IZRAEL + JORDAN

Tel Aviv + Jeruzalem + Mrtvo more + Nazaret + Akaba + Petra + Wadi Rum

10 dana / avio

21.03. – 30.03.2020.
16.04. – 25.04.2020.
01.05. – 10.05.2020.

Putovanje u Izrael je putovanje u zemlju gdje se prošlost i sadašnjost prepliću u jedno. Izrael je nevjerojatno dramatičan i raznovrstan. Površinski mala, ova  zemlja  je od neprocjenjive važnosti za pripadnike tri velike svjetske religije, jer se u Izraelu križaju putevi  židovskih, kršćanskih i muslimanskih hodočasnika. S razlogom nosi ime “Sveta zemlja’’, jer duhovna tradicija čini njegovu suštinu. Izrael je jedna od najfascinantnijih, najintrigantnijih i najsloženijih zemalja na svijetu. Površinom je mala ali društveno, povijesno i zemljopisno predstavlja jedinstvenu asocijaciju različitih atributa među narodima i kulturama u svijetu. Tropska morska odmarališta, bizantske crkve, socijalistički stil naselja, tradicija, pustinjski predjeli, poljska kuhinja, deve, sve se to može naći u Izraelu. Mediteranska zemlja s izrazitim prigradskim ukusom, oduvijek je bila atrakcija za putnike koji žele upoznati kolijevku čovječanstva.

Jordan – hašemitska kraljevina, mjesto gdje se susreću najstarije svjetske civilizacije, raskrsnica Bliskog Istoka, zemlja raskoši i stila, predstavlja mješavinu tradicionalnog Bliskog istoka i suvremenog Zapada. Ovo putovanje vratit će Vas u prošlost, više od 2.000 godina kako bi otkrili tajne misterioznog “ružičastog grada” Petre, zakoračite u magičnu pustinju Wadi Rum i uživali u miru koji Vam samo ona može pružiti, a na kraju se prepustite  čarima orijentalne kuhinje u uzbudljivoj Akabi.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Tel Aviv

Sastanak grupe u dogovoreno vrijeme i transfer do obližnje zračne luke. Let za Tel Aviv. Dolazak u prijestolnicu Izraela i transfer do smještaja. Nakon kraćeg odmora, krećemo u avanturu i upoznavanje jednog od najkozmopolitskijih gradova na svijetu, poznatog po ludom noćnom provodu. Moderan i “mlad”, pun pozitivne energije, ovaj grad Vam podjednako uzima i daje nevjerojatnu energiju. Božanstvene plaže, mekani pijesak, topli istočni Mediteran, mistični Carmel market, barovi i hrana osvojit će Vas istog momenta. Noćenje.

2. dan: Tel Aviv – Jeruzalem

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak jednog od najstarijih gradova na svijetu i važnog centra za 3 najznačajnije religije – Jeruzalema. Krećemo rano ujutro i obilazimo Yad Vashem , memorijalni centar holokausta, stari grad sa zidinama, via Dolorosa, crkvu Kristova groba, Brdo hrama, Zid plača, muslimansku, kršćansku i židovsku četvrt, vidjet ćemo i zidine armenske četvrti, Davidovu grobnicu, mjesto Tajne večere, Al-Aksa džamiju i popiti kavu u nekadašnjem veleposlanstvu Austrije s najljepšim pogledom na grad. Slobodno vrijeme do polaska za Tel Aviv. Predlažemo posjetu Muzeju Izraela u kojem ćete se upoznati s fascinantnom poviješću ove čarobne zemlje. Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

3. dan: Tel Aviv – Jaffa

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Jaffe, starog dijela grada koji se nalazi južno od modernog dijela, mjesta koje obitava na obalama istočnog Mediterana duže od 4.000 godina. Za razliku od Tel Aviva s kojim se ujedinio 1950. godine, ovdje još uvijek dominira stanovništvo muslimanske vjeroispovijesti, arapska kultura i neodoljivi mirisi začina s Bliskog istoka. Vidjet ćemo Staru luku, crkvu sv. Petra, Andromedinu stijenu, Stari svjetionik… posjetit ćemo i Neve Tzedek, mjesto samog početka doseljavanja židovskih obitelji. Slobodno poslijepodne za odlazak na plažu. Noćenje.

4. dan: Tel Aviv – Nazaret

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni obilazak Nazareta i Galilejskog jezera. Drevni grad u kojem je živio Isus Krist, mističan, opuštajući i danas pretežno muslimanski grad. Posjetit ćemo crkvu Proglašenja, mjestu gdje je Arhanđeo Gabrijel objavio rođenje Krista, najveću katoličku crkvu na Bliskom istoku, kao i samu pravoslavnu crkvu sv. Gabrijela. Nastavak puta prema Galilejskom jezeru, najvećem slatkovodnom jezeru u Izraelu, kojeg „hrani“ i sveta rijeka Jordan. Jezero se nalazi na obroncima Golanske visoravni, kamena spoticanja između Sirije i Izraela. Vidjet ćemo pravoslavnu crkvu 12 apostola, Yardenit – sveto mjesto gdje se vrše obredi krštenja u rijeci Jordan, Kafarnaum i kuću Sv. Petra, te uživati u predivnom zalasku sunca. Povratak u Tel Aviv u večernjim satima. Noćenje.

5. dan: Tel Aviv – Masada i Mrtvo more

Slobodan dan u Tel Avivu ili fakultativni izlet do tvrđave Masada i Mrtvog mora. Put nas prvo vodi do ljetne rezidencije kralja Heroda i mjesta s fantastičnim pogledom na Mrtvo more čiji će prizor ostati ovjekovječen u Vašim mislima. Sveto mjesto za Židove pod zaštitom UNESCO-a i kompleks fascinantnih palača, mjesto stradanja i hrabrosti koje oduzima dah. Zatim odlazimo u Ein Gedi , nacionalni park gdje priroda nije štedjela na ljepoti i obilju vode usred kamene pustinje. Na kraju, koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo isprobati ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svijetu, u kojem salinitet iznosi nevjerojatnih 34%. A kada pomislimo da se razina mora nalazi na minus 420 metara, možda se i zapitate što sve kriju morske dubine. Povratak u Tel Aviv. Noćenje.

6. dan: Tel Aviv – Akaba

Pakiramo stvari i napuštamo hotel. Slobodno vrijeme do polaska za Jordan. Ukrcavanje u autobus i vožnja do Akabe. Preko pustinje Negev i nevjerojatnih predjela stižemo na jug, nadomak Eilata, mondenog izraelskog ljetovališta gdje prelazimo granicu i obavljamo granične formalnosti. Sa suprotne strane nas čeka Akaba, najjužniji grad Jordana okružen planinama i pustinjom. Nalazi se na obali zaljeva Akaba koji se ulijeva u Crveno more. Akaba predstavlja idealnu mješavinu povijesti, plaža i užurbanog gradskog života. Smještamo se u sobe. U dogovoru s vodičem, prošetat ćemo gradom i uživat ćemo u okusima lokalne kuhinje. Noćenje.

7. dan: Akaba – Petra

Slobodan dan ili fakultativni obilazak Petre. Petra je svjetsko čudo i najveće bogatstvo Jordana, ružičasto – crveni grad star koliko naša moderna civilizacija. Prolazimo kroz ogromne crvene planine, obilazimo izgubljeni grad koji je isklesan u stijenama i otkrivamo njegove skrivene tajne. Mjesto jedinstvene kulture Nabatejaca, starih trgovaca i spretnih klesara, nešto što je i čuvene Rimljane ostavilo bez teksta. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan: Akaba – Wadi Rum

Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do pustinje Wadi Rum. Wadi Rum je zaštićeno UNESCO područje na jugu Jordana, zbog svojih prirodnih rijetkosti i jedinstvenih planinsko – pustinjskih predjela kojima ćemo se diviti tijekom cijelog dana vozeći se džipovima. Vidjet ćemo formacije od pijeska i granita, uske kanjone tipične za Wade, dine, deve koje slobodno šetaju, beduinska sela i otmjene pustinjske resorte. U dogovoreno vrijeme povratak za Akabu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan: Akaba

Pakiramo stvari i napuštamo hotel. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku i transfer do zračne luke.  Dolazak u obližnju zračnu luku i transfer do Beograda.

10. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj programa. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ :

TEL AVIV: Ness hotel 2* ili sl. – nalazi se na 500 metara od plaže. Ima dvokrevetne sobe, svaka s kupaonicom i klimom. Sobe sadrže besplatni WiFi internet (dostupan u svim smještajnim jedinicama). Hotel se nalazi na najboljoj lokaciji u Tel Avivu po komentarima naših putnika, kao i u neposrednoj blizini linija gradskog prijevoza preko kojih je laka komunikacija sa svim dijelovima grada.

AKABA: Costa Marina Hotel and Suites 3* ili sl. – nalazi se na 1,5 kilometar od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka s vlastitom kupaonicom i klimom. Gostima hotela dostupan je besplatan WiFi internet. U okviru hotela nalazi se restoran.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


9.000kn 8.250kn

Za prijave i uplate predujma do 07.12. od min. 3.750kn cijena je 7.875kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Povratni transfer od Beograda do obližnje zračne luke
-Avio prijevoz na relaciji od obližnje zračne luke do Tel Aviva i od Akabe do obližnje zračne luke s uključenim pristojbama i ručnom prtljagom 10kg
-Autobusni prijevoz od Tel Aviva do Akabe
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja u Tel Avivu u hotelu 2* (1/2 sobe s klimom)
-3 noćenja u Akabi u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno  vodstvo puta/ predstavnik agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Vizu za Jordan: Dobiva se na graničnom prijelazu i iznosi 55 eur (podložno promjeni).
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Fakultativne izlete i obilaske
-Individualne troškove
-Hranu
-Nadoplatu za prtljagu od 20 kg (80€)
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obvezni niti su sastavni dio plana i programa putovanja. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – koje mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može  utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Razgledavanje Tel Aviva i Jaffe 

Razgledavanje traje 3-4h u zavisnosti od tempa grupe i interesa s jednom usputnom pauzom (sportska obuća ili druga udobna obuća, lagana garderoba, šešir, naočale, krema za sunce, voda). Obilazimo Staru luku, crkvu sv. Petra, Andromedinu stijenu, Stari svjetionik i još mnoge znamenitosti.

Jeruzalem 

Centar tri velike religije, misteriozan i magičan! Obilazimo Yad Vashem, memorijalni centar holokausta, stari grad sa zidinama, via Doloresa, crkvu Kristovog groba, Brdo hrama, Al Aksa džamiju, čuveni Zid plača, armensku, muslimansku, kršćansku i židovsku četvrt. Obavezno duge hlače ili duge suknje, lagana garderoba, majice strogo kratki ili dugi rukav, marama preko ako je majica  na bretele.  

Masada Sunrise, Ein Gedi, Mrtvo more – jug – prirodne ljepote i veličanstvena palača  židovskog cara Heroda

Put nas prvo vodi do ljetne rezidencije kralja Heroda i mjesta koje oduzima dah. S fantastičnim pogledom na Mrtvo more, Vaše će fotografije ostati  zauvijek u Vašim mislima. Koliko ste puta kao mali zamišljali kako opušteno čitate knjigu dok uživate u moru, a ne tonete? Zajedno ćemo doživjeti ovaj fenomen u najslanijem „moru“ na svijetu, u kojem salinitet iznosi nevjerojatnih 34%. A kada pomislimo da se razina mora nalazi na minus 420 metara, možda se i zapitate što sve kriju morske dubine. Usput ćemo obići rezervat prirode Ein Gedi, rijetku oazu u pustinjskom okruženju koju krase vodopadi i zelena polja palmi.

Nazaret, Galilejsko jezero, sveta rijeka Jordan – tragovi  ranog kršćanstva 

Nazaret, rodni grad Isusa Krista, gdje ćemo posjetiti užu gradsku jezgru, crkvu Proglašenja, crkvu sv. Gabrijela, a zatim poći prema Galilejskom jezeru koje hrani sveta rijeka Jordan. Potrebna je lagana garderoba, pristojno odjeveni za Nazaret, ponijeti zaštitu od sunca.

Petra

U ranim jutarnjim satima krećemo na izlet u Petru, kako bismo izbjegli gužvu i vrućinu. Vozimo se oko 2,5h s jednom kratkom pauzom odakle se pruža predivan pogled na dolinu Wadi Musa u kojoj se nalazi veličanstvena Petra. U istoimenom gradiću, nalazi se i polazna točka za otkrivanje veličanstvene i mistične nabatejske civilizacije. Krećemo ispred vidikovca hodajući kroz splet usječenih puteva, koji su nastali uslijed jakih potresa i omogućili stvaranje i rađanje moćne trgovačke kulture, na ruti od antičkog Egipta prema civilizacijama na prostoru Mezopotamije. Nakon nekih 45 minuta, dolazimo ispred najfascinantnije građevine po kojoj prepoznajemo ovaj kompleks – Riznice. Usječena u crvenom pijesku spektakularne ljepote, svakoga tko je ugleda ostavlja bez daha. Prilika za nezaboravne fotografije i kratko jahanje deva uz obveznu napojnicu. Postoji mogućnost popeti se i na veličanstveni vidikovac iznad same Riznice, na vlastitu odgovornost uz pratnju lokalnih vodiča. Put nas dalje vodi prema grobnicama velikih nabatejskih vladara i do rimskog dijela grada koji je postao dio rimskog carstva u 1. stoljeću  nove ere. Obići ćemo veliki rimski hram i ostatke rimskih palača nakon čega ćemo imati slobodno vrijeme do ručka. Povratak u Akabu. 

Wadi Rum

Polazak za Wadi Rum u poslijepodnevnim satima. Vožnja kroz Jordansku pustinju do nacionalnog parka. Uživamo u jedinstvenim pejzažima, visokim pješčanim planinama i stijenama neobičnog oblika i boja. U ovoj dolinu su se tijekom Prvog svjetskog rata vodile borbe beduina, arheologa predvođenih Lawrenceom od Arabije protiv Otomanskih Turaka. Po dolasku u Nacionalni park, vožnju nastavljamo 4×4 džipovima kroz pustinju, prolazimo pored beduinskih kampova, pijemo lokalne čajeve, uživamo u zalasku sunca u pustinjskoj dolini. Navečer je  povratak u Akabu. 


 

PRIJAVI SE