PERU + BOLIVIJA + ČILE

19 dana / avio

06.03. 24.03.2020.
18.04. 06.05.2020.

Krenite u pustolovinu po Južnoj Americi, kontinenta preko kojeg prelazi ekvator i nalazi se između Tihog i Atlantskog oceana, istražite misteriozne tragove civilizacije Inka, 500 godina stare ruševine, uplovite u neukrotive tajne džungle i planinske lance koji prkose suncu. Magija izvire iz kontrasta ovih čarobnih pejzaža. Prepoznatljiva po najukusnijoj kavi i najraskošnijem uličnom karnevalu na svijetu, planinskim vrhovima Anda koji stoje divovski kao zaštitnici i najvišem plovnom jezeru na svetu “Lago Titicaca”, koje odzvanja glasovima prošlosti. Dubine i blještavilo laguna zovu za uroniti u oaze prirodnih ljepota. Nigdje se priroda ne može osjetiti tako intenzivno kao na ovom kontinentu sambe i tanga, gdje se i dalje može doživjeti duh izgubljenog svijeta. Obilježjima današnjeg stanovništva doprinijeli su najprije prastanovnici Indijanci, zatim Španjolci i Portugalci koji su dominirali kontinentom do početka 19. stoljeća, zatim Afrikanci, uglavnom potomci robova, i naposljetku prekomorski doseljenici iz Europe i Azije. Južna Amerika je iskustvo koje treba doživjeti svim čulima i zato se prepustite njenoj odvažnosti i živopisnoj kulturi kao i divljoj i impresivnoj prirodi.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd Budimpešta

Polazak mini busa za Budimpeštu. Dolazak u zračnu luku u Budimpešti, Check in i let s usputnim presjedanjem do Lime…


2. dan: Lima

Dolazak u Limu. Transfer od aerodroma do smještaja koji se nalazi u dijelu grada Miraflores (moderna četvrt u Limi s hotelima, restoranima, trgovačkim centrima, umjetničkim galerijama i mjestima za noćni život)Slobodno vrijeme za odmor i privikavanje na urbanu džunglu, Limu. Upoznavanje s peruanskim specijalitetima, običajima i kulturom, šetnja uz Pacifik… Lima, grad koji je odolio vremenu. Dolazak modernog vremena nije utjecao na prijestolnicu Perua. Povijesni centar koji je priznat kao svjetska baština, muzeji s mnogobrojnim umjetničkim djelima, arheološka nalazišta, plaže, noćni život i izuzetna kuhinja čini Limu autentičnom i nezaboravnom. Noćenje.


3. dan: Lima

Doručak i krećemo u fakultativno razgledanje grada i upoznavanje gradskih znamenitosti: Trg San Martin, gdje ćemo vidjeti raskoš i snagu nezavisnog Perua. Šareni parkovi, brončani lampioni i mramorne klupe čine ljepotu ovog trga. Nastavljamo dalje ka Plaza Mayor, glavnom trgu u Limi, Palači vlade koja predstavlja pravo arhitektonsko remek-djelo, katedrali koja je pravi primjer mješavine gotičkog, baroknog i renesansnog arhitektonskog stila, Nadbiskupskoj palači, Gradskoj skupštini i crkvi Santo Domingo. Prolazimo pored mnogih prelijepih zgrada i terasa i otkrivamo staru kolonijalnu Limu. Istražujemo crkvu San Francisco, najspektakularniju kolonijalnu crkvu u Limi. Nakon pauze za snack i uživanju u peruanskim specijalitetima, krećemo u detaljni obilazak rezidencijalne četvrti Miraflores. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: Lima Cusco

Buđenje i transfer do zračne luke. Let za Cusco. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za jelo i privikavanje na klimu (preporučujemo tradicionalni čaj protiv visinske bolesti koji je dostupan u svakom kafiću ili restoranu). U poslijepodnevnim satima slijedi laganja šetnja, razgledanje i upoznavanje Cusca, drevne prijestolnice carstva Inka iz 15. stoljeća. Cusco je zavodljiv grad prepun kontrasta, od autohtonih stilova do suvremenog zapadnog svijeta. Upravo ovi kontrasti daju Cuscu rijetku ljepotu. Jasan planinski zrak želi nam dobrodošlicu u drevni Cusco, kolijevku svijeta. Povratak u smještaj. Noćenje.


5. dan: Cusco

Slobodno vrijeme ili fakultativni detaljni obilazak Cusca i okoline grada. Obilazimo Plaza Mayor, glavni trg gdje se nalaze znamenitosti koje su od značaja, kako za Španjolsku tako i za povijest Anda, baroknu katedralu koju krasi zlatni i srebrni oltar, Korikancha ili Hram Sunca, najvažniji hram carstva Inka koji nam pruža pravi uvid u raskoš nekadašnjeg carstva. Slijedi nezaboravan obilazak najvažnijih utvrda i ruševina civilizacije Inka iznad zidina Cusca: hram Qenko, obredno kupalište Tambomachay, kontrolna crvena utvrda Puka Pukara, utvrda Sacsayhuaman, jedan od najljepših i najimpresivnijih spomenika arhitekture Inka. Nakon obilaska, povratak u smještaj. Navečer možemo posjetiti nekoliko barova i klubova i probati raznorazna peruanska vina i piva. Noćenje.


6. dan: Cusco – Sveta dolina Inka – Aguas Calientes

Buđenje i polazak na dvodnevni fakultativni izlet u Svetu dolinu Urubamba i izgubljeni grad Inka – MACHU PICCHU. U prijepodnevnim satima posjetit ćemo tradicionalnu indijansku tržnicu Pisac, gdje i danas možete kupiti rukotvorine izrađene na tradicionalni način. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo impresivni Ollantaytambo, koji je bio jedan od urbanih centara tijekom vladavine Inka, a ujedno i obrambena utvrda. Iako su španjolski osvajači uništili četiri petine ovog građevinskog kompleksa, ostali su nedirnuti blokovi težine do 300 tona koji se sastoje od 6, 10 pa čak i 20 kuteva i kao savršena trodimenzionalna slagalica, uklapaju se jedan u drugi. Nakon obilaska i fotkanja, odlazak do željezničkog kolodvora gdje se ukrcavamo na vlak. Vožnja vlakom kroz Svetu dolinu Urubamba do Aquas Calientesa. Smještaj. Slobodno vrijeme za odmor. Predlažemo kupanje u termalnim izvorima kojima ovo nestvarno seoce obiluje ili odlazak na jednosatnu masažu. Noćenje.


7. dan: Machu Picchu – Cusco

Buđenje i polazak putem čudesnih ruševina ,,izgubljenog grada Inka“, poznatijeg pod nazivom Machu Picchu, na 2.350 metara, inače najpoznatijim simbolom carstva Inka, otkrivenog 1911. godine od strane američkog arheologa Hirama Binghama. Do današnjih dana nije utvrđena točna svrha ovog grada smještenog u spektakularnom ambijentu Anda, koji doprinosi veoma mitskoj atmosferi. Iz Aquas Calientesa, pješice krećemo se put Machu Picchua i penjemo uzbrdo stazom Inka (može se ići i autobusom do lokaliteta – uz bus kartu). Čitav dan imate na raspolaganju za istraživanje “izgubljenog grada”. Preporučujemo penjanje na prelijepi vidikovac Huayana Picchu. Vjeruje se da silueta planinskog masiva iza Machu Picchua predstavlja lice Inke koja gleda gore prema nebu, s najvećim vrhom Huajna Picchu (Mladi vrh), koji predstavlja njegov nos. U poslijepodnevnim satima povratak za Aquas Calientes i slobodno vrijeme za hranu i razgledanje grada do polaska vlaka u Cusco. Dolazak u Cusco i povratak u smještaj. Noćenje. 

8. dan: Cusco Puno

Pakiranje stvari i slobodan dan za individualne aktivnosti (predlažemo izlet za Maras y Moray, Caballos en el valle) do polaska autobusa za Puno, grad na jezeru Titicaca, u večernjim satima. Noćna vožnja.


9. dan: Puno – Jezero Titicaca Otoci Uros i Takile

Dolazak u Puno u ranim jutarnjim satima i transfer do smještaja. U dogovoreno vrijeme, polazak na fakultativni cjelodnevni izlet brodićem po jezeru Titicaca, uz posjetu jedinstvenim plovećim otocima Uros i Taquile i prisustvo na mističnim obredima lokalnog stanovništva. Uros čini grupa od oko 40 plutajućih otoka smještenih na jezeru Titicaca koja naseljavaju narodi prethodnici Inka, poznati kao ’’vodeno pleme’’. Otok Taquile bio je dio carstva Inka i danas sadrži nekoliko ruševina Inka. Stanovnici ovog otoka temelje svoj društveni život na kodeksu ,,ama sua, ama llulla, ama qhella’’ (,,ne kradi, ne laži, ne budi lijen’’). Nestvarne slike jezera Titicaca i otoka Taquile u kombinaciji s oblacima Anda i zracima sunca, poslat će Vas u drugu dimenziju. U poslijepodnevnim satima povratak u Puno i transfer do hostela. Slobodna večer za upoznavanje centralnog dijela grada s mnoštvom barova i restorana. Predlažemo posjetu tržnici i kupovinu svježeg voća i grickalica, kako bi se energetski spremili za nastavak avanture. Noćenje.

10. dan:Puno – Copacabana – La Paz

Buđenje i polazak autobusom za Copacabanu, očaravajući, mali i miran gradić smješten između dva brda na južnoj obali Titicace. Prvi susret s Bolivijom (prelazak granice i nastavak vožnje do Copacabane). Krećemo u istraživanje Copacabane, obilazimo katedralu iz 17. stoljeća, šetamo se uskim uličicama i razgledavamo ulične štandove s raznoraznim suvenirima. Nastavljamo dalje k Muzeju Del Poncho, gdje ćemo otkriti misterije lokalnog tekstila. Pravimo pauzu za ručak. Penjemo se na Cerro Calvario, brdo iznad grada s kojeg ćemo napraviti najljepše fotografije Copacabane, zaljeva s brodićima i uslikati fantastičan zalazak sunca. Slobodno vrijeme do polaska autobusa za La Paz. Po dolasku u La Paz, transfer do smještaja. Slobodna večer. Noćenje.

11. dan: La Paz

Od La Paza će Vam se zavrtjeti u glavi, ne samo zbog nadmorske visine od 3.660m, nego i zbog njegove neobične ljepote. Pri prvom pogledu na ovaj grad doslovce ćete ostati bez daha. Zgrade jarkih boja, načičkane na obroncima okolnih planina, strmoglavo se spuštaju i šire po čitavoj dolini. Po vedrom danu, spektakularna snježna gromada, planina Limani, nadvija se i stražari nad čitavim gradom. Treba vremena kako biste doživeli sva lica La Paza. Spokojno lutajte njegovim uličicama i živopisnim tržnicama, divite se njegovim muzejima, razgovarajte s lokalcima ili se opustite uz kavu u trendi kafiću. La Paz će Vam pružiti avanturu „na visokom nivou”. Nakon doručka, polazak na fakultativni razgled grada i upoznavanje s povijesnim spomenicima, kulturom, ljudima i tradicijom glavnog grada Bolivije: Plaza Murillo, The Witch market (Vještičja tržnica), Mercados, katedrala San Francisco, park Mirador Killy Killy… Nakon obilaska grada, slobodno vrijeme za shopping po nevjerojatno niskim cijenama. Noćenje.

12. dan: La Paz – Chakaltaya – Valley of the Moon

Slobodan dan za individualne aktivnosti i uživanje ili Vam predlažemo fakultativni izlet na planinu (glečer) Chacaltaya i osvajanje vrha – 5.500m. Vidjet ćete nestvarne predjele, ljame na ispaši, vrhove Bolivijskih Anda… Vrh se nalazi na preko 1.700m. iznad La Paza. Chacaltaya je poznata po najvišem planinskom ski centru na svijetu. Međutim, topljenjem glečera, uslijed globalnog zagrijavanja, ski centar je izgubio funkciju i sada predstavlja točku odmora prilikom trekkinga. Nakon osvajanja vrha, spuštamo se u Valley of the Moon – koja predstavlja nevjerojatnu reljefnu formaciju. Kraća šetnja „Mjesecom“ koji je dom i za nekoliko vrsti kaktusa, začinit će fotografije s ovog mjesta i kao šlag na tortu, dolazimo do vidikovca odakle se pruža pogled na La Paz. Povratak u La Paz. Slobodno vrijeme. Noćenje ili… Predlažemo Vam uzbudljivu trodnevnu avanturu za sve Vas koji ste ljubitelji prirode, avanture i za Vas koji ste spremni odreći se komfora kako biste doživjeli pravu Južnu Ameriku, divlju i prelijepu, punu ekstremnih prirodnih fenomena koji ne postoje nigdje drugdje na svijetu: Salar de Uyuni, Šarene lagune i pustinju Atacama (fakultativno).Noćna vožnja izuzetno udobnim autobusom. Noćenja za one koji ostaju u La Pazu i prilika kako bi se u sljedeća 3 dana, bolje upoznali s ovim gradom.

13. dan: La Paz Salar de Uyuni

Dolazak u Uyuni u jutarnjim satima. Polazak iz Uyunija oko 10:30h. Put nas vodi prema Colchani gdje ćete vidjeti kako se obrađuje sol. Vozit ćemo se nevjerojatnim i nadrealnim predjelima najveće slane pustinje Uyuni, čiji pejzaž ulijeva strahopoštovanje. Posjetit ćemo “Ojos de Sal” i vidjeti hladnu vodu kako ključa iz rupe i hotel napravljen od soli. Nastavljano u Isla Incahuasi, koji je dom gigantskog kaktusa, čija pojava daje nevjerojatne fotografske mogućnosti i predstavlja odlično mjesto za pauzu za ručak. Poslije ručka, nastavljamo vožnju na Salar gdje ćemo napraviti nestvarne fotografije i promatrati najljepši zalazak sunca. Zaustavit ćemo se u povratku na željezničkom groblju gdje ćemo također imati priliku za fotografiranje predjela. Povratak u Uyuni oko 19h. Noćenje.

14. dan: Uyuni – Šarene Lagune – San Pedro de Atacama

U ranim jutarnjim satima, polazak za krajnji jug Bolivije ka granici s Čileom. Na putu do Atacame, obilazimo nestvarne predjele nacionalnog parka Eduardo Avaroa, staništa andske flore i faune i najvećih jata flaminga. Ušuškan visoko u Andima, na jugozapadu Bolivije, najposjećeniji je nacionalni park u zemlji. Među zaštićenim vrstama su pume, lisice, zečevi i kondori. Njegova slatkovodna  jezera i morske lagune su gnijezda za tri vrste flaminga – čileanski, andski  i James flamingo. Flamingo, andske guske, sokolovi, patke i nojevi, samo su neke od 80 vrsta ptica koje žive ovdje. Najmanje 190 vrsta biljki i drveća raste u ovom okruženju. Oni su prilagođeni surovim uvjetima saliniteta, nedostatku svježe vode, niskim  temperaturama i deficitu hranjivih tvari. Pruža nam se prilika uživati u čarima gejzira i šarenih laguna. Prvo nam se ukazuje Laguna Colorada, naziva se i crvena laguna, odaje dojam prilično čudnog prizora sa svojom narančasto-crvenom  vodom, neobičnim oblicima u mulju i planinskim vijencima u pozadini, a zatim lagune Blanca i Verde. Mineralno jezero, Laguna Blanca je dobilo ime po svojoj neobičnoj bijeloj boji poput mlijeka, međutim, kad vjetar puše, ​​podiže se bakar s dna ravnog jezera, i voda postaje smaragdno-zelena. Laguna Verde, tirkizno-zelenu boju i nestvarnu ljepotu duguje visokoj  koncentraciji bakra, arsena, kalcija i mineralnim sirovinama u vodi. Boje, svjetlost, svjež zrak, opijaju nas i očaravaju. Nakon pauze za ručak, nastavak vožnje do Čilea. Dolazak u večernjim satima u San Pedro de Atacamu. Noćenje.

15. dan: Tatio gejziri Moon Valley Cordillera de la Sal

Otkrit ćemo jednu od najviših regija gejzira na svijetu, gdje ćemo na visini od preko 4.000m, biti okruženi s preko 100 gejzira. Na ovom mjestu se u jutarnjim satima tijekom izlaska sunca, miješaju ledeni zrak i vreli termalni izvori, stvarajući nevjerojatne prizore. Putovat ćemo kroz predjele snijegom pokrivenih, aktivnih i ugašenih vulkana. Magma koja se nalazi ispod površine i tlak u stijenama, uzrokuju eksplozije ovih gejzira… imat ćemo dojam boravka na drugoj planeti. Drugi dio dana posvećujemo uživanju u predjelima poput onih na Mjesecu ili Marsu. Najljepše pejzaže vidjet ćemo prilikom zalaska sunca, nevjerojatne prirodne formacije pješčanika i ogoljenih stijena i igru sjena. Povratak u smještaj. Noćenje. Postoji mogućnost organiziranja večernjeg odlaska do čuvenog opservatorija i promatranja nebeskih prilika, po kojima je Čile izuzetno poznat u cijelom svijetu.

16. dan: San Pedro – Santiago

 U jutarnjim satima transfer do obližnje zračne luke i let za prijestolnicu Čilea, Santiago. Transfer do smještaja i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Upoznavanje s ovom kozmopolitskom prijestolnicom i jednim od najrazvijenijih gradova južne hemisfere uz uživanje u čileanskim specijalitetima. Noćenje.

17. dan: Santiago

 Cjelodnevni fakultativni obilazak Santiaga – La Moneda Palace, sjedište predsjednika Čilea, Cerro Santa Lucia, malo brdo u centru Santiaga. Brdo je ostatak vulkana starog 15 milijuna godina, nalazi se na nadmorskoj visini od 629 metara i visoko je 69 metara. La Chascona, jedna od tri kuće poznatog pjesnika Pabla Nerude. Kuća je pretvorena u muzej koji čuva artefakte prikupljene tijekom Nerudinog života, kao i umjetnička djela njegovih poznatih prijatelja. Plaza de Armas se smatra povijesnim centrom Santiaga. Na zapadnoj strani trga nalazi se katedrala Santiaga, izgradnja je završena 1775. godine, međutim 1780. godine, arhitekt je dizajnirao novu fasadu u neoklasičnom stilu, i krajem 19. stoljeća dvije kule su dodane katedrali. Na suprotnoj strani nalaze se bivše kolonijalne vladine zgrade, a blizu su i Glavna pošta i Narodni povijesni muzej Santiaga, čija se kolekcija sastoji od čileanskih artefakata iz svakodnevnog života kao što su ženska odjeća, šivaći strojevi, namještaj i ostali dekorativni komadi. Museo Chileno de Arte Precolombino, muzej umjetnosti posvećen slikama i artefaktima iz pretkolumbovskog doba iz Centralne i Južne Amerike, otvoren je 1981. godine. Narodni prirodnjački muzej jedan je od tri nacionalna muzeja u Čileu, nalazi se u parku Quinta Normal. Slobodno vrijeme. Povratak u smještaj. Noćenje.

18. dan: Santiago – Budimpešta

Pakiramo stvari i napuštamo hotel. Slobodno vrijeme do polaska prema zračnoj luci za kupovinu suvenira i finalni shopping. Transfer do zračne luke. Let za Budimpeštu s usputnim presjedanjem. 

19. dan: Budimpešta – Beograd

Dolazak u Budimpeštu i transfer do Beograda. S osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje. Kraj programa.


SMJEŠTAJ:

LIMA: The Place Hostel ili sl. – smješteni smo u hostelu koji se nalazi u poznatoj četvrti Miraflores, u blizini plaže Zelena obala i svih važnijih trgovačkih, financijskih i turističkih centara. Sobe su višekrevetne s vlastitom kupaonicom. Usluga: noćenje s doručkom.

CUSCO: Hosteria de Anita ili sl. – smješteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru Cusca, nedaleko od Glavnog trga i u blizini svih turističkih atrakcija. Sobe su višekrevetne s vlastitom kupaonicom. Usluga: noćenje s doručkom.

PUNO: Condes de Lemos ili sl. – smješteni smo u hostelu koji se nalazi u samom centru Puna, preko puta parka Pino. Sobe su višekrevetne s vlastitom kupaonicom. Usluga: noćenje s doručkom.

LA PAZ: Hotel Sagarnaga 2* ili sl. – smješteni smo u hotelu koji se nalazi u samom centru La Paza, nedaleko od glavnog trga i u blizini svih turističkih atrakcija. Sobe su višekrevetne s vlastitom kupaonicom. Usluga: noćenje s doručkom.

SANTIAGO: Hotel Sauken ili sl. – smješteni smo  u blizini centra, nalazi se na nekoliko minuta od parka Bustamante. Sobe su višekrevetne s kupaonicom. Besplatan WiFi internet je dostupan gostima. Usluga: noćenje s doručkom.MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


19.125kn 17.625kn

Za prijave i uplate predujma do 14.10. od min. 3.750kn cijena je 17.250kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća :
-Transfer na relaciji Beograd – Budimpešta – Beograd
-Avio prijevoz (Budimpešta – Lima / Buenos Aires – Budimpešta) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Lima – Cusco) s uključenim  svim pristojbama
-Avio prijevoz (Calama – Santiago) s uključenim svim pristojbama
-Autobusni prijevozi (Cusco – Puno, Puno – Copacabana, Copacabana – La Paz, La Paz – Ujuni – Calama)
-2 noćenja u Limi u hostelu na bazi noćenja s doručkom (1/3 i 1/4 sobama s vlastitom kupaonicom)
-4 noćenja u Cuscu u hostelu na bazi noćenja s doručkom (1/3 i 1/4 sobama s vlastitom kupaonicom)
-1 noćenje u Punu u hostelu na bazi noćenja s doručkom (1/3 i 1/4 sobama s vlastitom kupaonicom)
-4 noćenja u La Pazu u hostelu na bazi noćenja s doručkom (1/3 i 1/4 sobama s vlastitom kupaonicom)
-2 noćenja u Santiagu u hostelu na bazi noćenja s doručkom (1/3 i 1/4 sobama s vlastitom kupaonicom)
-Organizacija putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnik agencije

Aranžman ne obuhvaća :
-Nadoplatu za 1/2 sobu – 100 eur po osobi za sve vrijeme boravka
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Razgledavanje Lime

Obilazimo Trg San Martin, gdje ćemo vidjeti raskoš i snagu nezavisnog Perua. Šareni parkovi, brončani lampioni i mramorne klupe čine ljepotu ovog trga. Nastavljamo dalje do Plaza Mayor, glavnom trgu u Limi, Palači vlade koja predstavlja pravo arhitektonsko remek-djelo, katedrali koja je pravi primjer mješavine gotičkog, baroknog i renesansnog arhitektonskog stila, Nadbiskupskoj palači, Gradskoj skupštini i crkvi Santo Domingo. Prolazimo pored mnogih prelijepih zgrada i terasa, i otkrivamo staru kolonijalnu Limu. Istražujemo crkvu San Francisco, najspektakularniju kolonijalnu crkvu u Limi. Nakon pauze za snack i uživanju u peruanskim specijalitetima, krećemo u detaljni obilazak rezidencijalne četvrti Miraflores.

Razgledavanje Cusca i okoline

Obilazimo Plaza Mayor, glavni trg gdje se nalaze znamenitosti od značaja, kako za Španjolsku tako i za povijest Anda, Korikancha ili Hram Sunca, najvažniji hram carstva Inka koji nam pruža pravi uvid u raskoš nekadašnjeg carstva. Slijedi nezaboravan obilazak najvažnijih utvrda i ruševina civilizacije Inka iznad zidina Cusca: hram Qenko, obredno kupalište Tambomachay, kontrolna crvena utvrda Puka Pukara, utvrda Sacsayhuaman, jedan od najljepših i najimpresivnijih spomenika arhitekture Inka. Nakon obilaska, povratak u smještaj.

Secret Valley + Machu Picchu (dvodnevna tura)

U prijepodnevnim satima posjetit ćemo tradicionalnu indijansku tržnicu Pisac, gdje i danas možete kupiti rukotvorine izrađene na tradicionalni način. Slobodno vrijeme za ručak. U poslijepodnevnim satima posjetit ćemo impresivni Ollantaytambo, koji je bio jedan od urbanih centara tijekom vladavine Inka, a ujedno i obrambena utvrda. Iako su španjolski osvajači uništili četiri petine ovog građevinskog kompleksa, ostali su nedirnuti blokovi težine do 300 tona koji se sastoje od 6, 10 pa čak i 20 kuteva, i kao savršena trodimenzionalna slagalica uklapaju se jedan u drugi. Nakon obilaska i fotkanja, odlazak do željezničkog kolodvora gdje se ukrcavamo na vlak. Vožnja vlakom kroz Svetu dolinu Urubamba do Aquas Calientesa. Smještaj.  Slobodno vrijeme za odmor.

Sljedećeg jutra buđenje i polazak putem čudesnih ruševina ,,izgubljenog grada Inka“, poznatijeg pod nazivom Machu Picchu, na 2.350m, inače najpoznatijeg simbola carstva Inka, otkrivenog 1911. godine od strane američkog arheologa Hirama Binghama. Do današnjih dana nije utvrđena točna svrha ovog grada smještenog u spektakularnom ambijentu Anda, koji doprinosi veoma mitskoj atmosferi. Iz Aquas Calientesa krećemo put Machu Picchua i penjemo uzbrdo stazom Inka (može se ići i autobusom do lokaliteta – uz bus kartu). Čitav dan imate na raspolaganju za istraživanje “izgubljenog grada”. Preporučujemo penjanje na prelijepi vidikovac Huayana Picchu.

Uros i Taquile

Cjelodnevni izlet brodićem po jezeru Titicaca uz posjetu jedinstvenim plovećim otocima Uros i Taquile i prisustvu na mističnim obredima lokalnog stanovništva. Uros čini grupa od oko 40 plutajućih otoka smještenih na jezeru Titicaca koja naseljavaju narodi prethodnici Inka, poznati kao ’’vodeno pleme’’. Otok Taquile bio je dio carstva Inka i danas sadrži nekoliko ruševina Inka. Stanovnici ovog otoka temelje svoj društveni život na kodeksu ,,ama sua, ama llulla, ama qhella’’ (,,ne kradi, ne laži, ne budi lijen’’). Nestvarne slike jezera Titicaca i otoka Taquile u kombinaciji s oblacima Anda i zracima sunca, poslat će Vas u drugu dimenziju. U poslijepodnevnim satima, povratak u Puno i transfer do smještaja. 

Razgledavanje La Paza

Nakon doručka, polazak na fakultativno razgledanje grada i upoznavanje s povijesnim spomenicima, kulturom, ljudima i tradicijom glavnog grada Bolivije: Plaza Murillo, The Witch market (Vještičja tržnica), Mercados, katedrala San Francisco, park Mirador Killy Killy. Nakon obilaska grada, slobodno vrijeme za shopping po nevjerojatno niskim cijenama.

Chacaltaya + Valley of the Moon

Fakultativni izlet za planinu (glečer) Chacaltaya i osvajanje vrha – 5.500m. Vidjet ćete nestvarne predjele, ljame na ispaši, vrhove Bolivijskih Anda. Vrh se nalazi na preko 1.700m iznad La Paza. Chacaltaya je poznata po najvišem planinskom ski centru na svijetu. Međutim, topljenjem glečera, uslijed globalnog zagrijavanja, ski centar je izgubio funkciju i sada predstavlja točku odmora prilikom trekkinga. Nakon osvajanja vrha, spuštamo se u Valley of the Moon koja predstavlja nevjerojatnu reljefnu formaciju. Kraća šetnja „Mjesecom“, koji je dom i za nekoliko vrsta kaktusa, začinit će fotografije s ovog mjesta i kao šlag na tortu, dolazimo do vidikovca odakle se pruža pogled na La Paz. 

Salar de Uyuni, šarene lagune i Atacama

Predviđen dolazak u Uyuni iz La Paza je oko 06:00 ujutro. Na autobusnoj stanici, sačekat će nas džipovi i prevesti do agencije gdje ćemo sačekati kako bi se džipovi pripremili za polazak na našu dugo iščekivanu avanturu. Oko 09:30 predviđen je polazak na groblje vlakova, mjesto od koga zastaje dah, savršeno za fotografiranje i dio nekada jedinstvene pruge kojom se sol prevozila do Antofagaste, glavne luke na Tihom oceanu. Nakon toga polazimo do mjesta Colchani gdje je započela proizvodnja soli, i u kojem se danas nalazi mali Muzej povijesti industrije soli i obilje šarenih suvenira i predmeta izrađenih od ove značajne sirovine. Zatim konačno prelazimo na Salar, najveću slanu pustinju na svijetu i prizor koji ničemu ni približno nije sličan. Vozimo se prema Ojos de Salar, mjestu odakle izbija hladna voda puna minerala, zatim pravimo foto pauzu kod čuvene skulpture od soli, posvećene rallyju Dakar. Vozimo se kroz pustinju soli i taman kad ogladnimo, pravimo pauzu za ručak u prvom slanom hotelu. Nasmiješeni i siti krećemo do otoka kaktusa Inca Huasi, koje Salar čini jos neobičnijim mjestom. Zadivljujući gigantski kaktusi rastu na tako neobičnom otoku usred ogromne slane pustinje. Posljednji dio izleta i odlazimo na predivni zalazak sunca i pravimo nezaboravne fotografije. Noćenje je predviđeno u skromnom smještaju lokalnog karaktera na obodu pustinje soli, na putu prema Čileu.

Rano ujutru krećemo dalje u avanturu, a ono što ćemo usput vidjeti možda je još ljepše i neobičnije nego prethodnog dana. U pitanju je južni dio Bolivije koji predstavlja zonu andske flore i faune. Jedinstven prostor u kojem dominiraju vulkani, gejziri, jezera, lagune i neobične životinje poput gvanaka i nandua. Ne smijemo zaboraviti ni flaminge koji se ovdje na južnoj hemisferi razmnožavaju, i u velikim jatima borave početkom ljeta. Obilazimo predjele na visini od preko 5.000m, vozeći se džipovima kroz jedinstveni nacionalni park Eduardo Avaroa. Šarena, Zelena i Bijela laguna svakako su posebno lijepe, svaka na svoj način. Imat ćemo i dvije pauze za obroke, prvu nakon 2h vožnje od polaska i drugu pauzu za ručak nakon Šarene lagune. Nedaleko od njih nalazi se i granica s Čileom na koju se mora stići u 16h. Nakon graničnih formalnosti, prelazimo u Čile a do mjesta San Pedro nas dijeli još sat vremena vožnje. 

Tatio gejziri 

Otkrit ćemo jednu od najviših regija gejzira na svijetu, gdje ćemo na visini od preko 4.000m, biti okruženi s preko 100 gejzira. Na ovom mjestu se u jutarnjim satima tijekom izlaska sunca, miješaju ledeni zrak i vreli termalni izvori stvarajući nevjerojatne prizore. Ovi gejziri su najviši na svijetu i vide se samo u jutarnjim satima.

Moon Valley

Dio dana posvećujemo uživanju u predjelima poput onih na Mjesecu ili Marsu. Prilikom zalaska sunca vidjet ćemo najljepše pejzaže, nevjerojatne prirodne formacije pješčanika i ogoljenih stijena i igru sjena. S ovog mjesta pruža se najljepši pogled na pustinju Atacama. 

Santiago de Chile – razgledavanje grada 

La Moneda Palace, sjedište predsjednika Čilea, Cerro Santa Lucia, malo brdo u centru Santiaga. Brdo je ostatak vulkana starog 15 milijuna godina, nalazi se na nadmorskoj visini od 629 metara i visoko je 69 metara. La Chascona, jedna od tri kuće poznatog pjesnika Pabla Nerude. Kuća je pretvorena u muzej koji čuva artefakte prikupljene tijekom Nerudinog života, kao i umjetnička djela njegovih poznatih prijatelja. Plaza de Armas se smatra povijesnim središtem Santiaga. Na zapadnoj strani trga nalazi se katedrala Santiaga, izgradnja je završena 1775. godine, međutim 1780. godine, arhitekt je dizajnirao novu fasadu u neoklasičnom stilu i krajem 19. stoljeća dvije kule su dodane katedrali. Na suprotnoj strani nalaze se bivše kolonijalne vladine zgrade, a blizu su i Glavna pošta i Narodni povijesni muzej Santiaga, čija se kolekcija sastoji od čileanskih artefakata iz svakodnevnog života kao što su ženska odjeća, strojevi za šivanje, namještaj i ostali dekorativni komadi. Museo Chileno de Arte Precolombino, muzej umjetnosti posvećen slikama i artefaktima iz pretkolumbovog doba iz Središnje i Južne Amerike, muzej je otvoren 1981. godine. Narodni prirodnjački muzej je jedan od tri nacionalna muzeja u Čileu, i nalazi se u parku Quinta Normal. 


 

PRIJAVI SE