BALI SEMINYAK

14 dana / 11 noći

21.03. – 03.04.2020.

Bali je inspiracija, višedimenzionalno stanje uma, magični otok prošaran netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim rižinim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih otoka je tradicija i duhovnost nasmiješenih mještana koji ponosno slave svoju kulturu i njeguju identitet. Balinežani su vrlo pobožni i vjeruju u ,,karmu’’ ili “dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi”. Upoznajte narod čija djeca uče tri jezika – balijski, jezik sa svećenicima, jezik s prirodom i životinjama – i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropski otok nasmiješenih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da se želite opustiti na bijelim pješčanim plažama ispod zelenih palmi ili odmarati uz zvuke valove koji zapljuskuju grebene. Osjetite blagodati aroma i spa terapije, ispraznite svoj um uz jogu, tai chi, surfajte ili se oprobajte u cjenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je otok koji je potpuno odolio modernizaciji i globalizaciji i na kojem se još uvijek živi po pravilima koja se desetljećima nisu mijenjala.


Plan i program puta:

1. dan (21.03.): Beograd – Doha 

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 11:40h, broj leta QR 232. Slijetanje u Dohu u 18:30h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je  8h i 15 minuta. 

2. dan (22.03.): Doha – Bali 

Nastavak leta za Denpasar u 00:35h, broj leta QR 962. Slijetanje na Bali u 17:30h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja. Smještanje i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje. Bujni vulkanski otok Bali, ukrašen je netaknutim plažama, rijekama, smaragdnim rižinim poljima i sjajnom arhitekturom. Plaže su idealne i za aktivnosti i za odmor a prilika za ronjenje ima u izobilju. Noćenje.

3. dan (23.03.): Bali

Nakon buđenja, odlazak na najpopularniju plažu Kuta. U poslijepodnevnim satima uživat ćemo u zalasku sunca, koktelima… Kuta i Legian su centri noćnog života na Baliju. Veliki broj klubova, barova i diska obećavaju dobar provod. Tu je i veliki broj restorana, od svjetski poznatih lanaca restorana brze hrane pa do mnogo interesantnijih, tradicionalnih, takozvanih Warunga, gdje možete probati veoma ukusnu balijsku hranu. Navečer izlazak u neki od mnogobrojnih barova, klubova… Noćenje.

4. dan (24.03.): Bali – Nusa Dua – Jimbaran

Slobodan dan za odmor ili Vam možemo ponuditi fakultativni odlazak na plažu Nusa Dua, poznatu po bijelom pijesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor, kupanje i uživanje na pijesku. Zatim slijedi odlazak na plažu Jimbaran gdje ćemo uživati u morskim plodovima i zalasku sunca. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan (25.03.): Bali – Padanag Padang – Pandawa – Dremland – Uluwatu

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na sam jug otoka, posjet plažama Padang Padang, Pandawa, Dreamland. Slobodno vrijeme. Predvečer je fakultativni odlazak do hrama Uluwatu, čuvenog hindu hrama gdje možete uz zalazak sunca vidjeti ples Kećak. Tradicionalni balijski ples koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao dio poznatog epa Ramayana, izvodi se u amfiteatru s preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo s različitim glasovima i ritmovima. Povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan (26.03.): Bali – Ubud 

Ujutro je planiran fakultativni obilazak centralnog Balija. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umjetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Prvo posjećujemo selo Batubulan, poznato po proizvodnji batika, zatim selo Celuk poznato po proizvodnji srebrnog nakita te selo Mas poznato po proizvodnji predmeta od drva. Zatim odlazimo do hramova Goa Gajah i Tirta Empul. Nakon obilaska gradića Ubud, odlazak do Monkey Foresta. Nakon obilaska, povratak u smještaj. Noćenje.

SVET PUTOVANJA - MangaTrip

7. dan (27.03.): Bali – vulkan Batur – termalni izvori

Fakultativni trekking do vulkana Batur. Polazak iz hotela u 2h ujutro. Trekking traje 4 sata na visini oko 1.700 metara. Tijekom trekkinga vidjet ćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan i fenomenalni izlazak sunca. Vulkan pušta dim na sve strane. U podnožju vulkana nalazi se jezero Batur, na čijoj obali se opuštamo u termalnim izvorima Toya Devasya, nakon završenog trekkinga. Povratak u smještaj. Noćenje.

8. dan (28.03.): Bali – Gili

Slobodno vrijeme na Baliju ili mogućnost dvodnevnog fakultativnog odlaska do otoka Gili Trawangan – s bijelim pješčanim plažama, koraljnim grebenima, bez automobila, motora i ostalih ometajućih faktora današnjice. Gili je idealna destinacija za tropski bijeg od stresne svakodnevice. U jutarnjim satima, transfer do luke i vožnja brodom do otoka. Smještamo se u sobe i slobodno vrijeme za uživanje na nekima od najljepših plaža u ovom dijelu svijeta. Noćenje.

9. dan (29.03.): Gili – Bali

Pakiramo stvari i u dogovoreno vrijeme napuštamo otok. Ukrcavamo se na brod i vožnja do Balija. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme na Baliju. Predlažemo Vam odlazak do Kute gdje možete vidjeti kako izgleda noćni život na Baliju. Noćenje.

10. dan (30.03.): Bali – Ubud 2 

Slobodan dan ili fakultativni izlet. U ranim jutarnjim satima odlazimo do vodopada Tukad Cepung, koji je smješten između veličanstvenih stijena. Uživamo u prirodi koja nas okružuje. Nastavljamo dalje prema Monkey baru, koji se nadvija nad šumom i jugoistočnom obalom Balija. Kupamo se u infinity bazenu. Dalje nas put vodi na jednu od čuvenih plantaža Luwak kave. Prisustvovat ćemo procesu pravljenja najskuplje kave na svijetu. Dan završavamo na Traditional Art Marketu u Ubudu. Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme, transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

11. dan (31.03.): Bali – Tanah Lot – Changgu

Nakon doručka, fakultativni odlazak do hrama Tanah Lot. Posjetit ćemo hram i napraviti spektakularne razglednice jednog od najpoznatijeg hrama na svijetu koji se nalazi na samoj stijeni i predstavlja simbol Balija. U dogovoreno vrijeme i nakon završene posjete hramu, odlazimo dalje do plaže Changgu gdje provodimo poslijepodne. U dogovoreno vrijeme, transfer do Seminyaka. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12. dan (01.04.): Bali – Istočni Bali (Tirta Gangga – Taman Ujung – Virgin beach)

Nakon doručka, slobodan dan ili fakultativni izlet. Dan započinjemo istraživanjem vodene palače Taman Ujung koja predstavlja još jedan simbol Balija, potom odlazimo do sestrinske vodene palače Tirta Gangga, gdje ćemo imati priliku upoznati se s tradicionalnim balijskim arhitektonskim stilom. Kompleks sadrži fontane, prirodne bazene i statue. Potom se odlazimo osvježiti na ušuškanoj plaži Virgin, koja je sačinjena od vulkanskog i bijelog pijeska. Na putu prema hotelu, posjetit ćemo tradicionalno selo Tenganang Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnog stanovništva. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. dan (02.04.): Bali

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. U dogovoreno vrijeme, transfer do zračne luke. Check in na let za Beograd.

14. dan (03.04.): Bali – Doha – Beograd

Polijetanje aviona za Dohu u 00:35h, broj leta QR 961. Slijetanje u Dohu u 05:35h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 10 minuta. Polijetanje aviona za Beograd u 06:45h, broj leta QR 231. Slijetanje u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Kraj programa. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ:

Hotel Destiny 3* ili sl. – nalazi se u centru Seminyaka u 1/2 sobama. Hotel raspolaže modernim i komfornim dvokrevetnim sobama, svaka s klima uređajem, sefom, besplatnim WiFi internetom. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu. Hotel sadrži bar, bazen i restoran internacionalne kuhinje. Hotel je udaljen od plaže oko 500 metara i u neposrednoj blizini hotela, nalazi se veliki broj kafića, restorana, trgovina i suvenirnica. 

Harris Hotel 4* ili sl. – nalazi se u Seminyaku. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu i klimu. U okviru smještaja nalaze se bazen i restoran. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet. Hotel je udaljen od plaže oko 500 metara i u neposrednoj blizini hotela, nalaze se veliki broj kafića, restorana, trgovina i suvenirnica.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič)


Hotel 3*

12.000kn 8.625kn

Za prijave i uplate predujma do 25.02. od min. 3.750kn cijena je 7.500kn


Hotel 4*

12.750kn 9.375kn

Za prijave i uplate predujma do 25.02. od min. 3.750kn cijena je 8.250kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Denpasar – Beograd s presjedanjem u Dohi – ekonomska klasa) s uključenim svim pristojbama i prtljagom
-Sve tranfere po programu putovanja (ovisno o broju putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-11 noćenja s doručkom na Baliju u odabranom hotelu (1/2 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje



FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uvjetima inopartnera, povrat novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realiziraju od strane lokalnih partnera.


Jug 

Tijekom ovog izleta posjetit ćemo plaže na samom jugu otoka Bali – Pandawa i Melasti, uživati u cjelodnevnom kupanju. Na plaži Melasti ćemo se smjestiti u bar na plaži Palmilla koji se estetski uklapa u stijene južnih obronaka Bukita, a infinity bazen izgleda kao da se stapa s oceanom.  U popodnevnim satima ćemo posjetiti veličanstveni hram Uluwatu koji je smješten na samoj litici, odakle se pruža pogled na nevjerojatni zalazak Sunca i  dok se pred nama u amfiteatru razmotava jedan od najznačajnijih hinduističkih epova – Ramayana uz vokalnu pratnju pjevača koji su u transu.

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznice na plaže Pandawa i Melasti, ulaznicu i konzumaciju u iznosu od oko 8 eura, ulaznicu za Uluwatu hram, ulaznicu za Kečak ples i predstavnika agencije.


 Ubud  

U prvom dijelu dana ćemo posjetiti radionice u kojima se tradicionalno oslikava tkanina i rezbari drvo. Posjetit ćemo i tipičnu balijsku kuću i upoznati se s načinom života. Zatim odlazimo u Svetu šumu majmuna gdje se upoznajemo s vragolastim makakijima. Pauzu za ručak radimo u rižinim poljima. Popodne je namijenjeno upoznavanju s balijskim hinduizmom, kulturološkim značajem i vjerskim običajima koji se ovdje prakticiraju.

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznice i predstavnika agencije.


 Centar 

Rano ujutru krećemo pozdraviti sunce na prelijepom vodopadu Tukad Cepung. Zavlačimo se kroz mali kanjon do skrivenog vodopada. Zatim odlazimo odmoriti u Monkey Bar – bar na brdu koje se nadvija nad šumom i jugoistočnom obalom Balija. Kupamo se u Infinity bazenu. Dalje nas put odvodi na jednu od čuvenih plantaža kave. Upoznat ćemo se s vrstama kave koje se uzgajaju u ovoj regiji ali i drugim začinskim biljem i voćem koje Balijci koriste za pravljenje čajeva. Luwak iliti Cibetka je životinjica koja je uključena u proces dobivanja najskuplje kave na svijetu. Dan završavamo na Traditional Art Marketu u Ubudu.

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznice, konzumaciju u Monkey Baru u iznosu od oko 6.5 eura, opremu za snorkeling i predstavnika agencije.


 Nusa Dua i Jimbaran 

Odlazimo na plažu Nusa Dua, a mi ćemo uživati u dijelu plaže koja pripada kompleksu Ayodya. Idealna za odmor, kupanje i uživanje na pijesku. Popodne odlazak na plažu Jimbaran, gdje se uživa u večeri, morskim plodovima i zalasku sunca.

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ručnik i konzumaciju u iznosu od oko 13 eura i predstavnika agencije.


Istočni Bali 

Dan predviđen za posjetu istočnom dijelu otoka u regiju Karangasem. Dan započinjemo upoznavanjem tradicionalnog balijskog sela Tenganan u kojem žive starosjedioci Balija. Interesantni i drugačiji običaji i pravila su uvjet bez kojeg ova zajednica ne bi opstala. Idemo i na trekking kroz njihova imanja – rižina polja. Potom idemo istražiti vodene palače posljednje balijske dinastije Karangasem – Taman Ujung. Kombiniranje prelijepe planinske padine, blizine mora, sudara stilova istoka i zapada daje nam mogućnost da se apsolutno opustimo i uživamo u njoj. Potom odlazimo do sestrinske vodene palače Tirta Gangga izraženog balijskog stila. Smatra se jednim od najljepših lokaliteta na Baliju.

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznice u palače i selo, lokalnog vodiča u selu i na imanju Tenganana i predstavnika agencije.


 Zapad

Posjeta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obilježje Balija, hram u moru kojeg zapljuskuju valovi. Nakon posjete hramu, slobodno vrijeme na plaži Canggu. Popodne povratak u hotel.

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznice, predstavnika agencije.


 Vulkan Batur – Trekking + termalni izvori 

Polazak iz hotela u 2h ujutro. Trekking traje oko 2 sata u jednom smjeru na visini od oko 1.700 metara. Tijekom trekkinga vidjet ćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan i fenomenalan izlazak sunca. Nakon završenog trekkinga, opuštamo se na termalnim izvorima Toya Devasya na samoj obali jezera Batur ušuškanog u krateru nekadašnjeg vulkana.

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznicu za vulkansku regiju, lokalnog vodiča na vulkanu, kavu/čaj i doručak (sendvič od jaja i banana) i ulaznicu na termalne izvore i predstavnika agencije.


Otoci Gili – dvodnevni izlet 

Arhipelag od 3 otoka koja se nalaze sjeverozapadno od otoka Lombok. Poznata su po koraljnim bijelim plažama, šarenom podvodnom svijetu, bez motornog prometa, tulumima. Transfer iz hotela do luke u 7h ujutro. Polazak broda u 10h. Dolazak na Gili, Check in poslije 13h. Slobodno vrijeme za kupanje, sunčanje, šetnju, ronjenje. Navečer možemo otići u neki od barova na plaži. Noćenje. Nakon doručka, Check out, polazak broda za Bali. Po dolasku u luku na Baliju, transfer do hotela. Slobodno vrijeme.

Cijena izleta uključuje: povratni transfer kombijem i brzim brodom do Gilija, 1 noćenje u dvokrevetnom bungalovu i predstavnika agencije.

 

PRIJAVI SE