LIBANON – BEIRUT

6 dana / avio

01.10. – 06.10.2019.
17.03. – 22.03.2020.
29.04. – 04.05.2020.

Istražite Libanon na potpuno drugačiji način, vratite se u prošlost i oživite drevne gradove, opustite se uz zvuke valova tamno plavog Mediteranskog mora, uživajte u profinjenim mirisima i okusima libanonske kuhinje… Prilično je jedinstven za razliku od bilo koje druge zemlje Bliskog istoka. S 250 kilometara obale i dva vijenca prelijepih planina prekrivenih snijegom, strateški je lociran na raskrižju tri kontinenta. Libanon je destinacija za sve turiste koji traže pogled na veličanstvenu prirodu, povijesne i arheološke lokalitete, mješovitu i živu kulturu, najbolji noćni život, sve to skupa s izuzetnom kuhinjom i jedinstvenim doživljajem.

Beirut – leži na Mediteranu i to je ono što daje ljepotu gradu. Beirut je jedan od najživljih gradova na svijetu. Njegova kulturna agenda i noćni život drži grad neprekidno budnim. To je raznovrsni, multikulturni grad, dom kršćana i muslimana. Grad je nekada bio poznat kao „Pariz istoka“ i danas možete naći kafiće koje podsjećaju na one koji su u Parizu, a europski stil arhitekture se može vidjeti svuda. Beirut je platforma za brojne aktivnosti, možete plivati u Sredozemnom moru i skijati  na planinama u istom danu. Nekada najposjećeniji grad, kozmopolitski, zanimljiv i nepredvidiv, konzervativan i liberalan, mjesto gdje se istok susreće sa zapadom. Mjesto na kojem se susreće mnoštvo religija. Poznat i cijenjen zbog izvanredne kuhinje, galerija, muzeja, meka za luksuzni shopping…Beirut je sve to, i mnogo više.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Beirut

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Beirut s usputnim presjedanjem…

2. dan: Beirut

Dolazak u Beirut u ranim jutarnjim satima. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za odmor. U dogovoreno vrijeme krećemo u fakultativni obilazak Beiruta s vodičem. Vidjet ćemo Al Omari džamiju, drevnu građevinu iz 13. stoljeća koja je sagrađena na ruševinama i ostacima Bizantijske crkve, Saint George katedralu, najstariju katedralu pravoslavne zajednice u Beirutu i okolini, Martyrs trg, masivnu i dominantnu džamiju Mohammad Al – Ameen koja predstavlja mješavinu otomanskog i orijentalnog stila, dobro očuvana Rimska kupatila, Grand Serail veličanstvenu građevinu u kojoj se danas nalazi vlada… Pravimo pauzu za snack u Rene Moawad, najstarijem parku u Beirutu. Nastavljamo dalje ka Raouche – Pigeon rocks, zapanjujućim stijenama koje Vam žele dobrodošlicu u Beirut. Avanturu završavamo šetnjom najpoznatijom promenadom pored mora – Corniche. Slobodno vrijeme. Noćenje.  

3. dan: Beirut – Baalbek – Anjar – Ksara  

Slobodan dan u Beirutu ili fakultativni obilazak Baalbeka, Anjare i Ksare. Istražit ćemo drevni Rimski grad Baalbek i vidjet ćemo najbolje očuvane ostatke rimskih građevina u Libanonu, Jupiterov hram gdje se nalazi impresivni podij i veličanstveno dvorište. Značaj Baalbeka uvidjelo je još i Njemačko carstvo krajem 19. stoljeća, kada su izvršena i najvažnija iskopavanja. Impresionirat će Vas gotovo svaki detalj ovog mjesta – veličina grada, očuvanost, grandioznost. Baalbek se smatra jednim od najvažnijih arheoloških nalazišta na svijetu, rame uz rame s Palmirom i Petrom. Nastavljamo dalje ka Anjaru, obilazimo spektakularni kompleks Anjar Umayyad, oživjet ćemo drevne kulture i uživati u helenističko-rimskoj arhitekturi. Odlazimo do Ksare, jedinstvenog sela koje je godinama bilo prekriveno pijeskom i pećine Ksara, u kojoj se danas čuvaju na tisuće vinskih boca. Čut ćemo priče o raznim procesima proizvodnje i opustiti se dok degustiramo poznata libanonska vina. Povratak u Beirut. Noćenje.

4. dan: Beirut – Jeita Grotto – Byblos 

Slobodan dan u Beirutu ili fakultativni izlet do Jeita Grotto – najveće pećine na Bliskom istoku, ponosu Libanona. Očarat će nas zapanjujuća kolekcija stalaktita i stalagmita. Pećina je bogata podzemnim vodama, jezercima, ogromnim svodovima s fantastičnim dekorativnim osvjetljenjem i uređenjem za posjetitelje. Nastavljamo dalje do Harise i odlazimo do “Dame Libanona”, najpoznatije znamenitosti u zemlji odakle se pruža prelijep pogled. Za kršćane, ovo je izuzetno važno mjesto posvećeno Bogorodici od Libanona. Odlazimo do Byblosa, grada koji će nas očarati svojim šarmom i koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Ruševine mnogih civilizacija mogu se naći u Byblosu. Jedan je od najstarijih feničanskih gradova i upravo ovdje je nastalo feničansko pismo. Sačekat ćemo smiraj dana uz predivan pogled na Mediteran dok uživamo u libanonskom vinu. Povratak u Beirut. Noćenje.

5. dan: Beirut – Besharreh – Kozhaya – četinjače Libanona  

Slobodan dan u Beirutu ili fakultativni obilazak Besharreha, malog i lijepog sela smještenog u srcu doline Kadiša koja je pod zaštitom UNESCO-a. Obilazimo ovo drevno selo, vidjet ćemo mnoge crkve i manastire. Nastavljamo dalje ka Kozhayi, dobro očuvanom gradu koji je dio Svete doline. U turbulentnom osmanskom periodu, Maroniti su se krili u Kozhayi. Posjetit ćemo manastir Svetog Antonija, dijelom je sagrađen u planini odakle se pruža predivan pogled na okolne šume i doline. Odlazimo do sjevera Libanona gdje ćemo otkriti veličanstvene četinjače Libanona koji stoje kao simbol zemlje. Vidjet ćemo najviši planinski masiv Libanona i uživat ćemo u jakom i lijepom mirisu četinjača. Povratak u Beirut. Noćenje.   

6. dan: Beirut – Beograd

Odjavljivanje iz smještaja i slobodno vrijeme do polaska prema zračnoj luci. Predlažemo odlazak do poznatog Beirut Souksa za finalni shopping. Let za Beograd s usputnim presjedanjem. S osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ:

BEIRUT – Ramada Beirut Downtown hotel 4* ili sl. – nalazi se u centru na 5 minuta hoda od poznatog Zaytouna Bay-a, Beirut Souks shopping centra i mnoštva kafića i restorana. Udaljen je 600m od plaže. Corniche šetalište pored mora nalazi se na 15 minuta hoda od hotela. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sadrži klimu, stol i kablovsku TV i svaka ima vlastitu kupaonicu. U sobi se nalazi sef, kuhalo i aparat za kavu. Ovaj moderan hotel nalazi se na odličnoj lokaciji za sve one koji žele pješice istraživati Beirut.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


949€ (799€) 6.000kn Promocija!

01.10. – 06.10.2019.
17.03. – 22.03.2020.
29.04. – 04.05.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 5.625kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 5.250kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 

Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)

Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190

Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Beirut – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja u Bejrutu u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe s kupaonicom i klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Vizu za Libanon: Dobivaju se besplatno prilikom dolaska izuzev za osobe ženskog spola mlađe od 30 godina kojima je potrebna viza prije dolaska. Za više informacija obavezno se informirajte na ovom linku
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

NAPOMENA: Putnicima koji imaju vizu ili štambilj Izraela u svojoj putovnici, imigracijski organi Libanona neće dozvoliti ulazak u zemlju.FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Razgledanje Beiruta

Prvog dana našeg boravka krećemo u upoznavanje grada, vidjet ćemo Al Omari džamiju, drevnu građevinu iz 13. stoljeća koja je sagrađena na ruševinama i ostacima Bizantijske crkve, Saint George katedralu, najstariju katedralu pravoslavne zajednice u Beirutu i okolini, Martyrs trg, masivnu i dominantnu džamiju Mohammad Al – Ameen koja predstavlja mješavinu otomanskog i orijentalnog stila, dobro očuvana Rimska kupatila, Grand Serail – veličanstvenu građevinu u kojoj se danas nalazi vlada… Pravimo pauzu za snack u Rene Moawad, najstarijem parku u Beirutu. Nastavljamo dalje ka Raouche – Pigeon rocks, zapanjujućim stijenama koje Vam žele dobrodošlicu u Beirut. Avanturu završavamo šetnjom najpoznatijom promenadom pored mora – Corniche. 

Obilazak Baalbeka, Anjare i Ksare

U jutarnjim satima krećemo u obilazak, istraživat ćemo drevni Rimski grad Baalbek i vidjet ćemo najbolje očuvane ostatke rimskih građevina u Libanonu, Jupiterov hram gdje se nalazi impresivni podij i veličanstveno dvorište. Značaj Baalbeka uvidjelo je još i Njemačko carstvo krajem 19. stoljeća, kada su izvršena i najvažnija iskopavanja. Impresionirat će Vas gotovo svaki detalj ovog mjesta – veličina grada, očuvanost, grandioznost. Baalbek se smatra jednim od najvažnijih arheoloških nalazišta na svijetu, rame uz rame s Palmirom i Petrom. Nastavljamo dalje ka Anjaru, obilazimo spektakularni kompleks Anjar Umayyad, oživjet ćemo drevne kulture i uživati u helenističko-rimskoj arhitekturi. Odlazimo do Ksare, jedinstvenog sela koje je godinama bilo prekriveno pijeskom i pećine Ksara, u kojoj se danas čuvaju na tisuće vinskih boca. Čut ćemo priče o raznim procesima proizvodnje i opustiti se dok degustiramo poznata libanonska vina. Povratak u smještaj u večernjim satima.

Jeita pećina

Krećemo u obilazak najveće pećine na Bliskom Istoku, ponosu Libanona. Vozimo se nešto manje od 1h. Očarat će nas zapanjujuća kolekcija stalaktita i stalagmita. Pećina je bogata podzemnim vodama, jezercima, ogromnim svodovima s fantastičnim dekorativnim osvjetljenjem i uređenjem za posjetitelje. Nastavljamo dalje do Harise i odlazimo do “Dame Libanona”, najpoznatije znamenitosti u zemlji odakle se pruža prelijep pogled.  Za kršćane, ovo je izuzetno važno mjesto posvećeno Bogorodici od Libanona. Odlazimo do Byblosa, grada koji će nas očarati svojim šarmom i koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Ruševine mnogih civilizacija mogu se naći u Byblosu. Jedan je od najstarijih feničanskih gradova i upravo ovdje je nastalo feničansko pismo. Sačekat ćemo smiraj dana uz predivan pogled na Mediteran dok uživamo u libanonskom vinu. Povratak u smještaj u večernjim satima.

Beirut – Besharreh – Kozhaya – četinjače Libanona 

Krećemo u jutarnjim satima u obilazak  Besharreha, malog i lijepog sela smještenog u srcu doline Kadiša koja je pod zaštitom UNESCO-a. Obilazimo ovo drevno selo, vidjet ćemo mnoge crkve i manastire. Nastavljamo dalje ka Kozhayi, dobro očuvanom gradu koji je dio Svete doline. U turbulentnom osmanskom periodu, Maroniti su se krili u Kozhayi. Posjetit ćemo manastir Svetog Antonija, dijelom je sagrađen u planini odakle se pruža predivan pogled na okolne šume i doline. Odlazimo do sjevera Libanona gdje ćemo otkriti veličanstvene četinjače Libanona koje stoje kao simbol zemlje. Vidjet ćemo najviši planinski masiv Libanona i uživat ćemo u jakom i lijepom mirisu četinjača. Povratak u Beirut u večernjim satima.   


PRIJAVI SE