JAPAN 

Tokyo + Osaka

12.04. 24.04.2020.

13 dana / 10 noći

Kad pomislite na Japan, mašta Vam se ispunjava različitim slikama drevnih tradicija, predivnih predjela i fascinantnom kulturom. Iako je japanska prošlost vrlo bogata događajima i zanimljiva, današnji Japan je isto tako fascinantan s vrhunskom tehnologijom i predivnom arhitekturom, koja još uvijek održava tradiciju ove zemlje. Bilo da želite iskusiti hranu koju do sada niste probali ili želite otići u kupovinu u neki od najboljih svjetskih shopping centara, Japan je mjesto za Vas. Na površini, Japan je urban i moderan, no zađete li u dubinu, naći ćete brojne mogućnosti povezivanja s tradicionalnom kulturom ove zemlje. Japan je poznat po svojim hramovima i svetištima, kao i arhitektonskim čudima i povijesnim spomenicima.


Plan i program putovanja:

1. dan (12.04.): Beograd – Doha

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme. Let za Dohu u 12:05h, broj leta QR232. Slijetanje u Dohu u 17:55h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 8h i 15 minuta.

2. dan (13.04.): Doha – Tokyo 

Polijetanje iz Dohe u 02:10h, broj leta QR806. Slijetanje u Tokyo je u 18:40h po lokalnom vremenu. Transfer metroom do smještaja i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje na Tokyo. Za one koji nisu previše umorni – odlazak u Roppongi district – kvart Tokyja s bogatim noćnim životom. Noćenje.

3. dan (14.04.): Tokyo

Dobrodošli u budućnost! Ovako bi se najbolje mogao opisati osjećaj koji Vas obuzme na prvi pogled glavnog grada Japana. Krećemo u fakultativni obilazak grada s vodičem. Preko dana obilazimo Ueno district i uživamo u hramovima i fantastičnim vrtovima, ukombiniranim s futurističkim građevinama i neboderima koji ih okružuju. Nakon Uena, odlazak do Tokyo kolodvora gdje ćete snimiti sjajne fotografije ovog savršenog grada i gdje kratko pauziramo za ručak. Nakon kraćeg odmora, odlazak do kompleksa Imperial Palace koji je otvoren za posjete samo jedanput godišnje, 02.01., ali mi uživamo u parkovima i panorami ovog nevjerojatnog zdanja. Nastavljamo metroom u Shinjuku district i Electric City, penjemo se na jedan od nebodera s kojeg se pruža nestvarni pogled na poslovni kvart Tokyja. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za šetnju i bolje upoznavanje grada. Noćenje.

4. dan (15.04.): Tokyo

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: vožnja metroom, gdje ćemo vidjeti zadivljujuću organiziranost i uređenje ove zemlje. U prijepodnevnim satima odlazimo na tržnicu u districtu Tsukiji i uživamo u okusu originalnog japanskog sushija i ostalih specijaliteta od svježe ribe. Poslije hrane, put nas vodi prema Ginzi, najstarijem i najpoznatijem shopping districtu Tokyja. Nastavljamo užurbanim tempom i krećemo se put Tokyo Maritime City (Odaiba district), koji predstavlja grad u gradu. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera, trgovačkih centara uz neizbježno uživanje na gradskoj plaži, učinit će nam ovaj dan nezaboravnim. Dalje nastavljamo do Asakusa districta gdje obilazimo najpoznatiji hram u Tokyju, Sensouji, i razgledamo stotine štandova koji su načičkani na sve strane ovog districta, isprobavamo japanske slatkiše i ostale specijalitete. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan (16.04.): Tokyo – Kanazawa

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni odlazak do Hokuriku Shinkansen vlakovima na zapad otoka Hokkaido, do Kanazawe, grada koji je u značajnom periodu japanske povijesti kulturološki i ekonomski parirao Kyotu i Edu (staro ime za Tokyo). Također, poslije Kyota ovo je drugi grad po broju preživjelih savezničkog bombardiranja u II svjetskom ratu. Iz našeg kuta, to znači i da su najstariji dijelovi ovog grada – samurajska četvrt i četvrt za zabavu, ostali u velikoj mjeri očuvani! U okviru ove ture, posjetit ćemo navedene četvrti i upoznati se s arhitekturom samurajskih kuća i životom samuraja i njihovih obitelji. Četvrti za zabavu obilovale su tzv. ochayama, odnosno kućama čaja u kojima su radile čuvene japanske gejše! Otići ćemo u jedan od tri najljepša pejzažna vrta u Japanu i uživati u remek-djelu majstora pejzažne arhitekture i neospornoj ljepoti ovog vrta koja ne ovisi o godišnjim dobima. U poslijepodnevnim satima, povratak u Tokyo. Noćenje. 

6. dan (17.04.): Tokyo – Osaka

U prijepodnevnim satima, pakiramo kofere i idemo do Tokyo stanice kako bismo uhvatili brzi vlak koji vozi po najstarijoj ruti shinkansena – Tokaido shinkansen. Ova ruta prati stari glavni put koji je tijekom 250 godina povezivao imperijalnu prijestolnicu Kyoto i šogunsku Edo (Tokyo). Stižemo u Osaku i smještamo se. Nakon Check in-a u sobe, krećemo u fakultativni obilazak Osake. Šetnja gradskom jezgrom i upoznavanje sa znamenitostima ovog modernog grada u pratnji vodiča: posjeta zamku Osaka iz 16. stoljeća, koji je inače i simbol grada sa svojom povijesti dugom 400 godina. Zamak je okružen trešnjinim drvećem, koje posebno za vrijeme Sakure (period cvjetanja trešnje), utječe na ljepotu pejzaža i čini okolinu veoma privlačnom za fotografiranje. Nakon obilaska zamka, posjetit ćemo Umeda district, najprometniji dio grada, gdje se nalaze brojni trgovački centri, restorani, poslovne zgrade i u kojem lokalno stanovništvo provodi najveći dio dana. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo Vam da isprobate lokalne specijalitete – takoyaki i okonomiyaki, koji glase za najbolja, najkvalitetnija i najukusnija autentična jela ove kulinarske prijestolnice. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan (18.04.): Osaka – Kyoto

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili Vam predlažemo dvodnevnu fakultativnu posjetu staroj japanskoj imperijalnoj prijestolnici – Kyoto. Ovaj grad je predstavljao srce Japana tijekom čitavog jednog milenija, a i danas s ponosom nosi svoje nasljeđe, kulturu i ljepotu. Prvog dana obilaska Kyota, posjetit ćemo zapadnu stranu grada. Počinjemo od čuvenog Zlatnog paviljona koji se nalazi pri jednom od najznačajnijih hramova japanskog srednjeg vijeka. Potom ćemo se upoznati s apsolutnim remek-djelom japanskog suhog vrta u budističkom hramu Ryoan. Onda se spuštamo do Arashiyame, nekadašnje zone s vilama imperijalnog Kyota. Ovdje ćemo posjetiti i najstariji japanski vrt, koji je sa svojim hramom Tenryu pod zaštitom UNESCO-a. Poslijepodne koristimo za šetnju, uživanje, isprobavanje japanskih specijaliteta i nezaboravnih slatkiša. Povratak u Osaku. Noćenje. 

8. dan (19.04.): Osaka – Kyoto

Slobodan dan za individualne aktivnosti u Osaki ili drugi dan fakultativnog obilaska Kyota, koji ćemo početi posjetom jednog od najpoznatijih šintoističkih svetišta posvećenog boginji riže – Fushimi Inari, kojeg krasi preko 10.000 tori kapija. Dalje nas put vodi prema jednom od impozantnih hramova vode – Kiyomizudera. Ovaj hram ima prekrasnu terasu, smještenu 13 metara iznad padine istočnih brda Kyota. Zatim nastavljamo kroz još jedan vremeplov zvani Higashiyama koji nas vodi do svetišta Yasaka i najstarije i najčuvenije gejša četvrti – Gion. Povratak u Osaku. Noćenje. 

9. dan (20.04.): Osaka – Hiroshima

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili Vam predlažemo dvodnevni fakultativni izlet Hiroshima – Miyajima – Kobe. U jutarnjim satima, nastavljamo južno po otoku Hoshu, prema gradu koji je sigurno jedna od prvih asocijacija kada se spomene Japan. Prvo ćemo posjetiti obližnji otok Miyajima – otok bogova, na kojem ćemo se imati priliku upoznati s njegovom tradicijom, vjerom, rukotvorinama i lokalnim specijalitetima. U poslijepodnevnim satima, odlazimo za Hiroshimu. Dolazak u smještaj. Noćenje.

10. dan (21.04.): Hiroshima – Kobe – Osaka

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti u Osaki ili drugi dan fakultativnog izleta Hiroshima – Miyajima – Kobe. Poslije doručka, napuštamo hotel u Hiroshimi i odlazimo čuti priču o jednom od najužasnijih eksperimenata II svjetskog rata – priču o testiranju atomske bombe nad ljudima. Šesti kolovoz 1945. godine, 08:15 sati – 3 minute kasnije, 90% grada bilo je uništeno. Ljudska žrtva se ne mjeri samo u broju stradalih u tih nekoliko minuta, već i u svim sljedećim generacijama s ozbiljnim zdravstvenim problemima nastalim genetskim mutacijama onih koji su preživjeli ovaj konačni prekid rata. Kao spomen na ove nemile događaje, nastao je Park mira s najznačajnijim Memorijalnim muzejem mira. Nakon upoznavanja s tragičnom japanskom povijesti, prošetat ćemo kroz centralni dio grada, koji nam prikazuje jedno potpuno novo i drugačije lice grada! Ukrcavamo se u na Shinkansen i pravimo kratko zadržavanje u gradu Kobe, kako bismo se popeli na jedan od najljepših vidikovaca! Povratak u Osaku. Noćenje.

11. dan (22.04.): Osaka – Tokyo 

Pakiramo stvari i napuštamo hotel. Slobodno vrijeme u Osaki ili Vam predlažemo fakultativni odlazak do Nare. Grad Nara bio je prvi glavni grad Japana sve dok utjecaj budizma, za koji kažu da se upravo u Japanu  počeo razvijati i širiti, nije postao previše vidljiv. Nara je danas posebno zanimljiva jer se upravo tu nalaze neki od najstarijih i najvećih hramova Japana, kao i zbog divljih jelena koji su ovdje svete životinje i šetaju slobodno parkovima i ulicama. Jeleni su naviknuti na ljude i bez straha prilaze ne bi li dobili komadić keksa koji se može na nekoliko mjesta kupiti i kojima ih je dozvoljeno hraniti. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u Nari. Povratak za Osaku u dogovoreno vrijeme. Uzimamo stvari i krećemo za Tokyo. Dolazak u Tokyo. Smještanje u hotel. Noćenje.

12. dan (23.04.): Tokyo – Doha

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. U dogovoreno vrijeme, transfer do zračne luke. Let za Beograd u 22:20h, broj leta QR807.

13. dan (24.04.): Doha – Beograd

Slijetanje u Dohu u 04:10h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 2h i 35 minuta. Polijetanje aviona za Beograd u 06:45h, broj leta QR 231. Dolazak u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Kraj programa. S osmjehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ : 

TOKYO od 13.04. do 17.04. i od 22.04. do 23.04.

APA Hotel 3* ili sl. nalazi se u jednom od turističkih centara Tokyja (kvart Kodemmacho). Posjeduje jednostavne dvokrevetne sobe u japanskom stilu, svaka s kupaonicom i klimom. Hotel sadrži recepciju, besplatan WiFi, prostoriju za prtljagu, sefove, kabelsku i satelitsku TV, lounge room. Nalazi se u blizini metro linije preko koje je laka komunikacija sa svim dijelovima grada.

OSAKA od 17.04. do 22.04.

WBF Hotel 3* ili sl. nalazi se u districtu Chuo Ward. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom i klimom. U sobi se nalazi sef, kuhalo za vodu i TV.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


13.125kn 12.750kn

Za prijave i uplate predujma do 25.02. od min. 5.250kn cijena je 12.375kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.02. cijena je 12.000kn

/su_box]

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Povratni avio prijevoz redovna linija (Beograd – Tokyo – Beograd s presjedanjem u Dohi – ekonomska klasa) s uključenim svim pristojbama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (ovisno o broju putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-Smještaj u Tokyju u hotelu 3* na bazi 5 noćenja (1/2 sobe s klimom)
-Smještaj u Osaki u hotelu 3* na bazi 5 noćenja (1/2 sobe s klimom)
-Kartu za brzu japansku željeznicu - JR pass (sedmodnevna karta)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta  predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o aviokompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena. Bukirane fakultativne izlete na destinaciji nije moguće otkazati i uplaćeni novčani iznos nije moguće refundirati. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realiziraju od strane lokalnih partnera.


Razgledavanje Tokyja 1

Dobrodošli u budućnost! Ovako bi se najbolje mogao opisati osjećaj koji vas obuzme na prvi pogled glavnog grada Japana. Krećemo u fakultativni obilazak grada s vodičem. Preko dana obilazimo Ueno district i uživamo u hramovima i fantastičnim vrtovima pomiješanim s futurističkim građevinama i neboderima koji ih okružuju. Nakon Uena odlazak do Tokyo stanice gdje ćete napraviti sjajne fotografije ovog savršenog grada i pravimo kratku pauzu za ručak. Nakon kraćeg odmora odlazak do Imperial Palace kompleksa – koji je otvoren za posjete samo jedanput godišnje 02.01., ali mi uživamo u parkovima i u panorami ovog nevjerojatnog  zdanja. Nastavljamo metroom u Shinjuku district i electric city, penjemo se na jedan od nebodera s kojeg se pruža nestvarni pogled na poslovni kvart Tokyja . Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i bolje upoznavanje grada.

Izlet uključuje: karte za metro i vodiča.


Razgledavanje Tokyja 2

Vozimo se metroom, zadivljuje nas organiziranost i uređenje ove zemlje. U prijepodnevnim satima odlazimo na tržnicu u districtu Tsukiji i uživamo u okusu originalnog japanskog sushija i ostalih specijaliteta od svježe ribe. Poslije hrane, put nas vodi prema Ginzi (najstariji i najpoznatiji trgovački kvart Tokyja, a danas „samo“ najglamurozniji). Nastavljamo jakim tempom i krećemo se put Tokyo Maritime City (Odaiba district), koji predstavlja grad u gradu. Mnoštvo poslovnih i stambenih nebodera, trgovačkih centara uz neizbježno uživanje na gradskoj plaži, učinit će nam ovaj dan nezaboravnim. Dalje nastavljamo do Asakusa districta gdje obilazimo najpoznatiji hram u Tokyju Senso-ji  i razgledavamo stotine tezgi koje su načičkane na sve strane ovog districta, isprobavamo japanske slatkiše i ostale specijalitete. Svuda oko nas su fascinantni  neboderi, koji ostavljaju bez daha. Povratak u smještaj.

Izlet uključuje: karte za metro, karte za monorail  i vodiča.


Kanazawa

Danas Vas pozivamo u sjedište drugog najjačeg feudalnog klana tijekom zlatnog perioda japanske povijesti. U ranim jutarnjim satima polazimo shinkansenom na zapad. Dolazimo u grad koji je izmakao savezničkom bombardiranju krajem II Svjetskog rata, u čijim slojevima povijesti imamo priliku uživati. Dan započinjemo upoznavanjem priče o japanskim ratnicima - samurajima, njihovom povijesnom značaju, društvenim ulogama, a sve to šetajući kroz jednu od najljepših očuvanih kuća u ovim krajevima. Japanski vrtovi su širom svijeta poznati po svojoj ljepoti. Upravo u Kanazawi se nalazi jedan od tri najljepša pejzažna vrta u Japanu – Kenroku-en. S brižljivo planiranim rasporedom biljaka i drveća, ovaj vrt je tijekom bilo kojeg godišnjeg doba prava poslastica za posjetitelje. Jezera, fontane, statue, drveće poput trešnje, šljive ili karasaki bora učinit će našu posjetu nezaboravnom. Zatim odlazimo vidjeti jedan od rijetkih preostalih gejša districta u Japanu - Higashi Chaja. Tijekom zlatnog perioda Kanazawe čajdžinice su cvjetale, dok su gejše animirale svoje goste ceremonijama čaja, pjevanjem i drugim lijepim vještinama. U jedan takav prostor ćemo se zavući i vidjeti kako su gejše živjele, što su radile i kakvi su im bili dani. Povratak na stanicu u Kanazawi i povratak u Tokyjo u večernjim satima.

Izlet uključuje: transfer do i od stanice shinkansena u Tokiju, cijene karata lokalnog prijevoza u Kanazawi, ulaznice na lokalitete i vodiča.


Osaka 

U okviru poludnevnog izleta Osaka obići ćemo nekoliko najznačajnijih lokacija “kuhinje” Japana. Odlazimo posjetiti Osaka zamak, spomenik jednoj od najturbulentnijih faza japanske povijesti kao i velikog prevrata koji je odredio budućnost Japana. Zamak se nalazi na prelijepom uzvišenju i okružen je drveće trešnje koje posebno krasi pejzaž zamka. Upoznajemo se s velikim vojskovođama, njihovim savezima i sukobima i uživamo u prelijepoj japanskoj srednjovjekovnoj arhitekturi. Potom odlazimo u jedan od centara Osake - Umeda. Veliko čvorište željezničkih i autobusnih linija, također je i važan poslovni i trgovački centar. 

Izlet uključuje: metro kartu, ulaznicu u Osaka zamak i vodiča.


Kyoto

Kyoto je na račun nekih drugih mjesta izbjegao savezničko bombardiranje i samim tim izbjegao da se njegovo kulturno-povijesno nasljeđe izgubi. U Kyotu postoji nekoliko najznačajnijih hramova koji pripadaju svjetski poznatom ogranku budizma - Zen. Kinkaku-ji hram sa Zlatnim paviljonom, glavna je tema istoimenog romana i filma. Zatim nas put vodi prema hramu Ryoan-ji, u kome se nalazi remek djelo suhog vrta – kameni vrt. Dalje nastavljamo prema districtu u kojem su najbogatiji stanovnici Kyota imali svoje vile - Arashiyjama. Ovdje ćemo obići najstariji sačuvani japanski vrt, šetati po šumi bambusa, lunjati po ulicama koje su živi vremeplov u neka stara vremena. 


Kyoto 2 

Prvog dana smo istraživali zapadni Kyoto, a danas se posvećujemo njegovoj istočnoj strani. U jutarnjim satima po pristizanju u Kyoto odlazimo obići šintoističko svetište poznato po svojim crvenim Torii kapijama, kojih na glavnoj ruti ima oko 1000. Potom nastavljamo prema brdu na kojem se nalazi hram Kiyomizudera s čije se čuvene terase pruža fantastičan pogled na drva trešnje i javora, ambijentalnu i povijesnu cjelinu Higashiyama, do koje se potom spuštamo. Uživamo u malim ulicama, šarenim prodavnicama, čajdžinicama, restoranima.. Dolazimo do najstarijeg svetilišta u Kyotu - Yasaka nakon kojeg dolazimo do poznate gejša četvrti u Kyotu - Gion. Povratak u Osaku.


Hiroshima – Miyajima – Kobe 

U jutarnjim satima nastavljamo shinkansenom na jug otoka Honshu. Bez zaustavljanja u Hiroshimi dolazimo vlakom do luke iz koje isplovljavamo prema Miyajimi - otoku bogova. Posjetit ćemo Itsukushima svetište, šetati uličicama i stazama i napraviti pauzu za ručak. Potom odlazimo u Hiroshimu, gdje ćemo se prijaviti u hotel i odmoriti. Noćimo u Hiroshimi. Drugog dana u ranim jutarnjim satima se odjavljujemo iz hotela i odlazimo upoznati se s jednom od najvećih ljudskih tragedija i svakako jednim od najznačajnijih događaja XX stoljeća. Od jedine preostale Genbaku Kupole, preko Memorijalne humke, Dječjeg spomenika miru, Memorijalne sale, krećemo se kroz Memorijalni park mira do Memorijalnog muzeja Mira gdje ćemo se bolje upoznati s ovim događajem i posljedicama koje je ostavilo kako na japansku žitelj, pa tako i političku situaciju u kojoj se Japan nakon ovog bombardiranja našao. Nakon pauze za ručak sjedamo ponovo u shinkansen i krećemo prema Osaki. Usput ćemo se zaustaviti u gradu Kobe, u kojem ćemo se popeti na planinu Roko s koje se pruža fantastičan pogled na Kobe. Uživamo u prelijepom vrtu mirisnog bilja i cvijeća. Slobodno vrijeme do povratka u Osaku.

Izlet uključuje: lokalni prijevozi i transferi do i od shinkansen stanica u Osaki, Hiroshimi, Miyajimi po programu, ulaznice na lokalitete, ležaj u dvokrevetnoj sobi u Hiroshimi na bazi jednog noćenja, vodič. 


Nara

Nara je prva carska stabilna prijestolnica još iz 8. stoljeća. Tijekom 74 svog staža postala je i veoma snažan budistički centar, što bi značilo da se ovdje nalaze neki od najstarijih hramova u Japanu. Brojne pagode, hramovi, ušuškane prodavnice i restorani će nas ostaviti bez daha. Imat ćemo priliku upoznati se s čuvenim jelenima iz Nara parka, dovoljno pitomim da ih možemo hraniti posebnim keksićima, a ponekad se ni oni sami neće libiti da ih otmu iz ruke. Posjetit ćemo Todai-ji hram u kojem se nalazi najveća statua Bude u Japanu i jedna vrlo zanimljiva učionica za budističke monahe. 


 

PRIJAVI SE