BALI FULL TRIP

BALI + GILI OTOCI + JAVA

14 dana / avio – Sigurni polasci!

Uskoro novi termini!

Bali je inspiracija, višedimenzionalno stanje uma, magični otok prošaran netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim rižinim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih otoka je tradicija i duhovnost nasmiješenih mještana koji ponosno slave svoju kulturu i njeguju identitet. Balinežani su vrlo pobožni i vjeruju u ,,karmu’’ ili “dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi”. Upoznajte narod čija djeca uče tri jezika – balijski, jezik sa svećenicima, jezik s prirodom i životinjama – i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropski otok nasmiješenih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da se želite opustiti na bijelim pješčanim plažama ispod zelenih palmi ili odmarati uz zvuke valove koji zapljuskuju grebene. Osjetite blagodati aroma i spa terapije, ispraznite svoj um uz jogu, tai chi, surfajte ili se oprobajte u cjenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je otok koji je potpuno odolio modernizaciji i globalizaciji i na kojem se još uvijek živi po pravilima koja se desetljećima nisu mijenjala.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Bali

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Denpasar s usputnim presjedanjem.

2. dan: Bali

Dolazak na Bali. Transfer do smještaja. Smještaj i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje. Bujni vulkanski otok Bali, ukrašen je netaknutim plažama, rijekama, smaragdnim rižinim poljima i sjajnom arhitekturom. Plaže su idealne i za aktivnosti i za odmor, a prilika za ronjenje ima u izobilju. Noćenje.

3. dan: Bali

Nakon buđenja, odlazak na najpopularniju plažu Kuta. U poslijepodnevnim satima uživat ćemo u zalasku sunca, koktelima… Kuta i Legian su centri noćnog života na Baliju. Veliki broj klubova, barova i diska obećavaju dobar provod. Tu je i veliki broj restorana, od svjetski poznatih lanaca restorana brze hrane pa do mnogo interesantnijih tradicionalnih takozvanih Warunga, gdje možete probati veoma ukusnu balijsku hranu. Navečer izlazak u neki od mnogobrojnih barova, klubova… Noćenje.

4. dan: Bali – Nusa Dua

Ujutro je fakultativni odlazak na plažu Nusa Dua, poznatu po bijelom pijesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor, kupanje i uživanje na pijesku. Zatim odlazak na plažu Tanjung Benoa. Ovdje možete probati razne sportove, poput skijanja na vodi, parasailinga, vožnje skutera… Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan: Bali – Uluwatu

Ujutro predlažemo fakultativni odlazak na sam jug otoka, posjeta plažama Padang Padang, Pandawa, Dreamland. Slobodno vrijeme. Predvečer je fakultativni odlazak do hrama Uluwatu, čuveni hindu hram gdje možete uz zalazak sunca vidjeti ples Kecak. Tradicionalni balijski ples koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao dio poznatog epa Ramayana, izvodi se u amfiteatru s preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo s različitim glasovima i ritmovima. Povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan: Bali – Ubud 

Ujutro fakultativni obilazak centralnog Balija. Posjetit ćemo centar umjetnosti Ubud, gdje možete kupiti tradicionalne balijske suvenire: predmete od drveta (balijske maske), zatim predmete od kamena, nakit od srebra i zlata, umjetničke predmete, slike na svili. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umjetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Cjenkanje je svuda neizbježno i preporučljivo. U Ubudu ćemo posjetiti Monkey Forrest. Slobodno vrijeme. U večernjim satima povratak u smještaj. Noćenje.

SVET PUTOVANJA - MangaTrip

7. dan: Bali – vulkan Batur

Fakultativni treking do vulkana Batur. Polazak iz hotela u 2 ujutro. Trekking traje 4 sata na visini oko 1.700 m. Tijekom trekkinga vidjet ćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan, i fenomenalni izlazak sunca. Vulkan pušta dim na sve strane. U podnožju vulkana nalazi se jezero Batur na čijoj se istočnoj obali nalazi selo Trunyan, izolirano od civilizacije, gdje je tradicija takva da se pokojni ne zakopavaju. Zatim slijedi posjeta selu Kintamani odakle se vidi vulkan, kaldera i jezero Batur. Povratak u smještaj. Noćenje.

8. dan: Bali – Gili

Slobodno vrijeme na Baliju ili mogućnost dvodnevnog fakultativnog odlaska do otoka Gili Trawangan – s bijelim pješčanim plažama, koraljnim grebenima, bez automobila, motora i ostalih ometajućih faktora današnjice. Gili je idealna destinacija za tropski bijeg od stresne svakodnevice. U jutarnjim satima transfer do luke i vožnja brodom do otoka. Smještamo se u sobe i slobodno vrijeme za uživanje na nekima od najljepših plaža u ovom dijelu svijeta. Noćenje.

9. dan: Gili – Bali

Pakiramo stvari i u dogovoreno vrijeme napuštamo otok. Ukrcavamo se na brod i vožnja do Balija. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme na Baliju. Predlažemo Vam odlazak do Kute gdje možete vidjeti kako izgleda noćni život na Baliju. Noćenje.

10. dan: Bali  – Pura Lempuyang – Tirta Gangga

Fakultativni odlazak u istočni dio otoka. Posjetit ćemo Pura Lempuyang, hram koji se nalazi na uzvišenju u okolini najviše planine i vulkana Agung s koje se pruža spektakularan pogled na ovaj aktivni vulkan. Uživamo u umirujućoj tišini, pričamo s redovnicima, pravimo fotografije i kupujemo lokalne suvenire. Nastavljamo ka Tirta Gangga. Nekadašnja kraljevska palača, smatra se jednim od najljepših lokaliteta na Baliju. Sastoji se od vodenih bazena s lopočima i fontanama, okruženih prelijepim vrtom i kamenim statuama. Na putu do hotela, svratit ćemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih žitelja. Povratak u smještaj. Noćenje.

11. dan: Bali – Yogyakarta

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do Jave. Rani jutarnji let do grada Yogyakarta, posjetit ćemo najznačajniji budistički hram Borobudur i hindu hram Prambanan. Povratak u Yogyakartu i šetnja po centru grada, posjetit ćemo Taman Siri, ostatke vodene palače iz 1765. godine, zatim kompleks Kraton, nekadašnju sultanovu rezidenciju. Slobodno vrijeme u ulici Malioboro do polaska u dogovoreno vrijeme  i transfer do aerodroma. Let za Bali i transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12. dan: Bali – Sanur – Jimbaran

Slobodno vrijeme za istraživanje otoka ili fakultativni izlet na plaže Sanur i  Jimbaran – odlazak na plažu Sanur koja predstavlja idealno mjesto kupanje – bez velikih valova. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Predvečer odlazak na plažu Jimbaran, gdje ćemo večerati morske plodove i uživati u zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

13. dan: Bali – Beograd

Pakiramo stvari, napuštamo smještaj i imamo slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Ako vrijeme dozvoljava, preporučujemo Vam iskoristiti ga za shopping i kupovinu suvenira u Kuti i Legianu. U dogovoreno vrijeme, transfer do zračne luke. Let za Beograd s usputnim presjedanjem.

14. dan: Beograd

Dolazak u Beograd na mjesto polaska i s osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ:

Hotel Destiny 3* ili sl. – nalazi se u centru Seminyaka u 1/2 sobama. Hotel raspolaže modernim i komfornim dvokrevetnim sobama, svaka s klima uređajem, sefom, besplatnim WiFi internetom. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu. Hotel sadrži bar, bazen i restoran internacionalne kuhinje. Hotel je udaljen od plaže oko 500m i u neposrednoj blizini hotela, nalazi se veliki broj kafića, restorana, trgovina i suvenirnica. 

Harris Hotel 4* ili sl. – nalazi se u Seminyaku. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu i klimu. U okviru smještaja nalaze se bazen i restoran. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet. Hotel je udaljen od plaže oko 500m i u neposrednoj blizini hotela, nalaze se veliki broj kafića, restorana, trgovina i suvenirnica.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič)


Hotel 3*

12.000kn 9.375kn

Za prijave i uplate predujma do 14.10. od min. 3.750kn cijena je 9.000kn


Hotel 4*

12.750kn 10.875kn

Za prijave i uplate predujma do 14.10. od min. 3.750kn cijena je 10.500kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Bali – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve tranfere po programu putovanja
-12 noćenja na Baliju u odabranom hotelu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Plaže Padang Padang, Pandawa, Uluwatu, Dreamland 

Tijekom ovog izleta posjetit ćemo plaže na samom jugu otoka Bali, uživati u cjelodnevnom kupanju, posjetiti veličanstveni hram Uluwatu koji je smješten na samoj litici, odakle se pruža pogled na nevjerojatni zalazak Sunca i uživat ćemo u tradicionalnom balijskom Kecak plesu koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao dio poznatog epa Ramayana, izvodi se u amfiteatru s preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo s različitim glasovima i ritmovima. 

Ubud 

Tijekom ovog izleta posjetit ćemo središnji Bali. Posjetit ćemo selo Batubulan, poznato po proizvodnji Batika, zatim selo Celuk, poznato po proizvodnji srebrnog nakita, selo Mas poznato po proizvodnji predmeta od drveta. Hramove Goa Gajah i Tirta Empul. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umjetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Naravno, posvuda je cjenkanje neizbježno. U Ubudu ćemo posjetiti Monkey Forrest. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u smještaj. 

Plaže Sanur i Jimbaran

Odlazimo na plažu Sanur koja predstavlja idealno mjesto za kupanje, jer nema valova i okružena je koraljnim grebenima pa je idealna za ronjenje. Navečer odlazak na plažu Jimbaran, gdje se uživa u večeri, morskim plodovima i zalasku sunca. 

Nusa Dua plaža

Fakultativni odlazak na Nusa Dua plažu, poznatu po bijelom pijesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pijesku. Zatim slijedi odlazak na plažu Tanjung Benoa. Ovdje možete probati razne sportove poput skijanja na vodi, parasailinga, vožnje skutera… Povratak u smještaj.

Istočni Bali

Dan predviđen za posjetu istočnom dijelu otoka. Posjetit ćemo Pura Lempuyang, hram koji se nalazi na uzvišenju u okolini najviše planine i vulkana Agung s koje se pruža spektakularan pogled na ovaj aktivni vulkan. Uživamo u smirujućoj tišini, pričamo s redovnicima, snimamo fotografije i kupujemo lokalne suvenire. Nastavljamo ka Tirta Gangga – vodenoj palači gdje ćemo se osvježiti kupanjem u bazenima napunjenim vodom koja se slijeva s obližnjih planina. Na putu do hotela, svratit ćemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih žitelja.

Tanah Lot, Canggu, Seminyak 

Posjeta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obilježje Balija, hram u moru kojeg zapljuskuju valovi. Nakon posjete hramu, slobodno vrijeme na plažama Canggu i Seminyak. Poslije podne povratak u hotel. 

Vulkan Batur – Trekking 

Polazak iz hotela u 2h ujutro. Trekking traje 2 sata u jednom smjeru na visini oko 1.700 m. Tijekom trekkinga vidjet ćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan, i fenomenalni izlazak sunca. Vulkan pušta dim na sve strane. U podnožju vulkana nalazi se jezero Batur, na čijoj obali se opuštamo u termalnim izvorima Toya Devasya, nakon završenog trekkinga. Na povratku do smještaja, proći ćemo kroz selo Kintamani, odakle se vidi vulkan, kaldera i jezero Batur. 

Java – Yogyakarta, Borobudur i Prambanan 

Polazak iz hotela u 5h ujutro, transfer do zračne luke i jednosatni let do Yogyakarte. Po slijetanju u Yogyakartu, transfer do grada i posjetit ćemo Sultan palaču i vodenu palaču, građevine iz 18. stoljeća, zatim nastavljamo ka Borobuduru, najznačajnijem budističkom hramu iz 8. stoljeća i Prambanan, hinduističkom hramu posvećenom božanstvu Shive. Transfer do zračne luke i let za Bali. Po slijetanju na Bali, transfer do smještaja.

Otoci Gili – dvodnevni izlet

Arhipelag od 3 otoka koja se nalaze sjevero-zapadno od otoka Lombok. Poznata su po koraljnim bijelim plažama, šarenom podvodnom svijetu, bez motornog prometa, tulumima. Transfer iz hotela do luke u 7h ujutro. Polazak broda u 10h. Dolazak na Gili Trawangan, Check in poslije 13h. Slobodno vrijeme za kupanje, sunčanje, šetnju, ronjenje. Navečer možemo otići u neki od barova na plaži. Noćenje. Nakon doručka, Check out, polazak broda za Bali. Po dolasku u luku na Baliju, transfer do hotela.

PRIJAVI SE