Kuala Lumpur – Bali – Singapur

16 dana / Sigurni polasci!

27.06. – 13.07.2019.
27.09. – 13.10.2019.
24.03. – 08.04.2020.
17.04. – 02.05.2020.

Malezija je zemlja tri naroda, tri civilizacije i tri vjere spojenih u jednu cjelinu na zajedničkom prostoru. Kao pogodno tranzitno područje, Malezija je stoljećima bila centar kulture, te su se tako izmiješale različite nacije. Kinezi su preko Malezije prevozili začine, dok su Indijci trgovali svilom. Rezultat višedesetljetnih miješanja su nove rase, te danas svaka od njih ima svoje ime, praznike i kulturu. Multikulturalizam nije od Malezije napravio samo gastronomski raj nego i dom za stotine živopisnih festivala. Ako želite upoznati Aziju, Malezija je  prva destinacija koju biste trebali posjetiti, baš zbog toga što predstavlja Aziju u malom. Svjetlucava prijestolnica kozmopolitskog duha, Kuala Lumpur odiše kolonijalnom arhitekturom, urbanistički savršeno uklopljenim građevinama, šarenim hramovima, širokim i čistim ulicama, s mnogo zelenila, travnjaka, cvijeća i parkova. Impozantni neboderi, među kojima se ističu tornjevi Petronas, koje su bile najviše zgrade na svijetu, dok su danas najviši tornjevi ,,blizanci’’ na planeti, špilje Batu u kojima se nalazi hinduistički hram do kojeg se dolazi penjanjem uz 272 stepenice, veliki broj tržnica koje su podijeljene u različite zone kako bi posjetitelji imali uvid u kulturološke razlike različitih naroda u Maleziji, samo je dio onoga što Vas očekuje.

Bali je inspiracija, višedimenzionalno stanje uma, magični otok prošaran netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim rižinim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih otoka je tradicija i duhovnost nasmiješenih mještana, koji ponosno slave svoju kulturu i njeguju identitet. Balinežani su vrlo pobožni i vjeruju u ,,karmu’’ ili “dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi”. Upoznajte narod čija djeca uče tri jezika – balijski, jezik sa svećenicima, jezik s prirodom i životinjama – i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropski otok nasmiješenih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da se želite opustiti na bijelim pješčanim plažama ispod zelenih palmi ili odmarati uz zvuke valove koji zapljuskuju grebene. Osjetite blagodati aroma i spa terapije, ispraznite svoj um uz jogu, tai chi, surfajte ili se oprobajte u cjenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je otok koji je potpuno odolio modernizaciji i globalizaciji i na kojem se još uvijek živi po pravilima koja se desetljećima nisu mijenjala.

Singapur je financijski centar Azije i kozmopolitska i najmodernija otočna grad-država jugoistočne Azije. Kada se spomene Singapur, glavna asocijacija su neboderi i moderna arhitektura. Grad spaja malajsku, kinesku, arapsku, indijsku i englesku kulturu i religiju. Njegova jedinstvena etnička tapiserija pruža posjetiteljima širok spektar sadržaja za razgledanje i otkrivanje. Otok leži jedan stupanj sjeverno od ekvatora, obuhvaća otok Singapur i 58 manjih otoka. Glavni grad Singapur pokriva trećinu glavnog otoka. Odlična infrastruktura otočne republike omogućava posjetiteljima da uživaju u njegovim brojnim lokacijama i atrakcijama u sigurnom, čistom i zelenom okruženju. Singapur se zove “Garden City” zbog svojih brojnih parkova i bujne vegetacije. Njegovu ljepotu upotpunjuje i bogato kulturno naslijeđe. Kako je Singapur multikulturalna sredina, u njemu se mogu čuti razni jezici, a službeni su malajski, mandarinski, tamilski i engleski. Jezgra Singapura je kolonijalni okrug. Svaka enklava ima svoj poseban “šmek”, od aromatičnih trgovina začina Little Indije, oronule Kineske četvrti, gdje je još uvijek moguće naići na kaligrafa koji piše priču, ili arapske četvrti pretrpane trgovinama finih tkanina i svile.


Plan i program puta:

1.dan: Beograd – Kuala Lumpur

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Kuala Lumpura s usputnim presjedanjem.

2.dan: Kuala Lumpur

Dolazak u Kuala Lumpur, transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za privikavanje i istraživanje. Kuala Lumpur je frenetičan grad koga odlikuju izuzetni neboderi, kolonijalna arhitektura, šarmantni lokalci i mnoštvo prirodnih atrakcija. Posjet Maleziji nije potpun ukoliko ne degustiramo njihovu hranu u prijestolnici Kuala Lumpuru. Multikulturno društveno miješanje u Kuala Lumpuru stvara izuzetno raznovrsnu mješavinu domaće hrane. Tržnice i ulični štandovi su odlična mjesta za jelo. Noćenje.

3. dan: Kuala Lumpur – Batu Caves

Slobodno vrijeme ili krećemo u fakultativnu avanturu: obilazimo središnju tržnicu – Pasar Seni, China town, džamiju Masjid Jamek, Old market, odlazak do Botaničkog vrta gdje pauziramo za odmor i užinu… Nakon toga odlazak do Batu Cavesa – najstarijeg hindu hrama u Kuala Lumpuru, koji se nalazi duboko u pećini. Do hrama putujemo metroom i uživamo u prelijepoj panorami grada (palme, parkovi, nevjerojatan miks arhitekture istoka i zapada…). U Batu Caves se održava najveći hindu festival Thaipusam koji posjeti preko milijun hindu vjernika. Hram je posvećen Muruganu – indijskom bogu rata, gdje se nalazi i njegova najveća statua od 43m. Ukupno 272 stepenica nas vodi do ulaza u Batu Caves. Čuvajte svoju hranu ili piće jer će Vam ih u suprotnom, oteti majmunčići vještim pokretima. Nakon razgledanja Batu Cavesa, slobodno vrijeme za razgledanje ili individualnu fakultativnu posjetu Dark Caveu (edukativna tura 45 minuta) – pećini koja je dom za preko 200.000 sišmiša i raznih insekata, kojima se šišmiši hrane. Nakon posjete Batu Caves, povratak u centar Kuala Lumpura i slobodno vrijeme ili Vam predlažemo krenuti s nama do Petronas Towera, najvećih tornjeva blizanaca na svijetu, visokog 452 metra. 88 katova betona ukrašenog čeličnom i staklenom fasadom oduzima dah. Možete se popeti na 42. kat (fakultativno – individualno), i na mostu koji spaja dva tornja snimiti fantastične fotografije grada. Noćenje.

4.dan: Kuala Lumpur – Bali

Odjavljivanje iz smještaja i slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Ako vrijeme dopušta, predlažemo Vam obići Little India, gdje možete naći veliki broj trgovina indijske robe i restorana. Imat ćete dojam da ste na tren otputovali u Indiju. U dogovoreno vrijeme transfer do zračne luke. Let do Balija. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za odmor i upoznavanje s čarima otoka Bogova. Noćenje.

5.dan: Bali

Nakon buđenja, odlazak na najpopularniju plažu Kuta. U poslijepodnevnim satima uživat ćemo u zalasku sunca, koktelima… Kuta i Legian su centri noćnog života na Baliju. Veliki broj klubova, barova i diska obećavaju dobar provod. Tu je i veliki broj restorana, od svjetski poznatih lanaca restorana brze hrane, pa do mnogo interesantnijih tradicionalnih takozvanih Warunga, gdje možete probati veoma ukusnu balijsku hranu. Navečer izlazak u neki od mnogobrojnih barova, klubova… Noćenje.

6.dan: Bali

Ujutro je fakultativni odlazak na plažu Nusa Dua, poznatu po bijelom pijesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor, kupanje i uživanje na pijesku. Zatim odlazak na plažu Tanjung Benoa. Ovdje možete probati razne sportove, poput skijanja na vodi, parasailinga, vožnje skutera… Povratak u smještaj. Noćenje.

7.danBali

Ujutro predlažemo fakultativni odlazak na sam jug otoka, posjeta plažama Padang Padang, Pandawa, Dreamland. Slobodno vrijeme. Predvečer je fakultativni odlazak do hrama Uluwatu, čuveni hindu hram gdje možete uz zalazak sunca vidjeti ples Kećak. Tradicionalni balijski ples koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao dio poznatog epa Ramayana izvodi se u amfiteatru s preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo s različitim glasovima i ritmovima. Povratak u smještaj. Noćenje.

8.dan: Bali

Ujutro je fakultativni obilazak centralnog Balija. Posjetit ćemo centar umjetnosti Ubud, gdje možete kupiti tradicionalne balijske suvenire: predmete od drveta (balijske maske), zatim predmete od kamena, nakit od srebra i zlata, umjetničke predmete, slike na svili. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umjetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Cjenkanje je svuda neizbježno i preporučljivo. U Ubudu ćemo posjetiti Monkey Forrest. Povratak u smještaj. Noćenje.

9.dan: Bali

Fakultativni trekking do vulkana Batur. Polazak iz hotela u 2 ujutro. Trekking traje 4 sata na visini oko 1.700 m. Tijekom trekkinga vidjet ćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan, i fenomenalni izlazak sunca. Vulkan pušta dim na sve strane. U podnožju vulkana nalazi se jezero Batur, na čijoj obali se opuštamo u termalnim izvorima Toya Devasya, nakon završenog trekkinga. Na povratku ka smještaju, proći ćemo kroz selo Kintamani odakle se vidi vulkan, kaldera i jezero Batur. Povratak u smještaj. Noćenje.

10.dan: Bali 

Kupanje, sunčanje i slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog odlaska do susjednog otoka Gili Trawangan – s bijelim pješčanim plažama, koraljnim grebenima, bez automobila, motora i ostalih ometajućih faktora današnjice. Gili je idealna destinacija za tropski bijeg od stresne svakodnevice.

11.dan: Bali

Fakultativni odlazak u istočni dio otoka. Posjetit ćemo Pura Lempuyang, hram koji se nalazi na uzvišenju u okolini najviše planine i vulkana Agung s koje se pruža spektakularan pogled na ovaj aktivni vulkan. Uživamo u smirujućoj tišini, pričamo s redovnicima, pravimo fotografije i kupujemo lokalne suvenire. Nastavljamo ka Tirta Gangga. Nekadašnja kraljevska palača, smatra se jednim od najljepših lokaliteta na Baliju. Sastoji se od vodenih bazena s lopočima i fontanama, okruženih prelijepim vrtom i kamenim statuama. Na putu do hotela, svratit ćemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se s životom i običajima lokalnih žitelja. Povratak u smještaj. Noćenje.

12.dan: Bali

Fakultativni odlazak na plažu Sanur, idealno mjesto za kupanje jer nema valova i okružena je  koraljnim grebenima te je idealna za ronjenje. Navečer odlazak na plažu Jimbaran, gdje se uživa u večeri, morskim plodovima i zalasku sunca. Povratak u smještaj. Noćenje.

13.dan: Bali – Singapur

Spremamo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Let do Singapura. Singapur je otok država, najmoderniji grad u jugoistočnoj Aziji, čije ime u prijevodu znači “lavlji grad”. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

14.dan: Singapur

Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak grada. Singapur je financijski centar Azije, grad orhideja, s mnoštvom parkova i vrtova. Grad u kojem ćete se izgubiti u rijeci ljudi, gdje ćete širom otvorenih očiju upijati čudesne slike! Na našoj turi ćemo obići Clarke Quay, Orchard Road – glavnu aveniju u kojoj se događa sve i odakle se odlazi svuda: Marina Bay, Garden by the Bay ,projekt koji je napravio kombinaciju moderne gradske četvrti u okruženju parka, Central Business District, Merlion Park i mnoge druge. Noćenje.

15.dan: Singapur – Beograd

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. U večernjim satima transfer do zračne luke. Let za Beograd s usputnim presjedanjem.

16.dan  Beograd

Dolazak u zračnu luku Nikola Tesla. Kraj programa. Nasmijani planiramo novu Manga Trip avanturu.


SMJEŠTAJ:

KUALA LUMPUR: City Comfort Hotel Bukit Bitang 3* ili sl. – nalazi se na 2 km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima kupaonicu (WC, tuš), satelitsku TV i klima uređaj. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

BALI: Harris Raya Kuta Bali Hotel 4* ili sl. – Sobe su u 1/2 ili 1/2+1. Svaka soba ima svoju kupaonicu (WC, tuš) i klima uređaj. Hotel sadrži  bar, bazen i restoran internacionalne kuhinje.

SINGAPUR: Hotel 81 Premier Hollywood  2* ili sl. – u širem centru grada. Hotel je dobro povezan linijama gradskog prijevoza sa svim dijelovima grada. Sadrži bar i restoran internacionalne kuhinje. Sobe u hotelu su dvokrevetne, svaka s kupaonicom i klima uređajem.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


1649€ (1499€) 11.250kn Promocija!

27.06. – 13.07.2019.
27.09. – 13.10.2019.
24.03. – 08.04.2020.
17.04. – 02.05.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 10.875kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 10.500kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća :
-Avio prijevoz (Beograd – Kuala Lumpur – Singapur – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Kuala Lumpur – Bali) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Avio prijevoz (Bali – Singapur) s uključenim svim pristojbama i 15kg prtljage
-Sve transfere po programu putovanja
-2 noćenja  u centru Kuala Lumpura u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-9 noćenja u centru Kute na Baliju u hotelu 4* (1/2 ili 1/2+1 sobe s klimom)
-2 noćenja u širem centru Singapura u hotelu 2* (1/2 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća :
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o aviokompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.


Kuala Lumpur razgledanje grada + Batu caves 

Krećemo u obilazak Central marketa – Pasar Seni, Chinatown, džamije Masjid Jamek, Old market, odlazak do Botaničkog vrta gdje pauziramo za odmor i užinu, a nakon toga produžujemo u posjetu najstarijem hindu hramu u Kuala Lumpuru, koji se nalazi duboko u pećini. Do hrama putujemo metroom i uživamo u prelijepoj panorami Kuala Lumpura (palme, parkovi, nevjerojatan miks arhitekture istoka i zapada). U Batu Caves se održava najveći hindu festival Thaipusam koji posjeti preko milijun hindu vjernika. Hram je posvećen Muruganu – indijskom Bogu rata, gdje se nalazi i njegova najveća statua od 43 m. Ukupno 272 stepenica nas vode do ulaza u Batu Caves. Čuvajte svoju hranu ili piće, jer će Vam ih u suprotnom, oteti majmunčići vještim pokretima. Cijena izleta uključuje prijevoz, ulaznicu u hram i vodiča. 


Singapur 

Obilazimo grad orhideja, grad mnoštva parkova i vrtova, grad u kojem ćete se izgubiti u rijeci ljudi, gdje ćete otvorenih očiju upijati čudesne slike! Na našoj turi ćemo obići Clarke Quay, Orchard Road – glavna aveniju u kojoj se događa sve i odakle se odlazi posvuda, zatim Marina Bay, projekt Garden by the Bay koji je stvorio kombinaciju moderne gradske četvrti u okruženju parka, Central Business District, Merlion Park i mnoge druge.


Plaže Padang Padang, Dreamland, Pandawa i hram Uluwatu

Tijekom ovog izleta posjetit ćemo plaže na samom jugu otoka Bali, uživati u cjelodnevnom kupanju, posjetiti veličanstveni hram Uluwatu, koji je smješten na samoj litici i odakle se pruža pogled na nevjerojatni zalazak sunca, i uživat ćemo u tradicionalnom balijskom Kećak plesu koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao dio poznatog epa ‘Ramayan’ izvodi se u amfiteatru s preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo s različitim glasovima i ritmovima. 


Ubud 

Tijekom ovog izleta posjetit ćemo središnji Bali. Posjetit ćemo selo Batubulan, poznato po proizvodnji Batika, zatim selo Celuk, poznato po proizvodnji srebrnog nakita, selo Mas poznato po proizvodnji predmeta od drveta. Hramove Goa Gajah i Tirta Empul. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umjetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Naravno, posvuda je cjenkanje neizbježno. U Ubudu ćemo posjetiti Monkey Forrest. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u smještaj. 


Plaže Sanur i Jimbaran

Odlazimo na plažu Sanur, idealno mjesto za kupanje, jer nema valova i okružena je koraljnim grebenima, pa je idealna za ronjenje. Navečer odlazak na plažu Jimbaran, gdje se uživa u večeri, morskim plodovima i zalasku sunca. 


Nusa Dua plaža

Fakultativni odlazak na plažu Nusa Dua, poznatu po bijelom pijesku, luksuznim hotelima, golf terenima. Idealna za odmor kupanje i uživanje na pijesku. Zatim odlazak na plažu Tanjung Benoa. Ovdje možete probati razne sportove poput skijanja na vodi, parasailinga, vožnje skutera… Povratak u smještaj.


Istočni Bali 

Dan predviđen za posjetu istočnom dijelu otoka. Posjetit ćemo Pura Lempuyang, hram koji se nalazi na uzvišenju u okolini najviše planine i vulkana Agung, s koje se pruža spektakularan pogled na ovaj aktivni vulkan. Uživamo u smirujućoj tišini, pričamo s redovnicima, snimamo fotografije i kupujemo lokalne suvenire. Nastavljamo ka Tirta Gangga – vodenoj palači gdje ćemo se osvježiti kupanjem u bazenima napunjenim vodom koja se slijeva s obližnjih planina. Na putu do hotela, svratit ćemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se s životom i običajima lokalnih žitelja.


Tanah Lot, Canggu, Seminyak

Posjeta čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obilježje Balija, hram u moru kojeg zapljuskuju valovi. Nakon posjete hramu, slobodno vrijeme na plažama Canggu i Seminyak. Poslijepodne povratak u hotel. 


Vulkan Batur – Trekking + Termalni izvori 

Polazak iz hotela u 2h ujutro. Trekking traje oko 2 sata u jednom pravcu na visini od oko 1.700 m. Tijekom trekkinga vidjet ćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan, i fenomenalni izlazak sunca. Nakon završenog trekkinga, opuštamo se na termalnim izvorima Toya Devasya na samoj obali jezera Batur, ušuškanog u krateru nekadašnjeg vulkana. Cijena izleta uključuje prijevoz, ulaznicu za vulkansku regiju i termalne izvore i vodiča. Savjetujemo obavezno nošenje tenisica, dugih hlača i nešto dugih rukava.

PRIJAVI SE