PERU

Lima – Cusco – Machu Picchu – Secret Valley

9 dana / avio

02.11. – 10.11.2019.
09.11. – 17.11.2019.
06.03. – 15.03.2020.
18.04. – 26.04.2020.

Peru, zemlja čijoj je mistici nemoguće odoljeti, svjetski poznat kao dom drevne civilizacije Inka, zemlja prirodno bogata nestvarnim predjelima, dinamične kulture i povijesti. Posjetite Peru i uživajte u raznolikosti ove fantastične zemlje, dodirnite prirodu, istražite izgubljeni grad Inka ili Svetu dolinu. Od pustinje do džungle, od Inka preko španjolskih osvajača, Peru je destinacija koja će Vas fascinirati svojom energijom i autentičnošću. 
Lima, glavni grad Perua je metropola u dolini rijeke Rimac, koja vrije od povijesti, etnička mješavina kolonijalnih i modernih elemenata, okružena Pacifikom s istočne i Andima sa zapadne strane.
Inka zidovi, šareni kostimi, crkve izgrađene na vrhu palača, tvrđava izgubljena u visinama Anda, legendarni putevi… sve to podsjeća posjetitelje da stižu u Cusco, sveti grad i prijestolnicu Inka koji obiluje spomenicima iz tog vremena i kasnije španjolske kolonizacije u gradu i okolini. Ovaj monumentalni grad, nalazi se na peruanskoj visoravni Altiplano, na visini od 3.460 metara i centar je regije koja se naziva Sveta dolina Inka.

Machu Picchu je jedno od najuzbudljivijih mjesta na litici na svijetu, jedno od sedam svjetskih čuda koje svjedoči o vremenu veličanstvenog carstva Inka, ali ne samo zbog spektakularnog pogleda i bajkovitog zelenila, nego i zbog velikog broja povijesnih činjenica, misterije i vječite tajne – zbog čega je ovaj grad naprasno napušten. Nalazi se na visini od 2.430 metara, smješten je na uzvisini između planinskog vijenca Anda i uzdiže se iznad Urabamba doline.

Bogata povijest, umirujući i dinamični pejzaži, spomenici, slikoviti prizori, sve su to razlozi zašto je Peru destinacija koju bi obavezno trebalo posjetiti.

Plan i program putovanja :

1. dan: Beograd – Budimpešta 

Polazak mini busa za Budimpeštu. Dolazak u zračnu luku u Budimpešti, Check in i let s usputnim presedanjem do Lime.

2. dan: Lima

Dolazak u Limu. Transfer od zračne luke do smještaja koji se nalazi u dijelu grada Miraflores (moderna četvrt u Limi s hotelima, restoranima, tržnim centrima, umjetničkim galerijama i mjestima za noćni život) Slobodno vrijeme za odmor i privikavanje na urbanu džunglu, Limu. Upoznavanje s peruanskim specijalitetima, običajima i kulturom, šetnja uz Pacifik… Lima, grad koji je odolio vremenu. Dolazak modernog vremena nije utjecao na prijestolnicu Perua. Povijesni centar koji je priznat kao svjetska baština, muzeji s mnogobrojnim umjetničkim djelima, arheološka nalazišta, plaže, noćni život i izuzetna kuhinja, čine Limu autentičnom i nezaboravnom. Noćenje.

3. dan: Lima

Doručak i krećemo u fakultativno razgledanje grada i upoznavanje gradskih znamenitosti: Trg San Martin, gdje ćemo vidjeti raskoš i snagu nezavisnog Perua. Šareni parkovi, brončani lampioni i mramorne klupe čine ljepotu ovog trga. Nastavljamo dalje ka Plaza Mayor, glavnom trgu u Limi, Palači vlade koja predstavlja pravo arhitektonsko remek-djelo, katedrali koja je pravi primjer mješavine gotičkog, baroknog i renesansnog arhitektonskog stila, Nadbiskupskoj palači, Gradskoj skupštini i crkvi Santo Domingo. Prolazimo pored mnogih prelijepih zgrada i terasa i otkrivamo staru kolonijalnu Limu. Istražujemo crkvu San Francisco, najspektakularniju kolonijalnu crkvu u Limi. Nakon pauze za snack i uživanju u peruanskim specijalitetima, krećemo u detaljni obilazak rezidencijalne četvrti Miraflores. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: Lima – Cusco

Buđenje i transfer do zračne luke. Let za Cusco. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za jelo i privikavanje na klimu (preporučujemo tradicionalni čaj protiv visinske bolesti koji je dostupan u svakom kafiću ili restoranu). U poslijepodnevnim satima slijedi laganja šetnja, razgledanje i upoznavanje Cusca, drevne prijestolnice carstva Inka iz 15. stoljeća. Cusco je zavodljiv grad prepun kontrasta, od autohtonih stilova do suvremenog zapadnog svijeta. Upravo ovi kontrasti daju Cuscu rijetku ljepotu. Britki planinski zrak želi nam dobrodošlicu u drevni Cusco, kolijevku svijeta. Povratak u smještaj. Noćenje.

5.dan: Cusco 

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni detaljni obilazak Cusca i okoline grada. Obilazimo Plaza Mayor, glavni trg gdje se nalaze znamenitosti koje su od značaja, kako za Španjolsku tako i za povijest Anda, baroknu katedralu koju krasi zlatni i srebrni oltar, Korikancha ili Hram Sunca, najvažniji hram carstva Inka koji nam pruža pravi uvid u raskoš nekadašnjeg carstva. Slijedi nezaboravan obilazak najvažnijih utvrda i ruševina civilizacije Inka iznad zidina Cusca: hram Qenko, obredno kupalište Tambomachay, kontrolna crvena utvrda Puka Pukara, utvrda Sacsayhuaman, jedan od najljepših i najimpresivnijih spomenika arhitekture Inka. Nakon obilaska, povratak u smještaj. Navečer možemo posjetiti nekoliko barova i klubova i probati raznorazna peruanska vina i piva. Noćenje.

6. dan: Cusco – Sveta dolina Inka – Aguas Calientes

Buđenje i polazak na dvodnevni fakultativni izlet u Svetu dolinu Urubamba i izgubljeni grad Inka – MACHU PICCHU. U prijepodnevnim satima posjetit ćemo tradicionalnu indijansku tržnicu Pisac, gdje i danas možete kupiti rukotvorine izrađene na tradicionalni način. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo impresivni Ollantaytambo, koji je bio jedan od urbanih centara tijekom vladavine Inka, a ujedno i obrambena utvrda. Iako su španjolski osvajači uništili četiri petine ovog građevinskog kompleksa, ostali su nedirnuti blokovi težine do 300 tona koji se sastoje od 6, 10 pa čak i 20 kuteva i kao savršena trodimenzionalna slagalica, uklapaju se jedan u drugi. Nakon obilaska i fotkanja, odlazak do željezničkog kolodvora gdje se ukrcavamo na vlak. Vožnja vlakom kroz Svetu dolinu Urubamba do Aquas Calientesa. Smještaj. Slobodno vrijeme za odmor. Predlažemo kupanje u termalnim izvorima kojima ovo nestvarno seoce obiluje ili odlazak na jednosatnu masažu. Noćenje.

7. dan: Machu Picchu – Cusco

Buđenje i polazak putem čudesnih ruševina ,,izgubljenog grada Inka“, poznatijeg pod nazivom Machu Picchu, na 2.350 metara, inače najpoznatijim simbolom carsta Inka, otkrivenog 1911. godine od strane američkog arheologa Hirama Binghama. Do današnjih dana nije utvrđena točna svrha ovog grada smještenog u spektakularnom ambijentu Anda, koji doprinosi veoma mitskoj atmosferi. Iz Aquas Calientesa, pješice krećemo se put Machu Picchua i penjemo uzbrdo stazom Inka (može se ići i autobusom do lokaliteta – uz bus kartu). Čitav dan imate na raspolaganju za istraživanje “izgubljenog grada”. Preporučujemo penjanje na prelijepi vidikovac Huayana Picchu. Vjeruje se da silueta planinskog masiva iza Machu Picchua predstavlja lice Inke koja gleda gore prema nebu, s najvećim vrhom Huajna Picchu (Mladi vrh), koji predstavlja njegov nos. U poslijepodnevnim satima povratak za Aquas Calientes i slobodno vrijeme za hranu i razgledanje grada do polaska vlaka u Cusco. Dolazak u Cusco i povratak u smještaj. Noćenje. 

8. dan: Cusco – Budimpešta

Pakiramo stvari i napušamo smještaj. Transfer do zračne luke i let za Budimpeštu s usputnim presjedanjima.

9. dan: Budimpešta – Beograd

Slijetanje u Budimpeštu i transfer do Beograda. Dolazak u Beograd i kraj programa. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.

SMJEŠTAJ :

LIMA: The Place hostal ili sl. – Smješteni smo u hostelu koji se nalazi u poznatoj četvrti Miraflores, u blizini plaže Zelena obala i svih važnijih trgovačkih, financijskih i turističkih centara. Sobe su višekrevetne s vlastitom kupaonicom. Usluga: noćenje s doručkom.

CUSCO: Hosteria de Anita ili sl. – smješteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru Cusca, nedaleko od Glavnog trga i u blizini svih turističkih atrakcija. Sobe su višekrevetne s vlastitom kupaonicom. Usluga: noćenje s doručkom.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


1799€ (1699€) 12.750kn Promocija!

02.11. – 10.11.2019.
09.11. – 17.11.2019.
06.03. – 15.03.2020.
18.04. – 26.04.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 12.375kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 12.000kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
-Avio prijevoz (Budimpešta – Lima / Cusco – Budimpešta) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Lima – Cusco) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-2 noćenja u Limi u hostelu na bazi noćenja s doručkom (1/2, 1/3 i 1/4 sobama s vlastitom kupaonicom)
-4 noćenja u Cuscu u hostelu na bazi noćenja s doručkom (1/2, 1/3 i 1/4 sobama s vlastitom kupaonicom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnik agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujePRIJAVI SE