UBUD + GILI OTOCI + NUSA DUA

15 dana / 12 noćenja

25.04. – 09.05.2020.

Bali je inspiracija, magični otok prošaran netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim rižinim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih otoka je tradicija i duhovnost nasmiješenih mještana koji ponosno slave svoju kulturu i njeguju identitet. Balinežani su vrlo pobožni i vjeruju u ,,karmu’’ ili “dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi”. Upoznajte narod čija djeca uče tri jezika – balijski, jezik sa svećenicima, jezik s prirodom i životinjama – i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropski otok nasmiješenih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da se želite opustiti na bijelim pješčanim plažama ispod zelenih palmi ili odmarati uz zvuke valova koji zapljuskuju grebene. Osjetite blagodati aroma i spa terapije, ispraznite svoj um uz jogu, tai chi, surfajte ili se oprobajte u cjenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je otok koji je potpuno odolio modernizaciji i globalizaciji i na kojem se još uvijek živi po pravilima koja se desetljećima nisu mijenjala.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Bali

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Denpasar s usputnim presjedanjem.

2. dan: Bali – Ubud 

Dolazak na Bali. Transfer do smještaja u Ubudu. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umjetničkim ateljeima, galerijama, performansima i muzejima. Ubud je centar balijske umjetnosti, gdje možete kupiti tradicionalne balijske suvenire: predmete od drveta (balijske maske), zatim predmete od kamena, nakit od srebra i zlata, umjetničke predmete, slike na svili. Cjenkanje je svuda neizbježno i preporučljivo. Smještaj i odmor. Noćenje.

3. dan: Ubud – Tegalalang – Tirta Empul – Goa Gajah

Slobodan dan za individualne aktivnosti ili Vam možemo ponuditi fakultativni izlet gdje ćemo posjetiti bajkovite Tegalalang rižine terase, napraviti fenomenalne fotografije i čuti priču o riži kao najdragocjenijem daru Balinežana. Nastavljamo dalje prema hinduističkim hramovima Tirta Empul i Goa Gajah iz 11. stoljeća. U poslijepodnevnim satima povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan: Ubud – Git-Git – Aling-Aling

Dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do najljepših vodopada Balija. U džungli nedaleko od Singaraje, posjetit ćemo prelijepe vodopade Aling-Aling, gdje se možete kupati i spuštati niz vodopad. Zatim nastavljamo prema najvećem vodopadu Balija, Git-Gitu, gdje pravimo prelijepe fotografije. U povratku ćemo zastati kod jezera Bratan na čijoj obali se nalazi i hram Bratan. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan: Ubud – Virgin Beach – Taman Ujung – Tirta Gangga

Fakultativni izlet na istočni dio otoka. Ujutro ćemo uživati na Virgin plaži koja je izolirana od gradske i prometne gužve. Bijeli pijesak je prošaran crnim pijeskom, od erupcije vulkana Agung. Zatim ćemo posjetiti Taman Ujung, park s divnim jezerom i rezidencijom kraljevstva Karangasem. Nakon toga, odlazimo do fenomenalnih vodenih palača koje krase ovaj dio Balija. Tirta Gangga je nekadašnja kraljevska palača. Kompleks krase bazeni, skulpture i fontane, a mi uživamo u šetnji i pravimo prelijepe fotografije. Na putu prema hotelu, navratit ćemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih stanovnika. Povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan: Ubud – Batur – Termalni izvori

Fakultativni trekking do vulkana Batur. Polazak iz hotela je u 2 ujutro. Trekking traje oko 4 sata na visini oko 1.700 metara. Tijekom trekkinga vidjet ćemo dva kratera od kojih je jedan aktivan te uživati u pogledu na fenomenalni izlazak sunca. U podnožju vulkana nalazi se jezero Batur, na čijoj obali se opuštamo u termalnim izvorima Toya Devasya, nakon završenog trekkinga. Prilikom povratka u hotel, proći ćemo kroz selo Kintamani, odakle se vidi vulkan, kaldera i jezero Batur. Povratak u smještaj. Noćenje.

7. dan: Ubud – Gili otoci

Pakiramo stvari i u jutarnjim satima se odjavljujemo iz hotela. Transfer do luke Padang Bai. Vožnja brzim brodom do otoka Gili. Transfer do smještaja. Nakon smještaja u sobe, slobodno vrijeme za uživanje na jednoj od najljepših plaža u ovom dijelu svijeta. Gili otoci predstavljaju indonezijski egzotični raj, bez automobila, motora i ostalih ometajućih faktora današnjice i idealna je destinacija za odmor i uživanje. Aktivnosti na otoku su različite, vožnja biciklom ili duge šetnje, ronjenje do okolnih koraljnih grebena ili uživanje na bijelim pješčanim plažama i  tirkizno plavom moru. Noćenje.

8. dan: Gili Meno – Gili Trawangan – Gili Air

Slobodan dan za kupanje i sunčanje ili Vam možemo ponuditi fakultativni snorkeling izlet čamcem i obilazak drugih Gili otoka. Ujutro krećemo lokalnim čamcem u obilazak tri Gili otoka. Stajemo na najatraktivnijim mjestima za ronjenje i kupanje s kornjačama, raznovrsnim tropskim ribama i raznobojnim koraljima. Pauza za ručak. Povratak u smještaj. Noćenje.

9. dan: Gili – Lombok

Fakultativni izlet na sjever Lomboka. U ranim jutarnjim satima vozimo se lokalnim čamcem na kopno Lomboka. Posjećujemo zadivljujuće Sendang Gile vodopade u selu Senaru i lokalno Sasak selo Sembalun u samom podnožju vulkana Rinjani. Upoznajemo lokalno stanovništvo i saznajemo mnogo novih zanimljivih stvari i priča koje bude maštu. Slobodno vrijeme. Po povratku, prolazimo nadomak zapadne obale Lomboka, koju krase duge bijele pješčane plaže i pravimo nestvarne fotografije netaknute prirode. Kasno poslijepodnevna vožnja čamcem i povratak u smještaj. Noćenje.

10. dan: Gili – Nusa Dua

U prijepodnevnim satima se odjavljujemo iz hotela i napuštamo otok. Ukrcavamo se na brod i vozimo do luke na Baliju. Transfer do hotela u Nusa Dui koja je poznata po prelijepoj, dugačkoj plaži, koraljno bijelom pijesku, luksuznim hotelima koji se stapaju s prirodom i odličnim restoranima indonezijske i internacionalne kuhinje. Nakon prijave u hotel, uz info priču Manga Trip predstavnika, smještamo se u sobe i slijede hedonistički dani i uživanje u šarenim koktelima uz balinezijske melodije. Noćenje.

11. dan: Nusa Dua – Pandawa – Melasti – Uluwatu

Slobodan dan za odmor ili fakultativni obilazak najljepših plaža na južnoj obali Balija. Slobodno vrijeme za kupanje, sunčanje, surfanje i uživanje uz lokalnu balinezijsku hranu. Predvečer fakultativan obilazak hrama Uluwatu, čuvenog hindu hrama, gdje uz zalazak Sunca možete uživati u Kećak plesu. To je tradicionalni balinezijski ples koji predstavlja borbu dobra i zla, kao dio poznatog epa Ramayana i izvodi se u amfiteatru s preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez glazbe, samo s različitim glasovima i ritmovima. Povratak u smještaj. Noćenje.

12. dan: Nusa Dua – Canggu – Tanah Lot

Fakultativni izlet do hrama Tanah Lot, najznačajnijeg obilježja Balija, hram u moru kojeg zapljuskuju valovi i do kojeg je moguće doći pješice jedino kada nastupi oseka.  Nastavljamo prema plaži Canggu i posjećujemo poznate barove na plaži. Uživat ćemo u zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

13. dan: Nusa Dua – Sanur – Jimbaran

Slobodan dan ili Vam možemo ponuditi fakultativni izlet do plaža Sanur, Tanjung Benoa i Jimbaran. U doba dana kad je plima, plaža Sanur predstavlja idealno mjesto za kupanje jer nema velikih valova. Na samoj plaži postoje lokalni kafići gdje možemo uživati uz svježe cijeđeno voće ili svježi kokos. Poslije Sanura idemo na još jednu plažu na jugoistoku Balija – Tanjung Benoa. Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje. Predvečer slijedi obilazak plaže Jimbaran, gdje ćemo večerati morske plodove i uživati u zalasku sunca. Povratak u hotel. Noćenje.

14. dan: Bali – Beograd

U jutarnjim satima odjavljujemo se iz hotela. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Let za Beograd s usputnim presjedanjem.

15. dan: Beograd

Dolazak u Beograd i s osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip  putovanje.


SMJEŠTAJ: 

UBUD: Hotel 3* nalazi se u neposrednoj blizini rižinih polja, po kojima je Bali prepoznatljiv. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu i klima uređaj. U okviru hotela, nalazi se restoran zapadne i azijske kuhinje te bazen. Gostima hotela dostupan je besplatan WiFi internet. Hotel se nalazi na 1 kilometar od centra Ubuda. Usluga: Noćenje s doručkom.

GILI: Hotel 3* nalazi se u neposrednoj blizini plaže. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba ima vlastitu kupaonicu i klima uređaj. U okviru hotela nalazi se restoran i bazen. Gostima je dostupan besplatan WiFi internet. Usluga: Noćenje s doručkom.

NUSA DUA: Ayodya Resort 5* luksuzni kompleks ispred Nusa Dua plaže. Predivna palača na vodi s kamenim skulpturama i fontanama u raskošnom tropskom krajoliku pruža idealno mjesto za Vaš odmor iz snova na najvišoj razini. Raznolika, internacionalna ponuda menu-a, zadovoljit će želje i najvećih sladokusaca. Hotelski kompleks je pozicioniran na jednom od najljepših dijelova plaže ovog mjesta. Pješčana plaža okružena velikim brojem palmi idealna je za duge šetnje. Kupanje je moguće i u plitkoj vodi tijekom oseke. U okviru hotela nalaze se restorani, barovi, bazeni i spa centar. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, sve sobe imaju balkon, balkonski prostor ili terasu, vlastitu kupaonicu, klima uređaj, TV i WiFi. Usluga: noćenje s doručkom.MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič)


12.000kn 11.250kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd Bali Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-5 noćenja na Baliju – Ubud u hotelu 3* u 1/2 ili 1/3 sobama s doručkom (kontinentalni)
-3 noćenja na Gili otoku u hotelu 3* u 1/2 ili 1/3 sobama s doručkom (kontinentalni)
-4 noćenja na Baliju – Nusa Dua, u Ayodya Resort Bali 5* u 1/2 ili 1/3 sobama s doručkom (kontinentalni) 
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Ubud 

Tijekom ovog izleta posjetit ćemo središnji Bali. Posjetit ćemo selo Batubulan, poznato po proizvodnji Batika, zatim selo Celuk, poznato po proizvodnji srebrnog nakita, selo Mas poznato po proizvodnji predmeta od drveta. Hramove Goa Gajah i Tirta Empul. Ubud je grad poznat po slikarstvu, umjetničkim ateljeima, galerijama, performansima, muzejima. Naravno, posvuda je cjenkanje neizbježno. U Ubudu ćemo posjetiti Monkey Forest. U poslijepodnevnim satima povratak u smještaj. Cijena izleta uključuje: prijevoz kombijem, ulaznice i predstavnika agencije.

Sjever Balija – Vodopadi Git Git i Aling Aling, Jezero Bratan i hram Bratan 

Fakultativni izlet do najljepših vodopada Balija. U džungli nedaleko od Singaraje posjetit ćemo prelijepe vodopade Aling-Aling, gdje se možete kupati i spuštati niz vodopad. Zatim nastavljamo prema najvećem vodopadu Balija, Git-Git, gdje pravimo prelijepe fotografije. U povratku ćemo zastati kod jezeran Bratan na čijoj obali se nalazi i hram Bratan. U poslijepodnevnim satima povratak u smještaj. Cijena izleta uključuje:prijevoz kombijem, ulaznice, predstavnika agencije.

Istočni Bali 

Dan predviđen za posjet istočnom dijelu otoku regiju Karangasem. Posljednja balijska monarhija je upravo ovdje vladala, a mi idemo istražiti njihove vodene palače Taman Ujun. Kombinirajući prelijepu planinsku padinu, blizinu mora, sudar stilova istoka i zapada daje nam mogućnost da se apsolutno opustimo i uživamo u njoj, nakon čega odlazimo do sestrinske vodene palače Tirta Gangga, izraženog balijskog stila. Smatra se jednim od najljepših lokaliteta na Baliju. Potom se odlazimo osvježiti na ušuškanoj, ali lijepoj plaži Virgin s kombiniranim bijelim i vulkanskim pijeskom. Na putu prema hotelu navratit ćemo u tradicionalno selo Tenganan Bali Aga i upoznati se sa životom i običajima lokalnih stanovnika. Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznice i predstavnika agencije.

Vulkan Batur – Trekking + termalni izvori 

Polazak iz hotela u 2h ujutro. Trekking traje oko 2 sata u jednom smjeru na visini od oko 1.700 metara. Tijekom trekkinga vidjet ćemo dva kratera, od kojih je jedan aktivan i fenomenalan izlazak sunca. Nakon završenog trekkinga, opuštamo se na termalnim izvorima Toya Devasya na samoj obali jezera Batur ušuškanog u krateru nekadašnjeg vulkana. Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznicu za vulkansku regiju i termalne izvore i predstavnika agencije.

Gili Meno – Gili Trawangan – Gili Air

Fakultativni snorkeling izlet čamcem i obilazak drugih Gili otoka. Ujutro krećemo lokalnim čamcem u obilazak tri Gili otoka. Stajemo na najatraktivnijim mjestima za ronjenje i kupanje s kornjačama, raznovrsnim tropskim ribama i raznobojnim koraljima. Pauza za ručak na jednom od druga dva Gili otoka. Cijena izleta uključuje: prijevoz čamcem, masku za ronjenje i predstavnika agencije. 

Lombok 

Fakultativni izlet na sjever Lomboka. U ranim jutarnjim satima vozimo se lokalnim čamcem na kopno Lomboka. Posjećujemo zadivljujuće Sendang Gile vodopade u selu Senaru i lokalno Sasak selo Sembalun u samom podnožju vulkana Rinjani. U povratku ćemo proći pored zapadne obale Lomboka, koju krase duge bijele pješčane plaže. Prije povratka na otok pravimo pauzu na plaži Pandanan da bi se osvježili uz svježi kokos i zalazak Sunca. Večernja vožnja čamcem i povratak na Gili Meno.  Cijena izleta uključuje: povratni prijevoz brodom do Lomboka, prijevoz kombijem na Lomboku, ulaznice, predstavnika agencije.

Plaže Uluwatu, Padang Padang, Pandawa  

Tijekom ovog izleta posjetit ćemo plaže na samom jugu otoka Bali, uživati u cjelodnevnom kupanju, posjetiti veličanstveni hram Uluwatu koji je smješten na samoj litici, odakle se pruža pogled na nevjerojatni zalazak Sunca i uživat ćemo u tradicionalnom balijskom Kecak plesu koji predstavlja borbu dobra i zla. Kao dio poznatog epa Ramayana, izvodi se u amfiteatru s preko 100 plesača, vrlo impresivno, bez muzike, samo s različitim glasovima i ritmovima. 

Tanah Lot, Canggu, Seminyak 

Posjet poznatom hramu Tanah Lot, najznačajnije obilježje Balija, hram u moru kojeg zapljuskuju valovi. Nakon posjete hramu, slobodno vrijeme na plažama Canggu i Seminyak te u beach barovima. Poslijepodne povratak u hotel. Cijena izleta uključuje: prijevoz kombijem, ulaznice i predstavnika agencije.

Plaže Sanur i Jimbaran

Odlazimo na plažu Sanur, koja predstavlja idealno mjesto za kupanje jer nema valova i okružena je koraljnim grebenima pa je idealna za ronjenje. Navečer odlazak na plažu Jimbaran, gdje se uživa u večeri, morskim plodovima i zalasku Sunca. Cijena izleta uključuje: prijevoz kombijem, ulaznice i predstavnika agencije.


PRIJAVI SE