NEPAL

15 dana / avio

23.09. – 07.10.2019.
28.03. – 11.04.2020.
28.04. – 12.05.2020.


Službeno najviša država na svijetu, Nepal je opće poznat kao “krov svijeta”. Sasvim opravdani nadimak za ovu himalajsku zemlju gdje visoke, snijegom prekrivene planine nestaju u oblacima. Nepal nudi mnogo više od planina. Kao mjesto rođenja Bude, Nepal je važno mjesto hodočašća za milijune budista koji dolaze s raznih strana svijeta. Kamo god krenuli, dočekat će Vas širokim osmjesima. Nepalci spadaju u najdruželjubivije ljude na svijetu i nemojte se iznenaditi ukoliko Vas pozovu u svoj dom na šalicu čaja. Smješten na vrhu svijeta, Nepal je na samo korak od raja, a oni koji su otkrili njegove čari sigurno se tako i osjećaju.

Kathmandu, prijestolnica Nepala, okružena je lancima visokih planina. Ovaj prelijepi užurbani grad nalazi se na kulturološkom raskršću između Indije i Kine, a njihove utjecaje vidjet ćete u arhitekturi i osjetiti u lokalnoj kuhinji. Spremite se za avanturu u džungli nacionalnog parka Chitwan. U njemu su svoje utočište pronašli jednorogi nosorozi, krokodili i mnoštvo ptica. Pokhara je avanturistički grad sa spektakularnim prizorima, ogledalo Himalaje. Savršeno mjesto za “punjenje baterija”. U Pokhari možete iskusiti najbolji trekking, paragliding ili se jednostavno odmarati pored jezera u blizini grada, odakle se pruža prelijep pogled na planinu Annapurnu.


Plan i program puta: 

1. dan: Beograd – Kathmandu

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Kathmandu s usputnim presjedanjem.

2. dan: Kathmandu

Dolazak u Kathmandu, glavni grad Nepala. Nakon dobivanja vize na aerodromu i kontrole putovnica, transfer do smještaja u Thamelu, turističkom dijelu Kathmandua. Nakon odmora, šetnja po Thamelu. Prvi susret s uzavrelim ulicama ovog grada… Noćenje.

3. dan: Kathmandu

Kathmandu se nalazi u dolini Kathmandu okruženoj Himalajom na sjeveru i visokim brdima s preostale tri strane svijeta. U njoj su ostaci još dvije prijestolnice srednjovjekovnih kraljevstava, mnogobrojni hinduistički hramovi, stare palače, budistički samostani i stupe… Većina ovih spomenika su pod zaštitom UNESCO-a. Slobodan dan ili fakultativni obilazak: Durbar square – centralni trg Kathmandua s mnogim hramovima i velikom palačom iz srednjeg vijeka usred gradske gužve, bez šminke, za prvo upoznavanje s duhom ovog grada. Ako budemo imali sreće, vidjet ćemo i živu boginju Kumari, djevojčicu koja se bira na svakih nekoliko godina kao otjelotvorenje boginje iz hindu mitologije. Zatim obilazimo stupu Boudhanath, drugu najveću budističku stupu na svijetu i centar tibetanske zajednice Kathmandua. Nakon toga, spuštamo se do svete rijeke Bagmati i posjećujemo Pashupatinath – najznačajniji hinduistički hram u Nepalu, gdje se na gatovima obavljaju ceremonijalne kremacije. Možda sretnemo i slikovite Sadhue, svete hindu ljude koji su se odlučili na asketski život radi vjere. Povratak u Thamel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: Kathmandu

Slobodan dan ili fakultativno razgledanje: Swayambhunath stupa (popularno nazvan Hram majmuna), nalazi se na brdu iznad Kathmandua, a pored nje nalazi se nekolicina hindu hramova. U gužvi budističkih hodočasnika, koji ritualno obilaze oko stupe, i hinduističkih vjernika koji izvode ritual u hramu pored, može se vidjeti savršen sklad hindu i budističke religije i kulture koji vlada u Nepalu. Nakon toga obilazimo Patan i Baktahpur, male gradove koji su nekada bili prijestolnice zaraćenih kraljevstava u dolini Kathmandu. Danas, oni su gradovi-muzeji, centri zanatstva i umjetnosti, svaki unikatan i specifičan na svoj način. Slobodna večer. Noćenje.

5. dan: Kathmandu

Slobodan dan za individualni obilazak Kathmandua i shopping. Slobodna večer. Noćenje.

6. dan: Kathmandu – Chitwan nacionalni park

Slobodni dani u Kathmanduu ili fakultativni izlet u Nacionalni park Chitwan. Polazak za Chitwan u jutarnjim satima. Nacionalni park Chitwan nalazi se na UNESCO-voj listi od 1984. Iznenadit ćete se što sve Nepal ima za ponuditi… Jedan potpuno novi doživljaj u nizini nadomak Indije. Čekaju nas zaštićene životinjske vrste poput bengalskih tigrova, nosoroga, slonova, majmuna, krokodila, rijetkih ptica… i sve one u svom prirodnom okruženju. U ovom podneblju nalazi se i pleme Tharu – jedno od najzanimljivijih etničkih grupa Nepala. Oni već stoljećima žive u potpunom skladu s prirodom, i pored modernih stvari koje su prihvatili, ne odriču se prirode. Stižemo i smještamo se u lodge/guesthouse u poslijepodnevnim satima. Ručak. Nakon ručka krećemo u upoznavanje Chitwana. Lagana šetnja s lokalnim vodičem do upravne zgrade Nacionalnog parka i prvi susret sa slonovima koji su u vlasništvu države. Nastavljamo šetnju do rijeke Rapti i nakon nje, prvi dan završavamo u Kulturnom centru pripadnika etničke zajednice Tharu gdje ćemo se upoznati s njihovom kulturom i plesom. Povratak na večeru i slobodno vrijeme. Paket fakultativnih aktivnosti u Chitwanu tijekom 3 dana boravka obuhvaća: Safari na slonovima kroz džunglu u potrazi za nosorozima i divljim životinjama, vožnja kanuom gdje možemo vidjeti krokodila u prirodnom okruženju, jungle walk s lokalnim vodičem, posjeta lokalnom Tharu selu i kulturni program pripadnika plemena, posjeta centru za uzgoj slonova. Noćenje.

7. dan: Chitwan

Buđenje. Doručak. Nakon doručka krećemo autobusom do mjesta gdje započinjemo s aktivnostima koje obuhvaća naš drugi dan boravka u Nacionalnom parku. Ukrcavamo se u ručno rađene drvene kanue i krećemo u plovidbu rijekom Rapti. Tijekom kanuinga imat ćemo priliku vidjeti dvije vrste krokodila u svom prirodnom staništu. Pored krokodila, vidjet ćemo i različite vrste ptica koje žive isključivo u ovom podneblju. Nakon vožnje od nekih 45 min., iskrcavamo se iz kanua i krećemo u šetnju kroz džunglu. Šetnju završavamo u centru za uzgoj i hranjenje slonova gdje ćemo vidjeti primjerke ove životinje od najmlađih do najstarijih. Završavamo prvi dio naših aktivnosti i vraćamo se u smještaj na ručak. Nakon ručka, čeka nas safari na slonovima. Na leđima slonova, dublje ulazimo u džunglu i krećemo u potragu za nosorozima. U večernjim satima povratak u smještaj. Večera i slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan: Chitwan – Pokhara

Buđenje, doručak i polazak za Pokharu. Dolazak u Pokharu, centar regije Kaski, u poslijepodnevnim satima. Pokhara je najpopularnija turistička destinacija u Nepalu. Nalazi se pored jezera Fewa u dolini između tri od deset najviših planinskih masiva na svijetu – Dhaulagiri, Annapurna i Manaslu. Grad je polazna točka planinara i jedan od najvećih svjetskih trekking centara. Po dolasku se smještamo i imamo slobodno poslijepodne i večer za prvo upoznavanje s Pokharom. Opuštena atmosfera i specifičan “šmek” ovog mjesta uzet će Vas pod svoje… Mnogi koji su planirali samo svratiti na kratko, shvate da su već danima i dalje tu… Noćenje.

9. dan: Pokhara

Vrijeme za doručak i kraći odmor. Oko podneva krećemo u fakultativni obilazak najzanimljivijih točki Pokhare: vodopadi Davis Falls i pećine ispod njih, tibetanski izbjeglički kamp, Muzej Gurkha – poznatih specijalnih jedinica Nepala, međunarodni Muzej alpinizma. Povratak u smještaj i slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan: Pokhara

Slobodan dan za odmor i “punjenje baterija” uz laganu šetnju pored jezera ili polazak na fakultativni trodnevni trekking (planinarenje) obroncima Himalaje. Ova mini-ekspedicija nije namijenjena ljudima koji nisu u dobroj fizičkoj kondiciji, a oni koji misle da jesu, njima je potrebna samo dobra volja i sposobnost za pješačenje od po nekoliko sati dnevno, kao i dobro opće zdravstveno stanje. Spavamo u planinarskim domovima a svoje stvari nosimo sa sobom u ruksacima. Čeka nas fantastična priroda, upoznavanje s ostalim trekkerima koji dijele istu avanturu s nama, sretanje s ljudima iz lokalnih sela i tradicionalnim načinom života, vidikovci s pogledom izbliza na Himalaju od kojeg zastaje dah… Ne propustite! Noćenje.

11. dan: Pokhara

Trekking prema programu ili slobodne aktivnosti u Pokhari. Grupa koja je ostala u Pokhari ima na raspolaganju fakultativne aktivnosti poput raftinga, paraglidinga, vožnje brodićem po jezeru, rentanje bicikla i vožnju oko jezera… Noćenje. 

12. dan: Pokhara

Povratak grupe s trekkinga tijekom dana. Fakultativno – poslijepodnevni obilazak pagode World Peace koja se nalazi na vidikovcu iznad jezera i grada, odakle se pruža fenomenalan pogled. Slobodna večer. Noćenje.

13. dan: Pokhara – Kathmandu

Buđenje. Fakultativno – ranojutarnji let ultralight avionom koji će Vas dovesti nadohvat ruke Himalaji i masivu Annapurna. Nezaboravno iskustvo koje ćete pamtiti! Pakiranje stvari i polazak za Kathmandu u prijepodnevnim satima. Stižemo u Kathmandu i smještamo se u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za finalni shopping po Thamelu – suveniri, kašmir, začini i nevjerojatan izbor dragog i poludragog kamenja… Noćenje.

14. dan: Kathmandu – Beograd

Buđenje i napuštanje soba. Slobodno vrijeme do leta za Beograd. Polazak prema zračnoj luci u dogovoreno vrijeme. Let za Beograd s presjedanjem.

15. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. S osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ:

KATHMANDU: Hotel Backyard 2* ili sl. – hotel se nalazi u centru turističkog dijela Kathmandua (kvart Thamel). Sobe su jednostavne i čiste dvokrevetne i trokrevetne, svaka s kupaonicom i toplom vodom. Smještaj je idealno lociran za sve koji žele pješice istražiti Kathmandu.

CHITWAN: Gaida Lodge ili sl. – lodge/ guesthouse nalazi se na samom ulazu u Nacionalni park. Sobe su jednostavne, dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa svojom kupaonicom.

POKHARA: Guesthouse Eleven Inn ili sl. – guesthouse se nalazi u centru turističkog dijela Pokhare (pored samog jezera Fewa). Sobe su jednostavne dvokrevetne i trokrevetne, svaka s kupaonicom.


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


1399€ (1249€) 9.375kn Promocija!

23.09. – 07.10.2019.
28.03. – 11.04.2020.
28.04. – 12.05.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 9.000kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 8.625kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Kathmandu – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-7 noćenja u Kathmanduu u hotelu 2* (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-5 noćenja u Pokhari u guesthouse-u (1/2 ili 1/3 sobe s vlastitom kupaonicom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Vizu za Nepal: 35 usd (podložno promjeni) – dobiva se na granici.
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o aviokompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Durbar square, Pashupatinath temple, Bauddhanath stupa
Palače iz srednjeg vijeka usred gradske gužve, najsvetiji hramovi glavnog grada Nepala su početak našeg obilaska. Nastavljamo ka jednoj od najvećih stupa (pagoda) na svijetu, stupi Bauddhanath, koja je ujedno i centar tibetanskog budizma i zajednice Tibetanaca u egzilu. Za kraj tu je Pashupatinath, glavni hindu hram Nepala. Odmah pored, na svetoj rijeci Bagmati, nalaze se gatovi gdje se i danas po starom običaju održavaju ceremonijalne kremacije. U blizini ćemo sresti i sadhue, hindu askete koji su svoj život posvetili vjeri. Nevjerojatni i jedinstveni prizori…

Swayambhu stupa (Monkey temple)Patan i Bhaktapur
Swayambhu stupa i kompleks hramova predstavljaju pravu fuziju religija i običaja, i na pravi način oslikavaju harmoniju u kojoj se hinduizam i budizam prepliću u Nepalu i njegovim mnogim etničkim grupama. Prijestolnice drugih dviju starih kraljevina u dolini Kathmandu – Patan i Bhaktapur – odišu duhom nekih davnih vremena, a u današnje vrijeme predstavljaju centre zanatstva i umjetnosti!

Chitwan nacionalni park / 3 dana – paket nezaboravnih aktivnosti
Paket aktivnosti u Nacionalnom parku Chitwan koji se nalazi u južnim ravnicama Nepala, tik uz granicu s Indijom obuhvaća: safari na slonovima kroz džunglu u potrazi za nosorozima i divljim životinjama, vožnja kanuom gdje ćemo, uz malo sreće, vidjeti krokodile u prirodnom okruženju, jungle walk s lokalnim vodičem, posjeta lokalnom selu Tharu i kulturni program pripadnika plemena, posjeta centru za uzgoj slonova.

Lokalne znamenitosti Pokhare
Fakultativni obilazak najzanimljivijih točki Pokhare: Davis Fall vodopadi i pećine ispod njih, tibetanski izbjeglički kamp, Muzej Gurkha – čuvenih specijalnih jedinica Nepala, međunarodni Muzej alpinizma. 

Trodnevni trekking (planinarenje) obroncima Himalaje
Ono što su mnogi čekali i ono po čemu je Nepal najpoznatiji, a to je nevjerojatna priroda. Spremamo ruskake i krećemo u lagani trodnevni trekking brdima koje okružuju veličanstvene Himalaje. Pješačimo netaknutnom prirodom, prolazimo kroz lokalna seoca i upoznajemo se s životom lokalnih naroda Nepala koji žive daleko od modernog svijeta, a sve vrijeme nas nadgledaju moćni vrhovi najviših planina na svijetu. Spavamo u planinarskim domovima/ guesthouse-ima, družimo se s putnicima iz cijelog svijeta… Punimo baterije, odmaramo duh i tijelo iako se umaramo…

Obilazak World Peace pagode 
Lagani trekking opustit će Vas spiritualno a s mjesta na brdu gdje se stupa nalazi, pruža se sjajan pogled na Pokharu i okolni pejzaž.

PRIJAVI SE