KINA

15 dana / Siguran polazak 

04.10. – 18.10.2019.
18.04. – 02.05.2020.

Kina – avantura na Dalekom istoku! Kao jedna od najstarijih civilizacija na planeti, Kina nije imala ništa manji utjecaj na tijek povijesti  i razvoj ljudskog roda kroz znanost, filozofiju ili umjetnost od Rima ili stare Grčke, a opet su nas toliko malo učili o njoj u školi. Spremite se za putovanje u jedan novi i nepoznati svijet! U Pekingu nas čekaju mistični Zabranjeni grad, impozantni Kineski zid koji morate vidjeti, mnogi hramovi i tekovine drevne Kine. Tu su i mauzolej Mao Ze Tunga i Muzej revolucije, simboli početaka moderne države koja se poslije dugih godina u izolaciji, danas nezadrživo razvija i grabi naprijed. U slikovitom gradiću Pingyao osjetit ćemo duh prošlih vremena. U Sianu, jednoj od starih prijestolnica Kine, čeka nas Armija ratnika od terakote. Posjetit ćemo i svetu planinu Hua, diviti se prirodi i hramovima na nestvarnim mjestima. Nakon toga putujemo u Šangaj zaviriti u budućnost – moderni neboderi i neonska svjetla nas okružuju… Tijekom cijelog putovanja pripremite se i na uživanje u preukusnoj hrani – probat ćemo različite kuhinje iz četiri kineske regije, vidjet ćete da to nije ništa slično onome što ste do sada probali!


Plan i program puta: 

1. dan: Beograd – Peking

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Pekinga s usputnim presjedanjem. Putovanje može početi!

2. dan: Peking

Slijećemo u Peking. Transfer do smještaja. Okrepljujemo se od puta i dolazimo u prvi kontakt s Kinom. Drugi svijet. Gužva na sve strane, nepoznati ljudi, mirisi, boje, način života. Slobodno poslijepodne i večer. Noćenje.

3. dan: Peking

Budimo se u prijestolnici Srednjeg kraljevstva odmorni, uzbuđeni zbog onoga što ćemo vidjeti i iskusiti u periodu pred nama. Avantura počinje! Doručkujemo i izlazimo na kaotične ulice Pekinga! U pratnji vodiča krećemo na fakultativnu pješačku turu najvećih znamenitosti: Trg Tiananmen – najveći trg na svijetu, Zabranjeni grad – mistična rezidencija kineskih careva skoro pet stotina godina, od dinastije Ming do posljednjeg kineskog cara iz dinastije Qing. Nastavljamo obilazak i posjećujemo park Beihai – nekadašnji imperijalni vrt, a danas prelijepi javni park. Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: Peking

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet: Hram neba i Ljetna palača. Prvo posjećujemo Hram neba i kompleks koji ga okružuje. Ovaj simbol Pekinga građen je u isto vrijeme kad i Zabranjeni grad i bio je najznačajniji religijski i ritualni objekt u dinastijama Ming i Qing. Nakon toga obilazimo Ljetnu palaču. Ljetna palača bila je ljetna rezidencija careva, kompleks vrtova, parkova i jezera osmišljenih tako da oponašaju najljepše prirodne ljepote iz čitave Kine. Povratak u kasnijim poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Navečer po dogovoru odlazimo u neki od restorana uživati u kineskoj hrani i probati poznati specijalitet – pekinšku patku. Noćenje.

5. dan: Peking

Buđenje. Cjelodnevni fakultativni izlet – Kineski zid. Ne idemo na klasičan obilazak na mjesto pretpano turistima već Vas vodimo u avanturu. Poludnevno pješačenje (trekking) Kineskim zidom. Obilazimo dionicu koja je najsvežije rekonstruirana i uz pratnju vodiča pješačimo i uživamo u predijelima. Prelijep planinski krajolik i Zid koji je načeo zub vremena. Zamišljamo vojnike koji stražare i shvaćamo veličinu i grandioznost ove građevine. Povratak u Peking u večernjim satima. Noćenje.

6. dan: Peking – Pingyao

Buđenje. Pakiramo stvari i napuštamo sobe. Transfer metroom do željezničkog kolodvora gdje hvatamo brzi vlak i nastavljamo naše putešestvije! Jurimo neočekivanom brzinom kroz ravnice sjeverne Kine… Putujemo kroz povijest – u prošlost – dobrodošli u Pingyao! Drevni gradić čiji je središnji dio unutar zidina ostao nepromijenjen od srednjeg vijeka i dinastija Ming i Qing. Imat ćemo priliku osjetiti duh prošlih vremena i steći dojam kako je izledao svakodnevni život u Kini prije više stotina godina. Ulice s fenjerima nisu mijenjale izgled i raspored, nema automobila, a tradicionalne kineske kuće i zgrade očuvane su do danas. Smještamo se i krećemo u šetnju uskim uličicama… U večernjim satima uživamo uz lokalno rižino vino u nekom skrivenom kutku ovog nestvarnog mjesta. Noćenje.

7. dan: Pingyao – Xian

Buđenje. Slobodno vrijeme za istraživanje gradića. Ovaj kraj slovi za kolijevku bankarstva i trgovine stare Kine i mnoge obiteljske kuće i imanja predstavljaju svojevrsnu atrakciju i omogućuju nam izbliza se upoznati s raskošnim životom imućnih, kao i kineskom kulturom i običajima. U poslijepodnevnim satima hvatamo brzi vlak za Xian (Sian). Putujemo nazad u sadašnjost. Po dolasku transfer do smještaja. Slobodnu večer koristimo za šetnju uskim uličicama Muslimanske četvrti, poznate po gužvi, raznim specijalitetima ovog dijela Kine, kao i zanimljivim suvenirima. Ovdje se nalazi najveća muslimanska zajednica u Kini, a ovaj kvart predstavlja posebnu atrakciju! Noćenje.

8. dan: Xian

Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do najveće atrakcije ovog dijela Kine. Čeka nas Armija ratnika od terakote koja čuva mauzolej Prvog kineskog cara. Kad su lokalni zemljoradnici 1974. godine otkrili prve figure, arheolozi nisu ni sanjali da se ispod zemlje nalazi čitava armija od preko 7.000 ratnika, konja, kočija… Svaka figura je unikatna, ne postoje dvije iste! Vraćamo se u Xian u poslijepodnevnim satima. Slobodno poslijepodne i večer.  Noćenje.

9. dan:  Xian – planina Hua

Buđenje. Slobodno vreme za istraživanje grada ili cjelodnevni fakultativni odlazak na planinu Hua. Planina Hua (Huashan) slovi za jednu od pet kineskih „velikih“ planina i svetu planinu taoizma. Penjemo se žičarom na 1.600 metara i odatle krećemo u osvajanje planine! Čekaju nas nevjerojatne prirodne ljepote i hramovi na naizgled nepristupačnim mjestima, stepenice uklesane u stijenu i uske staze na rubu. Najhrabriji neka se pripreme za poznati Sky Walk… Povratak u Xian u večernjim satima. Odmaramo se od izleta i zbrajamo dojmove. Noćenje.

10. dan:  Xian

Buđenje. Spremamo stvari i ostavljamo ih u smještaju do poslijepodnevnog polaska za Šangaj. Slobodno vrijeme.  U poslijepodnevnim satima sastanak i odlazak na željeznički kolodvor. Polazimo za Šangaj noćnim vlakom, spavaćim vagonima.

11. dan:  Šangaj

Stižemo u Šangaj u ranim jutarnjim satima. Hvatamo metro do smještaja, smještamo se i okrepljujemo od puta. Nakon toga krećemo u pješačku turu gradom: Trg naroda – centar Šangaja i prelijep zeleni park, ulica Nandjing – najpoznatija shopping ulica ovog grada i šetalište uz rijeku The Bund, otkud se pruža pogled na futuristički kvart Pudong i nebodere koji ga krase. Slobodna večer. Noćenje.

12. dan:  Šangaj

Slobodan dan za shopping, kupovinu suvenira, opuštanje, šetnju ili Vam predlažemo fakultativni izlet do grada Suzhou ili kako ga još i nazivaju „Venecijom istoka“. Nekada mali trgovački gradić, a danas milijunski grad koji se nalazi nedaleko od Šangaja i ušća rijeke Yangtze, na slikovitom potezu ravnice ispresijecane mnogim kanalima. Stari centralni dio grada zaštićen je od urbanizacije i visokogradnje i predstavlja pravu oazu i bijeg od urbane džungle Šangaja. Šetamo se zelenim ulicama, obilazimo mnoge vrtove i parkove koji su nekada bili privatne rezidencije bogatih trgovaca iz ove regije, zatim pagodu i hram Bao-an, kao i fantastični Muzej svile! Povratak u Šangaj u večernjim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. dan:  Šangaj

Buđenje. Obilazak Francuske koncesije, dijela grada koji je zadržao izgled iz perioda kada je Šangaj bio pod kolonijalnim vlastima. Neobična arhitektura u europskom stilu daje poseban ton ovom dijelu Šangaja. Čekamo da krene padati mrak i upućujemo se preko rijeke u Pudong. Kao da smo otišli u budućnost – šareni neboderi, neonska svjetla… Kao šlag na tortu, penjemo se na najviši vidikovac na svijetu, na 100. kat zgrade SWFC-a, odakle se pruža nestvaran pogled (fakultativno)… Vraćamo se u smještaj u večernjim satima.  Noćenje.

14. dan:  Šangaj

Buđenje. Pakiramo stvari i napuštamo sobe. Slobodno vrijeme do odlaska u zračnu luku ovisno o vremenu avionskog leta. Dok se avion polako penje među oblake, mi s osmijehom na licu zbrajamo dojmove i arhiviramo sjećanja… Let s presjedanjem do Beograda.

15. dan: Beograd

Slijećemo u zračnu luku u Beogradu. Rastajemo se do sljedeće Manga Trip avanture!


SMJEŠTAJ:

PEKING: Ming Courtyard Hotel 3*  ili sl. – smješteni smo u užem centru grada, na pješačkoj udaljenosti od trga Tiananmen. Smještaj je mali i udoban, uređen po modernim kineskim trendovima. Smješteni smo u dvokrevetnim i trokrevetenim sobama, svaka sa svojom kupaonicom i klimom. Besplatan WiFi.

PINGYAO: Fly By Knight Pingyao Courtyard Hotel 4* ili sl. – smješteni smo u staroj gradskoj jezgri. Sobe su dvokrevetne, svaka s kupaonicom.

XIAN: Jingjian Inn Xian Zhonglou hotel 3* ili sl. – smješteni smo u užem centru grada, nadomak starih zidina i hramova. Sobe su dvokrevetne, svaka sa svojom kupaonicom i klimom. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

ŠANGAJ: Campanile Shangai hotel 3* ili sl. – hotel se nalazi u širem centru grada, u dijelu koji je odlično povezan javnim prijevozom. Smješteni smo u dvokrevetnim sobama, svaka sa svojom kupaonicom. U okviru hotela nalazi se restoran.  Besplatan WiFi u cijelom hotelu.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


1549€ (1349€) 10.125kn Promocija!

04.10. – 18.10.2019.
18.04. – 02.05.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 9.750kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 9.375kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Peking / Šangaj – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Prijevoz vlakom na navedenim relacijama 
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja u Pekingu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-1 noćenje u Pingyau u hotelu 4* (1/2 sobe s klimom)
-3 noćenja u Xianu  u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-3 noćenja u Šangaju u hotelu 3* (1/2 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:

-Vizu za Kinu: više informacija pronađite ovdje.
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o aviokompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Tiananmen trg – Zabranjeni grad – Beihai park 

Ovom cjelodnevnom pješačkom turom upoznat ćemo se s Pekingom i obići neke od najznačajnijih tekovina drevne kineske civilizacije, kao i mjesta od modernijeg povijesnog značaja poput trga Tiananmen. Izlazimo iz smještaja rano ujutro i ostvarujemo prvi kontakt s kaotičnim glavnim gradom. Krećemo od ogromnog trga Tiananmen, nastavljamo ulaskom u mistični Zabranjeni grad, dom kineskih careva od XV stoljeća i dinastije Ming pa sve do pada posljednje dinastije i posljednjeg kineskog cara Pu Yi-a. I za kraj nas čeka oaza usred Pekinga – nekadašnji imperijalni vrt, a danas javni park Beihai gdje hvatamo predah od napornog dana i uživamo u skrivenim ljepotama ovog mjesta.

Hram neba i Ljetna palača 

Hram neba jedan je od najprepoznatljivijih simbola Pekinga. Građen je u isto vrijeme kad i Zabranjeni grad i bio je najznačajniji religijski i ritualni objekt u dinastijama Ming i Qing. Ljetna palača obuhvaća veliki kompleks parkova i jezera, rezidencija, hramova i raznih pomoćnih objekata zabavnog i znanstvenog karaktera. Nalazi se na periferiji današnjeg Pekinga. Služila je kao ljetna ili pomoćna rezidencija kineskih kraljevskih obitelji. Konstruirana je tako da oponaša najljepše predjele iz mnogih kineskih provincija, poput planina, rijeka i šuma, kako bi se carevi kada šetaju osjećali kao da se nalaze u Kini u malom.

Kineski zid 

Cjelodnevni fakultativni izlet na jedan od najljepših rekonstruiranih dijelova Kineskog zida. Zaobilazimo pretrpane turističke točke Zida i odlučujemo se za alternativu koju horde kineskih turista još nisu u potpunosti otkrile. Na 100-tinjak kilometara od Pekinga čekaju nas nevjerojatni predjeli i tekovine jednog od najvećih građevinskih poduhvata u povijesti civilizacije. Lagano se penjemo i šetamo krivudavim putem kojim nas vodi, upijamo dojmove i zamišljamo atmosferu i stražarske kule prije mnogo godina…

Planina Hua 

Cjelodnevni fakultativni izlet na jednu od 5 kineskih “velikih” ili svetih planina. Hua-shan će Vas definitivno ostaviti bez daha! Nekadašnje utočište taoističkih redovnika, a danas popularna i donekle pripitomljena turistička destinacija, ova planina odiše mistikom i prelijepim prirodnim ljepotama. Tura je namijenjena samo fizički spremnima; očekuju nas usponi i stepenice, kao i pješačenje na osiguranim, ali pomalo opasnim stazama. Kako bismo uštedjeli na vremenu, prvi dio uspona svladavamo žičarom, a odatle slijedi pješačenje na najljepše dijelove. Čekaju nas nevjerojatni prizori i stari hramovi na vrhovima litica.

Armija ratnika od terakote 

Na ovom izletu idemo u susret oči u oči s čuvarima grobnice prvog kineskog cara. Kad su lokalni zemljoradnici 1974. godine otkrili prve dijelove i predmete od gline, arheolozi nisu ni sanjali da se ispod zemlje nalazi čitava armija od preko 7.000 ratnika, konja, kočija… Spremani da čuvaju cara u zagrobnom životu, u sastavu armije su ratnici, konjanici, strijelci i generali. Svaka figura je unikatna, ne postoje dvije jednake! Kao jedno od najznačajnijih arheoloških otkrića XX stoljeća, ovo sigurno ne biste smjeli propustiti…

Suzhou 

Hvatamo jutarnji brzi vlak i krećemo u jednodnevnu fakultativnu avanturu u prelijepi Suzhou. Mnogi ga zovu i „Venecijom istoka“! Nekada mali trgovački gradić a danas milijunski grad, smješten je nedaleko od Šangaja i ušća rijeke Yangtze na slikovitom potezu ravnice ispresijecane mnogim kanalima. Stari centralni dio grada zaštićen je od urbanizacije i visokogradnje i predstavlja pravu oazu i bijeg od urbane džungle Šangaja. Šetamo se zelenim ulicama, obilazimo mnoge vrtove i parkove koji su nekada bili privatne rezidencije bogatih trgovaca iz ove regije, zatim pagodu i hram Bao-an, kao i fantastični Muzej svile! Suzhou je u proteklim stoljećima bio centar proizvodnje svile u Kini!

Šangaj noću s 100. kata zgrade SWFC 

Iskusite pogled na futuristički dio Šangaja s jedne od najviših zgrada na svijetu! Nevjerovatno iskustvo. Neonska svjetla, neboderi, ekskluzivni hoteli svuda okolo… Uvjerit ćete se u tvrdnju mnogih da je Šangaj jedan od najmodernijih gradova Azije, ali i cijelog svijeta.

PRIJAVI SE