BURMA + LAOS + BANGKOK

18 dana / avio

01.11. – 18.11.2019.
27.11. – 15.12.2019.
10.01. – 27.01.2020.
24.01. – 10.02.2020.
21.02. – 09.03.2020. 

Sawasdee! Neprocjenjivi azijski trenuci najčešće počinju u Bangkoku, prijestolnici Tajlanda,  gradu koji broji preko 10 milijuna stanovnika. Manga Trip će Vam omogućit osjetiti nesvakidašnji šarm glavnog grada zemlje osmijeha. Našim znanjem i iskustvom pomoći ćemo Vam nadići kulturne razlike i poštivati domaćine, a zauzvrat možete dobiti potpuni doživljaj i upoznavanje s lokalnom sredinom. Jedinstvenost hrane, arhitekture, jezika, običaja i religije čine Bangkok po svemu posebnim.

Mingalarbar! Dobro došli u Burmu, poznatu i kao Myanmar, zemlju koja je dugo godina izolirana od ostatka svijeta. I dalje relativno neistražena, puna kolorita, tek nedavno se otvorila turistima. Riječ “masovni turizam” ovdje ne postoji. Budistički hramovi, miris pržene ulične hrane, muškarci u londjijima – tkaninama koje omotavaju oko struka, žene u dugim tradicionalnim suknjama, ujednačeni zvuci zvona iz crkvi i pjevanja iz pagoda, netaknuta priroda i gostoljubivost su ono što nas očekuje. Usprkos višedesetljetnoj vladavini vojne hunte i potpunoj izolaciji od svijeta, Burma je država iskrenih, pristupačnih i srdačnih ljudi. Krenite s nama u novu avanturu!

Smješten na ušću rijeka Mekong i Nam Khan, koje ga skoro potpuno okružuju, Luang Prabang je predivno složen mozaik tradicionalnih drvenih kuća, raskošnih budističkih hramova i francuskih kolonijalnih vila. Nekada prijestolnica istoimenog carstva u Laosu, danas je grad pod zaštitom UNESCO-a zbog svoje jedinstvene i nevjerojatno očuvane ambijentalne cjeline. I pored brojnih investicija u posljednjih dvadesetak godina i porasta broja stanovnika, Luang Prabang je ostao uspavan kao da je vrijeme u njemu odavno stalo, a mještani  su neposredni i prijateljski nastrojeni. Luang Prabang će Vam usporiti puls i probuditi maštu. Njegovi hramovi s pozlaćenim pagodama ukrašeni su mozaicima i slikama Bude, a svakog jutra u svitanje, na ulicama, možete vidjeti stotine monaha umotanih u haljine boje šafrana. Pored kulturnog blaga, nećete odoljeti ni nevjerojatnoj prirodi koja ga okružuje.


Plan i program puta:

1. dan : Beograd

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Bangkoka s usputnim presjedanjem.

2. dan : Bangkok

Dolazak u Bangkok. Transfer do smještaja koji se nalazi u području Khao San Road. Slobodno vrijeme za privikavanje na Bangkok. Upoznavanje s tajlandskim specijalitetima, običajima i kulturom. U poslijepodnevnim satima, u dogovoru s vodičem, šetnja po Khao San Road-u. Slobodan dan za odmor. Noćenje.

3. dan : Bangkok – Luang Prabang

Napuštanje smještaja i transfer do aerodroma. Let za Luang Prabang, reguliranje graničnih formalnosti, transfer do smještaja. Prvo upoznavanje s prelijepim gradom ušuškanim na ušću rijeke Nam Kan u moćni Mekong. Ovo mjesto se nalazi na listi UNESCO-ve kulturne baštine kao spomenik od izuzetne važnosti. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan : Luang Prabang – Kuang Si vodopadi

Ustajemo s prvim suncem i odlazimo do centralne ulice u Luang Prabangu kako bismo prisustvovali preko 600 godina staroj ceremoniji poklanjanja. Oko 200 budističkih monaha svakog jutra u svitanje prolazi gradskim ulicama i prikuplja darove u vidu hrane od okupljenih stanovnika. Hranu koju tom prilikom dobiju, monasi konzumiraju tog dana. Nakon toga imamo slobodan dan ili fakultativno odlazimo na spektakularne vodopade Kuang Si, udaljene na oko 45 minuta vožnje od Luang Prabanga. Uživanje i kupanje u  vodopadima koji se s oko 60m visine spuštaju i pune prirodne bazene s tirkizno plavom vodom. Prizor i iskustvo koje se ne zaboravlja. Povratak u Luang Prabang. Slobodno vrijeme za posjetu jednom od budističkih hramova ili promatranje zalaska sunca s planine Pusi. Slobodan ostatak večeri za posjet noćnom marketu i kupovinu suvenira, čajeva, lokalnih rukotvorina itd. Noćenje.

5. dan : Luang Prabang – Yangon

Nakon doručka, napuštamo Luang Prabang. Transfer do aerodroma, let za Yangon. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za upoznavanje s okolinom. Noćenje.

6. dan : Yangon

Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Yangona, koji je kulturno, ekonomski, duhovni i edukativni centar Burme. Brojne arhitektonske građevine koje datiraju iz 19. stoljeća, stare kolonijalne zgrade, hramovi i lokalni marketi, vratit će nas u period kada je Burma bila Britanska kolonija. Po završetku šetnje, opustit ćemo se u nekom od lokalnih restorana, uz čuveni čaj i degustaciju tradicionalnih jela. Povratak u smještaj. Noćenje.

7. dan : Yangon – Inle jezero

Poslije doručka, napuštamo hotel. Čeka nas poludnevna fakultativna posjeta Shwedagon pagodi, koja je jedna od najznačajnijih pagoda u Burmi. Upoznat ćemo se s njenom povijesti, svakodnevnim životom lokalnog stanovništva koje živi u okolini hrama, njihovom religijom i vjerovanjima. Radione rukotvorina i manastiri koje budemo obilazili će nam koristiti kako bi lakše upoznali i razumjeli ovu jedinstvenu azijsku državu. Nakon završene posjete, sabiramo dojmove i odmaramo se u nekom od lokalnih restorana uz ručak. Slobodno vrijeme do polaska autobusa na Inle Jezero u večernjim satima. Noćna vožnja autobusom… 

8. dan : Inle Jezero – Nyaung Shwe

Dolazak u Nyaung Shwe u ranim jutarnjim satima, transfer do hotela i smještaj u sobe. Inle Jezero je prirodno veliko jezero, koje se nalazi u Shan pokrajini, okruženo Shan selima. Sela su izgrađena na stupovima, a u njima stoljećima živi stanovništvo Intha, poznato po svojoj jedinstvenoj tehnici veslanja nogama. Fakultativna vožnja čamcem po jezeru će nam otkriti prirodne ljepote jezera, vidjet ćemo pagode i ‘’hram mačaka koje skaču’’, plutajuće vrtove i tržnice. Preporučujemo za probati lokalne cigarete Cheerot uz neki od tradicionalnih čajeva. Po završetku izleta, vraćamo se u smještaj. Noćenje.

9. dan : Inle Jezero – Nyaung Shwe

Slobodan dan za sumiranje dojmova ili fakultativna vožnja brodićem po južnom dijelu jezera. Ukoliko budemo imali sreće, upoznat ćemo pripadnike “Pa O” plemena Shan pokrajine, koji su karakteristični po svojoj tamno plavoj nošnji i crveno-narančastim turbanima. Čut ćete priče o njihovom životu u brdima i kako izgleda baviti se poljoprivredom i trgovinom u takvim uvjetima. Obilazimo budistički hram koji se nalazi nadomak jezera i pričamo s monasima. Prelijepa priroda i pogled na jezero Inle učinit će ovaj dan savršenim. Povratak u smještaj. Noćenje.

10. dan : Nyaung Shwe – Bagan

Nakon doručka, transfer do autobusa i polazak za Bagan, drevni grad u oblasti Mandalay. U periodu između 9. i 13. stoljeća, grad je bio prijestolnica drevnih kraljevstva u Burmi, i u tom periodu je izgrađeno nevjerojatnih 10.000 hramova, pagoda i manastira, od kojih je preko 2.000 i dan danas očuvano! Ostatke ovih znamenitosti posjećuje isti broj ljudi kao i Angkor Wat, nekadašnju prijestolnicu Kmerskog carstva, koji se nalazi u Kambodži. Burmanci imaju izreku: ’’Ako si pravi Burmanac, sigurno si bio u Baganu.’’ Dolazak u grad u večernjim satima. Transfer do smještaja. Noćenje.

11. dan : Bagan

Budimo se i krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet električnim biciklima po Baganu, gdje ćemo se upoznati s najznačajnijim hramovima. Hramovi Ananda, Dhammayangyi, Sulamani i Thatbyinnyu sigurno će Vas ostaviti bez daha. Napravit ćemo pauzu za odmor, uz tradicionalni čaj i ručak u nekom od lokalnih restorana, a zatim nastaviti dalje s obilaskom ove nesvakidašnje doline. Nakon posjeta Pyathagyi pagodi, uživat ćemo u zalasku sunca i praviti nestvarne fotke. U večernjim satima slijedi povratak u smještaj. Slobodno vrijeme za sabiranje dojmova. Noćenje.

12. dan : Bagan – Mt. Popa

Slobodan dan za odmor ili fakultativni izlet na vulkan planinu Popa gdje je mjesto rođenja “Nats” duhova, u koje Burmanci vjeruju. Čak 777 stepenica nas vode do samog vrha, odakle se prostire nevjerojatan pogled. Povratak u Bagan. Kupovina suvenira i uživanje u burmanskim specijalitetima. Noćenje.

13. dan : Bagan – Mandalay

Nakon doručka, pakiramo stvari i krećemo prema autobusnoj stanici, gdje nas čeka dnevna vožnja do Mandalaya. Mandalay je najveći centar burmanske kulture i budističkog učenja. Drugi je najveći grad Burme i glavni grad istoimene regije. Više od 30 procenata stanovništva ovog grada čine Kinezi koji su se u posljednjih 20 godina doselili iz provincije Yunnan. U poslijepodnevnim satima stižemo u grad, odakle nas čeka transfer do smještaja. Noćenje.

14. dan : Mandalay

Nakon buđenja,  krećemo na fakultativno razgledanje Mandalaya i okolnih mjesta. Polazak iz hotela i vožnja do Ave, grada koji je 400 godina bio glavni grad kraljevstva, gdje danas možete vidjeti velebne drevne ruševine hramova. Put nas zatim vodi do Sagainga i Amarapure. Posjetit ćemo Mahagandazon manastir sa stotinu budističkih monaha, prisustvovati njihovoj molitvi i obroku, a zatim prošetati preko čuvenog U Bein mosta od tikovine. Povratak u smještaj.  Noćenje.

15. dan : Mandalay – Mingun

Slobodan dan ili fakultativni izlet za Mingun. Vidjet ćemo Mingun pagodu, točnije drevne ostatke nedovršene pagode iz 17. stoljeća, koja je sa svojih 160 metara trebala biti najviša pagoda tog doba. Plovit ćemo brodom rijekom Irravadi, vidjeti Mingun zvono i Hsinbyume pagodu koja reprezentira Sulamani pagodu na planini Meru, svetoj planini koja predstavlja centar univerzuma u hinduističkoj i budističkoj mitologiji. Po završenom razgledanju, povratak u Mandalay, kupovina suvenira, odmor i posljednji dodir s burmanskom kuhinjom. Noćenje.

16. dan : Mandalay – Bangkok

Nakon doručka, odjavljujemo se iz smještaja. Polazak na aerodrom i let za Bangkok. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

17. dan : Bangkok

Fakultativno razgledanje Bangkoka s rijeke Chao Praya. Vozit ćemo se tradicionalnim tajlandskim long tail čamcima, vidjet ćemo stari dio Bangkoka i kako se odvija život na vodi, proći ćemo pored muzeja kraljevskih barki i saznati na koji način se stanovnici ovog nevjerojatnog grada brane od mogućih poplava. Nakon krstarenja odlazimo do najstarijeg hrama u Bangkoku – Wat Arun (hram zore).  Upoznajemo se s budizmom – religijom ljubavi, pravimo nesvakidašnje fotografije i uživamo u ljepoti hrama. Po završenom obilasku Wat Aruna odlazimo do hrama Wat Pho. Hram je poznat po statui ležećeg Bude koja je duga 46 metara. Obilazimo hram i njegov prelijepi  vrt, nakon čega pješice nastavljamo ka Grand Palace-uSpektakularna Kraljevska palača pružit će nam uvid u impozantnu arhitekturu i sjaj Tajlanda. Godinama je služila kao rezidencija tajlandskih kraljeva, a u sklopu njenog kompleksa nalazi se i  Wat Phra Kaew, hram čuven po statui smaragdnog Bude. Nakon završenog razgledanja, slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo Vam odlazak do Patponga, jednog od najzanimljivijih kvartova Bangkoka ili odlazak do Asiatique-a, dijela grada koji se nalazi na samoj obali rijeke prošaran raznim restoranima i trgovinama. Obavezno posjetite i Calypso show, čuveni kabare – tajlandski Broadway.  Noćenje.

18. dan : Bangkok – Beograd

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. U dogovoreno vrijeme, transfer do aerodroma i let za Beograd. Dolazak u Beograd. S osmjehom na licu planiramo novu Manga Trip avanturu.


SMJEŠTAJ :

LUANG PRABANG: Jasmine Luang Prabang Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 250 metara od centra grada i na 150 metara od Nacionalnog muzeja. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom. U okviru sobe nalazi se sef, kuhalo, klima uređaj i frižider. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet. 

YANGON: Hotel H Valley Yangon 3* ili sl – nalazi se u blizini turističkog dijela Yangona. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima klima uređaj, vlastitu kupaonicu, TV i sef. 

INLE JEZERO – NYAUNG SHWE: Golden Lotus Inle hotel 3* ili sl. – u hotelu su restoran i besplatan WiFi. Svaka soba sadrži TV, klima uređaj i mini bar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba ima svoju kupaonicu.

BAGAN: Zfreeti Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 5 minuta vožnje od pagode Shwe Sigone. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa svojom kupaonicom i klima uređajem. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

MANDALAY: Hotel Myat Nan Yone Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 3 km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom. Svaka soba sadrži frižider, kuhalo i klimu. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

BANGKOK: New Siam II Guesthouse ili sl. – smještaj se nalazi u centru turističkog dijela Bangkoka (Old City). Sadrži dvokrevetne i trokrevetne jednostavne sobe, svaka s kupaonicom i klimom. Smještaj ima: Internet centar, praonu rublja, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku TV, restoran i bar.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


1849€ (1699€) 12.750kn Promocija!

01.11. – 18.11.2019.
27.11. – 15.12.2019.
10.01. – 27.01.2020.
24.01. – 10.02.2020.
21.02. – 09.03.2020. 

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 12.375kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 12.000kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća :
-Avio prijevoz (Beograd – Bangkok – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Bangkok – Luang Prabang) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljaga
-Avio prijevoz (Luang Prabang –  Yangon) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljaga
-Autobusni prijevoz na relaciji Yangon – Inle jezero
-Autobusni prijevoz na relaciji Inle jezero – Bagan
-Autobusni prijevoz na relaciji Bagan – Mandalaya
-Avio prijevoz (Mandalay – Bangkok) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-3 noćenja u Bangkoku u guesthouse-u (1/2  ili 1/3 sobe s klimom)
-2 noćenja u Luang Prabangu u hotelu 3* (1/2  ili 1/3 sobe s klimom)
-2 noćenja u Yangonu u hotelu 3*  (1/2  ili 1/3 sobe s klimom)
-2 noćenja kod jezera Inle u hotelu 3* (1/2 sobe s klimom)
-3 noćenja u Baganu u hotelu 3* (1/2  sobe s klimom)
-3 noćenja u Mandalayu u hotelu 3* (1/2  sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća :
–Vizu za Tajland: 70 eur za vizu s 2 ulaska. Usluga ishodovanja vize ovisi o broju putnika, troškovima dostava i sl. Vizu za Burmu: 60 usd s uslugom ishodovanja vize. Vizu za Laos: 35 usd, plaća se prilikom ulaska u zemlju. Za više informacija, kliknite ovdje.
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Luang Prabang – Kuang Si vodopadi 

Ustajemo s prvim suncem i odlazimo do centralne ulice u Luang Prabangu kako bismo prisustvovali preko 600 godina staroj ceremoniji poklanjanja. Oko 200 budističkih monaha svakog jutra u svitanje prolazi gradskim ulicama i prikuplja darove u vidu hrane od okupljenih stanovnika. Hranu koju tom prilikom dobiju, monasi konzumiraju tog dana. Nakon toga imamo slobodan dan ili fakultativno odlazimo na spektakularne vodopade Kuang Si, udaljene na oko 45 minuta vožnje od Luang Prabanga. Uživanje i kupanje u  vodopadima koji se s oko 60m visine spuštaju i pune prirodne bazene s tirkizno plavom vodom.

Shwedagon pagoda 

Čeka nas poludnevna fakultativna posjeta Shwedagon pagodi, koja je jedna od najznačajnijih pagoda u Burmi. Upoznat ćemo se s njenom povijesti, svakodnevnim životom lokalnog stanovništva koje živi u okolini hrama, njihovom religijom i vjerovanjima. Radione rukotvorina i manastiri koje budemo obilazili će nam koristiti kako bi lakše upoznali i razumjeli ovu jedinstvenu azijsku državu. Nakon završene posjete, sabiramo dojmove i odmaramo se u nekom od lokalnih restorana uz ručak. Slobodno vrijeme do polaska autobusa na Inle Jezero u večernjim satima. 

Inle jezero 1

Inle Jezero je prirodno veliko jezero, koje se nalazi u Shan pokrajini, okruženo Shan selima. Sela su izgrađena na stupovima, a u njima stoljećima živi stanovništvo Intha, poznato po svojoj jedinstvenoj tehnici veslanja nogama. Fakultativna vožnja čamcem po jezeru otkrit će nam prirodne ljepote jezera, vidjet ćemo pagode i ‘’hram mačaka koje skaču’’, plutajuće vrtove i tržnice. Preporučujemo probati lokalne cigarete Cheerot uz neki od tradicionalnih čajeva. Po završetku izleta, vraćamo se u smještaj. 

Inle jezero 2

Fakultativna vožnja brodićem po južnom dijelu jezera. Ukoliko budemo imali sreće, upoznat ćemo pripadnike “Pa O” plemena Shan pokrajine, koji su karakteristični po svojoj tamnoplavoj nošnji i crveno-narančastim turbanima. Čut ćete priče o njihovom životu u brdima i kako izgleda baviti se poljoprivredom i trgovinom u takvim uvjetima. Obilazimo budistički hram koji se nalazi nadomak jezera i pričamo s monasima. Prelijepa priroda i pogled na jezero Inle učinit će ovaj dan savršenim. Povratak u smještaj. 

Bagan (obilazak) 

Cjelodnevni fakultativni izlet električnim biciklima po Baganu, gdje ćemo se upoznati s najznačajnijim hramovima. Hramovi Ananda, Dhammayangyi, Sulamani i Thatbyinnyu sigurno će Vas ostaviti bez daha. Napravit ćemo pauzu za odmor, uz tradicionalni čaj i ručak u nekom od lokalnih restorana, a zatim nastaviti dalje s obilaskom ove nesvakidašnje doline. Nakon posjeta Pyathagyi pagodi, uživat ćemo u zalasku sunca i praviti nestvarne fotke. U večernjim satima slijedi povratak u smještaj.

Vulkan planina Popa 

Planina koja je mesto rođenja “Nats” duhova, u koje Burmanci vjeruju. Čak 777 stepenica nas vode do samog vrha Taung Kalat na 650m, odakle se prostire nevjerojatan pogled na okolne predjele. Na samom vrhu nalazi se i budistički manastir. Sam naziv ova planina duguje vulkanu koji je i kreirao njezin oblik.

Mandalay (razgledanje grada i okolnih mjesta

Razgledanje Mandalaya i okolnih mjesta. Polazak iz hotela i vožnja do Ave, grada koji je 400 godina bio glavni grad kraljevstva, gdje danas možete vidjeti velebne drevne ruševine hramova. Put nas zatim vodi do Sagainga i Amarapure. Posjetit ćemo Mahagandazon manastir sa stotinu budističkih monaha, prisustvovati njihovoj molitvi i obroku, a zatim prošetati preko čuvenog U Bein mosta od tikovine. 

Mingun

Na ovom izletu vidjet ćemo Mingun Pagodu, točnije drevne ostatke nedovršene pagode iz 17. stoljeća, koja je sa svojih 160 metara trebala biti najviša pagoda tog doba. Plovit ćemo brodom rijekom Irravadi, vidjeti Mingun zvono i Hsinbyume pagodu koja reprezentira Sulamani pagodu na planini Meru, svetoj planini koja predstavlja centar univerzuma u hinduističkoj i budističkoj mitologiji. Po završenom razgledanju, povratak u Mandalay, kupovina suvenira, odmor i posljednji dodir s burmanskom kuhinjom.

Kraljevski Bangkok 

Poludnevni izlet počinje krstarenjem kanalima Bangkoka. Vozimo se čamcima kraljevskom rijekom Chao Praya i otkrivamo nove lice Bangkoka. Upoznajemo se s načinom života na rijeci, poplavljene sojenice oduzet će Vam dah. Otkrit ćete na koje načine se stanovništvo štiti od vode. Ako imate sreće, ugledat ćete velike guštere varane. Nakon završenog krstarenja, šareni čamci ostavljaju nas ispred impozantnog hrama Wat Arun gdje ćemo imati priliku prvi se put susresti s budizmom – religijom ljubavi. Wat Arun je najstariji hram u Bangkoku, obložen keramičkim i porculanskim pločicama koje prilikom izlaska i zalaska sunca prelamaju svjetlost i čine ovaj hram magičnim. Prelazimo na drugu stranu rijeke i odlazimo do hrama Wat Pho. Wat Pho je najznačajniji po svojoj školi tradicionalne tajlandske masaže i statue ležećeg Bude koja je duga 46 metara. Naša sljedeća stanica je Kraljevska palača – Grand Palace, koja je epicentar kraljevskih ceremonija počevši od rođenja, preko raznih prijema i slavlja, pa sve do sprovoda. Svaki dio tajlandske kulture i povijesti je, na neki način, predstavljen u okviru Kraljevske palače, tako da je ovo mjesto gdje ćete najbolje shvatiti Thai kulturu i sustav vrijednosti. U kompleksu palače se između ostalog nalazi hram smaragdnog Bude, koji je izgrađen od najvećeg komada smaragda na svijetu, kako bi se cijeli svijet divio njegovoj figuri.

PRIJAVI SE