IRAN

Teheran – Kom – Kashan – Isfahan – Jazd – Shahdad pustinja – Bavanat – Persepolis – Širaz

12 dana / Siguran polazak!

26.09. – 07.10.2019.
24.10. – 04.11.2019.
17.04. – 27.04.2020.
30.04. – 09.05.2020.


Iran – zemlja čarobnog sjaja, drevne arhitekture i orijentalnog gostoprimstva, bezvremena i očaravajuća, zemlja plavih džamija, bazara, krivudavih ulica, drevnih zigurata, mauzoleja, palača, tepiha, snježnih planina, vrelih pustinja, ruševina… Odbacite sve predrasude i započnite Vašu avanturu u zemlji iz „Priča iz 1001 noći”. Otkrijte pravi Iran, koji će Vas inspirirati kako bi sami ispričali još mnogo njih. Iranci su izuzetno otvoreni, gostoljubivi i radoznali. Ako prošetate nekim bazarom, ponudit će Vas šalicom čaja, na trgu će Vam spontano prići i započeti razgovor, a u Vašem hotelu učiniti sve kako bi se osjećali kao u najraskošnijoj palači. Probajte preukusno vino čuvene sorte grožđa Syrah. Opijeni njegovim ukusom, uputite se do bazara, prepunog trgovaca koji prodaju ljekovito bilje i začine. Svratite do skrivene čajdžinice gdje zrak ispunjava energičan razgovor mještana i slatki miris nargila.

Teheran je smješten na obroncima veličanstvene planine Alborz čiji su vrhovi uvijek prekriveni snijegom. Na prvi pogled djeluje kao kaotičan grad prepun betonskih zgrada i ludog prometa, ali pred Vama je dinamična prijestolnica i najliberalniji iranski grad. Istraživanje ovog fascinantnog grada će nas odvesti na put kroz njegovu prebogatu povijest.

Širaz – Ovaj slavni grad predstavlja srce persijske kulture više od 2.000 godina. Širaz, grad učenosti, poezije i vina, je stoljećima bio jedan od najznačajnijih gradova islamskog svijeta, a u 18. stoljeću i prijestolnica Persije. U tom periodu su izgrađene neke od njegovih najljepših građevina. U Širazu ćemo otkriti fantastične vrtove, izuzetne džamije, a atmosfera će nas odvesti u davno prohujala vremena.

Jazd je pustinjski grad koji je smješten u dolini i potpuno je okružen planinama. Kada se nađemo na njegovim vijugavim uličicama, okruženi kućama od blata, osjetit ćemo se kao da prolazimo kroz stoljeća njegove povijesti. Lutajući gradom kroz labirint uskih prolaza, nailazit ćemo na tradicionalne čajdžinice i bit ćemo očarani ornamentima od keramike koji ukrašavaju zidove starih građevina. Jazd je grad koji postoji više od 5.000 godina. Među njegovim interesantnim stanovnicima nalaze se i pripadnici drevne religije zoroastrijaca.

Isfahan je grad zelenih bulevara, bujnih vrtova i monumentalnih građevina koji mu daju izgled neusporediv s bilo kojim drugim iranskim gradom. Njegove zanatlije i njihove radione predstavljaju živi muzej tradicionalne kulture. Prošećite bazarima preko živopisnih mostova i centralnog trga koji je zbog svoje kulturno-povijesne vrijednosti upisan na listu svjetske baštine UNESCO-a.


Plan i program putovanja :

1. dan: Beograd:

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Teherana s usputnim presjedanjem.

2. dan: Teheran

Dolazak u Teheran i transfer do smještaja. Nakon kraćeg predaha krećemo u obilazak iranske prijestolnice: krećemo s posjetom Nacionalnom muzeju u kojem ćemo imati prilike upoznati se s bogatom povijesti perzijske civilizacije a zatim slijedi razgledanje palače Golestan. Vidjet ćemo i Tabi most, arhitektonsko remek djelo. Slobodno vrijeme. U dogovoru s vodičem i ukoliko imamo slobodnog vremena, možemo posjetiti teheranski bazar koji predstavlja poseban doživljaj, koji po niskim cijenama nudi raznovrsnu robu, za koju se, kao i svuda na Orijentu, treba cjenkati… Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: Teheran – Kom – Kashan

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme za istraživanje Teherana do polaska za Kashan. Na putu do Kashana svratit ćemo do grada Kom gdje ćemo posjetiti drugi najveći hram u Iranu, Ma’soomeh svetište. Nastavljamo dalje put do Kashana. Kashan je grad u kome ćete uživati i kome ćete se diviti, dragulj Irana. Dolazimo u Kashan i smještamo se u sobe. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan : Kashan – Isfahan

Nakon doručka, pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Krećemo u obilazak grada. Naša prva stanica su Sialk brda. Ova brda su jedna od četiri zigurata koja su izgrađena u vrijeme Elamske civilizacije. Odlazimo do povijesnog perzijskog vrta Fin, najstarijeg i najznačajnijeg vrta u Iranu. Posjetit ćemo jedne od najljepših povijesnih kuća poput Tabatabayi i Boroojerdi i tradicionalna kupatila Irana, Amir Ahmad Soltan, koja su stara 400 godina. Nakon kraće pauze za odmor, posjetit ćemo Agha Bozorg džamiju, poznatu po svojoj preciznoj, simetričnoj arhitekturi i atraktivnom izgledu. U dogovoreno vrijeme krećemo za Isfahan. Dolazak u Isfahan i smještaj u sobe. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: Isfahan

Slobodno vrijeme u Isfahanu ili cjelodnevna tura predivnim Isfahanom, koji je bio prijestolnica dinastije Safavida u 17. stoljeću, a koga su često nazivali i Nasf-e-Džahan (Pola svijeta). Posjetit ćemo jedan od najgrandioznijih trgova svijeta, Maidan-e-Nakš-e-Džahan (Slika svijeta) i nekoliko znamenitih mjesta u njegovoj okolini – Ali Kapu palaču, njene muzičke sobe i balkon s koga se pruža sjajan pogled na trg i impozantnu džamiju Šeik Lotfolah. U dogovoru s vodičem možemo otići do Keiserah bazara, na kojem možemo naći stotine zanatskih radnji po kojima je Isfahan poznat u svijetu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: Isfahan – Jazd

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Krećemo u obilazak grada. Vidjet ćemo Hasht Beshet, jednu od najljepših palača u Iranu kao i Chehel palaču. Vidjet ćemo i Sabornu džamiju koja predstavlja ilustraciju evolucije džamija u Iranu kao i Vank crkvu, prelijepu armensku crkvu u Iranu. U dogovoreno vrijeme krećemo ka Jazdu. Dolazimo u Jazd. Transfer do smještaja. Ulazimo u sobe. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: Jazd – Zein-o-din 

Pakiramo stvari i napuštamo sobe. Jazd je nekadašnji centar male iranske zaratustranske zajednice koje su tražeći utočište od najezde Arapa, osnovali ovaj utvrđeni grad. Posjetit ćemo jedan zaratustrijski vatreni hram, čija vatra gori bez prekida već 1.500 godina, glavnu gradsku džamiju iz 14. stoljeća s najvišim minaretom i vratima u cijelom Iranu… Vidjet ćemo i Amir Chakhmagh kompleks koji je star oko 700 godina kao i Dolat Abad vrt. Nakon toga slijedi šetnja kroz staru četvrt Fahadan. Slobodno vrijeme za istraživanje grada i kupovinu suvenira. U dogovoreno vrijeme, krećemo ka Zein-o-dinu gdje ćemo noćiti u Zein-o-din prenoćištu, mjestu koje je pomoglo u stvaranju puta svile. Noćenje.

8. dan : Zein-o-din – Shahdad pustinja – Kerman

Nakon doručka, krećemo u novu avanturu. Put nas odvodi do Shahdad pustinje. Pravimo nezaboravne fotografije, uživamo u miru koji nam pustinja nudi i sabiramo dojmove o putovanju. U dogovoreno vrijeme, krećemo ka Kermanu. Dolazimo u Kerman, transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan: Kerman – Bavanat

Nakon doručka, pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Krećemo u obilazak grada. Obilazimo Ganjali Khan, kompleks koji se nalazi u starom dijelu grada i prostire se na 1.100 kvadratnih metara. Kompleks datira još iz vremena persijske dinastije Safavid. Nastavljamo dalje ka Gonbad E Jabaliye, prelijepe građevine od povijesne važnosti koja je okružena planinama. Sljedeća naša stanica je Moayedi Ice-House, kružna struktura napravljena od opeke koja podsjeća na veliku kupolu. U dogovoreno vrijeme, krećemo ka mjestu Bavanat gdje ćemo imati priliku noćiti u tradicionalnim seoskim kućama. Noćenje.

10. dan: Bavanat – Persepolis – Širaz

Pakiramo stvari i krećemo ka Persepolisu. Persepolis je jedan od najznačajnijih gradova antičkoga svijeta, bio je prijestolnica kraljeva iz dinastije Ahemenida. Posjećujemo ostatke palača Darija Velikog, Kserksa i Atrakserksa, istražujemo poznate reljefe koji ih ukrašavaju: prikazuju persijske kraljeve, dvorjanine, poklonike… svjedočanstva veličine i bogatstva antičke Persije. Odlazimo u persijsku „dolinu kraljeva“ Nakš-e-Rostam, u kojoj se nalaze grobnice nekih od kraljeva slavne dinastije Ahemenida, Ka’be-Zardošt (vatreni hram/ svetište), i još sedam čuvenih Sasanidskih kamenih reljefa… u neposrednoj blizini nalazi se i Nakš-e Radžab, također poznat po kamenim reljefima. U dogovoreno vrijeme, krećemo za Širaz. Dolazimo i smještamo se u sobe. Slobodno vrijeme. Noćenje.  

11. dan: Širaz

Nakon doručka krećemo u obilazak grada. Vidjet ćemo Nasir Al Mulk džamiju koja predstavlja pravo arhitektonsko remek djelo, popločanu ružičastim pločicama, Naranjestan vrt, Zinat Al Molk kuću koja prikazuje jedinstvenu arhitekturu iz Kajarskog doba, Karim Kan dvorac i prelijepu Vakil džamiju ukrašenu cvjetnim pločicama. Pravimo pauzu kod bazara u blizini džamije. Nakon pauze nastavljamo do svetišta Šah-e-Čerag, vidjet ćemo i Hafezove grobnice kao i Eram botanički vrt. Slobodno vrijeme. Noćenje.

12. dan : Širaz – Beograd

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska prema zračnoj luci. U dogovoreno vrijeme transfer do zračne luke. Let za Beograd s usputnim presjedanjem. Dolazak u Beograd. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ :

TEHERAN: Hotel 3* – nalazi se u centru Teherana. Svaka soba sadrži vlastitu kupaonicu, klimu, mini bar, frižider i TV. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. U okviru hotela nalazi se restoran lokalne i internacionalne kuhinje. Gostima hotela dostupan je besplatan WiFi internet. Usluga: noćenje s doručkom (kontinentalni).

ŠIRAZ: Hotel 3* – nalazi se u blizini centra Širaza. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom. U okviru hotela nalazi se kafić i restoran. Usluga: noćenje s doručkom (kontinentalni).

JAZD: Hotel 3* – nalazi se u starom gradu. U okviru hotela nalaze se restoran i kafić. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu. Usluga: noćenje s doručkom (kontinentalni).

ISFAHAN: Hotel 3*– Nalazi se u starom dijelu grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu. U okviru hotela nalazi se restoran. Usluga: noćenje s doručkom (kontinentalni).

KASHAN: Hotel – Izgrađen u tradicionalnom stilu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu. Gostima je dostupan WiFi internet. Usluga: noćenje s doručkom (kontinentalni).

KERMAN: Hotel – Izgrađen u tradicionalnom stilu. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu.

Zein-o-din konak:


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


1649€ (1499€) 11.250kn Promocija!

26.09. – 07.10.2019.
24.10. – 04.11.2019.
17.04. – 27.04.2020.
30.04. – 09.05.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 10.875kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 10.500kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća :
-Avio prijevoz na relaciji Beograd-Teheren / Širaz-Beograd s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-1 noćenje s doručkom u Teheranu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom i klimom)
-2 noćenja s doručkom u Širazu u hotelu u (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom i klimom)
-1 noćenje s doručkom u Kashanu u hotelu (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom i klimom)
-1 noćenje s doručkom u Jazdu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-2 noćenja s doručkom  u Isfahanu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-1 noćenje po programu s doručkom u districtu Bavanat ili Pasargad u tradicionalnim kućama ili u šatorima
-1 noćenje u Zein-o-din prenoćištu
-1 noćenje u Kermanu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-Izlete, obilaske i ulaznice za lokalitete koje su predviđene programom
-Iransku SIM karticu
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Ručak i večeru
-Individualne troškove
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
-Vizu za Iran 
Napomena: Putnicima koji imaju vizu ili štambilj Izraela u svojoj putovnici, imigracijski organi Irana neće dozvoliti ulazak u zemlju.PRIJAVI SE