SEOUL + MANILA + BORACAY + HONG KONG

16 dana / avio

17.04. 02.05.2020.

Južna Koreja zauzima južni dio korejskog poluotoka a nastala je u doba Hladnog rata kada je poluotok podijeljen na komunistički sjever i kapitalistički jug. Južna Koreja je zemlja prožeta tradicijom. Više od stotinu kraljeva vladalo je ovom zemljom i ostavilo iza sebe veliki broj palača. Neke planine su i dalje domaćini šamanskih rituala a različite ceremonije nastavljaju igrati važnu ulogu u lokalnom životu.

Seoul – glavni i najveći grad Južne Koreje s oko 11 milijuna stanovnika i sve što možete poželjeti od jedne od vodećih svjetskih metropola. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu zemlje na rijeci Han i nevjerojatna je mješavina drevnog i ultra-modernog. Grad je podijeljen u 25 četvrti od kojih svaka ima određenu reputaciju i ulogu u društvenom životu. Privući će Vas raznovrsni i raznobojni ulični štandovi, dok se na tržnicama prodaje apsolutno sve, od korejskog namještaja i narodne nošnje do draguljarskih proizvoda i keramike. Što god da poželite, u bilo koje doba dana ili noći, u Seoulu je dostupno. Poslije jutarnje kave posjetite hram ili palaču, a zatim polako ispijajte čaj u Bukchonu ili obiđite galerije u Samcheong-dongu. Soju (piće slično votki) i brzi obrok na uličnom štandu će Vam dati energiju za shopping na noćnim tržnicama u Dongdaemunu ili Namdaemunu, za tulume i igranje online igrica u Hongdaeu ili Itaewonu. Poslije burne noći, odmarajte se u sauni ili toplicama i dok pogledate na sat, jutro nad Seoulom je već osvanulo.

Manila – glavni grad Filipina, nalazi se na obali zaljeva Manila. Poznat i kao biser Orijenta, jedna je od najuzbudljivijih svjetskih prijestolnica, kozmopolitski i kameleonski grad s preko milijun i pol stanovnika, dok  život u njemu teče 24 sata dnevno. S preko tri stoljeća španjolske vladavine, Manila ima posebnu arhitekturu i nasljeđe, uključujući crkve, utvrde i druge kolonijalne zgrade. Grad ima mnogo toga za ponuditi, od najstarijih kineskih četvrti na svijetu do veoma modernih noćnih klubova i tržnih centara. Danas Manila vrije od znatiželjnih putnika koji su ovdje stigli u potrazi za nesvakidašnjim iskustvima. Za Filipince kažu da su kršćanstvo dobili od Europljana, pragmatičnost od Amerikanaca i spiritualnost od Azijata. 

Boracay – otok dug 7 km a širok svega 1 km, nalazi se 300 km južno od glavnog grada Filipina – Manile. Smatra se jednim od najljepših otoka na svijetu. Na Boracayu možete zaboraviti i zanemariti sve, osim života i uživanja. Poznato po kristalno čistom moru i legendarno bijelom pijesku, otok i njegove plaže nagrađivane su nekoliko puta. Obala Boracaya je nestvarno lijepa, s bijelim pijeskom, čistim morem, jedinstvenim zalascima sunca i ribarskim čamcima usidrenim u moru. 

Osjetite Hong Kong i sve njegove boje, zvukove, atmosferu i paradokse. Stare hramove na koje niotkuda naiđete u betonskoj raskoši, arhitekturu kolonijalnog perioda i najmodernije nebodere projektirane po Feng shui principima, zavučene barove s fenomenalnom muzikom, gradske parkove s gomilom mačaka, iznenadne kiše, ogromne gužve u kojima postoji red, bez stresa, žurbe i pometnje. Hong Kong je mjesto kao odvojeno od planete, svih standarda koji su nam poznati, jedinstven na njemu poseban način.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Seoul s usputnim presjedanjem.

2. dan: Seoul

Dolazak u Seoul. Transfer do smještaja koji se nalazi u širem centru grada. Smještaj i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje na Seoul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji broji oko 11 milijuna stanovnika i sve što možete poželjeti od jedne od vodećih svjetskih metropola. Upoznavanje s koreanskim specijalitetima, običajima i kulturom. Slobodno vrijeme.  Noćenje.

3. dan: Seoul

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova svijeta. Panoramski obilazak palače Gyeongbokgung  i hrama Jogyesa. Posjet ulici Insadong, kulturnom districtu Seoula, u brojnim trgovinama u ovoj ulici se može kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odjeća, papir, čajevi, keramika. Ova ulica se prostire 700 metara između Anguk-dong Rotary i Tapgol parka. Nekada je bila centar učenja slikarstva a danas je područje gdje se okupljaju umjetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umjetnosti. Ovo je pravo mjesto gdje ćemo upoznati i vidjeti korejsku tradicionalnu kulturu i umjetnost. Razgledanje nastavljamo  posjetom “Namsan kuli” koja se nalazi na planini Namsan, s koje se pruža spektakularan pogled na Seoul. Kula je otvorena 1980. godine, smještena u prelijepom parku, na visini od oko 240 metara. Povratak u smještaj. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seoula okruženu s nekoliko univerziteta koja važi za studentski dio grada i koji odiše energijom, umjetničkim duhom i zabavom. Zabava traje 7 dana u tjednu i uvijek je pravo vrijeme za izlazak. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: Seoul – DMZ

Slobodno vrijeme ili dan rezerviran za fakultativni izlet u DMZ (Demilitariziranu zonu) koja se nalazi 45 km od Seoula. Predstavlja tampon zonu između granica Sjeverne i Južne Koreje. Čut ćemo priču o korejskom ratu i podijeli Koreje na Sjevernu i Južnu. Posjeta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Sjeverne Koreje za napad i kako bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju. Posjeta Dora vidikovcu i željezničkoj stanici, odakle možete vidjeti Sjevernu Koreju. U poslijepodnevnim satima povratak za Seoul. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: Seoul – Otok Jeju

Slobodno vrijeme za istraživanje Seoula ili Vam možemo ponuditi dvodnevni  fakultativni izlet na otok Jeju (Čedžu), jedno od najljepših mjesta Južne Koreje. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Transfer i let za otok Jeju. Dolazak na otok, transfer do smještaja, slobodno vrijeme za istraživanje gradića Jeju i uživanje u otočnim specijalitetima. Otok predstavlja pravi raj na zemlji s prirodom koja oduševljava, plažama sa svjetlucavim sitnim bijelim pijeskom, a s druge strane vulkanskim kamenjem i stijenama nestvarnog oblika…. Na otoku se nalazi najviši vrh Južne Koreje – Hallasan, kao i brojne pećine nastale povlačenjem lave prilikom vulkanskih erupcija. Nesvakidašnja priča… Noćenje.

6. dan: Otok Jeju – Seoul

Buđenje i pred svitanje krećemo do Sunrise peak-a gdje ćemo dočekati izlazak sunca – jedna od stvari koje ne smijete propustiti na otoku. Nastavljamo obilazak otoka i put nas vodi do dva vodopada. Prvi je Cheunjiyeon, vodopad visine 22 metra i širine 12 metara. Nedaleko odatle nalazi se vodopad Jeongbang, jedini vodopad u cijeloj Aziji koji se direktno ulijeva u more. Nastavljamo dalje i krećemo se kroz neobičnu prirodu i šumu. Nakon 45 minuta pješačenja i blagog uspona, dolazimo do jednog od vrhova nacionalnog parka Hallasan. Slobodno vrijeme za uživanje u prirodi. Povratak u gradić Jeju, pakiranje stvari i transfer do zračne luke. Let za Seoul. Dolazak u Seoul. Transfer do smještaja. Noćenje.

7. dan: Seoul – Manila

Buđenje i pakiranje stvari. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku i let za Manilu. Dolazak u Manilu. Transfer do hotela koji se nalazi u centru grada. Smještaj i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje na Manilu. Upoznavanje s filipinskim specijalitetima, običajima i kulturom. U poslijepodnevnim satima u dogovoru s vodičem, fakultativna pješačka tura po centralnoj gradskoj zoni. Vidjet ćemo: Citadela Intramuros, San Agustin crkva, Luneta Park (spomenik Rizalu – nacionalnom heroju)… Slobodno vrijeme.  Noćenje.

8. dan: Manila – Boracay

Buđenje i  slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke, let za Boracay (Kalibo). Transfer do smještaja na Boracayu (White beach). Uživanje može početi…

8.–13.dan: Boracay

Boracay je otok dug 7 kilometara, a širok svega 1 kilometar. Nalazi se 300 kilometara južno od glavnog grada Filipina – Manile. Smatra se jednim od najljepših otoka na svijetu, on i njegove plaže nagrađivane su nekoliko puta. Obala Boracaya je nestvarno lijepa, s bijelim pijeskom i čistim morem. Najpoznatija plaža na otoku – White beach – duž koje se nižu hoteli, barovi, klubovi, restorani i trgovine, jedna je od najljepših na Boracayu. Fakultativno ćemo posjetiti Pukka beach do koje ćemo doći obilazeći otok ribarskim čamcem/ jedrilicom. Osjećaj i slika plaže koju ćete vidjeti i doživjeti ostat će Vam zauvijek urezane u sjećanje. Nestvarna boja mora, sitan pijesak pod nogama, drvene ležaljke, visoke palme… ovo mjesto ima nevjerojatnu energiju, koju Vam nesebično šalje.

Osim blistavo lijepih plaža, Boracay Vam može ponuditi adrenalinske sportove i sportove na vodi, podvodne spilje – Crystal Cove, Willy greben, možete roniti i družiti se pod vodom s tropskim šarenim ribicama i koraljima, posjetiti muzej morskih školjki, farmu leptira… Za romantične duše, pred zalazak sunca možete otploviti brodićem malo dalje od otoka i s društvom ili partnerom uživati u zalasku sunca i crveno-ljubičasto-narančasto-grimiznom nebu uz čašu (ili butelju vina), s ili bez večere – na Vama je…

Na Boracayu možete pronaći sve kuhinje svijeta a i lokalne specijalitete. Stolovi su poredani na White beachu na pijesku, a nadstrešnice restorančića su napravljene od palminih listova. Nemoguće je, bilo preko dana ili tijekom noći, dok šetate, istražujete i uživate u gastronomiji Boracaya, ne zastati i primirite se kako bi uživali u svemu što Vas okružuje.

Noću se pale baklje na plažama, kafići i barovi se polako pune, postavljaju se stolovi za večere, pretežito svježa riba kao i plodovi mora (škampi, školjke, rakovi, jastozi), i što god želite, samo pokažite i to se na licu mjesta sprema za Vas. Preporučili bismo Vam probati račiće u umaku od topljenog sira ili jastoga u umaku od limuna. Vrhunska hrana…

13. dan: Boracay – Hong Kong

Buđenje. Slobodno vrijeme do polaska do zračne luke Kalibo. Transfer do zračne luke i let za Hong Kong. Dolazak u Hong Kong. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Ako ne budete umorni i vrijeme to dozvoljava, predlažemo da u dogovoru s vodičem, prošetate Temple Street Night marketom, popularnom ulicom-bazarom, nazvanom po Tin Hau hramu, a samo mjesto je toliko stopljeno s lokalnom atmosferom koja je poslužila kao pozadina za mnoge nezaboravne filmove. Sitnice, elektronika, satovi, muška odjeća, žad i antikviteti… Temple Street Night market je trajni primjer kazališta i veselja na kineskom tržištu. Noćenje.

14. dan: Hong Kong

Dan rezerviran za fakultativni pješačku turu obilaska Hong Konga. Šećemo gradom i odlazimo na raskrižju između Queen’s Road-a i Pedder Street, za koju se kaže da je najprometnija na svijetu. Južno od Hollywood Road-a, vidjet ćemo najveću mrežu pokretnih stepenica koje povezuju restorane, kafiće, dizajnerske trgovine i barove. Nastavljamo dalje do ‘’tehnološko-elektronske’’ ulice Kowloon. Pravimo pauzu za odmor i ručak. Predlažemo Vam ručak u nekom od kineskih restorana koji nude lokalne specijalitete. Nakon odmora odlazimo do Botaničkog vrta. Dalje nastavljamo do vrha Viktorija – planine s koje pogledom možete uhvatiti blistavu luku i zelena brda daleke nove teritorije. Uživamo u jedinstvenom pogledu na grad gdje ćemo napraviti i najbolje fotografije panorame Hong Konga. Povratak u smještaj i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

15. dan: Hong Kong – Beograd

Buđenje i pakiranje. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira do polaska prema zračnoj luci. Let s usputnim presjedanjem do Beograda.

16. dan: Beograd

Dolazak u Beograd u zračnu luku Nikola Tesla gdje s osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ :

Seoul: Sleepy Panda Hotel 3* ili sl. – nalazi se u širem centru Seoula. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba sadrži vlastitu kupaonicu. U okviru smještaja dostupan je besplatan WiFi. Hotel je odlično povezan s centrom Seoula kao i s najbitnijim znamenitostima grada.

Manila: Red Planet hotel 2+* ili sl. – nalazi se u turističkom dijelu Manile, poznatom pod nazivom Makati, u kome se nalaze mjesta za shopping, restorani, noćni klubovi, pubovi i mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju.  Sadrži dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka s kupaonicom i klimom. Smještaj sadrži: WiFi, praonicu rublja, prostoriju za prtljagu, sefove, kablovsku i satelitsku TV, restoran i bar.

Boracay: Guesthouse se nalazi u centru turističkog dijela otoka, na zapadnom dijelu otoka, u neposrednoj blizini najpoznatije plaže White Beach. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i sadrže vlastitu kupaonicu. U blizini smještaja se nalaze barovi i restorani, u kojima se mogu naći morski specijaliteti, kao i filipinska i zapadnjačka kuhinja.

Hong Kong: Guesthouse se nalazi u širem centru turističkog dijela Hong Konga. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i imaju vlastitu kupaonicu. U blizini smještaja se nalaze barovi i restorani (kineska i zapadnjačka kuhinja).


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


13.125kn 12.375kn

Za prijave i uplate predujma do 07.12. od min. 3.750kn cijena je 12.000kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd-Seoul / Hong Kong-Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Seoul-Manila) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Avio prijevoz (Manila-Boracay) s uključenim svim pristojbama  i 15kg prtljage
-Avio prijevoz (Boracay-Hong Kong) s uključenim svim pristojbama  i 15kg prtljage
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja u širem centru Seoula u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-1 noćenje u centru Manile u kvartu Makati u hotelu 2* (1/2 sobe s klimom)
-5 noćenja na Boracayu u guesthouse-u  (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-2 noćenja u širem centru Hong Konga u guesthouse-u  (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Seoul 

Razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova svijeta. Panoramski obilazak palače Gyeongbokgung  i hrama  Jogyesa. Posjeta ulici Insadong, kulturnom districtu Seoula – u brojnim trgovinama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odjeća, papir, čajevi, keramika. Ova ulica se prostire 700 metara između Anguk-dong Rotary i Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikarstva a danas je područje gdje se okupljaju umjetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umjetnosti. Ovo je pravo mjesto gdje ćemo upoznati i vidjeti korejsku tradicionalnu kulturu i umjetnost. Razgledanje nastavljamo odlaskom do kule Namsan koja se nalazi na planini Namsan s koje se pruža spektakularan pogled na Seoul. Kula je otvorena 1980. godine, smještena je u prelijepom parku, na visini od oko 240 metara. Povratak u smještaj.

Demilitarizirana zona

DMZ (Demilitarizirana zona) nalazi se 45 kilometara od Seoula. Predstavlja tampon zonu između Sjeverne i Južne Koreje. Čut ćemo priču o Korejskom ratu i podjeli Koreje na Sjevernu i Južnu. Posjeta 3. tunelu koji je napravila vojska Sjeverne Koreje kako bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju i za napad. Posjeta vidikovcu Dora i željezničkoj stanici gdje možete vidjeti Sjevernu Koreju. U poslijepodnevnim satima povratak za Seoul.

Otok Jeju

Otok predstavlja pravi raj na zemlji s prirodom koja oduševljava, plažama sa svjetlucavim, sitnim bijelim pijeskom a s druge strane i vulkanskim kamenjem i stijenama nestvarnog oblika… Izlet počinjemo obilaskom najvišeg vrha Južne Koreje – Hallasan. Na otoku postoje i brojne pećine nastale povlačenjem lave prilikom vulkanskih erupcija. Nastavljamo obilazak otoka i put nas vodi do dva vodopada. Prvi je Cheunjiyeon vodopad visine 22 metra a širine 12 metara. Nedaleko njega nalazi se vodopad Jeongbang, inače jedini vodopad u cijeloj Aziji koji se direktno ulijeva u more. Završavamo dan nesvakidašnjim prizorom. Buđenje i pred svitanje krećemo do Sunrise peak-a gdje ćemo dočekati izlazak sunca – jedna od stvari koje ne smijete propustiti na otoku. Šetamo otokom i otkrivamo prelijepe kutke ovog “honeymoon” otoka. Nakon obilaska, uputit ćemo se do aerodroma i nastavljamo avanturu.

Manila – razgled

U prijepodnevnim satima krećemo u obilazak grada. Vidjet ćemo Fort Santiago, ukrašen prelijepim vrtovima. Ova tvrđava je bila bastion obrane kolonijalne Manile i prilaza s Pasig rijeke. Nadaleko je poznata i kao mjesto gdje je bio zatvoren Jose Rizal, filipinski nacionalni heroj i pionir revolucionarne misli. Potom ćemo prošetati ulicama Intramurosa, koje su i dalje ovjenčane duhom španjolske kolonijalne epohe. Intramuros je stoljećima bio srce španjolske političke, religijske i vojne moći u regionu. Iako neki dijelovi i dalje imaju prilično rustičan izgled, aktivno se radi na obnovi ovog povijesnog jezgra grada.

Boracay – krstarenje oko otoka i posjet Pukka plaži 

Plaža Pukka je po našem mišljenju najljepša plaža Boracaya, na koju ćemo doći i obilazeći otok ribarskim čamcem/ jedrilicom. Osjećaj i slika plaže koju ćete vidjeti i doživjeti ostat će Vam zauvijek urezana u sjećanju. Nestvarna boja mora, sitan pijesak pod nogama, drvene ležaljke, visoke palme. Vidjet ćete, ovo mjesto ima neviđenu energiju, koju Vam nesebično šalje.

Hong Kong – razgled

Šećemo gradom i odlazimo na raskrižju između Queen’s Road-a i Pedder Street, za koju se kaže da je najprometnija na svijetu. Južno od Hollywood Road-a, vidjet ćemo najveću mrežu pokretnih stepenica koje povezuju restorane, kafiće, dizajnerske trgovine i barove. Nastavljamo dalje do ‘’tehnološko-elektronske’’ ulice Kowloon. Pravimo pauzu za odmor i ručak. Predlažemo Vam ručak u nekom od kineskih restorana koji nude lokalne specijalitete. Nakon odmora odlazimo do Botaničkog vrta. Dalje nastavljamo do vrha Viktorija – planine s koje pogledom možete uhvatiti blistavu luku i zelena brda daleke nove teritorije. Uživamo u jedinstvenom pogledu na grad gdje ćemo napraviti i najbolje fotografije panorame Hong Konga.

PRIJAVI SE