanovnika u Sjedinjenim Američkim Državama, sjedište velikih svjetski poznatih muzeja, galerija, parkova, trgova, međunarodnih korporacija i burzi, u centru je međunarodnih financija, politike, zabave i kulture. Prvobitno se zvao Novi Amsterdam, a 1664. godine Britanci su mu dali ime New York u čast vojvode od Yorka. Nastao je ujedinjenjem pet općina, na obali Atlantskog oceana i na ušću rijeke Hudson, prostire se na tri otoka, od kojih je Manhattan kupljen od Indijanaca za samo 23 dolara, u njemu živi više od 19 milijuna stanovnika i govori se preko 800 jezika. U New Yorku su savršeno sinkronizirani američka pragmatičnost, europska poetičnost i egzotičnost istoka. Sa sebi svojstvenom arhitekturom, umjetnošću i modernom povijesti, moglo bi se reći da je New York zapravo jedna subkultura, grad ni na nebu ni na zemlji o kojem su pjevane pjesme i snimljeni filmovi, potpuno izolirane stvarnosti, svijet za sebe, izvor posebne energije i inspiracije iz kojeg svatko tko ga posjeti ponese trenutak za pamćenje.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – New York

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u Beogradu. Let do New Yorka s presjedanjem. Po slijetanju u New York i obavljanju carinskih formalnosti, transfer metroom do smještaja. Slobodno vrijeme. New York – „Velika jabuka“, „grad koji ne spava“, „glavni grad Svijeta“, epicentar umjetnosti, trendsettera… New York nosi mnogo titula, ali sve one nisu dovoljne za opisati ovaj veličanstveni megalopolis, jer New York su ljudi, New York je energija. Noćenje.

 

 

2. dan: New York

Slobodan dan ili Vam možemo ponuditi fakultativnu posjetu Liberty otoku – mjestu gdje se nalazi čuveni Kip slobode, simbol New Yorka i cijele Amerike, Ellis otoku s Muzejom doseljenika koji svjedoči o velikom valu imigracije u Ameriku krajem 19. stoljeća. Nastavljamo pješačkom turom kroz Financijsku četvrt i Wall Street, žilu kucavicu američkog financijskog sustava, a zatim ćemo prijeći preko čuvenog Brooklynskog mosta, najstarijeg visećeg mosta na svijetu, prijeći u živopisni Brooklyn i uživati u pogledu na Manhattan iz parka u njegovom podnožju. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

3. dan: New York

Slobodan dan možemo upotpuniti fakultativnim obilaskom West Village-a: Dan počinjemo u Washington Square parku, nekadašnjem mjestu okupljanja hippy pokreta a danas jednom od edukativnih centara grada u čijoj neposrednoj blizini se nalazi New York University.  Nastavljamo lutajući uličicama jugozapadnog Manhattana, probamo lokalnu hranu a šetnju završavamo na High Line-u, nekadašnjem kolosijeku nadzemne željeznice pretvorenom u šetalište, zelenu oazu i mjesto gdje se okupljaju lokalni umjetnici. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

4. dan: New York

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili Vam možemo ponuditi fakultativni obilazak centralnog Manhattana tijekom kojeg ćemo vidjeti Times Square, čuveno raskrižje 45. ulice i 7. avenije koja danonoćno obasjava posjetitelje tisućama reklama na okolnim zgradama, ovo je, komercijalni i turistički centar grada koji je mnogima prva asocijacija na New York. Bryant park – često mjesto za predah bankara i japija koji rade u okolnim tvrtkama u čijoj se blizini nalazi i knjižnica New Yorka. Saznajte koliko dugo je Chrysler Building bio najviša zgrada na svijetu, zašto i kako je Centralni željeznički kolodvor postao jedno od najvrjednijih zemljišta na svijetu i kako Ujedinjene Nacije funkcioniraju kao država unutar države. Slobodan ostatak dana. Noćenje.

5. dan: New York

Slobodan dan u New Yorku. U dogovoru s vodičem možemo organizirati i obilazak neke od više stotina muzejskih postavki ogromne kulturne zbirke grada New Yorka – Metropolitan, MOMA, Guggenheim i Prirodnjački muzej su samo početak liste muzeja koji su poznati širom svijeta. Popnite se do osmatračnice čuvenog Empire State Buildinga, koji je izgrađen 1931. godine u srcu Manhattana i gotovo punih 40 godina bio najviša građevina na svijetu s čijeg se vrha pruža spektakularan pogled. Postanite dio povijesti šetajući kroz hodnike i promatrajući murale ovog art deco remek – dijela ili dođite promatrati zalazak sunca dok se New York kupa u žutim, crvenim i narančastim tonovima sumraka. Obiđite Lower Manhattan koji je nekada bio najveći židovski kvart na svijetu, a danas je jedan od poznatijih krajeva New Yorka u koji hrle hipsteri i turisti koji znaju što traže. Fasade od cigle ispresijecane čeličnim požarnim stepenicama i para koja izlazi iz šahtova, u Lower Manhattanu ćete se osjećati kao u filmskoj sceni. Prošetajte do China Towna, Kineske četvrti i osjetit ćete se kao na drugom kontinentu. Ulice su krcate tezgama koje prodaju egzotičnu hranu kao što su žive jegulje i kockaste lubenice dok Canal Street obiluje trgovinama s nakitom i suvenirnicama. Ovdje ćete pronaći neke od najboljih restorana u New Yorku koji nude hranu iz svake provincije u Kini, uključujući i Hong Kong, a tu su i indonežanski, malezijski, tajlandski i vijetnamski restorani i trgovine. Krenite u obilazak dijela grada Soho – povijesnog districta u Lower Manhattanu sa savršeno očuvanim industrijskim fasadama, poznat po trendy galerijama i dućanima. Ovdje se nalazi i gradska vinarija kao i brojni restorani pristupačni svima. Probajte autentičnu pastu u Little Italy i odmorite u Central Parku, najpoznatijoj urbanoj oazi na svijetu. Central park se prostire na 3,4 kvadratna kilometra u srcu Manhattana. Kreirali su ga Frederick Olmsted i Calvert Vaux. Njihova ideja je bila napraviti ovaj park kao prostor za razonodu Njujorčanima bez obzira na njihovu boju, klasu i vjeroispovijest. Bujne šume, cvjetni vrtovi, vodene površine i šumske staze pružaju obilje uživanja u prirodi za kojom Njujorčani toliko žude. Pogledajte predstavu na ljetnoj pozornici, odajte poštu Johnu Lennonu, posjetite idilični restoran pored vode (The Loeb Boathouse), ili jednostavno legnite na travu skupa s tisućama Njujorčana i onih koji se tako osjećaju. Dopustite da Vas osvoji pogled na zalazak sunca iza Brooklyn parka, budite obasjani svjetlošću reklama čuvenog Times Square-a, jednostavno, dopustite da Vas obuzme euforija i puls ovog grada i dozvolite sebi da se, barem na kratko, osjetite kao Njujorčanin jer to, sasvim sigurno, može svatko! Noćenje.

6. dan: New York – Beograd

Napuštanje smještaja, opraštanje od New Yorka uz neizbježnu kavu u Starbucksu. Transfer do zračne luke. Let do Beograda s presjedanjem.

7. dan: Beograd

Dolazak u zračnu luku Nikola Tesla u Beogradu. Skupljamo dojmove i planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ: 

Hostel Royal Park ili sl. – Smješteni smo u hostelu u centru New Yorka, na Manhattanu. Svaka soba u svom sklopu posjeduje zasebnu kupaonicu. Sobe su 1/4, 1/3 i 1/2 krevetne.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


10.125kn

Za prijave i uplate predujma do 01.03. od min. 3.750kn cijena je 9.750kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!

 


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – New York – Beograd) s usputnim presjedanjem
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja na Manhattanu u hostelu (1/4, 1/3 ili 1/2  sobe s vlastitom kupaonicom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Vizu za SAD
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske, ulaznice u kulturno povijesne spomenike i muzeje
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Posjeta Kipu slobode, Ellis otoku i pješačka tura kroz Financijsku četvrt i Brooklyn park 

Odlazimo metroom do Battery Parka gdje se ukrcavamo na trajekt koji nas vodi prvo do Liberty Islanda. Prošetat ćemo do najpoznatijeg simbola New Yorka – Kipa slobode i uživati u fenomenalnom pogledu na Manhattan i Brooklyn. Nakon toga odlazimo do Ellis otoka gdje ćemo posjetiti Muzej doseljenika – mjesto koje je ranije služilo kao registracijski centar imigranata koji su u Ameriku stizali iz cijelog svijeta u potrazi za boljim životom. Po povratku u Battery park prošetat ćemo kroz financijsku četvrt i proći pored crkve Sv. Trojstva, čuvene njujorške burze i Federal Hall-a, a zatim i preko Brooklynskog mosta prijeći na drugu obalu East Rivera.

PRIJAVI SE