KINA + RUSIJA + MONGOLIJA

19 dana / avio 

01.08. 19.08.2020.


Kao jedna od najstarijih civilizacija na planeti, Kina nije imala ništa manji utjecaj na tijek povijesti i razvoj ljudskog roda kroz znanost, filozofiju ili umjetnost od Rima ili Stare Grčke, a opet su nas toliko malo učili o njoj u školi. Pripremite se za putovanje u jedan novi i nepoznati svijet! U Pekingu nas čekaju mistični Zabranjeni grad, impozantni Kineski zid koji morate vidjeti, mnogi hramovi i tekovine drevne Kine. 

Ušuškani gradski centar i fascinantna mongolsko–budistička kultura čini glavni grad Republike Burjati, Ulan Ude, jednim od najpoželjnijih gradova istočnog Sibira. Bajkalsko jezero je jedna od najnevjerojatnijih destinacija u Rusiji, najdublje i najveće slatkovodno jezero na svetu, okruženo šumama i nordijskim stepama. Istražujemo jedinstveni Ulan Ude, uživamo u magičnoj atmosferi koja nas okružuje na Bajkalskom jezeru i otkrivamo kulturu nekadašnje Rusije.

Mongolija je više nego samo dom Mongola i velikog Džingis Kana. Mongolija je dinamičan miks kulture, povijesti i prirode, mjesto gdje se drevno susreće s modernim, mjesto koje će Vam oduzeti dah. Ulan Bator nalazi se na obali rijeke Tul, okružen planinama koje su prekrivene borovim šumama i travnatim stepama. Miran i otvoren, Ulan Bator je grad kontrasta gdje se suvremeni život spaja s tradicionalnim mongolskim načinom života. 


Plan i program putovanja:

1. dan: Beograd – Moskva

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Moskve. Slijetanje u Moskvu i transfer do smještaja. Smještamo se u sobe. U dogovoru s vodičem možemo prošetati gradom.

2. dan: Moskva – Ulan Ude

Spremamo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska prema zračnoj luci. U večernjim satima transfer do zračne luke i let za Ulan Ude.

3. dan: Ulan Ude

Slijećemo u Ulan Ude. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za odmor. Dobrodošli u Ulan Ude, prijestolnicu Republike Burjati i domovinu naroda Burjati koji su blisko povezani s Mongolima. Grad je duhovna mješavina europske i sovjetske kulture s burjatskim i budističkim tradicijama. U dogovoreno vrijeme krećemo na fakultativni obilazak grada uz pratnju lokalnog vodiča. Posjetit ćemo povijesni centar grada, crkve i centralni trg gdje se nalazi najveća statua Lenjinove glave. Upoznat ćemo se s poviješću grada kao i s njegovim suvremenim načinom života. Noćenje.

4. dan: Ulan Ude – Bajkalsko jezero

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do Bajkalskog jezera. Krećemo u jutarnjim satima i odlazimo do mjesta Gremyachinsk koji se nalazi na istočnoj obali Bajkalskog jezera. Bajkalsko jezero je najdublje jezero na svijetu. Ovaj dio jezera ima duge, lijepe pješčane plaže kao i manja, toplija jezera. Odmaramo se i uživamo u veličanstvenom krajoliku. Slobodno vrijeme do polaska za Ulan Ude. Noćenje.

5. dan: Ulan Ude

Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do Staroobrednika – etničke i vjerske grupe protestanata koja je prognana u Sibir u 18. stoljeću. Upoznat ćemo se s kulturom, religijom, folklorom i umjetnosti koja je postojala u Rusiji prije Petra I. Vidjet ćemo autentičnu Rusiju i slikovite pejzaže. Osjetit ćemo duh slobode. Vidjet ćemo kuće i dvorišta lokalnih obitelji kao i svakodnevni život ovog naroda koji će nam objasniti kako se preživljava tešku sibirsku zimu. Osjetit ćemo atmosferu prošlosti kroz tradicionalnu kuhinju, plesove i lijepe narodne pjesme. Povratak u Ulan Ude. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: Ulan Ude

Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do hrama Atsagatsky Datsan. Ovaj hram je nekada bio najveći centar u kojem se studirala tibetanska medicina bazirana na metodama tantričkih škola. U obližnjem selu, dočekat će nas stara burjatska obitelj. Domaćini će nas poslužiti tradicionalnim jelima i ispričati nam povijest ovog naroda. Imat ćemo priliku sudjelovati u spremanju jela i u tradicionalnim igrama. Nakon ukusnog obroka, oprobat ćemo se u tradicionalnom sportskom natjecanju u streličarstvu. Povratak u Ulan Ude. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: Ulan Ude – Ulan Bator

Napuštamo hotel i odlazimo do autobusne stanice gdje se ukrcavamo na autobus i krećemo k Ulan Batoru, prijestolnici Mongolije. Dnevna vožnja. Stižemo u Ulan Bator u večernjim satima. Smještamo se u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan: Ulan Bator

Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak prijestolnice Mongolije. Vidjet ćemo najveći budistički centar Gandan sa statuom velikog zlatnog Bude, simbol mongolskog nacionalnog ponosa i kulturne baštine. Čut ćemo molitvu budističkih redovnika, poseban doživljaj koji ne bi trebalo propustiti. Obilazimo trg Sukhbaarar na kojem se nalaze sve državne zgrade i institucije. Nakon toga, posjeta mongolskom Nacionalnom muzeju gdje ćete se bliže upoznati s florom i faunom ove ekološke zemlje. Smještena između svjetskih sila Rusije i Kine, nezavisna nacija Mongolija je prava avanturistička destinacija. Ulan Bator je grad gdje se moderno prepliće s tradicijom, mjesto gdje ćete imati priliku vidjeti stare Mongole u tradicionalnim haljinama, mlade poduzetnike u poslovnih odijelima i mlade redovnike. Poslije obilaska slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan: Ulan Bator – nacionalni park Terelj

Slobodno vrijeme ili fakultativna dvodnevna avantura do nacionalnog parka Terelj. Prolazimo kroz zelene livade koje su prošarane jakovima, krupnim govedima koji mogu težiti i do jedne tone. Divimo se šumama i neobičnim formacijama stijena koje predstavljaju prirodnu ljepotu Mongolije. Lokalni vodič će nam ispričati priču o mongolskim običajima i kulturi. Stižemo u kamp i smještamo se. Navečer ćemo imati priliku sudjelovati u pripremanju večere i naučit ćemo kako se spremaju tradicionalne mongolske knedle. Divimo se prirodi koja nas okružuje i uživamo u nezaboravnom zalasku sunca. Noćenje u jurta kampu.

10. dan: Nacionalni park Terelj – Ulan Bator

Poslije doručka napuštamo kamp i krećemo ka Ulan Batoru. Na putu do Ulan Batora posjetit ćemo spomenik podignut Džingis Kanu, legendarnom vladaru. Dolazimo u Ulan Bator. Slobodno vrijeme. Predlažemo Vam odlazak do brda Zaisan odakle se pruža prelijepa panorama na Ulan Bator ili posjetite međunarodni intelektualni muzej gdje se možete upoznati s kulturom i poviješću ove intrigantne zemlje kroz magične trikove i zagonetke. Neizbježan je svakako i poznata tržnica Khar Zakh gdje možete kupiti razne suvenire. Noćenje.

11. dan: Ulan Bator – Elsen Tasarkhai

Spremamo stvari i napuštamo smještaj. Odlazimo do pješčanih dina Elsen Tasarkhai, područja poput Gobi pustinje s ogromnim pješčanim dinama. Uživamo u nestvarnoj prirodi i snimamo nezaboravne fotografije veličanstvenog predjela. Nakon ručka krećemo u novu avanturu, jahanje deva. Dolazimo u kamp. Večera. Noćenje u jurta kampu.

12. dan:  Elsen Tasarkhai – Karakorum

Nakon doručka napuštamo smještaj. Odlazimo do Karakoruma, nekadašnje prijestolnice Mongolije. Tijekom barbarskih osvajanja, Karakorum je bio centar svijeta. Putujemo natrag kroz vrijeme i otkrivamo tajne ovog starog grada. Posjećujemo Erdene Zuu, najstariji samostan koji sadrži 108 stupa, između 60 i 100 hramova i do 1.000 redovnika. Nakon posjete samostanu, odlazimo do malog ali impresivnog muzeja Karakorum gdje ćemo imati priliku naučiti nešto više o mongolskom carstvu. Smještaj. Nakon ručka ukoliko nam vrijeme dozvoljava, možemo krenuti na kratak trekking do spomenika posvećenog državi Mongoliji, odakle se pruža prelijep pogled na rijeku, dolinu i sam spomenik. Ukoliko imamo sreće, vidjet ćemo orlove. Slobodno vrijeme. Noćenje u jurta kampu.

13. dan: Karakorum – jezero Ugi

Nakon doručka napuštamo kamp i krećemo ka jezeru Ugi. Naša prva stanica su spomenici Khöshöö Tsaidam. Ovo su dvije instalacije podignute od strane turskog naroda, od memorijalnog kamena u kome je urezano staro tursko pismo. Nastavljamo dalje do jezera Ugi. Malo, slikovito jezero, raj za ribare. Plovimo brodićem po jezeru i uživamo u fascinantnoj prirodi koja nas okružuje. Večera. Noćenje u kampu pored jezera.

14. dan: Ugi jezero – nacionalni park Khustai

Nakon doručka napuštamo kamp i krećemo do nacionalnog parka Khustai. Ovdje ćemo imati priliku upoznati se s veličanstvenim divljim konjima Prževaljski. Ovi konji su ugrožena vrsta i otkriveni su u zapadnoj Mongoliji. Pravimo pauzu za ručak u nomadskom kampu. Uživamo u veseloj atmosferi i učimo kako funkcionira nomadski način života. Večera. Noćenje kod nomadskih obitelji.

15. dan: Nacionalni park Khustai – Ulan Bator

Nakon doručka, napuštamo nomadsku obitelj uz veliki osmijeh na licu. Krećemo natrag k Ulan Batoru. Prolazimo kroz divne predjele na konjima. Nastavljamo dalje prijevozom do Ulan Batora. Smještaj. Slobodno vrijeme za sabiranje dojmova. Noćenje.

16. dan: Ulan Bator – Peking

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska prema zračnoj luci. Transfer do zračne luke i let za Peking. Slijećemo u Peking. Transfer do smještaja. Okrepljujemo se od puta i dolazimo u prvi kontakt s Kinom. Drugi svijet. Gužva na sve strane, nepoznati ljudi, mirisi, boje, način života. Slobodno poslijepodne i večer. Noćenje.

17. dan: Peking

Budimo se u prijestolnici Srednjeg kraljevstva odmorni, uzbuđeni zbog onoga što ćemo vidjeti i iskusiti u periodu pred nama. Avantura počinje! Doručkujemo i izlazimo na kaotične ulice Pekinga! U pratnji vodiča, krećemo na fakultativnu pješačku turu najvećih znamenitosti: Trg Tiananmen – najveći trg na svijetu, Zabranjeni grad – mistična rezidencija kineskih careva skoro pet stotina godina, od dinastije Ming do posljednjeg kineskog cara iz dinastije Qing. Nastavljamo obilazak i posjećujemo park Beihai – nekadašnji imperijalni vrt, a danas prelijep javni park. Slobodna večer. Noćenje.

18. dan: Peking

Buđenje. Cjelodnevni fakultativni izlet – Kineski zid. Ne idemo na klasičan obilazak na mjesto pretrpano turistima već Vas vodimo u avanturu. Poludnevno pješačenje (trekking) Kineskim zidom. Obilazimo dionicu koja je najsvježije rekonstruirana i uz pratnju vodiča, pješačimo i uživamo u predjelima. Prelijep planinski krajolik i Zid koji je načeo zub vremena. Zamišljamo vojnike koji stražare i shvaćamo veličinu i grandioznost ove građevine. Povratak u Peking u večernjim satima. Noćenje.

19. dan: Peking – Beograd

Napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Transfer do zračne luke i let za Beograd s usputnim presjedanjem. Dolazak u Beograd. Kraj programa. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ :

Moskva: Hotel 3* – nalazi se na 10 minuta od metro stanice i 7 kilometara od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne svaka s vlastitom kupaonicom. Besplatan WiFi internet dostupan je u okviru hotela.

Ulan Ude: Hotel 3* – smješteni smo u centru grada. Hotel sadrži restoran, saunu i teretanu. Sobe su dvokrevetne i svaka soba ima vlastitu kupaonicu, TV i hladnjak. U okviru hotela dostupan je besplatan WiFi.

Ulan Bator: Hotel 3* – smješteni smo na 1,5 km od glavnog trga. Sobe su dvokrevetne i svaka ima vlastitu kupaonicu, TV. U okviru hotela dostupan je besplatan WiFi.

Karakorum, Elsen Tasarkhai, Ugi jezero, Khustai nacionalni park: Jurta kampovi – tradicionalne kuće mongolskih nomada napravljene za turiste. Jedan kamp se sastoji od oko 20 jurti, svaka jurta ima između 2 i 4 kreveta i stol. U okviru kampa se nalazi i restoran kao i građevina u kojoj se nalaze tuševi s toplom vodom i toaletom.

Peking: Ming Courtyard Hotel 3*  ili sl. – smješteni smo u užem centru grada, na pješačkoj udaljenosti od trga Tiananmen. Smještaj je mali i udoban, uređen po modernim kineskim trendovima. Smješteni smo u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, svaka s vlastitom kupaonicom i klimom. Besplatan WiFi.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


 15.750kn

Za prijave i uplate predujma do 07.12. od min. 3.750kn cijena je 15.375kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća :
-Avio prijevoz (Beograd – Moskva – Peking – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-Avio prijevoz (Moskva – Ulan Ude) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Avio prijevoz (Ulan Bator – Peking) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Autobusni prijevoz na relaciji Ulan Ude – Ulan Bator
-1 noćenje u Moskvi u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-4 noćenja u hotelu u Ulan Udeu (1/2 sobe s vlastitom kupaonicom)
-5 noćenja u hotelu u Ulan Batoru (1/2 sobe s vlastitom kupaonicom)
-Noćenje u 1/2  jurta kampu u Elsen Tasarkhai na bazi doručka, ručka i večere
-Noćenje u 1/2 jurta kampu u Karakorumu na bazi doručka i ručka
-Noćenje u 1/2 jurta kampu pored jezera Ugi na bazi doručka i večere
-Noćenje kod nomadskih obitelji u višekrevetnim kampovima na bazi doručka i večere
-3 noćenja u Pekingu u guesthouse-u (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vođenje puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća :
-Vizu za Kinu: pristojba iznosi 180 kuna. Vizu za Mongoliju: pristojba iznosi oko 70 usd. Vizu za Rusku Federaciju: pristojbe su 200 kuna i 35 eur. Cijena agencijskog posredovanja ovisi o broju putnika itd. Više informacija pronađite ovdje.
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Tiananmen trg – Zabranjeni grad – Beihai park (vodič, ulaznice)

Ovom cjelodnevnom pješačkom turom upoznat ćemo se s Pekingom i obići neke od najznačajnijih tekovina drevne kineske civilizacije, kao i mjesta od modernijeg povijesnog značaja poput trga Tiananmen. Izlazimo iz smještaja rano ujutro i ostvarujemo prvi kontakt s kaotičnim glavnim gradom. Krećemo od ogromnog trga Tiananmen, nastavljamo ulaskom u mistični Zabranjeni grad, dom kineskih careva od XV stoljeća i dinastije Ming pa sve do pada posljednje dinastije i posljednjeg kineskog cara Pu Jia. I za kraj nas čeka oaza usred Pekinga – nekadašnji imperijalni vrt, a danas javni park Beihai gdje hvatamo predah od napornog dana i uživamo u skrivenim ljepotama ovog mjesta.


Kineski zid (vodič, transfer, ulaznica, žičara u jednom smjeru) – cjelodnevni izlet – pješačenje (trekking) Kineskim zidom

Cjelodnevni fakultativni izlet na jedan od najljepših i rekonstruiranih dijelova Kineskog zida. Zaobilazimo pretrpane turističke točke Zida i odlučujemo se za alternativu koju horde kineskih turista još nisu u potpunosti otkrile. Na 100-tinjak kilometara od Pekinga čekaju nas nevjerojatni predjeli i tekovine jednog od najvećih građevinskih pothvata u povijesti civilizacije. Lagano se penjemo i šetamo krivudavim putem kojim nas vodi, upijamo dojmove i zamišljamo atmosferu i stražarske kule prije mnogo godina.


Ulan Ude – razgledanje grada

Dobrodošli u Ulan Ude, prijestolnicu Republike Burjati i domovinu naroda Burjati koji su blisko povezani s Mongolima. Grad je duhovna mješavina europske i sovjetske kulture s burjatskim i budističkim tradicijama. U dogovoreno vrijeme krećemo na fakultativni obilazak grada uz pratnju lokalnog vodiča. Posjetit ćemo povijesni centar grada, crkve i centralni trg gdje se nalazi najveća statua Lenjinove glave. Upoznat ćemo se s poviješću grada kao i s njegovim suvremenim načinom života. Izlet uključuje: transfer + lokalni vodič + vodič.


Bajkalsko jezero 

Krećemo u jutarnjim satima  i odlazimo do mjesta Gremyachinsk koje se nalazi na istočnoj obali Bajkalskog jezera. Bajkalsko jezero je najdublje jezero na svijetu. Ovaj dio jezera ima duge, lijepe pješčane plaže kao i manja, toplija jezera. Odmaramo se i uživamo u veličanstvenom krajoliku. Slobodno vrijeme do polaska za Ulan Ude. Izlet uključuje: transfer + lokalni vodič + vodič.


Staroobrednik

Upoznajemo se s etničkom i vjerskom grupom protestanata koja je prognana u Sibir u 18. stoljeću. Upoznat ćemo se s kulturom, religijom, folklorom i umjetnosti koja je postojala u Rusiji prije Petra I. Vidjet ćemo autentičnu Rusiju i slikovite pejzaže. Osjetit ćemo duh slobode. Vidjet ćemo kuće i dvorišta lokalnih obitelji kao i svakodnevni život ovog naroda koji će nam objasniti kako se preživljava tešku sibirsku zimu. Osjetit ćemo atmosferu prošlosti kroz tradicionalnu kuhinju, plenove i lijepe narodne pjesme. Izlet uključuje: transfer + vodič + ulaz u muzej i crkvu + program animacije + ručak.


Atsagatsky Datsan hram

Ovaj hram je nekada bio najveći centar u kojem se studiralo tibetansku medicinu baziranu na metodama tantričkih škola. U obližnjem selu dočekat će nas stara burjatska obitelj. Domaćini će nas poslužiti tradicionalnim jelima i ispričati nam povijest ovog naroda. Imat ćemo priliku sudjelovati u pripremanju jela i u tradicionalnim igrama. Nakon ukusnog obroka, oprobat ćemo se u tradicionalnom sportskom natjecanju u streličarstvu. Povratak u Ulan Ude. Slobodno vrijeme. Izlet uključuje: transfer + vodič + ulaz + ručak + program animacije.


Ulan Bator razgledanje grada

Vidjet ćemo najveći budistički centar Gandan sa statuom velikog zlatnog Bude, simbol mongolskog nacionalnog ponosa i kulturne baštine. Čut ćemo molitvu budističkih redovnika, poseban doživljaj koji ne bi trebalo propustiti. Obilazimo trg Sukhbaarar na kojem se nalaze sve državne zgrade i institucije. Nakon tog posjeta mongolskom Nacionalnom muzeju gdje ćete se bliže upoznati s florom i faunom ove ekološke zemlje. Smještena između svjetskih sila Rusije i Kine, nezavisna nacija Mongolija je prava avanturistička destinacija. Ulan Bator je grad gdje se moderno prepliće s tradicijom, mjesto gdje ćete imati priliku vidjeti stare Mongole u tradicionalnim haljinama, mlade poduzetnike u poslovnih odijelima i mlade redovnike. Poslije obilaska slobodno vrijeme. Izlet uključuje: lokalnog vodiča, transfer, ulaznice prema programu i vodiča.


Nacionalni park Terelj (dvodnevni izlet)

Prolazimo kroz zelene livade koje su prošarane jakovima, krupnim govedima koji mogu težiti i do jedne tone. Divimo se šumama i neobičnim formacijama stijena koje predstavljaju prirodnu ljepotu Mongolije. Lokalni vodič će nam ispričati priču o mongolskim običajima i kulturi. Stižemo u kamp i smještamo se. Navečer ćemo imati priliku sudjelovati u spremanju večere i naučit ćemo kako se spremaju tradicionalne mongolske knedle. Divimo se prirodi koja nas okružuje i uživamo u nezaboravnom zalasku sunca. Noćenje u jurta kampu. Poslije doručka napuštamo kamp i krećemo k Ulan Batoru. Na putu do Ulan Batora, posjetit ćemo spomenik podignut Džingis Kanu, legendarnom vladaru. Izlet uključuje: transfer + lokalni vodič + smještaj + hrana + ulaznice.

NAPOMENA: Cijene izleta bazirane su na minimum 10 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja, može doći do uvećanja cijena fakultativnih izleta.

PRIJAVI SE