AZIJSKI MANGA TRIP

BURMA – VIJETNAM – KAMBODŽA – TAJLAND

43 dana / avio

03.11. – 16.12.2019.

29.11. – 10.01.2020.


Bangkok –  Yangon – Inle jezero – Bagan – Mandalay – Hanoi – Halong Bay – Hue – Hoi An – Ho Chi Minh – Mekong delta – Cu Chi tuneli – Phnom Penh – Siem Reap – Angkor Wat – Ayutthaya – Plutajuća  tržnica – Koh Phangan – Marine park – Koh Nang Yuan 


Plan i program putovanja:

1.dan : Beograd

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka Zagreb, Budimpešta…). Let za Bangkok s predviđenim  presjedanjem.

 

2. dan : Bangkok

Dolazak u Bangkok. Transfer do smještaja koji se nalazi u Khao San Road regiji. Slobodno vrijeme za privikavanje na Bangkok. Upoznavanje s tajlandskim specijalitetima, običajima i kulturom. U poslijepodnevnim satima u dogovoru s vodičem, šetnja po Khao San Road-u. Slobodan dan za odmor. Noćenje.

3. dan : Bangkok – Yangon

Nakon doručka napuštamo Bangkok. Transfer do aerodroma, let za Yangon. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za upoznavanje s okolinom. Noćenje.

4. dan : Yangon

Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Yangona, koji je kulturno, ekonomski, duhovni i obrazovni centar Burme. Brojne arhitektonske građevine koje datiraju iz 19. stoljeća, stare kolonijalne zgrade, hramovi i lokalne tržnice, vratit će nas u period kada je Burma bila Britanska kolonija. Po završetku šetnje, opustit ćemo se u nekom od lokalnih restorana, uz čuveni čaj i degustaciju tradicionalnih jela. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan : Yangon – Inle jezero

Poslije doručka, napuštamo hotel. Čeka nas poludnevna fakultativna posjeta Shwedagon pagodi, koja je jedna od najznačajnijih pagoda u Burmi. Upoznat ćemo se s njenom  poviješću, svakodnevnim životom lokalnog stanovništva koje živi u okolini hrama, njihovom religijom i vjerovanjima. Radionice rukotvorina i manastiri koje ćemo obilaziti koristit će nam tako da lakše upoznamo i razumijemo ovu jedinstvenu azijsku državu. Nakon završene posjete, zbrajamo dojmove i odmaramo se u nekom od lokalnih restorana uz ručak. Slobodno vrijeme do polaska autobusa na Inle Jezero u večernjim satima. Noćna vožnja autobusom… 

6. dan : Inle Jezero – Nyaung Shwe

Dolazak u Nyaung Shwe u ranim jutarnjim satima, transfer do hotela i smještaj u sobe. Inle Jezero je prirodno veliko jezero, koje se nalazi u Shan pokrajini, okruženo Shan selima. Sela su izgrađena na stupovima, a u njima stoljećima živi stanovništvo Intha, poznato po svojoj jedinstvenoj tehnici veslanja nogama. Fakultativna vožnja čamcem po jezeru otkrit će nam prirodne ljepote jezera, vidjet ćemo pagode i ‘’hram mačaka koje skaču’’, plutajuće vrtove i tržnice. Preporučujemo probati lokalne cigarete Cheerot uz neki od tradicionalnih čajeva. Po završetku izleta, vraćamo se u smještaj. Noćenje.

7. dan : Inle Jezero – Nyaung Shwe

Slobodan dan za zbrajanje dojmova ili fakultativna vožnja brodićem po južnom dijelu jezera. Ukoliko budemo imali sreće, upoznat ćemo pripadnike Pa O” plemena Shan pokrajine, koji su karakteristični po svojoj tamno plavoj nošnji i crveno–narančastim turbanima. Slušat ćete priče o njihovom životu u brdima i kako izgleda baviti se poljoprivredom i trgovinom u takvim uvjetima. Obilazimo budistički hram, koji se nalazi nadomak jezera i pričamo s monasima. Prelijepa priroda i pogled na jezero Inle učinit će ovaj dan savršenim. Povratak u smještaj. Noćenje.

8. dan : Nyaung Shwe – Bagan

Nakon doručka, transfer do autobusa i polazak za Bagan, drevni grad u području Mandalay. U periodu između 9. i 13. stoljeća, grad je bio prijestolnica drevnih kraljevina u Burmi, i u tom periodu je izgrađeno nevjerojatnih 10.000 hramova, pagoda i manastira, od kojih je preko 2.000 i dan danas očuvano. Ostatke ovih znamenitosti posjećuje isti broj ljudi kao i Angkor Wat, nekadašnju prijestolnicu kmerskog carstva, koje se nalazi u Kambodži. Burmanci imaju izreku: ’’Ako si pravi Burmanac, sigurno si bio u Baganu.’’ Dolazak u grad u večernjim satima. Transfer do smještaja. Noćenje.

9. dan : Bagan

Budimo se i krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet električnim biciklima po Baganu, gdje ćemo se upoznati s najznačajnijim hramovima. Hramovi Ananda, Dhammayangyi, Sulamani i Thatbyinnyu sigurno će Vas ostaviti bez daha. Napravit ćemo pauzu za odmor, uz tradicionalni čaj i ručak u nekom od lokalnih restorana, a zatim nastaviti dalje obilaziti ovu nesvakidašnju dolinu. Nakon posjete Pyathagyi pagodi, uživat ćemo u zalasku sunca i fotografirati predivne prizore. U večernjim satima slijedi povratak u smještaj. Slobodno vrijeme za zbrajanje dojmova. Noćenje.

10. dan : Bagan – Mt. Popa

Slobodan dan za odmor ili fakultativni izlet na vulkan planinu Popa gdje je mjesto rođenja “Nats” duhova, u koje Burmanci vjeruju. Čak 777 stepenica vode nas do samog vrha odakle se prostire nevjerojatan pogled. Povratak u Bagan. Kupovina suvenira i uživanje u burmanskim specijalitetima. Noćenje.

 

11. dan : Bagan – Mandalay

Nakon doručka, pakiramo stvari i krećemo prema autobusnoj stanici, gdje nas čeka dnevna vožnja do Mandalaya. Mandalay je najveći centar burmanske kulture i budističkog učenja. Drugi je najveći grad Burme, i glavni grad istoimene regije. Više od 30 posto stanovništva ovog grada čine Kinezi koji su se u posljednjih 20 godina doselili iz provincije Yunnan. U poslijepodnevnim satima stižemo u grad, odakle nas čeka transfer do smještaja. Noćenje.

12. dan : Mandalay

Nakon buđenja, krećemo na fakultativno razgledavanje Mandalaya i okolnih mjesta. Polazak iz hotela i vožnja do Ave, grada koji je 400 godina bio glavni grad kraljevstva, gdje danas možete vidjeti drevne ruševine hramova. Put nas zatim vodi do Sagainga i Amarapure. Posjetit ćemo Mahagandazon manastir sa stotinu budističkih monaha, prisustvovati njihovoj molitvi i obroku, a zatim prošetati preko čuvenog U Bein mosta od tikovine. Povratak u smještaj.  Noćenje.

13. dan : Mandalay – Mingun

Slobodan dan ili fakultativni izlet za Mingun. Vidjet ćemo Mingun pagodu, točnije drevne ostatke nedovršene pagode iz 17. stoljeća, koja je sa svojih 160 metara trebala biti najviša pagoda tog doba. Plovit ćemo brodom rijekom Irrawaddi, vidjeti Mingun zvono i Hsinbyume pagodu koja predstavlja Sulamani pagodu na planini Meru, svetoj planini koja je centar univerzuma u hinduističkoj i budističkoj mitologiji. Po završenom razgledavanju, povratak u Mandalay, kupovina suvenira, odmor i posljednji dodir s burmanskom kuhinjom. Noćenje.

14. dan : Mandalay – Hanoi

Nakon doručka odjavljujemo se iz smještaja. Polazak na aerodrom i let za Hanoi. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za prvo upoznavanje s lokalnim životom i kulturom jednog od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Mnoštvo restorana i barova, kaotični promet, domišljati prodavači suvenira i nasmijani prolaznici, u vrlo kratkom roku pokazat će nam sve čari starog dijela grada i vijetnamske prijestolnice. Noćenje.


15. dan : Hanoi

Dan u Vijetnamu počinje ispijanjem jedne od najboljih kava na svijetu. Vijetnam je drugi najveći svjetski izvoznik kave i ovaj napitak i način na koji se služi je nešto što ne smijete propustiti. Krećemo u fakultativnu poludnevnu pješačku turu prijestolnicom Vijetnama. Polazna stanica je novi dio grada: Mauzolej Ho Chi Minhaključnog čovjeka vijetnamske povijesti i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar pagoda, Predsjednička palača, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Dinh… Obilazak nastavljamo u starom dijelu grada: uske ispresijecane ulice, brojni kafići i bistroi nalik onim u Francuskoj, stara gradska vratagradska katedrala, Ngok Son hramHoan Kiem jezero. Nakon završenog obilaska, u večernjim satima isprobavamo specijalitete lokalne kuhinje u nekom od živopisnih restorana Starog grada. Slobodno vrijeme. Noćenje.

16. dan : Hanoi – Ha Long Bay

Slobodni dani u Hanoju ili Vam možemo preporučiti odlazak na dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag stijena od vapnenca koje vertikalno izranjaju iz mora je čudo prirode koje ćete svakako dugo pamtiti. U jutarnjim satima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gdje se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2.000 otoka, zaštićenog od strane UNESCO-a, obilazimo brojne uvale i mini zaljeve kojima smo okruženi.  Zalazak sunca na ovoj lokaciji predstavlja fantastično iskustvo.  Noćenje na brodu.

17. dan : Ha Long Bay – Hanoi

Povratak u luku i transfer do Hanoja. Odmaramo se i prikupljamo snagu za nastavak putovanja. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Slobodno vrijeme. Noćenje.

18. dan : Hanoi – Hue

Buđenje. Odjava iz smještaja i polazak na aerodrom, odakle se leti za Hoi (Hue), staru kraljevsku prijestolnicu Vijetnama. Dobrodošli u Hoi, grad u kojem se i dalje može osjetiti duh vijetnamskih kraljeva. Prilikom izgradnje ovog grada poštivale su se prirodne odlike lokaliteta te je grad izgrađen u skladu s pet glavnih točaka (centar, sjever, jug, istok i zapad), pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra), i pet osnovnih boja (crna, bijela, žuta, plava i crvena), po kojima mnogi dijelovi grada nose ime. Nakon smještaja prošetat ćemo obalom Mirisne rijeke (Parfume river) i posjetiti noćnu tržnicu. Noćenje.

19. dan : Hue

Dan posvećen odmoru ili fakultativnom obilasku i uživanju u znamenitostima ovog magičnog gradića čiji su mnogi dijelovi zaštićeni od strane UNESCO-a. Istražujemo ruševine Zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezerviranog za osobnu upotrebu cara i njegovih konkubina ali potpuno uništenog tijekom Vijetnamsko-američkog rata. Posjetit ćemo budistički hram iz 17.stoljeća –  Thien Mu pagoda. Za vrijeme posjete, vidjet ćemo i auto bivšeg monaha kojim se vozio u Saigon 1963. kako bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnovijetnamskog režima. Uživat ćemo u kratkom krstarenju niz rijeku prije ručka u manastiru. Posjetit ćemo i grob cara Tu Duk prije polaska nazad za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u periodu festivala. Tijekom ovog vremena putovanje će se odvijati kopnenim dijelom. Noćenje.


20. dan : Hue – Hoi An

Ujutro se polako spremamo, napuštamo sobe i autobusom polazimo prema Hoi Anu.  Lampionima osvijetljene ulice, ulični prodavači, krojači, zanatske radnje, šareni hramovi i prekrasni osmijesi, Hoi An čine nezaobilaznim mjestom. Slobodno vrijeme. Noćenje.

21.dan : Hoi An

Slobodan dan za istraživanje Hoj Ana. Preporučujemo šetnju ulicama s kaldrmom prepunih umjetničkih galerija. Iznajmite bicikl i vozite se rižinim poljima do Cua Dai plaže. Galerije, keramiku, šarenu tkaninu i lampione možete naći na tržnicama i u kineskim trgovinama. Posjetite jednu od mnogobrojnih krojačkih radnji i sašijte si odijelo po mjeri. Uživajte u regionalnoj hrani u lokalnim restoranima pored rijeke. Slobodno vrijeme. Noćenje.

22. dan : Hoi An

Slobodan dan za odlazak na plažu i uživanje u ljepoti Južnog kineskog mora. Uživanje, odmor i priprema za nastavak avanture. Noćenje.


23. dan : Hoi An – Ho Chi Minh

Odjava iz smještaja i transfer do aerodroma. Let za Ho Chi Minh. Transfer do smještaja. Nakon kratkotrajnog odmora, slijedi fakultativno razgledanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Vidjet ćemo katedralu Notre Dame, zgradu Glavne pošte, Palaču ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzej rata, tržnice Ben Thanh i Saigon Square. Po završenom razgledanju, slobodno vrijeme. Noćenje.

24.dan : Cu Chi tuneli

Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Cu Chi tunele, koji predstavljaju najbolji primjer kako su Vijetnamci vodili rat. Više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna zapovjedna mjesta, bolnice, skloništa i tvornice oružja. Imat ćete priliku proći kroz neke od njih. Mjesto koje će Vas vratiti desetljećima unatrag i na kome možete zaista osjetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku, vraćamo se u Ho Chi Minh i nastavljamo istraživati ovaj grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

25. dan : Delta rijeke Mekong

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom rijeke Mekong – najdužom rijekom u jugoistočnoj Aziji i 7. najdužom rijekom na svijetu. Ova rijeka svojim tokom od blizu 4.500 km prolazi kroz 6 zemalja a njen sliv obuhvaća nevjerojatnu površinu od 795.000 km2. U ovom području proizvodi se najviše riže, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod i iz glavnog toka rijeke prelazimo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posjećujemo farmu meda, učimo kako se prave bomboni od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete – rižino i zmijsko vino. Povratak u Ho Chi Minh. Slobodno vrijeme. Noćenje.


26. dan : Phnom Penh

Ujutro se odjavljujemo iz hotela. Vožnja autobusom do Phnom Penha. Dolazak u glavni grad Kambodže u poslijepodnevnim satima. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme koristimo za upoznavanje grada. Noćenje.

27. dan : Phnom Penh

Slobodan dan ili fakultativno razgledavanje glavnog grada Kambodže – Phnom Penha. Nekada najveća imperija koja je kontrolirala cijelu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom stoljeću žrtva vlasti (Crvenih Kmera), u kojoj je za 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 milijuna ljudi). Vidjet ćemo Kraljevsku palaču, Srebrnu pagodu, hramove Wat Phom i Wat Onulaum, ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21) i Killing Fields (polja smrti). Slobodno vrijeme. Noćenje.

28.dan : Phnom Penh – Siem Reap

Buđenje i pakiranje. Nastavljamo put autobusom prema Siem Reapu. Dolazak u poslijepodnevnim satima i smještaj. U dogovoreno vrijeme, prošetat ćemo kroz centar Siem Reapa, posjetit ćemo Central market, Night market, Pub Street. Slobodno vrijeme. Noćenje.

29. dan : Angkor

Slobodno vrijeme ili Vam predlažemo fakultativni izlet – kompleks Angkor, najznačajniji arheološki lokalitet u jugoistočnoj Aziji. Angkor predstavlja kompleks hinduističkih i budističkih hramova i palača. Najpoznatiji među njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prijestolnica kmerskog carstva od IX do XV stoljeća. Posjetit ćemo Angkor Wat, Angkor Thom, Bayon, Baphun, Banteay Kdei, Terasu gubavog kralja, Elephant terasu, Ta Prohm – hram potpuno stopljen s prirodom. Nevjerojatno iskustvo… Povratak u smještaj. Noćenje.

30. dan : Siem Reap – Bangkok

Buđenje i krećemo prema Tajlandu. Transfer do aerodroma i let za Bangkok. Dolazak na aerodrom i transfer do smještaja.  Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

31.dan : Bangkok

Nakon doručka, fakultativno razgledavanje Bangkoka s rijeke Chao Praya. Vožnja tradicionalnim long tail brodićima, s kojih ćemo vidjeti stari dio Bangkoka, život na vodi i muzej kraljevskih barki. Posjetit ćemo najstarije i najznačajnije budističke hramove – Wat Arun (hram zore), zatim Wat Pho (hram ležećeg Bude) i na kraju Grand Palace, nekadašnju kraljevsku rezidenciju u sklopu koje se nalazi hram Wha Phra Kaew, poznat po smaragdnom Budi! Po završenom razgledavanja, kraća šetnja i povratak u smještaj. Nakon odmora, u dogovoru s vodičem, možemo posjetiti Asiatique, nekadašnju trgovačku luku, danas tržnicu na otvorenom s mnoštvom restorana i barova. Oni najznatiželjniji mogu kupiti karte za Calypso show, čuveni kabare – tajlandski Broadway. Povratak u smještaj. Noćenje.

32. dan : Plutajuća  tržnica

Poslije doručka fakultativni, poludnevni izlet – obilazak vlak tržnice i plutajuće tržnice. Vlak tržnica je jedinstvena lokalna tržnica, gdje se prodaje voće, povrće, meso, riba, začini. Tržnica se nalazi sa strane željezničkih tračnica i tijekom dana vlak prolazi 8 puta, tada prodavači pomiču svoje tezge i tende kako bi vlak prošao. Izlet nastavljamo prema plutajućoj tržnici. Očarat će Vas mnoštvo brodića pretrpanih egzotičnim voćem, začinima i suvenirima. Cjenkamo se i kupujemo ono što nam treba i što nam ne treba, uživamo u okusima raznovrsnog voća, okruženi long tail brodićima i simpatičnim prodavačicama koje se na njima nalaze.  Povratak u Bangkok. Slobodno vrijeme za finalni shopping, šetnju Khao San Road-om i uživanje u tajlandskim specijalitetima. Noćenje.

33. dan : Ayutthaya

Slobodan dan ili fakultativni izlet u Ayutthayu. Nekadašnja prijestolnica Tajlanda, bivšeg Siam kraljevstva. Tom prilikom posjetit ćemo mnoštvo hramova i ostatke palača. U poslijepodnevnim satima povratak u Bangkok. Uzimamo stvari i krećemo na otok Koh Phangan. Noćna vožnja autobusom. (MOGUĆNOST DOPLATE ZA AVIO PRIJEVOZ DO OTOKA UZ JOŠ JEDNO NOĆENJE U BANGKOKU – odlučite se prije polaska u agenciji – oko 60 €).


34.–41. dan (7 noćenja) : Bangkok – Koh Phangan

U jutarnjim satima dolazak u mjesto Suratthani, odakle polazi brod za Koh Phangan. Brod prolazi pored velikog broja otoka i samo nagovještava što nas očekuje. Dolazak na otok u poslijepodnevnim satima. Transfer do smještaja… i uživanje može početi…

Poznat po jedinstvenoj energiji, fantastičnoj prirodi, nestvarnim plažama, barovima i restoranima ovaj otok oduvijek je bio uporište ljudi koji tragaju za unutarnjim mirom i povezivanjem s prirodom. Na svakom koraku vidi se i osjeća duhovni pristup životu i težnja prema jednostavnosti življenja. Jede se odlična hrana, egzotično voće, pije se kokosova voda, maže kokosovo ulje. Drugo lice Koh Phangana je ono koje je poznato po ludom noćnom životu. Ovaj otok je mjesto na kome se jednom mjesečno održava najpoznatija zabava na planetu, Fool Moon tulum. Tada otok preplave ljudi iz svih dijelova svijeta – turisti, umjetnici, muzičari i zabavljači kako bi svi zajedno išarani fluorescentim bojama plesali pod punim Mjesecom.

Na otoku ima dovoljno interesantnih stvari pa ako se planirate odmoriti, nešto ćete morati propustiti. Organiziran je i fakultativni izlet brodićem u Marine park, nacionalni park nedaleko od Koh Phangana, koji je sačinjen od 42 otoka (jednodnevni izlet). Nenaseljeni otoci s netaknutom prirodom dozvolit će nam birati puste, rajske plaže, slikati se s majmunčićima, probati snorkeling okruženi mnoštvom šarenih ribica koje će nam jesti iz ruke. Postoji mogućnost obilaženja susjednih otoka Koh Tao i Koh Samui, ronjenja i još mnogo, mnogo toga…

41. dan : Koh Phangan – Bangkok

Pakiramo se i s velikim osmijehom na licu napuštamo otok. Vožnja brodom do Suratthanija, transfer do aerodroma i let za Bangkok. Dolazak u Bangkok i transfer do smještaja. Dan predviđen za slobodno vrijeme i shopping. Noćenje.


42. dan : Bangkok

Pakiranje stvari, mali odmor i polako krećemo prema aerodromu u Bangkoku. Polazak aviona za Beograd. Let za Beograd s predviđenim presjedanjem.

43. dan : Bangkok

Dolazak u Beograd  na mjesto polaska, gdje s osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ:

YANGON: Hotel H Valley Yangon 3* ili sl – nalazi se u blizini turističkog dijela Yangona. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima klima uređaj, vlastitu kupaonicu, TV i sef. 

INLE JEZERO – NYAUNG SHWE: Golden Lotus Inle hotel 3* ili sl. – u hotelu se nalazi restoran. Svaka soba sadrži TV, klima uređaj i mini bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba ima vlastitu kupaonicu i besplatan WiFi.

BAGAN: Zfreeti Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 5 minuta vožnje od pagode Shwe Sigone. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa vlastitom kupaonicom i klima uređajem. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

MANDALAY: Hotel Myat Nan Yone Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 3 km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom. Svaka soba sadrži frižider, kuhalo i klimu. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

HUE: Beaulieu Boutique Hotel 3* ili sl. nalazi se na 1 km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom. Svaka soba ima klima uređaj, TV, frižider. U okviru hotela se nalazi restoran. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

HOI AN: Thanh Binh Hotel 3* ili sl. nalazi se u starom dijelu grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom i klimom. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

HO CHI MINH: Dragon Palace II Hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dijela Ho Chi Minha (District 1). Sadrži dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka s kupaonicom i klimom. Hotel ima: internet centar, praonicu rublja, prostoriju za prtljag, sefove i restoran.

SIEM REAP: Central Indochine Dangkor Hotel 4* ili sl. – nalazi se na 900 km od centra grada. Hotel sadrži restoran i bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

BANGKOK: New Siam II Guesthouse ili sl. – nalazi se u centru turističkog dijela Bangkoka (Old City). Sadrži dvokrevetne i trokrevetne jednostavne sobe, svaka s kupaonicom i klimom. Smještaj ima: internet centar, praonicu rublja, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku TV, restoran i bar.

KOH PHANGAN: Salad Beach Resort 3* ili sl. – nalazi se na sjeverozapadnoj obali Koh Phangana. Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne s pomoćnim ležajem. Veoma su udobne s mogućnošću korištenja besplatnog interneta. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu, klimu i nalazi se na 80 metara od plaže na kojoj gosti mogu uživati u aktivnostima: kajak, odbojka na pijesku, ribolov. Restoran u okviru resorta nudi širok izbor tajlandskih i specijaliteta zapadne kuhinje, ima bazen (samo za goste resorta), centar za masažu, trgovinu, iznajmljivanje motora… Resort se nalazi na Salad plaži, jednoj od najljepših na Koh Phanganu odakle se može gledati fantastičan zalazak sunca koji uranja između otoka u more.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


3599€ (3499€) 26.250kn – Promocija!

03.11. – 16.12.2019.
29.11. – 10.01.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 25.875kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Cijena putovanja uključuje:
-Avio prijevoz (Beograd – Bangkok – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Bangkok – Yangon) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljaga
-Autobusni prijevoz na relaciji Yangon – Inle jezero
-Autobusni prijevoz na relaciji Inle jezero – Bagan
-Autobusni prijevoz na relaciji Bagan – Mandalay
-Avio prijevoz (Mandalay – Hanoi) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Avio prijevoz (Hanoi – Hue) s uključenim svim pristojbama i 15 kgprtljage
-Autobusni prijevoz na relaciji Hue – Hoi An 
-Avio prijevoz (Hoi An – Ho Chi Minh) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Avio prijevoz (Siem Reap – Bangkok) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Autobusni prijevoz na relaciji Bangkok – Surat Thani
-Prijevoz brodom na relaciji  Surat Thani – Koh Phangan
-Prijevoz brodom na relaciji Koh Phangan – Surat Thani
-Avio prijevoz (Suratthani – Bangkok)  s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja u Bangkoku u guesthouse-u (1/2  ili 1/3 sobe s kupaonicom i klimom)
-2 noćenja u Yangonu u hotelu 3* (1/2  ili 1/3 sobe s kupaonicom i klimom)
-2 noćenja kod jezera Inle u hotelu 3*  (1/2 sobe s kupaonicom i klimom)

-3 noćenja u Baganu u hotelu 3* (1/2 sobe s  kupaonicom i klimom)
-3 noćenja u Mandalayu u hotelu 3* (1/2 sobe s kupaonicom i klimom)
-4 noćenja u Hanoju u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s kupaonicom i klimom)
-2 noćenja u Hue-u  u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s kupaonicom i klimom)
-3 noćenja u Hoi Anu  u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s kupaonicom i klimom)
-3 noćenja u Ho Chi Minhu u hotelu 3*  (1/2 ili 1/3 sobe s kupaonicom i klimom)
-2 noćenja u Phnom Penhu u hotelu 3*  (1/2 ili 1/3 sobe s kupaonicom i klimom)
-2 noćenja u Siem Reapu  hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe s kupaonicom i klimom)
-7 noćenja na Koh Phanganu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s kupaonicom i klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo na putovanju/ predstavnik agencije

Cijena putovanja ne uključuje :
-Vizu za Tajland: 70 eur za vizu s 2 ulaska. Usluga ishodovanja vize ovisi o broju putnika, troškovima dostava i sl. Vizu za Vijetnam: 25 usd se plaća na ulasku u zemlju + pristojba koja se plaća agenciji 40 eur. Vizu za Kambodžu : 35 usd, plaća se prilikom ulaska u zemlju. Vizu za Burmu: 60 usd s uslugom ishodovanja vize. Za više informacija, kliknite ovdje.
-Doplatu za promjenu prijevoza unutar Tajlanda (avion – oko 70 € po smjeru)
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi od avio kompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obvezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Shwedagon pagoda 

Čeka nas poludnevna fakultativna posjeta Shwedagon pagodi, koja je jedna od najznačajnijih pagoda u Burmi. Upoznat ćemo se s njenom poviješću, svakodnevnim životom lokalnog stanovništva koje živi u okolini hrama, njihovom religijom i vjerovanjima. Radionice rukotvorina i manastiri koje budemo obilazili, koristit će nam tako da lakše upoznamo i razumijemo ovu jedinstvenu azijsku državu. Nakon završene posjete, zbrajamo dojmove i odmaramo se u nekom od lokalnih restorana uz ručak. Slobodno vrijeme do polaska autobusa na Inle Jezero u večernjim satima. 

Inle jezero

Dolazak u Nyaung Shwe u ranim jutarnjim satima, transfer do hotela i smještaj u sobe. Inle Jezero je prirodno veliko jezero, koje se nalazi u Shan pokrajini, okruženo Shan selima. Sela su izgrađena na stupovima, a u njima stoljećima živi stanovništvo Intha, poznato po svojoj jedinstvenoj tehnici veslanja nogama. Fakultativna vožnja čamcem po sjevernom dijelu jezera otkrit će nam prirodne ljepote jezera, vidjet ćemo pagode i ‘’hram mačaka koje skaču’’, plutajuće vrtove i tržnice. Preporučujemo probati lokalne cigarete Cheerot uz neki od tradicionalnih čajeva. Po završetku izleta, vraćamo se u smještaj.

Inle jezero 

Slobodan dan za zbrajanje dojmova i za one koji žele, organizirana je fakultativna vožnja brodićem po južnom dijelu jezera. Ukoliko budemo imali sreće, upoznat ćemo pripadnike Pa O” plemena Shan pokrajine, koji su karakteristični po svojoj tamnoplavoj nošnji i crveno –narančastim turbanima.  Poslušat ćete priče o njihovom životu u brdima i kako izgleda baviti se poljoprivredom i trgovinom u takvim uvjetima. Obilazimo budistički hram, koji se nalazi nadomak jezera i pričamo s monasima. Prelijepa priroda i pogled na jezero Inle učinit će ovaj dan savršenim. Povratak u smještaj.

Bagan (obilazak) 

Budimo se i krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet električnim biciklima po Baganu, gdje ćemo se upoznati s najznačajnijim hramovima. Hramovi Ananda, Dhammayangyi, Sulamani i Thatbyinnyu sigurno će Vas ostaviti bez daha. Napravit ćemo pauzu za odmor, uz tradicionalni čaj i ručak u nekom od lokalnih restorana, a zatim nastaviti dalje obilaziti ovu nesvakidašnju dolinu. Nakon posjete Pyathagyi pagodi, uživat ćemo u zalasku sunca i napraviti nestvarne fotografije. U večernjim satima slijedi povratak u smještaj. Slobodno vrijeme za zbrajanje dojmova. 

Vulkan planina Popa 

Planina koja je mjesto rođenja “Nats” duhova, u koje Burmanci vjeruju. Čak 777 stepenica nas vode do samog vrha Taung Kalat na 650m, odakle se prostire nevjerojatan pogled na okolni dio. Na samom vrhu nalazi se i budistički manastir. Sam naziv ova planina duguje vulkanu koji je i formirao njen oblik.

Mandalay (razgledanje grada i okolnih mjesta

Razgledanje Mandalaya i okolnih mjesta. Polazak iz hotela i vožnja do Ave, grada koji je 400 godina bio glavni grad kraljevstva, gdje danas možete vidjeti drevne ruševine hramova. Put nas zatim vodi do Sagainga i Amarapure. Posjetit ćemo Mahagandazon manastir sa stotinu budističkih monaha, prisustvovati njihovoj molitvi i obroku, a zatim prošetati preko čuvenog U Bein mosta od tikovine. 

Mingun

Na ovom izletu vidjet ćemo Mingun pagodu, točnije drevne ostatke nedovršene pagode iz 17. stoljeća, koja je sa svojih 160 metara trebala biti najviša pagoda tog doba. Plovit ćemo brodom rijekom Irravadi, vidjeti Mingun zvono i Hsinbyume pagodu koja predstavlja Sulamani pagodu na planini Meru, svetoj planini koja je centar univerzuma u hinduističkoj i budističkoj mitologiji. Po završenom razgledavanju, povratak u Mandalay, kupovina suvenira, odmor i posljednji dodir s burmanskom kuhinjom.

Razgledavanje Hanoja 

Krećemo na fakultativnu poludnevnu pješačku turu prijestolnicom Vijetnama. Polazna stanica je novi dio grada: Mauzolej Ho Chi Minha, ključnog čovjeka vijetnamske povijesti i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar pagoda, Predsjednička palača, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Dinh… Obilazak nastavljamo u starom dijelu grada: uske ispresijecane ulice, brojni kafići i bistroi nalik onim u Francuskoj, stara gradska kapija, gradska katedrala, Ngok Son hram, Hoan Kiem jezero.

Ha Long Bay 

Dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag stijena od vapnenca koje vertikalno izranjaju iz mora ostavit će Vas bez daha i ostati Vam urezan u sjećanje za cijeli život. U jutarnjim satima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gdje se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2.000 otoka  zaštićenog od strane UNESCO-a i 8. svjetskog čuda, obilazimo brojne uvale i mini zaljeve kojima smo okruženi – nezaboravno! Zapanjeni prizorom fantastične prirode gledamo zalazak sunca.  Noćenje na brodu. Sutradan povratak u luku i transfer do Hanoja.

Hue – razgledanje grada 

Istražujemo ruševine Zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezerviranog za osobnu upotrebu cara i njegovih konkubina, ali potpuno uništenog tijekom Vijetnamsko-američkog rata. Posjetit ćemo budistički hram  iz 17.stoljeća –  Thien Mu pagoda.  Za vrijeme posjete vidjet ćemo i auto bivšeg monaha kojim se vozio u Saigon 1963. kako bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnovijetnamskog režima. Uživat ćemo u kratkom krstarenju niz rijeku prije ručka u manastiru. Posjetit ćemo i grob cara Tu Duk prije polaska nazad za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u periodu festivala. Tijekom ovog vremena putovanje će se odvijati kopnenim dijelom. 

Ho Chi Minh razgledanje

U našoj šetnji obilazimo najznačajnije znamenitosti grada: katedralu Notre Dame, zgradu Glavne pošte, Palaču ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzej rata, markete Ben Tan i Saigon Square.

Cu Chi Tuneli izlet 

Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna zapovjedna mjesta, bolnice, skloništa i tvornice oružja. Imat ćete priliku proći kroz neke od njih. Mjesto koje će Vas vratiti nekoliko desetljeća unatrag i na kome možete zaista osjetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Poslije podne je planiran povratak u Saigon.

Mekong Delta izlet 

Krećemo u fakultativnu avanturu po delti rijeke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4.500 km – najduža rijeka u jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše riže, kokosa i šećerne trske, tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod, vozimo se rijekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posjetit ćemo farmu meda, vidjet ćemo kako se prave bomboni od kokosa, degustirati ih. Prilika za probati i nesvakidašnje lokalne specijalitete, rižino vino ili popijete čašicu zmijskog vina.

Phnom Penh razgledanje

Nekada najveća imperija koja je kontrolirala cijelu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom stoljeću žrtva vlasti (Crvenih Kmera), u kojoj je za 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 milijuna ljudi). Vidjet ćemo Kraljevsku palaču, Srebrnu pagodu, Nacionalni muzej, hramove Wat Phom i Wat Onulaum, ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21) i Killing Fields (polja smrti).

Angkor Wat izlet 

Kompleks Angkor, najznačajniji arheološki lokalitet u jugoistočnoj Aziji. Angkor predstavlja kompleks hinduističkih i budističkih hramova i palača. Najpoznatiji među njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prijestolnica kmerskog carstva od IX do XV stoljeća. Posjetit ćemo Angkor Wat, Angkor Tom, Bayon, Baphun, Banteay Kdei, Terasu gubavog kralja, Elephant terasu, Ta Prohm – hram potpuno stopljen s prirodom.

 Kraljevski Bangkok 

Poludnevni izlet počinje krstarenjem kanalima Bangkoka. Vozimo se čamcima kraljevskom rijekom Chao Praya i otkrivamo novo lice Bangkoka. Upoznajemo se s načinom života na rijeci, vidjet ćete na koji način se stanovništvo štiti od poplave, koja je česta pojava u monsunskom periodu. Ukoliko imate sreće, ugledat ćete velike varan guštere. Nakon završenog krstarenja, šareni čamci ostavljaju nas ispred impozantnog hrama Wat Arun gdje ćemo imati priliku prvi put se susresti s budizmom – religijom ljubavi. Wat Arun je najstariji hram u Bangkoku, obložen keramičkim i porculanskim pločicama koje prilikom izlaska i zalaska sunca prelamaju svjetlost i čine ovaj hram magičnim. Prelazimo na drugu stranu rijeke i odlazimo do hrama Wat Pho. Wat Pho je najznačajniji po svojoj školi tradicionalne tajlandske masaže i statue ležećeg Bude koja je duga 46 metara. Naša sljedeća stanica je Kraljevska palača – Grand Palace, koja je epicentar kraljevskih ceremonija počevši od rođenja, preko raznih prijema i slavlja, pa sve do sprovoda. Svaki dio tajlandske kulture i povijesti je na neki način predstavljen u okviru kraljevske palače, tako da je ovo mjesto gdje ćete najbolje shvatiti njihovu kulturu i sustav vrijednosti. U kompleksu palače se, između ostalog, nalazi hram smaragdnog Bude koji je izgrađen od najvećeg komada smaragda na svijetu kako bi se cijeli svijet divio njegovoj figuri.

Vlak tržnica + Plutajuća tržnica 

Poslije doručka fakultativni, poludnevni izlet – obilazak vlak tržnice  i plutajuće tržnice. Vlak tržnica je jedinstvena lokalna tržnica, gdje se prodaje voće, povrće, meso, riba, začini. Tržnica se nalazi sa strane željezničkih tračnica i tijekom dana vlak prolazi 8 puta, tada prodavači pomiču svoje tezge i tende kako bi vlak prošao. Izlet nastavljamo prema plutajućoj tržnici. Očarat će Vas mnoštvo brodića pretrpanih egzotičnim voćem, začinima i suvenirima. Cjenkamo se i kupujemo ono što nam treba i što nam ne treba, uživamo u okusima raznovrsnog voća, okruženi long tail brodićima i simpatičnim prodavačicama koje se na njima nalaze.  Povratak u Bangkok.

Ayutthaya

Ayutthaya  je drevni grad na oko 80 km od Bangkoka koji je prije 400 godina bio prijestolnica Tajlanda. Preko 40 hramova ukrašavalo je ovaj kraljevski grad koji je nakon pohoda Burmanaca spaljen i demoliran. I pored barbarskog pustošenja, Ayutthaya je sa svojim ruševinama i dalje lijepa, sada ima novu dimenziju kojoj svi posjetioci s oduševljenjem prilaze. Posjetite tradicionalnu tajlandsku kuću, jašite slonove koji će za Vas odigrati posebno pripremljen ples.

Marine park

Angtong je nacionalni park koga čine 42 nenaseljena otoka locirana u Tajlandskom zaljevu.  Plovimo brodom po Tajlandskom zaljevu, kupamo se u tirkiznom moru i sunčamo na prelijepim plažama, ronimo i hranimo šarene ribice, otići ćemo na obližnji vidikovac s kojeg se pruža pogled na lagunu smaragdno-zelene boje. Ukoliko budemo imali sreće, možemo se družiti i s majmunima na plaži. Putnici avanturističkog duha mogu se popeti na fantastičan vidikovac s koga se vidi panorama cijelog arhipelaga. Postoji mogućnost iznajmljivanja kajaka i uživanja u stijenama od vapnenca.   

Koh Tao i Koh Nang Yuan 

Koh Tao se zove i kornjača otok jer po svom zemljopisnom obliku podsjeća na kornjaču. Najpopularnija destinacija za ronjenje u Tajlandskom zaljevu, gdje ćete vidjeti raznovrstan podvodni svijet – šarene ribice i koralje. Koh Nang Yuan je grupa od 3 privatna otoka povezana pješčanim sprudovima, koja formiraju tri egzotične uvale s kristalno čistom, tirkiznom bojom mora i božanstvenim bijelim plažama.


PRIJAVI SE