ARGENTINA + ČILE

Buenos Aires + Patagonija + Santiago de Chile

17 dana / avio

19.11. 06.12.2019.

Krenite s nama u avanturu kroz zapanjujuću, netaknutu prirodu magične Patagonije. Upoznajte planetu Zemlju u svom najboljem svijetlu. Budite zadivljeni glečerima, nacionalnim parkovima, vodopadima, urbanim kolonijalnim metropolama, uživajte u najboljim svjetskim vinima, izvrsnoj hrani i energiji kakvu pruža samo Južna Amerika! Od divljine ledenih Anda do uzavrelog ritma Valparaisa, ovo je avantura koja se pamti čitav život!


Plan i program puta:

1. dan: Beograd (Budimpešta) – Buenos Aires

Sastanak grupe u Beogradu u dogovoreno vrijeme u zračnoj luci Nikola Tesla (ili transfer u zračnu luku Ferenc Liszt u Budimpešti). Let do Buenos Airesa s usputnim presjedanjem. Noćenje.

2. dan: Buenos Aires

Budimo se i krećemo u obilazak grada: glavni gradski trg Plaza de Mayo, Casa Rosada, Manzana de las Luces – kolonijalni centar edukacije i kulture. U ovom dijelu grada nalazi se i crkva Svetog Ignasija – najstarija crkva u Buenos Airesu izgrađena u 18. stoljeću, kao i najstarija knjižnica – La Libreria de Avila. Congreso Nacional, Plaza Lavalle, Teatro Colon, Obelisco. Obilazak nastavljamo ispijanjem kave na trgu Dorengo, jednom od najljepših u Buenos Airesu koji okružuju zgrade iz kolonijalnog perioda. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: Buenos Aires

Ustajemo i nastavljamo upoznavanje s glavnim gradom Argentine. Odlazimo u kvart Recoleta i posjećujemo istoimeno groblje koje predstavlja najpopularniju atrakciju Buenos Airesa. Na ovom mjestu sahranjen je sami krem argentinskog društva. U ovom “gradu mrtvih” počivaju najpoznatiji umjetnici, pisci, ratni heroji, glumci među kojima i čuvena Evita Peron. Muzej koji nam govori o životu ove ekstravagantne glumice i velikog borca za ljudska prava nalazi se u neposrednoj blizini groblja. U dogovoru s vodičem, u večernjim satima odlazimo u neki od mnogobrojnih restorana i uživamo u argentinskim biftecima i vinima, a zatim i učimo kako se pleše čuveni Tango.  Noćenje.

4. dan: Buenos Aires – Urugvaj – Montevideo

Slobodni dani u Buenos Airesu ili predlažemo dvodnevni fakultativni izlet do Urugvaja – Montevidea. U ranim jutarnjim satima prelazimo zaljev Rio de la Plata, brodom do Colonia del Sacramento. Po dolasku, slobodno vrijeme za istraživanje ovog šarmantnog kolonijalnog grada, najstarijeg u Urugvaju. Stari grad ovog mjesta dio je UNESCO-ve baštine i savršen je za šetnju ulicama popločanim kaldrmom. Družimo se s lokalnim stanovništvom i uživamo u laganoj atmosferi. Predlažemo i posjet svjetioniku iz 19. stoljeća. Slobodno vrijeme do polaska autobusa za Montevideo, poznatog između ostalog, po mjestu održavanja prvog svjetskog prvenstva u nogometu. Po dolasku, transfer do smještaja i slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: Montevideo – Buenos Aires

Nakon odjavljivanja iz soba, krećemo u obilazak stare jezgre grada i jedne od mnogobrojnih tržnica poput Mercado del Puerto ili ćemo uživati na jednoj od mnogobrojnih gradskih plaža. Slobodno vrijeme do polaska za Buenos Aires. Povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan: Buenos Aires – El Calafate

Ustajanje i odjavljivanje iz hostela. Transfer do zračne luke i let za El Calafate – grad u srcu Patagonije, ušuškan između moćnih glečera, u blizini granice s Čileom. Smještamo se u hostel, uživamo u svježem zraku pokraj jezera Argentino, dok nam moćni Andi oduzimaju dah izdižući se iznad nas. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: El Calafate

Dan rezerviran za fakultativni izlet do nacionalnog parka Los Glaciares i njegovog najvećeg glečera – Perito Moreno. Penjemo se do osmatračnice i pred nama se ukazuje ovaj 60 metara visok prirodni gigant. Promatramo kako se ogromni komadi leda odlamaju i padaju u jezero, pravimo nestvarne fotografije, a oni najhrabriji mogu se upustiti u vožnju čamcem i prići bliže glečeru. Povratak u El Calafate. Noćenje.

8. dan: El Calafate – Puerto Natales

Budimo se, pakiramo stvari i krećemo još južnije. Idemo u Čile i grad Puerto Natales. Vožnja autobusom uz usputna stajanja zbog reguliranja graničnih formalnosti. Dolazak u Puerto Natales. Transfer do smještaja. Noćenje.

9. dan: Puerto Natales

Danas se upoznajemo s čileanskom stranom Patagonije. Preporučujemo fakultativni izlet u nacionalni park Torres del Paine. Vozimo se džipovima kroz ovaj prirodni spektakl: pećina Milodon – čileanski nacionalni prirodni spomenik u kome su krajem 19. stoljeća pronađeni ostaci jedne vrste dinosaura, kamena formacija Đavolja stolica, vodopad Salto Grande itd. Iskustvo koje se urezuje u pamćenje! Povratak u Puerto Natales. Noćenje.

10. dan: Puerto Natales 

Slobodan dan za individualne aktivnosti u Puerto Natalesu. Noćenje.

11. dan: Puerto Natales – Punta Arenas

Odjavljivanje iz smještaja. Slobodno vrijeme do polaska autobusa za Punta Arenas. Dolazak u Punta Arenas. Transfer do smještaja. Noćenje.

12. dan: Punta Arenas

Nalazimo se u srcu Magellanovog prolaza – mjesta kroz koje je čuveni istraživač 1520. prošao na svojoj misiji traženja zapadnog puta za Indiju. Ovaj grad je i početna stanica ekspedicija za Južni pol. Punta Arenas je možda i najpoznatiji po velikim kolonijama pingvina koji žive u nacionalnom parku Los Pinguines. Slobodan dan u gradu ili Vam možemo ponuditi fakultativni odlazak na otok Magdalena gdje ćemo uživati u druženju s ovim dobroćudnim životinjama. Njihova najmnogobrojnija vrsta – Magellanov pingvin, dobila je ime po čuvenom moreplovcu. Nakon obilaska, šećemo i upoznajemo centar grada: Plaza Munoz Gameiro s brončanom statuom Fernanda Magellana, gradsko groblje koje nam govori o povijesti i poteškoćama koje je ovaj grad prolazio u naporima kako bi podigao broj stanovnika. Obilazak grada nastavljamo u nekom od gradskih muzeja ili se možemo popeti na vidikovac Cerro la Cruz s koga se grad i njegova okolica mogu vidjeti kao na dlanu, a vedrim danima se mogu vidjeti i visoravni Ognjene zemlje. Noćenje. 

13. dan: Punta Arenas – Santiago 

U jutarnjim satima transfer do obližnje zračne luke i let za prijestolnicu Čilea, Santiago. Transfer do smještaja i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Upoznavanje s ovom kozmopolitskom prijestolnicom i jednim od najrazvijenijih gradova južne hemisfere uz uživanje u čileanskim specijalitetima. Noćenje.

14. dan: Santiago

Cjelodnevni fakultativni obilazak Santiaga – La Moneda Palace, sjedište predsjednika Čilea, Cerro Santa Lucia, malo brdo u centru Santiaga. Brdo je ostatak vulkana starog 15 milijuna godina, nalazi se na nadmorskoj visini od 629 metara i visoko je 69 metara. La Chascona, jedna od tri kuće poznatog pjesnika Pabla Nerude. Kuća je pretvorena u muzej koji čuva artefakte prikupljene tijekom Nerudinog života, kao i umjetnička djela njegovih poznatih prijatelja. Plaza de Armas se smatra povijesnim centrom Santiaga. Na zapadnoj strani trga nalazi se katedrala Santiaga, izgradnja je završena 1775. godine, međutim 1780. godine, arhitekt je dizajnirao novu fasadu u neoklasičnom stilu, i krajem 19. stoljeća dvije kule su dodane katedrali. Na suprotnoj strani nalaze se bivše kolonijalne vladine zgrade, a blizu su i Glavna pošta i Narodni povijesni muzej Santiaga, čija se kolekcija sastoji od čileanskih artefakata iz svakodnevnog života kao što su ženska odjeća, šivaći strojevi, namještaj i ostali dekorativni komadi. Museo Chileno de Arte Precolombino, muzej umjetnosti posvećen slikama i artefaktima iz pretkolumbovskog doba iz Centralne i Južne Amerike, otvoren je 1981. godine. Narodni prirodnjački muzej jedan je od tri nacionalna muzeja u Čileu, nalazi se u parku Quinta Normal. Slobodno vrijeme. Povratak u smještaj. Noćenje.

15. dan: Santiago 

Slobodan dan za individualno istraživanje Santiaga ili Vam možemo ponuditi fakultativni izlet na obalu Pacifika u živopisni Valparaiso. Šećemo centralnim gradskim ulicama i upoznajemo se s povijesti ovog magičnog grada koji je nekada predstavljao glavno čvorište robne razmjene Čilea. Grad se nalazi na prirodnom amfiteatru i raštrkan je na preko 45 brda, pa posebnu atrakciju predstavlja vožnja funicular-gondolama kojima se možemo popeti do vrha grada i uživati u spektakularnom pogledu na obalu Pacifika. Povratak u Santiago. Noćenje.

16. danSantiago – (Budimpešta) – Beograd

Pakiramo se i napuštamo sobe. Slobodno vrijeme za šetnju i posljednje fotkanje do transfera u zračnu luku i ukrcavanja na povratni let. Let s presjedanjem do Beograda (ili Budimpešte i transfer do Beograda).

17. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj putovanja.


SMJEŠTAJ:

BUENOS AIRES: Hotel 2* ili sl. – smješteni smo u blizini turističkog centra. Sobe su višekrevetne s vlastitom kupaonicom. Besplatan WiFi internet je dostupan gostima.

EL CALAFATE: Hosteria Los Gnomos ili sl. – nalazi se u blizini turističkog centra. Sobe su višekrevetne s vlastitom kupaonicom. Besplatan WiFi internet je dostupan gostima.

PUERTO NATALES: Hostel Andes Patagonicos ili sl. – smješteni smo u blizini centra, nalazi se na par minuta od Bustamante parka. Sobe su višekrevetne s vlastitom kupaonicom. Besplatan WiFi internet je dostupan gostima.

PUNTA ARENAS: Inata Casa Hostal ili sl. – smješteni smo u centru grada, u neposrednoj blizini Plaze Del Armas. Sobe su višekrevetne s vlastitom kupaonicom. Besplatan WiFi internet je dostupan gostima.

SANTIAGO: Hotel Sauken ili sl. – smještaj se nalazi u blizini centra i blizini gradskog muzeja. Sobe su višekrevetne s vlastitom kupaonicom. Besplatan WiFi internet je dostupan gostima.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


18.750kn 18.000kn

Za prijave i uplate predujma do 14.10. od min. 3.750kn cijena je 17.625kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća :
-Avio prijevoz (Budimpešta – Buenos Aires i Santiago – Budimpešta) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Buenos Aires – El Calafate) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Avio prijevoz (Punta Arenas – Santiago) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Autobusni prijevoz po programu putovanja
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja u Buenos Airesu u hotelu 2* (1/3 i 1/4 sobama s vlastitom kupaonicom)
-2 noćenja u El Calafateu u hostelu (1/3 i 1/4 sobama s vlastitom kupaonicom)
-3 noćenja u Puerto Natalesu u hostelu (1/3 i 1/4 sobama s vlastitom kupaonicom)
-2 noćenja u Punta Arenasu u hostelu (1/3 i 1/4 sobama s vlastitom kupaonicom)
-3 noćenja u Santiagu u hotelu (1/3 i 1/4 sobama s vlastitom kupaonicom)
-Organizacija putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnik agencije

Aranžman ne obuhvaća :
-Nadoplatu za 1/2 sobu – 100 eur po osobi za sve vrijeme boravka
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Montevideo

Dvodnevni fakultativni izlet do Urugvaja – Montevidea. U ranim jutarnjim satima prelazimo zaljev Rio de la Plata, brodom do Colonia del Sacramento. Po dolasku, slobodo vrijeme za istraživanje ovog šarmantnog kolonijalnog grada, najstarijeg u Urugvaju. Stari grad ovog mjesta dio je UNESCO-ve baštine i savršen je za šetnju ulicama popločanim kaldrmom. Družimo se s lokalnim stanovništvom i uživamo u laganoj atmosferi. Predlažemo i posjetu svjetioniku iz 19. stoljeća. Slobodno vrijeme do polaska autobusa za Montevideo, poznatog između ostalog, po mjestu održavanja prvog svjetskog prvenstva u nogometu. Sutradan, nakon odjavljivanja iz soba krećemo u obilazak stare jezgre grada i jedne od mnogobrojnih tržnica u gradu poput Mercado del Puerto ili uživamo na jednoj od mnogobrojnih gradskih plaža. 

Glečer Perito Moreno 

Fakultativni izlet do nacionalnog parka Los Glaciares i njegovog najvećeg glečera – Perito Moreno. Penjemo se do osmatračnice i pred nama se ukazuje ovaj 60 metara visok prirodni gigant. Promatramo kako se ogromni komadi leda odlamaju i padaju u jezero, pravimo nestvarne fotografije, a oni najhrabriji mogu se upustiti u vožnju čamcem (plaća se dodatno) i prići bliže glečeru. Ovaj glečer je pod zaštitom UNESCO-a kao mjesto posebne prirodne ljepote i nešto je što ne smijete propustiti kada ste u Argentini. Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice i vodiča.

Torres del Paine 

Vozimo se džipovima kroz ovaj prirodni spektakl: pećina Milodon – čileanski nacionalni prirodni spomenik u kome su krajem 19. stoljeća pronađeni ostaci jedne vrste dinosaura, kamena formacija Đavolja stolica, vodopad Salto Grande itd. Nestvarna prirodna ljepota, bogata flora i fauna i još mnogo toga. Iskustvo koje se urezuje u pamćenje! Izlet uključuje: povratni transfer, ulaznice i vodiča.

Otok Magdalena 

Poludnevni izlet na otok Magdalena gdje ćemo imati prilike upoznati se s dobroćudnim pingvinima od kojih je najmnogobrojnija vrsta – Magellanov pingvin, koja je dobila ime po čuvenom moreplovcu. Podaci govore da na ovom otoku živi čitava kolonija od preko 150.000 pingvina ove vrste, a uz malo sreće imat ćemo  priliku vidjeti i morske lavove, kormorane pa čak i neke vrste dupina.  Izlet uključuje: povratni transfer i vodiča.

Santiago de Čile – razgledanje grada 

La Moneda Palace, sjedište predsjednika Čilea, Cerro Santa Lucia, malo brdo u centru Santiaga. Brdo je ostatak vulkana starog 15 milijuna godina, nalazi se na nadmorskoj visini od 629 metara i visoko je 69 metara. La Chascona, jedna od tri kuće poznatog pjesnika Pabla Nerude. Kuća je pretvorena u muzej koji čuva artefakte prikupljene tijekom Nerudinog života, kao i umjetnička djela njegovih poznatih prijatelja. Plaza de Armas se smatra povijesnim središtem Santiaga. Na zapadnoj strani trga nalazi se katedrala Santiaga, izgradnja je završena 1775. godine, međutim 1780. godine, arhitekt je dizajnirao novu fasadu u neoklasičnom stilu i krajem 19. stoljeća dvije kule su dodane katedrali. Na suprotnoj strani nalaze se bivše kolonijalne vladine zgrade, a blizu su i Glavna pošta i Narodni povijesni muzej Santiaga, čija se kolekcija sastoji od čileanskih artefakata iz svakodnevnog života kao što su ženska odjeća, strojevi za šivanje, namještaj i ostali dekorativni komadi. Museo Chileno de Arte Precolombino, muzej umjetnosti posvećen slikama i artefaktima iz pretkolumbovog doba iz Središnje i Južne Amerike, muzej je otvoren 1981. godine. Narodni prirodnjački muzej je jedan od tri nacionalna muzeja u Čileu, i nalazi se u parku Quinta Normal. 

Valparaiso 

Odlazak na pacifičku obalu Čilea u živopisni Valparaiso. Šećemo centralnim gradskim ulicama i upoznajemo se s povijesti ovog magičnog grada koji je nekada predstavljao glavno čvorište robne razmjene Čilea. Grad se nalazi na prirodnom amfiteatru i raštrkan je na preko 45 brda, pa posebnu atrakciju predstavlja vožnja funicular-gondolama kojima se možemo popeti do vrha grada i uživati u spektakularnom pogledu na obalu Pacifika. Povratak u Santiago. Izlet uključuje: povratni transfer i vodiča.


 

PRIJAVI SE