MANILA – Banaue – PALAWAN – Taal Vulkan

15 dana – avio

09.11. – 23.11.2019.
23.11. – 07.12.2019.
12.01. – 26.01.2020.
02.02. – 16.02.2020.
08.03. – 22.03.2020.
18.04. – 02.05.2020.

Filipini su arhipelag od 7.107 otoka koji se prostiru od juga Kine do sjevernog rta Bornea. Otoci Filipinskog arhipelaga su vulkanskog podrijetla i uglavnom su brdovita, karakteriziraju ih džungle, planinska unutrašnjost, pješčane obale, tirkizno zelena voda i mnoštvo koraljnih grebena. Zemlja ima preko stotinu etničkih mješavina i stranih utjecaja oblikovanih u jedinstvenu Filipino kulturu. Filipini su prepoznatljivi po svojim smaragdnim poljima riže, megalopolisima, vulkanima i nasmijanim stanovnicima. Poslije više od 300 godina španjolske vladavine, Filipini čine jedinstveni spoj jugoistočne Azije i europskih tradicija. Tragovi španjolske ere obuhvaćaju brojne gradske fešte, jedinstvenu španjolsko – filipinsku arhitekturu, a široko rasprostranjeni centri brze hrane su utjecaj Amerikanaca. Usprkos svim vanjskim utjecajima, zemlja je i dalje jedinstveni entitet.

Manila – glavni grad Filipina, nalazi se na obali zaljeva Manila. Poznat i kao biser Orijenta, jedna je od najuzbudljivijih svjetskih prijestolnica, kozmopolitski i kameleonski grad sa  preko milijun i pol stanovnika, dok život u njemu teče 24 sata dnevno. S preko tri stoljeća španjolske vladavine, Manila ima posebnu arhitekturu i nasljeđe, uključujući crkve, utvrde i druge kolonijalne zgrade. Grad ima mnogo toga za ponuditi, od najstarijih kineskih četvrti na svijetu do veoma modernih noćnih klubova i tržišnih centara. Danas Manila vrije od znatiželjnih putnika koji su ovdje stigli u potrazi za nesvakidašnjim iskustvima.

Pogledajte naš video s Filipina – Banaue – Hapao – Batad  >>>


Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Manile s usputnim presjedanjem.

2. dan: Manila

Dolazak u Manilu. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za upoznavanje s filipinskim specijalitetima, običajima i kulturom. Tradicionalna filipinska jela su izuzetno ukusna. Veoma je slično europskoj kuhinji. Koriste se lokalni začini, dosta mesa i morskih plodova. Noćenje. 

3. dan: Manila – Banaue

U prijepodnevnim satima u dogovoru s vodičem, fakultativna šetnja po centralnoj gradskoj zoni. Daleko od gustog prometa i visokih zgrada, u Manili leži stara španjolska četvrt Intramuros – najstariji dio grada. Intramuros ili “Unutar zidina”, što i opisuje strukturu ovog kvarta, okruženog debelim, visokim zidovima i rovovima. Uski balkoni, kaldrme i zgrade, odišu mediteranskim šarmom. U okviru Intramurosa vidjet ćemo kombinaciju starog i novog, konje i kočije iz prošlosti i rikše i jeepneyje, filipinska vozila današnjice. Istražujemo ovaj zaboravljeni grad i otkrivamo sve njegove tajne. Vidjet ćemo tvrđavu Santiago, u vrijeme kolonijalne vlasti ovdje je bio zatvor, ruševine tvrđave su obnovljene a unutarnje dvorište se sada koristi za službene prijeme, kazališne i druge predstave. Odlazimo do San Augustin crkve koja je nekada bila stjecište mnogih dramatičnih epizoda u povijesti Manile, koristila se kao vojarna od strane Britanaca i u njoj se nalaze grobovi konkvistadora. Pauzu pravimo u Luneta parku gdje je podignut spomenik Rizal u znak sjećanja na filipinskog nacionalistu Jose Rizala. Slobodni dan i noćenje u Manili ili fakultativna avantura Banaue. Krećemo navečer autobusom ka Banaue rižinim terasama. Noćna vožnja.

4. dan: Banaue – Hapao rižine terase

U jutarnjim satima stižemo u Banaue. Transfer do smještaja, doručak i avantura može početi. Banaue rižine terase predstavljaju nacionalno blago Filipina, stare su preko 2.000 godina i prate konture kordiljeri planina na sjevernom Luzonu. Često ih nazivaju “Osmo svjetsko čudo”. Ovaj živopisni pejzaž, s kompliciranom mrežom za navodnjavanje, vjerno prikazuje umijeće u hidrogradnji koji su ostali skoro pa nepromijenjeni više od dva milenija. Umjetnost vođenja terasa prijenosi se s generacije na generaciju skupa s tradicionalnim plemenskim ritualima. Obilazimo Hapao rižine terase, pravimo nezaboravne fotografije. Krećemo na trekking do termalnih izvora gdje ćemo napraviti pauzu za kupanje. Odlazimo do Banaue vidikovca gdje ćemo otkriti novu zelenu boju, jedinstvenu filipinsku zelenu. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan: Banaue – Batad rižine terase – Manila

Buđenje, doručak. Jeepney nas odvozi do Batada, odakle krećemo na trekking do Batad vidikovca gdje ćemo uživati u veličanstvenoj prirodi. Odlazimo do Batad rižinih terasa i vodopada. Pravimo pauzu za ručak i nastavljamo s trekkingom do jeepneyja koji će nas odvesti do Bangaan sela. Bangaan je jedna od pet rižinih terasa Ifugaoa koja je svrstana u svjetsku baštinu UNESCO-a. Pravi sjaj i ljepota prirode ostavlja nas bez daha dok je druženje s lokalnim plemenima nešto što ćemo uvijek pamtiti. U večernjim satima polazak za Manilu. Noćna vožnja.

6. dan : Manila

Dolazak u Manilu u jutarnjim satima. Transfer do smještaja. Istraživanje se nastavlja. Predlažemo Vam posjetiti Nacionalni muzej Filipina, zgrada je sama po sebi odoljela vremenu, dok muzej čuva i ponosno prikazuje najvrjednije predmete koji predstavljaju kulturno nasljeđe Filipina. Istražite šaroliku Kinesku četvrt ili posjetite Casa Manila, idealno mjesto ukoliko želite osjetiti španjolski duh iz davnina. Posjetite Manila Ocean park, tematski park u kome možete vidjeti raznoliki morski svijet. Noćenje.

7. dan : Manila – Palawan

Buđenje i pakiranje. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke i let za Palawan (Puerto Princesa). Transfer do smještaja u El Nidu i uživanje može početi…

07.-14. dan: Palawan

Otok Palawan je poznat po netaknutoj prirodi i egzotičnim plažama i s pravom ga nazivaju pacifički tropski raj. Sve što treba uraditi, jeste opustiti se i uživati. Aktivnosti na otoku su različite, od  izležavanja na plaži i uživanju u moru i suncu, ronjenja do okolnih koraljnih grebena, snorkeling, vožnja brodićem, kokteli, masaže i naravno island hopping… Za prave avanturiste, posjet pećinama, podvodnim rijekama i vodopadima, netaknutim plažama, istraživanje otoka motorom… i još mnogo, mnogo toga.

Otok Palawan – Ovaj otok koji obiluje velikom količinom prekrasnih pješčanih plaža i nevjerojatnom količinom koraljnih grebena, smješteno je u Južnom kineskom moru i sa svojih 2.000 kilometara obale, jedno je od najvećih na Filipinima. Fantastična kombinacija flore i faune, divlje životinje koje vladaju na kopnu i u moru, kao i predivni pogled na more s mnogobrojnih dijelova otoka, čine ovu regiju jednom od najpopularnijih na Filipinima. S obzirom na to da se nalazi pod zaštitom UNESCO-a, na obalama Palawana možete naći veliki broj ugroženih i zaštićenih vrsta, poput rijetkih pauna, male pande ili ljuskastih mravojeda koji odmaraju, što otoku daje čar pravog raja.

Ako želite posjetiti više otoka, isprobati ronjenje u arhipelagu Baču i Calamianesu, odmarati se na predivnim plažama, pronaći idealno mjesto za rekreaciju, avanturu i uživanje, onda je El Nido, pravo mjesto za to. Na južnom dijelu otoka, gdje je topografija malo grublja, moguće je istraživati planine koje graniče s džunglom što Palawan čini savršenim mjestom za aktivan odmor. 

14. dan: Palawan – Manila

Pakiranje stvari i odjavljivanje. Napuštamo rajski otok u želji da ćemo se ovdje ponovno vratiti. Transfer do zračne luke. Let za Manilu. Dolazak u Manilu i transfer do smještaja. Predlažemo Vam odlazak do glavnog poslovnog i financijskog districta Makati – srca Metro Manile, koji je poznat po svojim glamuroznim neboderima, mnogobrojnim restoranima i shopping centrima. Upoznat ćete potpuno novo lice Manile. Noćenje.

15. dan: Manila – Taal Vulkan – Beograd

Slobodan dan za istraživanje Manile ili dan rezerviran za poludnevni fakultativni izlet na Taal Vulkan koji se nalazi 60km od Manile. Pripremite se za trekking od sat vremena do ivice kratera gdje ćete napraviti nestvarne fotografije vulkana i jezera tirkizne boje u krateru. Nakon trekkinga, odmorit ćemo se i uživati u Tagaitai oblasti. Nakon odmora povratak u Manilu. U večernjim satima transfer do zračne luke. Let za Beograd s usputnim presjedanjem.

16. dan: Manila – Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. Nasmijani planiramo novu Manga Trip avanturu.
SMJEŠTAJ :

Manila: Red Planet hotel 2+* se nalazi u turističkom dijelu Manile, poznatom pod nazivom Makati, u kome se nalaze mjesta za shopping, restorani, noćni klubovi, pubovi i mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju.  Sadrži dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka s kupaonicom i klimom. Smještaj ima: WiFi, praonicu rublja, prostoriju za prtljagu, sefove, kablovsku i satelitsku TV, restoran i bar.

Palawan: Inngo Tourist Inn hotel 2* ili sl. – se nalazi u gradiću El Nido na sjevernom dijelu otoka u čijoj se okolini nalaze neke od najpoznatijih plaža Palawana, prelijepe lagune i uvale, i svi nestvarni otoci koje ćemo obilaziti fakultativnim izletima. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne te sadrže vlastitu kupaonicu. U blizini smještaja se nalaze barovi i restorani u kojima se mogu naći specijaliteti filipinske i zapadne kuhinje.MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


1599€ (1449€) 10.875kn – Promocija!

09.11. – 23.11.2019.
23.11. – 07.12.2019.
12.01. – 26.01.2020.
02.02. – 16.02.2020.
08.03. – 22.03.2020.
18.04. – 02.05.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 10.500kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 10.125kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća :
-Avio prijevoz (Beograd-Manila-Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Manila-Palawan-Manila) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-6 noćenja u Manili u hotelu 2*  (1/2 sobe s klimom)
-7 noćenja na Palawanu u hotelu 2* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća :
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujefilipini


FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Manila – razgled grada 

Drugog dana našeg boravka u Manili, u prijepodnevnim satima krećemo u obilazak grada. Obilazimo Citadela Intramuros, zidine stare gradske utvrde, izgrađene još za vrijeme španjolske okupacije, zatim obilazimo San Agustin katoličku crkvu, izgrađenu na mjestu nekadašnje crkve iz 16. stoljeća koja je bila izgrađena od bambusa i palmi, a potom odlazimo do Luneta parka/ Rizal parka, najvećem urbanom parku u Manili gdje se nalazi i spomenik Jose Rizalu – najvećem nacionalnom heroju.

Terase rižinih polja Banaue 

Banaue rižine terase predstavljaju nacionalno blago Filipina, stare su preko 2.000 godina i prate konture kordiljeri planina na sjevernom Luzonu. Često ih nazivaju “Osmo svjetsko čudo”. Ovaj živopisni pejzaž, s kompliciranom mrežom za navodnjavanje vjerno prikazuje umijeće u hidrogradnji koji su ostali gotovo pa nepromijenjeni više od dva milenija. Umjetnost vođenja terasa prijenosi se s generacije na generaciju, skupa s tradicionalnim plemenskim ritualima. Obilazimo Hapao rižine terase, pravimo nezaboravne fotografije. Krećemo na trekking do termalnih izvora gdje ćemo napraviti pauzu za kupanje. Odlazimo do Banaue vidikovca gdje ćemo otkriti novu zelenu boju, jedinstvenu filipinsku zelenu. Sutradan nakon doručka, jeepneyji nas odvoze do Batada odakle krećemo na trekking do Batad vidikovca, gdje ćemo uživati u veličanstvenoj prirodi. Odlazimo do Batad rižinih terasa i vodopada. Pravimo pauzu za ručak i nastavljamo s trekkingom do jeepneyja koji će nas odvesti do Bangaan sela. Bangaan je jedna od pet rižinih terasa Ifugaoa koja je svrstana u svjetsku baštinu UNESCO-a. Pravi sjaj i ljepota prirode ostavlja nas bez daha, dok je druženje s lokalnim plemenima nešto što ćemo uvijek pamtiti. U večernjim satima polazak za Manilu – noćna vožnja. 

Cadlao kayak & snorkeling tour 

Izlet se sastoji od posjeta otoku Bokal, nakon čega se duž Cadlao zida dolazi do plaže Paradise, a zatim nastavljamo ka Ubagon laguni i otoku Helicopter. Provest ćemo 4 sata vozeći kajak, roniti, odmarati se i sunčati na nekim od najljepših mjesta otoka Palawan.

Tura 3 lagune

Obilazimo Small, Big i Secret Lagoon na otoku Miniloc, ronimo oko Simizu otoka i uživamo u prelijepoj pješčanoj plaži na otoku Entulala. Veoma bogat i ukusan ručak je uključen u cijenu izleta (morski plodovi, piletina, riba, povrće i voće).

Snake island 

Prelijepa tura u kojoj razgledamo Snake, Lagen i Pinabuyutan otoke, posjećujemo i ronimo u Cudugnun i Cathedral pećinama. Veoma bogat i ukusan ručak je uključen u cijenu izleta (morski plodovi, piletina, riba, povrće i voće).

Tagaytay + Tall volcano 

Tagaytay je gradić koji se nalazi na nekih 700m iznad nivoa mora i predstavlja jednu od glavnih turističkih atrakcija na Filipinima. Najveća atrakcija grada svakako jeste Tall jezero koje se nalazi u sklopu Tall vulkana, jednog od najmanjih aktivnih vulkana na svijetu. S vulkana se pruža nestvaran pogled na okolinu jezera i malo jezero koje se nalazi unutar vulkanskog kratera. Trekking vulkanom traje oko 45 minuta. Pored vulkana i jezera, Tagaytay ima još mnoštvo atrakcija i zanimacija koje posjećuje veliki broj turista tijekom svog boravka u ovom gradiću, poput farmi cvijeća nestvarnih boja, zip line za one koji vole adrenalin, pregršt mjesta s nevjerojatnim pogledom i gomilom restorana egzotične filipinske kuhinje.


PRIJAVI SE