JUŽNA KOREJA

9 dana / avio

06.04. – 14.04.2020.
26.04. – 04.05.2020.
10.05. – 18.05.2020.


Južna Koreja zauzima južni dio korejskog poluotoka, a nastala je u doba Hladnog rata kada je poluotok podijeljen na komunistički sjever i kapitalistički jug. Južna Koreja je zemlja prožeta tradicijom. Više od stotinu kraljeva vladalo je ovom zemljom i ostavilo iza sebe veliki broj palača. Neke planine su i dalje domaćini šamanskih rituala, a različite ceremonije nastavljaju igrati važnu ulogu u lokalnom životu.

Seoul – glavni i najveći grad Južne Koreje s oko 11 milijuna stanovnika i sve što možete poželjeti od jedne od vodećih svjetskih metropola. Nalazi se u sjeverozapadnom dijelu zemlje na rijeci Han i nevjerojatna je mješavina drevnog i ultra-modernog. Grad je podijeljen u 25 četvrti od kojih svaka ima određenu reputaciju i ulogu u društvenom životu. Privući će vas raznovrsni i raznobojni ulični štandovi, dok se na tržnicama prodaje apsolutno sve, od korejskog namještaja i narodne nošnje do draguljarskih proizvoda i keramike. Što god da poželite, u bilo koje doba dana ili noći, u Seoulu je dostupno. Poslije jutarnje kave posjetite hram ili palaču, a zatim polako ispijajte čaj u Bukchonu ili obiđite galerije u Samcheong-dongu. Soju (piće slično votki) i brzi obrok na uličnom štandu će Vam dati energiju za shopping na noćnim tržnicama u Dongdaemunu ili Namdaemunu, za tulume i igranje online igrica u Hongdaeu ili Itaewonu. Poslije burne noći odmarajte se u sauni ili toplicama i dok pogledate na sat, jutro nad Seoulom već je osvanulo.


Plan i program putovanja :

1.dan: Beograd – Seoul

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Seoula s usputnim presjedanjem.

2. dan: Seoul

Dolazak u Seoul. Transfer do smještaja. Smještaj i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje na Seoul – glavni i najveći grad Južne Koreje koji ima oko 11 milijuna stanovnika i sve što možete poželjeti od jedne od vodećih svjetskih metropola. Upoznavanje s koreanskim specijalitetima, običajima i kulturom. Slobodno vrijeme.  Noćenje.

3. dan: Seoul

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje grada: razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova svijeta. Panoramski obilazak palače Gyeongbokgung. Potom se spuštamo do Seoul trga i polako odlazimo do poznate Namdaemun tržnice. Nakon kupovine suvenira i upoznavanja s korejskom uličnom trgovinom, razgledanje nastavljamo odlaskom na planinu Namsan s koje se pruža spektakularan pogled na Seoul. S Namsana se spuštamo do četvrti čuvenoj po kozmetičkim proizvodima i otkrivamo zašto je Južna Koreja apsolutni azijski lider u ovoj industriji. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seoula okružena s nekoliko sveučilišta koja važi za studentski dio grada i čije ulice odišu energijom, umjetničkim duhom i zabavom. Zabava traje 7 dana u tjednu i nikada nije pogrešno vrijeme za izlazak. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: Seoul

Dan počinjemo u čuvenoj ulici Insadong, kulturnom districtu Seoula. U brojnim trgovinama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odjeća, papir, čajevi, keramika… Ova ulica se prostire 700 metara između Anguk-dong Rotary i Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikarstva, a danas je područje gdje se okupljaju umjetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umjetnosti. Ovo je pravo mjesto gdje ćemo upoznati i vidjeti korejsku tradicionalnu kulturu i umjetnost. Zatim odlazimo u hram za koji se smatra da je centar korejskog Seon – zen budizma – Jogyesa. Naša šetnja se nastavlja do palače Changdeokgung. Nakon toga obilazimo jednu od čuvenih veleprodajnih tržnica korejske odjeće i moderno arhitektonsko remek djelo – Dongdaemun Plazu. Noćenje.

5. dan: Seoul

Za raspoložene, upuštamo se u fakultativnu avanturu, ovaj put na južnoj obali rijeke Han. Seoul je ljeta 1988. godine bio domaćin 24. Ljetnih olimpijskih igara. Posjetit ćemo Olimpijski park koji se nalazi na mjestu stare Mongchon Toseong tvrđave, a koji i dalje čuva duh najstarijih sportskih igara. Zatim se krećemo prema svima poznatom Gangnamu. Na Gangnam stanici ćemo moći vidjeti kako izgledaju podzemni tržni centri ali i moderne zgrade, među kojima se nalazi i sjedište Samsunga i njihov izložbeni salon – D`light centar. Moderna arhitektura na ovom brdovitom terenu skriva i Kukkivon – salu za taekwondo, jednu od najpoznatijih korejskih disciplina. Dan privodimo kraju na obali rijeke Han i uživamo u Hangang parku. Noćenje.

6. i 7. dan: Seoul

Slobodni dani u Seoulu ili Vam predlažemo dvodnevni fakultativni posjet drugom najvećem gradu Južne Koreje – Busanu. Po dolasku se upoznajemo s morskim čarolijama na Jagalachi tržnici. Nakon toga posjećujemo „Santorini dalekog istoka“ – selo Gancheon. Zatim ćemo otići na plažu kako bi uživali u zalasku sunca i gdje ćemo imati prilike vidjeti fantastični Gvangan most. Odlazak u smještaj. Noćenje. Odjavljivanje iz hotela i odlazak na Hondae plažu. Uživanje na plaži i polazak za Seoul. Noćenje.

8. dan: Seoul – Beograd

Slobodno vrijeme ili dan rezerviran za fakultativni izlet u DMZ (Demilitariziranu zonu) koja se nalazi 45 km od Seoula. Predstavlja tampon zonu između granica Sjeverne i Južne Koreje. Čut ćemo priču o korejskom ratu i podjeli Koreje na Sjevernu i Južnu. Posjeta 3. Tunelu, koji je napravila vojska Sjeverne Koreje za napad i kako bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju. Posjet Dora vidikovcu i željezničkoj stanici, odakle možete vidjeti Sjevernu Koreju. U poslijepodnevnim satima povratak za Seoul. Uzimamo stvari iz hotela i polazimo ka zračnoj luci. Polazak za Beograd.

9. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. Kraj putovanja. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ :

Seoul: Sleepy Panda Hotel 3* ili sl. – nalazi se u širem centru Seoula. Sobe su 1/2 i 1/3. Svaka soba sadrži vlastitu kupaonicu i klimu. U okviru smještaja dostupan je besplatan WiFi. Hotel je odlično povezan s centrom Seoula kao i s najbitnijim znamenitostima grada.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


1349€ (1099€) 8.250kn – Promocija!

06.04. – 14.04.2020.
26.04. – 04.05.2020.
10.05. – 18.05.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 7.875kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 7.500kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd-Seoul-Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja u širem centru Seoula u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Seoul 1

Razgledanje jednog od najgušće naseljenih gradova svijeta. Panoramski obilazak palače Gyeongbokgung i hrama Jogyesa. Posjet ulici Insadong, kulturnom districtu Seoula, u brojnim trgovinama u ovoj ulici može se kupiti raznovrsna tradicionalna korejska roba – odjeća, papir, čajevi, keramika. Ova ulica se prostire 700 metara između Anguk-dong Rotary i Tapgol Parka. Nekada je bila centar učenja slikarstva a danas je područje gdje se okupljaju umjetnici, slikari, zanatlije i ljubitelji umjetnosti. Ovo je pravo mjesto gdje ćemo upoznati i vidjeti korejsku tradicionalnu kulturu i umjetnost. Razgledanje nastavljamo odlaskom na planinu Namsan s koje se pruža spektakularan pogled na Seoul. Povratak u smještaj. U večernjim satima mogućnost odlaska u Hongdae, četvrt Seoula okružena s nekoliko sveučilišta koja važi za studentski dio grada i čije ulice odišu energijom, umjetničkim duhom i zabavom. Zabava traje 7 dana u tjednu i nikada nije pogrešno vrijeme za izlazak. 


Demilitarizirana zona

DMZ (Demilitarizirana zona) se nalazi 45 km od Seoula. Predstavlja tampon zonu između Sjeverne i Južne Koreje. Čut ćemo priču o Korejskom ratu i podjeli Koreje na Sjevernu i Južnu. Posjeta 3. Tunelu koji je napravila vojska Sjeverne Koreje kako bi se ilegalno slali špijuni u Južnu Koreju i za napad. Posjeta vidikovcu Dora i željezničkom kolodvoru gdje možete vidjeti Sjevernu Koreju. U poslijepodnevnim satima povratak za Seoul.


Seoul 2

Posjetit ćemo Bukchon, tradicionalno korejsko selo, s dugom i uzbudljivom poviješću. Selo je očuvano kako bi prikazalo urbano okruženje, staro 600 godina koje se sastoji od malih ulica i tradicionalnih drvenih kuća. Napravit ćemo pauzu za ručak i uživati u svježim morskim plodovima na ribljoj tržnici Namdaemun. Posjetit ćemo palaču Changdeokgung, koja je pod zaštitom UNESCO-a ili hram Jongmyo. Istražit ćemo district Insadong, srce Seoula, i upoznati se s kulturom i tradicijom Sjeverne Koreje. Insadong je u jednom trenutku bio najveća tržnica antikviteta i umjetničkih djela u Koreji. Ovdje možete pronaći umjetničke galerije, tradicionalne restorane, kafiće, suvenirnice, muzeje.


Busan dvodnevni izlet

U ranim jutarnjim satima krećemo u fakultativni posjet drugom najvećem gradu Južne Koreje – Busanu. Po dolasku se upoznajemo s morskim čarolijama na Jagalachi tržnici, posjećujemo „Santorini dalekog istoka“ – Gancheon kulturno selo, gradsku plaža s pogledom na Gvangan most, Hondae plažu…
Cijena izleta obuhvaća: avio prijevoz + smještaj + pješačku turu + transfere + vodič.


PRIJAVI SE