INDIJA + NEPAL

New Delhi + Agra + Taj Mahal + Jaipur + Pushkar + Kathmandu + Pokhara

21 dan / avio

22.03. 11.04.2020.
22.04. 12.05.2020.

Svijet pun zvukova, boja i mirisa. Indija je zemlja čuda, mistike i duhovnosti, zemlja začina i vječite misterije… Zemlja ekstrema koja zaprepašćuje svojom veličinom i nepredvidljivošću. Jedino što je u Indiji predvidivo jest da Vas neće ostaviti ravnodušnima. Krenite na put u Indiju i pripremite se za iskustvo koje je teško zamisliti. Između mita, legende, snova i stvarnosti, slijedi susret sa svijetom iz bajki… Kolijevka civilizacije, nevjerojatna, egzotična, šarena i jedinstvena, Indija je zemlja u kojoj romantične palače i neosvojive pustinjske tvrđave čine impresivno kulturno povijesno naslijeđe. Spiritualno, religijsko i povijesno bogatstvo je nevjerojatno.

Službeno najviša država na svijetu, Nepal je opće poznat kao “krov svijeta”. Sasvim opravdani nadimak za ovu himalajsku zemlju, gdje visoke, snijegom prekrivene planine nestaju u oblacima. Nepal nudi mnogo više od planina. Kao mjesto rođenja Bude, Nepal je važno mjesto hodočašća milijunima koji dolaze s raznih strana svijeta. Gdje god krenuli, dočekat će Vas širokim osmijesima. Nepalci spadaju u najdruželjubivije ljude na svijetu i nemojte se iznenaditi ukoliko Vas pozovu u svoj dom na šalicu čaja. Smješten na vrhu svijeta, Nepal je na samo korak od raja, a oni koji su otkrili njegove čari, sigurno se tako i osjećaju.

Kathmandu, prijestolnica Nepala, okružena je lancima visokih planina. Ovaj prelijepi užurbani grad nalazi se na kulturnom raskršću između Indije i Kine, a njihove utjecaje vidjet ćete u arhitekturi i osjetiti u lokalnoj kuhinji. Spremite se za avanturu u džungli Nacionalnog parka Chitwan. U njemu su svoje utočište pronašli jednorogi nosorozi, krokodili i mnoštvo ptica. Pokhara je avanturistički grad sa spektakularnim prizorima, ogledalo Himalaje. Savršeno mjesto za “punjenje baterija”. U Pokhari možete iskusiti najbolji trekking, paragliding ili jednostavno se odmarati pored jezera u blizini grada, odakle se pruža prelijep pogled na planinu Annapurna.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do New Delhija s usputnim presjedanjem.

2. dan: New Delhi

Dolazak u Delhi, glavni grad Indije, s populacijom od preko 15 milijuna ljudi. Delhi je grad koji povezuje 2 različita svijeta. Stari Delhi koji je bio glavni grad islamske Indije, izgleda kao labirint s uskim favelama i džamijama, a nasuprot tome novi Delhi koji su stvorili britanski kolonisti, sastoji se od prostranih avenija, vladinih zgrada, parkova. Delhi je bio sjedište mnogih dinastija. Mnogo puta građen i rušen. Danas je glavni grad Indije, kulturni i politički centar države. Transfer do smještaja. Nakon smještaja i kraćeg odmora, krećemo u šetnju i prvi kontakt s indijskim specijalitetima, običajima i kulturom. Noćenje.

3. dan: New Delhi

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: Red Fort – crvena tvrđava koja je dva stoljeća služila kao sjedište mogulskog vladara Shah Jahana, a danas je mjesto obraćanja narodu premijera Indije. Nastavljamo provlačenjem kroz uske i izuzetno živopisne ulice i nevjerojatan promet kakav postoji samo u Indiji. Vidjet ćemo Chandi Chowk i Jama Masjid, jednu od najstarijih džamija na svijetu, sagrađenu u 17. stoljeću, India Gate – spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu, Predsjedničku rezidenciju, hram Lotus. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: New Delhi – Agra

Fakultativni izlet u Agru i posjeta Taj Mahalu i Agra Fortu. Najpoznatiji spomenik ljubavi i jedno od sedam novih svjetskih čuda. Sagradio ga je mogulski princ Shah Jahan kao mauzolej za suprugu, poznatu Mumtaz Mahal. Izgradnja je trajala 22 godine, a 22.000 ljudi je sudjelovalo  u izgradnji ovog prelijepog hrama. Nakon obilaska, slijedi posjeta impresivnoj tvrđavi Agra Fort koja je na UNESCO listi spomenika od svjetskog značaja još od davne 1983. Tvrđavu su sagradili Moguli u 16. stoljeću i od tada nije mijenjala svoj izgled. Povratak u Delhi u večernjim satima. Noćenje.

5. dan: New Delhi – Jaipur

Odjavljivanje iz smještaja i polazak za Jaipur ranim jutarnjim satima. Smještaj i fakultativno razgledanje grada. Jaipur je glavni grad Rajastana. Zovu ga i “pink grad” zbog ružičaste boje koja prevladava na fasadama mnogih zgrada. Fakultativno razgledanje grada – Gradska palača, Hawa Mahal – palača vjetrova, bazar, opservatorij Jantar Mantar. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: Jaipur – Pushkar

Slobodan dan u Jaipuru ili fakultativni izlet za Pushkar – sveti grad u indijskoj državi Rajastan, koji se nalazi na obali jezera Pushkar. Ime grada u prijevodu znači lotosov cvijet. Pushkar je Brahmin grad a prema hinduističkom vjerovanju, Brahma je tvorac Svijeta. Posjeta Brahminom hramu, Novom hramu, fakultativni safari na devama i još mnogo toga. Slobodno vrijeme za uživanje u restoranima i kafićima uz lokalne specijalitete. Povratak u Jaipur. Noćenje.

7. dan: Jaipur – New Delhi

Odjavljivanje iz smještaja i posjet Vodenoj palači i Amer Fortu. Ova prelijepa tvrđava urezana u planine iznad jezera Maota, glavna je turistička atrakcija Jaipura, a nekad je služila kao sjedište maharadžama Rajput i njihovim obiteljima. Popločani hodnici, hindu arhitektura i visoke zidine koje je okružuju, samo su neke od stvari koje će Vas fascinirati. Nastavak puta za New Delhi. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: New Delhi – Kathmandu

Odjavljivanje iz smještaja, transfer do zračne luke i let za Kathmandu. Dolazak u Kathmandu, glavni grad Nepala. Nakon dobivanja vize u zračnoj luci i kontrole putovnica, transfer do smještaja u Thamelu, turističkom dijelu Kathmandua. Nakon odmora, šetnja po Thamelu. Prvi susret s uzavrelim ulicama ovog grada. Noćenje.

9. dan: Kathmandu

Kathmandu se nalazi u dolini Kathmandu okruženoj Himalajom na sjeveru i visokim brdima s preostale tri strane svijeta. U njoj su ostaci još dvije prijestolnice srednjovjekovnih kraljevstava, mnogobrojni hinduistički hramovi, stare palače, budistički samostani i stupe… Većina ovih spomenika pod zaštitom je UNESCO-a. Slobodan dan ili fakultativni obilazak: Durbar square – centralni trg Kathmandua s mnogim hramovima i velikom palačom iz srednjeg vijeka usred gradske gužve, bez šminke, za prvo upoznavanje s duhom ovog grada. Ako budemo imali sreće, vidjet ćemo i živu boginju Kumari, djevojčicu koja se bira na svakih nekoliko godina kao otjelotvorenje boginje iz hindu mitologije. Zatim obilazimo stupu Boudhanath, drugu najveću budističku stupu na svijetu i centar tibetanske zajednice Kathmandua. Nakon toga, spuštamo se do svete rijeke Bagmati i posjećujemo Pashupatinath – najznačajniji hinduistički hram u Nepalu, gdje se na gatovima obavljaju ceremonijalne kremacije. Možda sretnemo i slikovite Sadhue, svete hindu ljude koji su se odlučili na asketski život radi vjere. Povratak u Thamel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan: Kathmandu

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje: Swayambhunath stupa (popularno nazvan Hram majmuna) nalazi se na brdu iznad Kathmandua, a pored nje se nalazi nekolicina hindu hramova. U gužvi budističkih hodočasnika, koji ritualno obilaze oko stupe, i hinduističkih vjernika, koji izvode ritual odmah u hramu pored, savršeno se može vidjeti sklad hindu i budističke religije i kulture koji vlada u Nepalu. Nakon toga obilazimo Patan i Baktahpur, male gradove koji su nekad bili prijestolnice zaraćenih kraljevstava u dolini Kathmandu. Danas, oni su gradovi-muzeji, centri zanatstva i umjetnosti, svaki unikatan i specifičan na svoj način. Slobodna večer. Noćenje.

11. dan: Kathmandu

Slobodan dan za individualni obilazak Kathmandua i shopping. Slobodna večer. Noćenje.

12. dan: Kathmandu – Nacionalni park Chitwan

Buđenje i polazak za Nacionalni park Chitwan koji je na UNESCO listi od 1984. Iznenadit ćete se što sve Nepal ima za ponuditi… Jedan potpuno novi doživljaj u nizini nadomak Indije. Čekaju nas zaštićene životinjske vrste poput bengalskih tigrova, nosoroga, slonova, majmuna, krokodila, rijetkih ptica… I sve one u svom prirodnom okruženju. U ovom podneblju nalazi se i pleme Tharu – jedno od najzanimljivijih etničkih grupa Nepala. Oni već stoljećima žive u potpunom skladu s prirodom i pored modernih stvari koje su prihvatili, ne odriču se prirode. Stižemo i smještamo se u lodge/ guesthouse u poslijepodnevnim satima. Ručak. Nakon ručka krećemo u upoznavanje Chitwana. Lagana šetnja s lokalnim vodičem do upravne zgrade Nacionalnog parka i prvi susret sa slonovima koji su u vlasništvu države. Nastavljamo šetnju do rijeke Rapti i nakon nje, prvi dan završavamo u Kulturnom centru pripadnika etničke zajednice Tharu gdje ćemo se upoznati s njihovom kulturom i plesom. Povratak na večeru i slobodno vrijeme. Paket fakultativnih aktivnosti u Chitwanu tijekom 3 dana boravka obuhvaća: Safari na slonovima kroz džunglu u potrazi za nosorozima i divljim životinjama, vožnja kanuom gdje možemo vidjeti krokodila u prirodnom okruženju, jungle walk s lokalnim vodičem, posjeta lokalnom Tharu selu i kulturni program pripadnika plemena, posjeta centru za uzgoj slonova. Noćenje.

13. dan: Chitwan

Buđenje. Doručak. Nakon doručka krećemo autobusom do mjesta gdje započinjemo s aktivnostima koje obuhvaća naš drugi dan boravka u Nacionalnom parku. Ukrcavamo se u ručno rađene drvene kanue i krećemo u plovidbu rijekom Rapti. Tijekom kanuinga, imat ćemo priliku vidjeti dvije vrste krokodila u svom prirodnom staništu. Pored krokodila, vidjet ćemo i različite vrste ptica koje žive isključivo u ovom području. Nakon vožnje od nekih 45 min., iskrcavamo se iz kanua i krećemo u šetnju kroz džunglu. Šetnju završavamo u centru za uzgoj i hranjenje slonova gdje ćemo vidjeti primjerke ove životinje od najmlađih do najstarijih. Završavamo prvi dio naših aktivnosti i vraćamo se u smještaj na ručak. Nakon ručka čeka nas safari na slonovima. Na leđima slonova dublje ulazimo u džunglu i krećemo u potragu za nosorozima. U večernjim satima povratak u smještaj. Večera i slobodno vrijeme. Noćenje.

14. dan: Chitwan – Pokhara

Buđenje, doručak i polazak za Pokharu. Dolazak u Pokharu, centar regije Kaski, u poslijepodnevnim satima. Pokhara je najpopularnija turistička destinacija u Nepalu. Nalazi se pored jezera Fewa u dolini između tri od deset najviših planinskih masiva na svijetu – Dhaulagiri, Annapurna i Manaslu. Grad je polazna točka planinara i jedan od najvećih svjetskih trekking centara. Po dolasku se smještamo i imamo slobodno poslijepodne i večer za prvo upoznavanje s Pokharom. Opuštena atmosfera i specifičan “šmek” ovog mjesta uzet će Vas pod svoje… Mnogi koji su planirali samo svratiti na kratko, shvate da su već danima i dalje tu. Noćenje.

15. dan: Pokhara

Vrijeme za doručak i kraći odmor. Oko podneva krećemo u fakultativni obilazak najzanimljivijih točki Pokhare: vodopadi Davis Falls i pećine ispod njih, tibetanski izbjeglički kamp, Muzej Gurkha – poznatih specijalnih jedinica Nepala, međunarodni Muzej alpinizma. Povratak u smještaj i slobodno vrijeme. Noćenje.

16. dan: Pokhara

Slobodan dan za odmor i “punjenje baterija” uz laganu šetnju pored jezera ili polazak na fakultativni trodnevni trekking (planinarenje) obroncima Himalaje. Ova mini-ekspedicija nije namijenjena ljudima koji nisu u dobroj fizičkoj kondiciji, a oni koji misle da jesu, njima je potrebna samo dobra volja i sposobnost za pješačenje od po nekoliko sati dnevno, kao i dobro opće zdravstveno stanje. Spavamo u planinarskim domovima, a svoje stvari nosimo sa sobom u ruksacima. Čeka nas fantastična priroda, upoznavanje s ostalim trekkerima koji dijele istu avanturu s nama, sretanje s ljudima iz lokalnih sela i tradicionalnim načinom života, vidikovci s pogledom izbliza na Himalaju od kojeg zastaje dah… Ne propustite! Noćenje.

17. dan: Pokhara

Trekking prema programu ili slobodne aktivnosti u Pokhari. Grupa koja je ostala u Pokhari ima na raspolaganju fakultativne aktivnosti poput raftinga, paraglidinga, vožnje brodićem po jezeru, rentanja bicikla i vožnju oko jezera… Noćenje.

18. dan: Pokhara

Povratak grupe s trekkinga tijekom dana. Fakultativno – poslijepodnevni obilazak pagode World Peace koja se nalazi na vidikovcu iznad jezera i grada, otkud se pruža fenomenalan pogled. Slobodna večer. Noćenje.

19. dan: Pokhara – Kathmandu

Buđenje. Fakultativno – ranojutarnji let ultralight avionom koji će Vas dovesti nadohvat ruke Himalaji i masivu Annapurna. Nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti! Pakiranje stvari i polazak za Kathmandu u prijepodnevnim satima. Stižemo u Kathmandu i smještamo se u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za finalni shopping po Thamelu – suveniri, kašmir, začini i nevjerojatan izbor dragog i poludragog kamenja… Noćenje.

20. dan: Kathmandu – Beograd

Buđenje i napuštanje soba. Slobodno vrijeme do leta za Beograd. Polazak ka zračnoj luci u dogovoreno vrijeme. Let za Beograd s presjedanjem.

21. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. S velikim osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ:

NEW DELHI: Hotel City Star ili sl. – nalazi se u centru turističkog dijela New Delhija (kvart Paharganj). Sobe su jednostavne i čiste dvokrevetne i trokrevetne, svaka s kupaonicom i toplom vodom. Hotel je idealno lociran za sve koji žele pješice istražiti uži centar Delhija.

JAIPUR: Hotel Comort Inn Sapphire ili sl. – nalazi se u samom centru Jaipura, pješice od centralnih gradskih znamenitosti – City Palace, Wind Palace. Sobe su čiste , dvokrevetne i trokrevetne, svaka s kupaonicom i toplom vodom. 

KATHMANDU: Hotel Backyard 2* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dijela Kathmandua (kvart Thamel). Sobe su jednostavne i čiste, dvokrevetne i trokrevetne, svaka s kupaonicom i toplom vodom. Smještaj je idealno lociran za sve koji žele pješice istražiti Kathmandu.

CHITWAN: Gaida Lodge ili sl. – lodge/ guesthouse nalazi se na samom ulazu u Nacionalni park. Sobe su jednostavne, dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa svojom kupaonicom.

POKHARA: Guesthouse Eleven Inn ili sl. –  nalazi se u centru turističkog dijela Pokhare (pored samog jezera Fewa). Sobe su jednostavne dvokrevetne i trokrevetne, svaka s kupaonicom.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


12.375kn 11.625kn

Za prijave i uplate predujma do 14.10. od min. 3.750kn cijena je 11.250kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća :
-Avio prijevoz (Beograd – Delhi – Kathmandu – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja u Delhiju u hotelu (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-2 noćenje u Jaipuru u hotelu (1/2 ili 1/3sobe s vlastitom kupaonicom)
-7 noćenja u Kathmandu u hotelu 2* (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-5 noćenja u Pokhari u guesthouse-u (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća :
-Vizu za Indiju: Pristojba za online vizu s agencijskom uslugom iznosi oko 90 eur.
-Vizu za Nepal: Cijena je 35 usd (podložno promjeni) – dobiva se na granici.
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Delhi – razgledanje grada 

Prvo obilazimo Red Fort – crvena tvrđava koja je dva stoljeća služila kao sjedište mogulskog vladara Shah Jahana a danas je mjesto obraćanja narodu premijera Indije. Nastavljamo provlačenjem kroz uske i izuzetno živopisne ulice i nevjerojatan promet kakav postoji samo u Indiji. Vidjet ćemo Chandi Chowk i Jama Masjid, jednu od najstarijih džamija na svijetu sagrađenu u 17. stoljeću, India Gate – spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu, Predsjedničku rezidenciju, hram Lotus.

Agra, Agra Fort i posjeta Taj Mahalu

Fakultativni izlet u Agru i posjeta Taj Mahalu i Agra Fortu. Najpoznatiji spomenik ljubavi i jedno od sedam svjetskih čuda. Sagradio ga je mogulski princ Shah Jahan kao mauzolej za suprugu, poznatu Mumtaz Mahal. Izgradnja je trajala 22 godine, a 22.000 ljudi je sudjelovalo u izgradnji ovog prelijepog hrama. Nakon obilaska, slijedi posjeta impresivnoj tvrđavi u Agra Fort koja je na UNESCO-voj listi spomenika od svjetskog značaja još od davne 1983. Tvrđavu su sagradili Moguli u 16. stoljeću i od tada nije mijenjala svoj izgled. Povratak u Delhi u večernjim satima.

Jaipur – razgledanje grada

Obilazimo prelijepu Gradsku palaču, potom Hawa Mahal – poznatu palaču vjetrova, šareni Bazar i opservatorij Jantar Mantar. 

Pushkar – razgledanje grada

Krećemo za Pushkar – sveti grad u indijskoj državi Rajastan, koji se nalazi na obali jezera Pushkar. Ime grada u prijevodu znači “lotosov cvijet”. Pushkar je Brahmin grad a prema hinduističkom vjerovanju, Brahma je stvaratelj svijeta. Posjeta Brahminom hramu, Novom Rangji Hramu, kao i fakultativni safari devama (ovisno o broju ljudi). Slobodno vrijeme za uživanje u restoranima i kafićima uz lokalnu hranu. Povratak u Jaipur. 

Durbar square, Pashupinat temple, Boudhanat stupa 

Palače iz srednjeg vijeka usred gradske gužve, najsvetiji hramovi glavnog grada Nepala su početak našeg obilaska. Nastavljamo ka jednoj od najvećih stupa (pagoda) na svijetu, stupi Budanat, koja je ujedno i centar tibetanskog budizma i zajednice Tibetanaca u egzilu. Za kraj tu je Pashunpati, glavni hindu hram Nepala. Odmah pored, na svetoj rijeci Bagmati, nalaze se gatovi gdje se i danas po starom običaju održavaju ceremonijalne kremacije. U blizini ćemo sresti i sadhue, hindu askete koji su svoj život posvetili vjeri. Nevjerojatni i jedinstveni prizori…

Swayambu stupa (Monkey temple), Patan i Bhaktapur

Swayambu stupa i kompleks hramova predstavljaju pravu fuziju religija i običaja, i na pravi način oslikavaju harmoniju u kojoj se hinduizam i budizam prepliću u Nepalu i njegovim mnogobrojnim etničkim grupama. Prijestolnice drugih dviju starih kraljevina u dolini Kathmandu – Patan i Bhaktapur – odišu duhom nekih davnih vremena, a u današnje vrijeme predstavljaju centre zanatstva i umjetnosti!

Chitwan nacionalni park / 2 dana – paket nezaboravnih aktivnosti 

Paket aktivnosti u Nacionalnom parku Chitwan koji se nalazi u južnim ravnicama Nepala, tik uz granicu s Indijom, obuhvaća: safari na slonovima kroz džunglu u potrazi za nosorozima i divljim životinjama, vožnja kanuom gdje ćemo, uz malo sreće, vidjeti krokodile u prirodnom okruženju, jungle walk s lokalnim vodičem, posjeta lokalnom selu Tharu i kulturni program pripadnika plemena, posjeta centru za uzgoj slonova.

Trodnevni trekking (planinarenje) obroncima Himalaja

Ono što su mnogi čekali i ono po čemu je Nepal najpoznatiji, a to je nevjerojatna priroda. Spremamo ruksake i krećemo u lagani trodnevni trekking brdima koje okružuje veličanstvena Himalaja. Pješačimo netaknutnom prirodom, prolazimo kroz lokalna seoca i upoznajemo se sa životom lokalnih naroda Nepala koji žive daleko od modernog svijeta, a sve vrijeme nas nadgledaju moćni vrhovi najviših planina na svijetu. Spavamo u planinarskim domovima/guesthouse-ima, družimo se s putnicima iz cijelog svijeta…

Punimo baterije, odmaramo duh i tijelo iako se umaramo. Uključeno: profesionalni planinarski vodič sa znanjem engleskog jezika, 2 noćenja u planinarskim domovima ili guesthouse-ima sa zajedničkom kupaonicom, svi obroci, pratnja predstavnika agencije Manga Trip. Nije uključeno: individualni troškovi, napojnice za vodiča.

Obilazak World Peace pagode 

Lagani trekking opustit će Vas spiritualno, a s mjesta na brdu gdje se stupa nalazi, pruža se sjajan pogled na panoramu Pokhare i okolni pejzaž. Ime pagode “Shanti Stupa” na sanskrtu znači “pagoda mira”, što je i glavni razlog njene gradnje. Smještena je na 1.100m visine, a u Nepalu je jedna od dvije World Peace pagode.

PRIJAVI SE