VIJETNAM – KAMBODŽA – TAJLAND

31 dan / avio

10.07. – 11.08.2019.
25.08. – 24.09.2019.
03.09. – 03.10.2019.
13.11. – 13.12.2019.
25.11. – 25.12.2019.
18.01. – 17.02.2020.
08.02. – 09.03.2020.
29.02. – 30.03.2020.
21.03. – 20.04.2020.
18.04. – 18.05.2020.


Jedinstvenost hrane, arhitekture, jezika, običaja i religije čine Indokinu po svemu posebnom. Dopustite nam pokazati Vam najljepšu verziju ovog poluotoka, punog boja, okusa, mirisa i osjećaja koje ćete zauvijek pamtiti. Sa svojom turbulentnom poviješću, ali i izuzetnim položajem, bila je višestoljetni zarobljenik kolonijalnih sila. Očekuje Vas kulturološki i  klimatski šok, gužva, vreva, različiti mirisi, najbogatiji okusi, veliki broj ljudi i turista iz cijelog svijeta, impresivni hramovi, egzotično voće i preukusna hrana, tržnice na vodi, bogat noćni život, savršene plaže, masaže, ronjenje… Predlažemo Vam da s nama uživate u plažama i aktivnostima koje će Vaš odmor učiniti savršenim.


Plan i program puta:

1.dan: Beograd – Hanoi

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let  za Hanoi s usputnim presjedanjem.

2.dan: Hanoi

Dolazak u glavni grad Vijetnama. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za prvo upoznavanje s lokalnim životom i kulturom jednog od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Mnoštvo restorana i barova, kaotični promet, domišljati prodavači suvenira i nasmiješeni prolaznici u vrlo kratkom roku pokazag će nam sve čari starog dijela grada i vijetnamske prijestolnice. Noćenje.


3.dan: Hanoi

Dan u Vijetnamu počinje ispijanjem jedne od najboljih kava na svijetu. Vijetnam je drugi najveći svjetski izvoznik kave i ovaj napitak i način na koji se služi je nešto što ne smijete propustiti. Krećemo u fakultativnu poludnevnu pješačku turu prijestolnicom Vijetnama. Polazna stanica je novi dio grada: Mauzolej Ho Chi Minha, ključne ličnosti vijetnamske povijesti i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar pagoda, Predsjednička palača, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom dijelu grada: uske ispresijecane ulice, brojni kafići i bistroi nalik onima u Francuskoj, stara gradska kapija, gradska katedrala, Ngok Son hram, Hoan Kiem jezero. Nakon završenog obilaska, u večernjim satima isprobavamo specijalitete lokalne kuhinje u nekom od živopisnih restorana Starog grada. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan: Hanoi – Ha Long Bay

Slobodni dani u Hanoju ili Vam možemo preporučiti odlazak na dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag vapnenačkih stijena koje vertikalno izranjaju iz mora čudo je prirode koje ćete svakako dugo pamtiti. U jutarnjim satima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gdje se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2.000 otoka, zaštićenog od strane UNESCO-a, obilazimo brojne uvale i mini zaljeve kojima smo okruženi. Zalazak sunca na ovoj lokaciji predstavlja fantastično iskustvo. Noćenje na brodu.


5.dan: Ha Long Bay – Hanoi

Povratak u luku i transfer do Hanoja. Odmaramo se i prikupljamo snagu za nastavak putovanja. Slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan: Hanoi – Hue

Buđenje. Odjavljivanje iz smještaja i polazak na aerodrom, odakle se leti za Hoi (Hue), staru kraljevsku prijestolnicu Vijetnama. Dobrodošli u Hoi, grad u kome se i dalje može osjetiti duh vijetnamskih kraljeva. Prilikom izgradnje ovog grada poštovale su se prirodne odlike lokaliteta, te je grad izgrađen u skladu s pet glavnih točaka (centar, sjever, jug, istok i zapad), pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra), i pet osnovnih boja (crna, bijela, žuta, plava i crvena), po kojima mnogi dijelovi grada nose ime. Nakon smještaja, prošetat ćemo obalom Mirisne rijeke (Parfume river) i posjetiti noćnu tržnicu. Noćenje.

7.dan: Hue

Dan posvećujemo odmoru ili fakultativnom obilaženju i uživanju u znamenitostima ovog magičnog gradića čiji su mnogi dijelovi pod zaštitom UNESCO-a. Istražujemo ruševine Zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezerviranog za osobnu upotrebu cara i njegovih konkubina, ali gotovo potpuno uništenog tokom Vijetnamskog rata. Posjetit ćemo budistički samostan iz 17. stoljeća – Thien Mu Pagoda. Tijekom posjete vidjet ćemo i auto bivšeg redovnika kojim se vozio u Saigon 1963. da bi se zapalio u znak prosvjeda zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnovijetnamskog režima. Uživat ćemo u kratkom krstarenju niz rijeku prije ručka u samostanu. Posjetit ćemo i  grob cara Tu Duk prije polaska natrag za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u razdoblju festivala. Tijekom ovog vremena putovanje će se održavati kopnenim dijelom. Noćenje.


8.dan: Hue – Hoi An

Ujutro se polako spremamo, napuštamo sobe i autobusom polazimo ka Hoi Anu.  Lampionima osvijetljene ulice, ulični prodavači, krojači, zanatske radnje, šareni hramovi i prekrasni osmjesi, Hoi An čine nezaobilaznim mjestom. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9.dan: Hoi An

Slobodan dan za istraživanje Hoi Ana. Preporučujemo šetnju popločanim ulicama prepunih umjetničkih galerija. Unajmite bicikl i vozite se rižinim poljima do plaže Cua Dai. Galerije, keramiku, šarenu tkaninu i lampione možete naći na tržnicama i u kineskim trgovinama. Posjetite jednu od velikog broja krojačkih radnji i sašijte sebi odijelo po mjeri. Uživajte u regionalnoj hrani u lokalnim restoranima pored rijeke. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10.dan: Hoi An

Slobodan dan za odlazak na plažu i uživanje u ljepoti Južnog kineskog mora. Uživanje, odmor i priprema za nastavak avanture. Noćenje.


11.dan: Hoi An – Ho Chi Minh

Odjavljivanje iz smještaja i transfer do aerodroma. Let za Ho Chi Minh. Transfer do smještaja. Nakon kratkog odmora, slijedi fakultativno razgledanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Vidjet ćemo katedralu Notre Dame, zgradu Glavne pošte, Palaču ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzej rata, tržnice Ben Tan i Saigon Square. Po završenom razgledanju, slobodno vrijeme. Noćenje.

12.dan: Cu Chi tuneli

Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Cu Chi tunele, najbolji primjer kako su Vijetnamci vodili rat. Više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna zapovjedna mjesta, bolnice, skloništa i tvornice oružja. Imat ćete priliku proći kroz neke od njih. Mjesto koje će Vas vratiti nekoliko desetljeća unazad i na kojem možete zaista osjetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku vraćamo se u Ho Chi Minh i nastavljamo istraživati ovaj grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13.dan: Delta rijeke Mekong

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom rijeke Mekong – najdužom rijekom u jugoistočnoj Aziji i 7. najdužom rijekom na svijetu. Ova rijeka svojim tokom od blizu 4.500 km prolazi kroz šest zemalja, a njen sliv obuhvaća nevjerojatnu površinu od 795.000km2. U ovom području se proizvodi najviše riže, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod i iz glavnog toka rijeke prelazimo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posjećujemo farmu meda, učimo kako se prave bomboni od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete – rižino i zmijsko vino. Povratak u Ho Chi Minh. Slobodno vrijeme. Noćenje.

14.dan: Ho Chi Minh – Phnom Penh

Ujutro se odjavljujemo iz smještaja. Vožnja autobusom do Phnom Penha. Dolazak u glavni grad Kambodže u poslijepodnevnim satima. Transfer do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme koristimo za upoznavanje grada. Noćenje.

15.dan: Phnom Penh

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje glavnog grada Kambodže – Phnom Penha. Nekada najveće carstvo koje je kontroliralo cijelu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom stoljeću žrtva svoje  vlasti (Crvenih Kmera), za koje je u 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 milijuna ljudi). Vidjet ćemo Kraljevsku palaču, Srebrnu pagodu, hramove Wat Phom i Wat Onulaum, ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21) i Killing Fields (polja smrti). Slobodno vrijeme. Noćenje.

16.dan: Phnom Penh – Siem Reap

Buđenje i pakiranje. Nastavljamo put autobusom k Siem Reapu. Dolazak u poslijepodnevnim satima, smještaj. U dogovoreno vrijeme prošetat ćemo kroz centar Siem Reapa, posjetit ćemo Central market, Night market, Pub Street. Slobodno vrijeme. Noćenje.

17.dan: Siem Reap – Angkor Wat

Slobodno vrijeme ili Vam predlažemo fakultativni izlet – mistični kompleks Angkor, najznačajniji arheološki lokalitet u jugoistočnoj Aziji. Angkor je kompleks hinduističkih i budističkih hramova i palača. Najpoznatiji među njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prijestolnica Kmerskog carstva od IX do XV stoljeća. Posjetit ćemo Angkor Wat, Angkor Tom, Bayon, Baphun, Banteay Kdei, Terasu gubavog kralja, Elephant terasu, Ta Prohm – hram potpuno stopljen s prirodom. Nevjerojatno iskustvo… Povratak u smještaj. Noćenje.

18.dan: Siem Reap – Bangkok

Buđenje i krećemo k Tajlandu. Transfer do aerodroma i let za Bangkok. Dolazak na aerodrom i transfer do smještaja. Šetnja po Khao San Road-u i upoznavanje s tajlandskim načinom života. Noćenje.

19.dan: Bangkok

Fakultativno razgledanje Bangkoka s rijeke Chao Praya. Vozit ćemo se tradicionalnim tajlandskim long tail čamcima starim kvartom Bangkoka i vidjeti kako se održava život na vodi, proći ćemo pored muzeja kraljevskih barki i saznati na koji način se stanovnici ovog nevjerojatnog grada brane od mogućih poplava. Nakon krstarenja odlazimo do najstarijeg hrama u Bangkoku – Wat Arun (hram zore). Upoznajemo se s budizmom – religijom ljubavi i uživamo u ljepoti hrama. Po završenom obilasku Wat Aruna odlazimo do hrama Wat Pho. Hram je poznat po statui ležećeg Bude koja je duga 46 metara. Obilazimo hram i njegov prelijepi vrt, nakon čega pješice nastavljamo ka Grand Palace-u.

Spektakularna Kraljevska palača pružit će nam uvid u impozantnu arhitekuru i sjaj Tajlanda. Godinama je služila kao rezidencija tajlandskih kraljeva. U sklopu njenog kompleksa nalazi se i Wat Phra Kaew, hram čuven po statui smaragdnog Bude. Nakon završenog razgledavanja, slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo Vam odlazak do Asiatique-a, dijela grada koji se nalazi na samoj obali rijeke s velikim brojem suvenirnica, kafića, restorana i trgovina. Obavezno posjetite i Calypso show, čuveni kabare – tajlandski Broadway.  Noćenje.

20.dan: Bangkok

Poslije doručka fakultativni poludnevni izlet – obilazak  vlak tržnice i plutajuće tržnice. Vlak tržnica je jedinstvena lokalna tržnica gdje se prodaje voće, povrće, meso, riba, začini. Tržnica se nalazi pored željezničke pruge i tijekom dana vlak prolazi 8 puta i tada prodavači miču svoje štandove i tende kako bi vlak prošao. Izlet nastavljamo k plutajućoj tržnici. Očarat će Vas mnoštvo brodića pretrpanih egzotičnim voćem, začinima i suvenirima. Cjenkamo se i kupujemo ono što nam treba i što nam ne treba, uživamo u ukusima raznovrsnog voća, okruženi long tail brodićima i simpatičnim prodavačicama koje se na njima nalaze. Povratak u Bangkok. Slobodno vrijeme za finalni shopping i šetnju Khao San Road-om i uživanje u tajlandskim specijalitetima. Noćenje.

21.dan: Bangkok – Koh Phangan

Slobodan dan ili fakultativni izlet u Ayutthayu. Nakadašnja prijestolnica Tajlanda, bivšeg kraljevstva Siam. Tom prilikom posjetit ćemo mnoštvo hramova i ostataka palača. U poslijepodnavnim satima povratak u Bangkok. Uzimamo stvari i krećemo na otok Koh Phangan. Noćna vožnja autobusom (MOGUĆNOST DOPLATE ZA AVIO  PRIJEVOZ DO OTOKA UZ JOŠ JEDNO NOĆENJE U BANGKOKU – odlučiti se prije polaska u agenciji).

22.dan – 29. dan (7 noćenja): Koh Phangan

U jutarnjim satima dolazak u mjesto Surat Thani, odakle polazi brod za Koh Phangan. Brod prolazi pored velikog broja otoka i samo nagovještava što nas očekuje. Dolazak na otok u poslijepodnevnim satima. Transfer do smještaja… i uživanje može početi…

Poznat po jedinstvenoj energiji, fantastičnoj prirodi, nestvarnim plažama, barovima i restoranima ovaj otok oduvijek je bio uporište ljudi koji tragaju za unutarnjim mirom i povezivanjem s prirodom. Na svakom koraku vidi se i osjeća duhovni pristup životu i težnja k jednostavnosti življenja. Jede se odlična hrana, egzotično voće, pije se kokosova voda, maže kokosovo ulje. Drugo lice Koh Phangana je ono koje je poznato po ludom noćnom životu. Ovaj otok je mjesto na kojem se jednom mjesečno održava jedan od najpoznatijih tuluma na planeti, Fool Moon Party. Tada otok preplave ljudi iz svih dijelova svijeta – turisti, umjetnici, glazbenici i zabavljači kako bi svi zajedno išarani fluorescentim bojama plesali pod punim Mjesecom.

Krenite s nama u avanturu otkrivanja Koh Phangana. Na otoku  nećete vidjeti hotele s mnogobrojnim zvjezdicama, niti velike trgovačke centre. Otok je kao stvoren za mlade ljude pune energije. Svakodnevno ćemo uživati u mirisu i okusu tropskog voća i odmarati tijelo i duh uz tajlandsku masažu. Svakako ćemo svi iznajmiti motore ili džipove, nakon čega kreće istraživanje otoka, obilaženje plaža i vodopada, jahanje slonova, obilazak farme guštera, a možemo i na trekking. S Vama će sve vrijeme biti naši dragi vodiči ili bolje reći, domaćini, koji će se pobrinuti tako da Vaš odmor bude jedinstven i nezaboravan. Uputit će Vas na najbolje restorane, salone za masažu, klubove, plaže i pokazati neka skrivena mjesta koja oduzimaju dah. Kupat ćemo se ispod vodopada, plivati u moru, voziti kajake, šetati kroz džunglu, izležavati se na plaži, jesti voće, oslikavati se bojama i uživati u crvenim zalascima sunca.

29.dan: Koh Phangan – Bangkok

Spremamo se i  napuštamo otok. Vožnja brodom do Surat Thanija, transfer do aerodroma i let za Bangkok. Dolazak u Bangkok i transfer do smještaja. Dan predviđen za slobodno vrijeme i shopping. Noćenje.

30.dan: Bangkok

Spremanje stvari, mali odmor i polako krećemo prema aerodromu u Bangkoku. Polazak aviona za Beograd. Let za Beograd s usputnim presjedanjem.

31.dan: Beograd

Dolazak u Beograd na mjesto polaska, gdje s osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ :

HANOI: Golden Charm Hotel 3* ili sl. – nalazi se u starom dijelu grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba sadrži vlastitu kupaonicu i klimu. U okviru hotela nalazi se restoran. 

HUE: Beaulieu Boutique Hotel 3* ili sl. nalazi se na 1 km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom. Svaka soba ima klima uređaj, TV, frižider. U okviru hotela se nalazi restoran. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

HOI AN: Thanh Binh Hotel 3* ili sl. nalazi se u starom dijelu grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom i klimom. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

HO CHI MINH: Dragon Palace II Hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dijela Ho Chi Minha (District 1). Sadrži dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka s kupaonicom i klimom. Hotel ima: internet centar, praonicu rublja, prostoriju za prtljag, sefove i restoran.

PHNOM PENH: Silver River Hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru u blizini rijeke i pješačke zone. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne svaka s  vlastitom kupaonicom i klimom.

SIEM REAP: Central Indochine Dangkor Hotel 4* ili sl. – nalazi se na 900 km od centra grada. Hotel sadrži restoran i bazen. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

BANGKOK: New Siam II Guesthouse ili sl. – nalazi se u centru turističkog dijela Bangkoka (Old City). Sadrži dvokrevetne i trokrevetne jednostavne sobe, svaka s kupaonicom i klimom. Smještaj ima: internet centar, praonicu rublja, prostoriju za prtljag, sefove, kablovsku i satelitsku TV, restoran i bar.

KOH PHANGAN: Salad Beach Resort 3* ili sl. – nalazi se na sjeverozapadnoj obali Koh Phangana. Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne s pomoćnim ležajem. Veoma su udobne s mogućnošću korištenja besplatnog interneta. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu,  klimu i nalazi se na 80 metara od plaže na kojoj gosti mogu uživati u aktivnostima: kajak, odbojka na pijesku, ribolov. Restoran u okviru resorta nudi širok izbor tajlandskih i specijaliteta zapadne kuhinje, ima bazen (samo za goste resorta), centar za masažu, trgovinu, iznajmljivanje motora… Resort se nalazi na Salad plaži, jednoj od najljepših na Koh Phanganu odakle se može gledati fantastičan zalazak sunca koji uranja između otoka u more.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


1899€ (1749€) 13.125kn – Promocija!

10.07. – 11.08.2019.
25.08. – 24.09.2019.
03.09. – 03.10.2019.
13.11. – 13.12.2019.
25.11. – 25.12.2019.
18.01. – 17.02.2020.
08.02. – 09.03.2020.
29.02. – 30.03.2020.
21.03. – 20.04.2020.
18.04. – 18.05.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 12.750kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 12.375kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Hanoi – Bangkok – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Hanoi – Hue) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Autobusni prijevoz na relaciji Hue – Hoi An 
-Avio prijevoz (Hoi An – Ho Chi Minh) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Avio prijevoz (Siem Reap – Bangkok) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Autobusni prijevoz na relaciji Bangkok – Surat Thani
-Brod na relaciji Surat Thani – Koh Phangan
-Brod na relaciji Koh Phangan – Surat Thani
-Avio prijevoz (Surat Thani – Bangkok) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja u Bangkoku u guesthouse-u (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-4 noćenja u Hanoju u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-2 noćenja u Hue-u u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-3 noćenja u Hoi Anu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-3 noćenja u Ho Chi Minhu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-2 noćenja u Phnom Penhu u guesthouse-u  (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-2 noćenja u Siem Reapu u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-7 noćenja na Koh Phanganu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Vizu za Tajland: 35 eur za vizu s jednim ulaskom. Usluga ishodovanja vize je 100 kuna. Vizu za Vijetnam: 25 usd se plaća na ulasku u zemlju + pristojba koja se plaća agenciji 40 eur. Vizu za Kambodžu 35 usd (podložno promjeni), plaća se na ulasku u zemlju. Više možete saznati ovdje.
-Doplatu za promjenu prijevoza unutar Tajlanda (avion – oko 70 eur po smjeru)
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o aviokompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Razgledanje Hanoja 

Polazimo na fakultativnu poludnevnu pješačku turu prijestolnicom Vijetnama. Polazna stanica je novi dio grada: Mauzolej Ho Chi Minha, ključnog čovjeka vijetnamske povijesti i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar pagoda, Predsjednička palača, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom dijelu grada: uske ispresijecane ulice, brojni kafići i bistroi nalik onim u Francuskoj, stara gradska vrata, gradska katedrala, Ngok Son hram, Hoan Kiem jezero.

Ha Long Bay 

Dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag vapnenačkih stijena koje vertikalno izranjaju iz mora ostavit će Vas bez daha i ostati Vam urezan u sjećanje za cijeli život. U jutarnjim satima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gdje se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2.000 otoka zaštićenog od UNESCO-a i 8. svjetskog čuda, obilazimo brojne uvale i mini zaljeve kojima smo okruženi – nezaboravno! Zapanjeni prizorom fantastične prirode gledamo zalazak sunca. Noćenje na brodu. Sutradan, povratak u luku i transfer do Hanoja.

Hue – razgledanje grada 

Istražujemo ruševine Zabranjenog ljubičastog grada, nekad rezerviranog za osobnu upotrebu cara i njegovih konkubina, ali gotovo potpuno uništenog tijekom Vijetnamskog rata. Posjetit ćemo budistički samostan iz 17. stoljeća –  Thien Mu Pagoda. Tijekom posjete vidjet ćemo i auto bivšeg redovnika kojim se vozio u Saigon 1963. kako bi se zapalio u znak prosvjeda zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnovijetnamskog režima. Uživat ćemo u kratkom krstarenju niz rijeku prije ručka u samostanu. Posjetit ćemo i grob cara Tu Duka prije polaska natrag za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u doba festivala. Tijekom ovog vremena putovanje će se održavati kopnenim dijelom.

Ho Chi Minh razgledanje

U našoj šetnji obilazimo najzanačajnije znamenitosti grada: katedralu Notre Dame, zgradu Glavne pošte, Palaču ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzej rata, tržnice Ben Tan i Saigon Square.

Cu Chi tuneli izlet 

Riječ je o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna zapovjedna mjesta, bolnice, skloništa i tvornice oružja. Imat ćete priliku proći kroz neke od njih. Mjesto koje će Vas vratiti nekoliko desetljeća unazad i na kojem možete zaista osjetiti kakav se sukob održavao na ovim prostorima. Poslijepodne je planiran povratak u  Saigon.

Mekong delta izlet 

Krećemo u fakultativnu avanturu po delti rijeke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4.500km – najduža rijeka u jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše riže, kokosa, šećerne trske i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod, vozimo se rijekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posjetit ćemo farmu meda, vidjet ćemo kako se prave bomboni od kokosa, degustirati ih. Prilika za probati i nesvakidašnje lokalne specijalitete, rižino vino ili popijete čašicu zmijskog vina.

Phnom Penh razgledanje

Nekada najveće carstvo koje je kontroliralo cijelu jugoistočnu Aziju iz Angkora, a u prošlom stoljeća žrtva svoje vlasti (Crvenih Kmera), za koje je u 4 godine ubijena četvrtina populacije (preko 2 milijuna ljudi). Vidjet ćemo Kraljevsku palaču, Srebrnu pagodu, hramove Wat Phom i Wat Onulaum, ozloglašeni zatvor Tuol Sleng (S-21) i Killing Fields (polja smrti).

Angkor Wat izlet 

Kompleks Angkor, najznačajniji arheološki lokalitet u jugoistočnoj Aziji. Angkor je kompleks hinduističkih i budističkih hramova i palača. Najpoznatiji među njima je Angkor Wat. Zauzimajući površinu od 400 km2, uključujući i zelenu površinu, Angkor sadrži zadivljujuće ostatke nekoliko prijestolnica Kmerskog carstva od IX do XV stoljeća. Posjetit cemo Angkor Wat, Angkor Tom, Bayon, Baphun, Banteay Kdei, Terasu gubavog kralja, Elephant terasu, Ta Prohm – hram potpuno stopljen s prirodom.

Kraljevski Bangkok

Poludnevni izlet počinje krstarenjem kanalima Bangkoka. Vozimo se čamcima kraljevskom rijekom Chao Praya i  otkrivamo nove lice Bangkoka. Upoznajemo se s načinom života na rijeci, vidjet ćete na koji način se stanovništvo štiti od poplave, koja je česta pojava u monsunskom periodu. Ukoliko imate sreće ugledat ćete velike guštere varane. Nakon završenog krstarenja, šareni čamci ostavljaju nas ispred impozatnog hrama Wat Arun gdje ćemo imati priliku prvi se put susrest s budizmom – religijom ljubavi. Wat Arun je najstariji hram u Bangkoku, obložen keramičkim i porculanskim pločicama koje prilikom izlaska i zalaska Sunca prelamaju svjetlost i čine ovaj hram magičnim. Prelazimo na drugu stranu rijeke i odlazimo do hrama Wat Pho. Wat Pho je najznačajniji po svojoj školi tradicionalne tajlandske masaže i statue ležećeg Bude koja je duga 46 metara. Naša sljedeća stanica je Kraljevska palača – Grand Palace, koja je epicentar kraljevskih ceremonija počevši od rođenja, preko raznih prijema i slavlja, pa sve do sprovoda. Svaki dio tajlandske kulture i povijesti je, na neki način, predstavljen u okviru kraljevske palače tako da je ovo mjesto gdje ćete najbolje shvatiti njihovu kulturu i sustav vrijednosti. U kompleksu palače se između ostalog nalazi hram smaragdnog Bude koji je izgrađen od najvećeg komada smaragda na svijetu kako bi se cijeli svijet divio njegovoj figuri.

Vlak tržnica + Plutajuća tržnica

Poludnevni izlet do vlak tržnice, jedinstvena lokalna tržnica – nalazi se na željezničkoj pruzi. Vlak prolazi 8 puta dnevno i na svaki signal za dolazak vlaka, prodavači užurbano uklanjanju štandove, sklapaju tende i suncobrane, kako bi oslobodili prolaz za vlak. Nakon prolaska vlaka, prodaja se vraća na prugu. Zato se ova tržnica još zove i kišobran tržnica. Dalje nastavljamo do plutajuće tržnice, gdje ćemo imati priliku vidjeti kako se na tradicionalan način održava život na vodi i prodaja. Uživat ćemo u specifičnoj atmosferi i vožnji malim čamcem kroz selo. Očarat će Vas brodići prepuni šarenog tropskog voća, raznih začina i suvenira. Nakon plutajuće tržnice, vraćamo se u Bangkok.

Ayutthaya

Ayutthaya je drevni grad na oko 80km od Bangkoka koji je prije 400 godina bio prijestolnica Tajlanda. Preko 40 hramova ukrašavalo je ovaj kraljevski grad koji je nakon pohoda Burmanaca spaljen i demoliran. I pored barbarskog pustošenja, Ayutthaya je sa svojim ruševinama i dalje lijepa i sad ima novu dimenziju kojoj svi posjetitelji s oduševljenjem prilaze. Posjetite tradicionalnu tajlandsku kuću, jašite slonove koji će za Vas otplesati posebno spremljen ples.

Marine park

Angtong je nacionalni park kojeg čini  42 nenaseljena otoka locirana u Tajlandskom zaljevu. Krstarimo brodom po Tajlandskom zaljevu, kupamo se u tirkiznom moru i sunčamo na prelijepim plažama, ronimo i hranimo šarene ribice, popet ćemo se na obližnji vidikovac s kojeg se pruža pogled na  lagunu smaragdno-zelene boje. Ukoliko budemo imali sreće, možemo se družiti i s majmunima na plaži. Putnici avanturističkog duha mogu se popeti na fantastičan vidikovac s kojeg se vidi panorama cijelog arhipelaga. Postoji mogućnost iznajmljivanja kajaka i uživanja u vapnenačkim stijenama.   

Koh Tao i Koh Nang Yuan 

Koh Tao se zove i “kornjačin otok” jer po svom zemljopisnom obliku podsjeća na kornjaču. Najpopularnija destinacija za ronjenje u Tajlandskom zaljevu jer ćete vidjeti raznovrstan podvodni svijet – šarene ribice i koralje. Koh Nang Yuan je grupa od 3 privatna otoka povezana pješčanim sprudovima koja formiraju tri egzotične uvale s kristalno čistim, tirkiznim more i božanstvenim bijelim plažama.

PRIJAVI SE