BURMA (MYANMAR) + BANGKOK

15 dana / avio

29.11. 14.12.2019.
12.01. 26.01.2020.
23.02. 08.03.2020. 

Sawasdee! Neprocjenjivi azijski trenuci najčešće počinju u Bangkoku, prijestolnici Tajlanda, gradu koji broji preko 10 milijuna stanovnika. Manga Trip će Vam omogućit osjetiti nesvakidašnji šarm glavnog grada zemlje osmijeha. Našim znanjem i iskustvom pomoći ćemo Vam nadići kulturne razlike i poštivati domaćine, a zauzvrat možete dobiti potpuni doživljaj i upoznavanje s lokalnom sredinom. Jedinstvenost hrane, arhitekture, jezika, običaja i religije čine Bangkok po svemu posebnim.

Mingalarbar! Dobro došli u Burmu, poznatu i kao Myanmar, zemlju koja je dugo godina izolirana od ostatka svijeta. I dalje relativno neistražena, puna kolorita, tek nedavno se otvorila turistima. Riječ “masovni turizam” ovdje ne postoji. Budistički hramovi, miris pržene ulične hrane, muškarci u londjijima – tkaninama koje omotavaju oko struka, žene u dugim tradicionalnim suknjama, ujednačeni zvuci zvona iz crkvi i pjevanja iz pagoda, netaknuta priroda i gostoljubivost su ono što nas očekuje. Usprkos višedesetljetnoj vladavini vojne hunte i potpunoj izolaciji od svijeta, Burma je država iskrenih, pristupačnih i srdačnih ljudi. Krenite s nama u novu avanturu!


Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Bangkoka s usputnim presjedanjem.

2. dan: Bangkok

Dolazak u Bangkok. Transfer do smještaja koji se nalazi u području Khao San Road. Slobodno vrijeme za privikavanje na Bangkok. Upoznavanje s tajlandskim specijalitetima, običajima i kulturom. U poslijepodnevnim satima, u dogovoru s vodičem, šetnja po Khao San Road-u. Slobodan dan za odmor. Noćenje.

3. dan: Bangkok – Yangon

Nakon doručka napuštamo Bangkok. Transfer do zračne luke, let za Yangon. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za upoznavanje s okolinom. Noćenje.

4. dan: Yangon

Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Yangona, koji je kulturni, ekonomski, duhovni i obrazovni centar Burme. Brojne arhitektonske građevine koje datiraju iz 19. stoljeća, stare kolonijalne zgrade, hramovi i lokalne tržnice vratit će nas u razdoblje  kada je Burma bila britanska kolonija. Po završetku šetnje, opustit ćemo se u nekom od lokalnih restorana, uz čuveni čaj i degustaciju tradicionalnih jela. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan: Yangon – Inle jezero

Poslije doručka napuštamo hotel. Čeka nas poludnevna fakultativna posjeta pagodi Shwedagon, jednoj od najznačajnijih pagoda u Burmi. Upoznat ćemo se s njenom povijesti, svakodnevnim životom lokalnog stanovništva koje živi u okolini hrama, njihovom religijiom i vjerovanjima. Radionice rukotvorina i samostani koje budemo obilazili koristit će nam tako da lakše upoznamo i razumijemo ovu jedinstvenu azijsku državu. Nakon završenog posjeta, zbrajamo dojmove i odmaramo se u nekom od lokalnih restorana uz ručak. Slobodno vrijeme do polaska autobusa na jezero Inle u večernjim satima. Noćna vožnja autobusom… 

6. dan: Jezero Inle – Nyaung Shwe

Dolazak u Nyaung Shwe u ranim jutarnjim satima, transfer do hotela i smještaj u sobe. Jezero Inle je prirodno veliko jezero koje se nalazi u pokrajini Shan, okruženo Shan selima. Sela su izgrađena na stupovima, a u njima stoljećima živi stanovništvo Intha, poznato po svojoj jedinstvenoj tehnici veslanja nogama. Fakultativna vožnja čamcem po jezeru otkrit će nam prirodne ljepote jezera, vidjet ćemo pagode i ‘’hram mačaka koje skaču’’, plutajuće vrtove i tržnice. Preporučujemo da probate lokalne cigarete Cheerot uz neki od tradicionalnih čajeva. Po završetku izleta vraćamo se u smještaj. Noćenje.

7. dan: Jezero Inle – Nyaung Shwe

Slobodan dan za zbrajanje dojmova ili fakultativna vožnja brodićem po južnom dijelu jezera. Ako budemo imali sreće, upoznat ćemo pripadnike plemena “Pa O” pokrajine Shan, koji su karakteristični po svojoj plavoj nošnji i crveno–narančastim turbanima. Čut ćete priče o njihovom životu u brdima i kako izgleda baviti se poljoprivredom i trgovinom u takvim uvjetima. Obilazimo budistički hram, koji se nalazi nadomak jezera i pričati s redovnicima. Prelijepa priroda i pogled na jezero Inle učinit će ovaj dan savršenim. Povratak u smještaj. Noćenje.

8. dan: Nyaung Shwe – Bagan

Nakon doručka, transfer do autobusa i polazak za Bagan, drevni grad u regiji Mandalay. U razdoblju između 9. i 13. stoljeća, grad je bio prijestolnica drevnih kraljevstava u Burmi i tada je izgrađeno nevjerojatnih 10.000 hramova, pagoda i samostana, od kojih je preko 2.000 i dan danas očuvano! Ostatke ovih znamenitosti posjećuje isti broj ljudi kao i Angkor Wat, nekadašnju prijestolnicu Kmerskog carstva, koji se nalazi u Kambodži. Burmanci imaju izreku “Ako si pravi Burmanac, sigurno si bio u Baganu”. Dolazak u grad u večernjim satima. Transfer do smještaja. Noćenje.

9. dan: Bagan

Budimo se i krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet električnim biciklama po Baganu, gdje ćemo se upoznati s najznačajnijim hramovima. Hramovi Ananda, Dhammayangyi, Sulamani i Thatbyinnyu sigurno će Vas ostaviti bez daha. Napravit ćemo pauzu za odmor, uz tradicionalni čaj i ručak u nekom od lokalnih restorana, a zatim nastaviti obilaziti ovu nesvakidašnju dolinu. Nakon posjete pagodi Pyathagyi, uživat ćemo u zalasku sunca i napraviti nestvarne fotografije. U večernjim satima slijedi povratak u smještaj. Slobodno vrijeme za zbrajanje dojmova. Noćenje.

10. dan: Bagan – Mt. Popa

Slobodan dan za odmor ili fakultativni izlet na vulkan-planinu Popa gdje je mjesto rođenja duhova “Nats”, u koje Burmanci vjeruju. Čak 777 stepenica nas vode do samog vrha odakle se prostire nevjerojatan pogled. Povratak u Bagan. Kupovina suvenira i uživanje u burmanskim specijalitetima. Noćenje.

11. dan: Bagan – Mandalay

Nakon doručka, spremamo stvari i krećemo k autobusnoj postaji gdje nas čeka dnevna vožnja do Mandalaya. Mandalay je najveći centar burmanske kulture i budističkog učenja. Drugi je najveći grad Burme i glavni grad istoimene regije. Više od 30 posto stanovništva ovog grada čine Kinezi koji su se u posljednjih 20 godina doselili iz provincije Yunan. U poslijepodnevnim satima stižemo u grad, odakle nas čeka transfer do smještaja. Noćenje.

12.dan: Mandalay

Nakon buđenja krećemo na fakultativno razgledanje Mandalaya i okolnih mjesta. Polazak iz hotela i vožnja do Ave, grada koji je 400 godina bio glavni grad kraljevstva, gdje danas možete videti prelijepe drevne ruševine hramova. Put nas zatim vodi do Sagainga i Amarapure. Posjetit ćemo samostan Mahagandayon sa stotinu budističkih redovnika, prisustvovati njihovoj molitvi i obroku, a zatim prošetati preko poznatog mosta U Bein od tikovine. Povratak u smještaj. Noćenje.

13. dan: Mandalay – Mingun

Slobodan dan ili fakultativni izlet za Mingun. Vidjet ćemo pagodu Mingun, točnije, drevne ostatke nedovršene pagode iz 17. stoljeća, koja je sa svojih 160 metara trebala biti najviša pagoda tog doba. Plovit ćemo brodom rijekom Irravadi, vidjeti Mingun zvono i pagodu Hsinbyume koja predstavlja pagodu Sulamani na planini Meru, svetoj planini koja predstavlja centar svemira u hinduističkoj i budističkoj mitologiji. Po završenom razgledanju, povratak u Mandalay, kupovina suvenira, odmor i posljednji dodir s burmanskom kuhinjom. Noćenje.

14. dan: Mandalay – Bangkok

Napuštamo hotel. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke i let za Bangkok. Dolazak u Bangkok. Transfer do smještaja. U dogovoru s vodičem, odlazak do druge najviše zgrade u Bangkoku – Baiyoke Sky (84 kata), s koje se pruža nevjerojatna panorama grada. Predlažemo Vam prije spavanja isprobati neku od mnogobrojnih tajlandskih masaža u blizini smještaja kako biste se odmorili od putovanja. Noćenje.

15. dan: Bangkok – Beograd

Spremamo stvari i napuštamo hotel. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. U dogovoreno vrijeme, transfer do zračne luke. Let za Beograd s usputnim presjedanjem. Dolazak u Beograd. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ:

YANGON: Hotel H Valley Yangon 3* ili sl – nalazi se u blizini turističkog dijela Yangona. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima klima uređaj, vlastitu kupaonicu, TV i sef. 

INLE JEZERO – NYAUNG SHWE: Golden Lotus Inle hotel 3* ili sl. – u oviru hotelu nalazi se restoran. Svaka soba sadrži TV, klima uređaj i mini bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba ima svoju kupaonicu i besplatan WiFi.

BAGAN: Zfreeti Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 5 minuta vožnje od pagode Shwe Sigone. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa svojom kupaonicom i klima uređajem. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

]

MANDALAY: Hotel Myat Nan Yone Hotel 3* ili sl. nalazi se na 3 km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom. Svaka soba sadrži hladnjak, kuhalo i klimu. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

BANGKOK: New Siam II Guesthouse ili sl. – nalazi se u centru turističkog dijela Bangkoka (Old City). Sobe su jednostavne dvokrevetne i trokrevetne, svaka s kupaonicom i klimom. Smještaj sadrži: internet centar, praonicu rublja, prostoriju za prtljagu, sefove, kablovsku i satelitsku TV, restoran i bar.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič)


11.625kn

Za prijave i uplate predujma do 14.10. od min. 3.750kn cijena je 11.250kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Bangkok – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Bangkok –  Yangon) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Autobusni prijevoz na relaciji Yangon – Inle jezero
-Autobusni prijevoz na relaciji Inle jezero – Bagan
-Autobusni prijevoz – Bagan – Mandalay
-Avio prijevoz (Mandalay – Bangkok) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Sve transfere po programu putovanja
-2 noćenja u Bangkoku u guesthouse-u (1/2  ili 1/3 sobe s klimom)
-2 noćenja u Yangonu u hotelu 3* (1/2  ili 1/3 sobe s klimom)
-2 noćenja kod jezera Inle u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-3 noćenja u Baganu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3  sobe s klimom)
-3 noćenja u Mandalayu u hotelu 3* u (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Vizu za Tajland: 70 eur za vizu s dva ulaska. Usluga ishodovanja vize ovisi o broju putnika, troškovima dostava i sl. Vizu za Burmu: 60 usd s uslugom ishodovanja vize. Za više informacija, kliknite ovdje.
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Kraljevski Bangkok 

Poludnevni izlet počinje krstarenjem kanalima Bangkoka. Vozimo se čamcima kraljevskom rijekom Chao Praya i otkrivamo novo lice Bangkoka. Upoznajemo se s načinom života na rijeci, poplavljene sojenice oduzet će Vam dah. Otkrit ćete na koje načine se stanovništvo štiti od vode. Ukoliko imate sreće, ugledat ćete velike guštere varane. Nakon završenog krstarenja, šareni čamci ostavljaju nas ispred impozantnog hrama Wat Arun gdje ćemo imati priliku prvi se put susresti s budizmom – religijom ljubavi. Wat Arun je najstariji hram u Bangkoku, obložen keramičkim i porculanskim pločicama koje prilikom izlaska i zalaska sunca prelamaju svjetlost i čine ovaj hram magičnim. Prelazimo na drugu stranu rijeke i odlazimo do hrama Wat Pho. Wat Pho je najznačajniji po svojoj školi tradicionalne tajlandske masaže i statue ležećeg Bude koja je duga 46 metara. Naša sljedeća stanica je Kraljevska palača – Grand Palace, koja je epicentar kraljevskih ceremonija počevši od rođenja, preko raznih prijema i slavlja, pa sve do sprovoda. Svaki dio tajlandske kulture i povijesti je, na neki način, predstavljen u okviru Kraljevske palače tako da je ovo mjesto gdje ćete najbolje shvatiti Thai kulturu i sustav vrijednosti. U kompleksu palače se između ostalog nalazi hram smaragdnog Bude koji je izgrađen od najvećeg komada smaragda na svijetu kako bi se cijeli svijet divio njegovoj figuri.

Shwedagon pagoda

Čeka nas poludnevna fakultativna posjeta pagodi Shwedagon, koja je jedna od najznačajnijih pagoda u Burmi. Upoznat ćemo se s njenom povijesti, svakodnevnim životom lokalnog stanovništva koje živi u okolini hrama, njihovom religijiom i vjerovanjima. Radionice rukotvorina i samostani koje budemo obilazili, koristit će nam kako bi lakše upoznali i razumijeli ovu jedinstvenu azijsku državu. Nakon završene posjete, zbrajamo dojmove i odmaramo se u nekom od lokalnih restorana uz ručak. Slobodno vrijeme do polaska autobusa na jezero Inle u večernjim satima. 

Inle jezero 

Dolazak u Nyaung Shwe u ranim jutarnjim satima, transfer do hotela i smještaj u sobe. Jezero Inle je prirodno veliko jezero, koje se nalazi u pokrajini Shan, okruženo Shan selima. Sela su izgrađena na stupovima, a u njima stoljećima živi stanovništvo Intha, poznato po svojoj jedinstvenoj tehnici veslanja nogama. Fakultativna vožnja čamcem po sjevernom dijelu jezera otkrit će nam prirodne ljepote jezera, vidjet ćemo pagode i ‘’hram mačaka koje skaču’’, plutajuće vrtove i tržnice. Preporučujemo probati lokalne cigarete Cheerot uz neki od tradicionalnih čajeva. Po završetku izleta vraćamo se u smještaj.

Inle jezero 

Slobodan dan za zbrajanje dojmova, a za one koji žele, organizirana je fakultativna vožnja brodićem po južnom dijelu jezera. Ukoliko budemo imali sreće, upoznat ćemo pripadnike plemena Pa O” pokrajine Shan, koji su karakteristični po svojoj plavoj nošnji i crveno–narančastim turbanima. Čut ćete priče o njihovom životu u brdima i kako izgleda baviti se poljoprivredom i trgovinom u takvim uvjetima. Obilazimo budistički hram koji se nalazi nadomak jezera i pričati s redovnicima. Prelijepa priroda i pogled na jezero Inle, učinit će ovaj dan savršenim. Povratak u smještaj.

Bagan (obilazak) 

Cjelodnevni fakultativni izlet električnim biciklama po Baganu gdje ćemo se upoznati s najznačajnijim hramovima. Hramovi Ananda, Dhammayangyi, Sulamani i Thatbyinnyu sigurno će Vas ostaviti bez daha. Napravit ćemo pauzu za odmor, uz tradicionalni čaj i ručak u nekom od lokalnih restorana, a zatim nastaviti dalje obilaziti ovu nesvakidašnju dolinu. Nakon posjete pagodi Pyathagyi, uživat ćemo u zalasku sunca i praviti nestvarne fotke. U večernjim satima slijedi povratak u smještaj.

Vulkan planina Popa 

Planina koja  je mjesto rođenja duhova “Nats”, u koje vjeruju Burmanci. Čak 777 stepenica nas vode do samog vrha Taung Kalat na 650m odakle se prostire nevjerojatan pogled na okolni predio. Na samom vrhu nalazi se i budistički samostan. Sam naziv ova planina duguje vulkanu koji je i oblikovao njen oblik.

Mandalay (razgledanje grada i okolnih mjesta

Razgledanje Mandalaya i okolnih mjesta. Polazak iz hotela i vožnja do Ave, grada koji je 400 godina bio glavni grad kraljevstva, gdje danas možete vidjeti prelijepe drevne ruševine hramova. Put nas zatim vodi do Sagainga i Amarapure. Posjetit ćemo samostan Mahagandayon sa stotinu budističkih redovnika, prisustvovati njihovoj molitvi i obroku, a zatim prošetati preko čuvenog U Bein mosta od tikovine. 

Mingun

Na ovom izletu vidjet ćemo pagodu Mingun, točnije drevne ostatke nedovršene pagode iz 17. stoljeća, koja je sa svojih 160 metara trebala biti najviša pagoda tog doba. Plovit ćemo brodom rijekom Irravadi, vidjeti zvono  Mingun i pagodu Hsinbyume koja predstavlja pagodu Sulamani na planini Meru, svetoj planini koja predstavlja centar svemira u hinduističkoj i budističkoj mitologiji. Po završenom razgledanju, povratak u Mandalay, kupovina suvenira, odmor i posljednji dodir s burmanskom kuhinjom.


PRIJAVI SE