ŠRI LANKA

KANDY + HIKKADUWA

15 dana

02.03. – 16.03.2020.

Dobrodošli u ŠRI LANKU, otok koji se nalazi južno od samog juga Indije, otok Bude i cimeta, „suza Indije“, okružen Indijskim oceanom sa svih stranaBeskrajne tropske plaže, 45 estuarija i 40 laguna, preko 7.000 hektara šuma s drvetom mangrova, priroda neopisivih boja, tropske šume, raznovrsni krajolici bogate flore i faune, divlji slonovi koji slobodno šetaju otokom, ruševine iz nekih zaboravljenih vremena, narod koji je preživio mnoge teškoće, a ostao srdačan, kolonijalne tekovine i plantaže čaja dokle se pogled pruža, hrana koja će Vam probuditi čula, valovi savršeni za surfanje, dupini i kitovi nadomak obale, ono je što Vas ovdje očekuje. Ovaj otok u Indijskom oceanu mijenjao je ime nekoliko puta. Portugalci, koji su stigli na otok 1505. godine, učinili su ga svojom kolonijom i nazvali Cejlon (Ceylon). Današnje ime dolazi od riječi Lanka koja znači “otok”, a riječ Šri znači “sveto”. Pisana povijest Šri Lanke duža je od 3.000 godina. Zahvaljujući svom zemljopisnom položaju i obali pogodnoj za izgradnju luka, imala je veliki strateški značaj od drevnog Puta svile do Drugog svjetskog rata. Otkrijte s nama neponovljivu atmosferu raznolikosti na komadu kopna nalik na dijamant, praćenu osmjesima gostoljubivih domaćina.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let s presjedanjem za Colombo…

2. dan: Colombo – Kandy

Slijećemo na međunarodni aerodrom Bandaranaike. Dobrodošli u mističnu Šri Lanku, egzotičnu u svakom smislu te riječi… Transfer do smještaja u Kandyju, slikoviti gradić u srcu otoka, okružen brdima i plantažama čaja… Slobodno vrijeme… Možemo zajedno prošetati i večerati u nekom od lokalnih restorančića… Noćenje.

3. dan: Kandy

Budimo se, slobodno vrijeme za istraživanje Kandyja ili Vam predlažemo fakultativni obilazak: upoznajemo hram Sri Dalada Maligawa koji je poznatiji pod nazivom Hram Budinog zuba – jedan od najznačajnijih budističkih hramova u Šri Lanki, a nakon toga posjećujemo Elephant orphanage (Sirotište slonova) nedaleko od Kandyja, gdje se imamo priliku izbliza upoznati s desetinama divljih slonova i slonića kojima je ovdje pruženo utočište. Tu je i Botanički vrt gdje se upoznajemo s raznovrsnim biljnim svijetom koji krasi ovo podneblje… Slobodna večer. Noćenje.

4. dan: Kandy – Sigirija

Buđenje. Slobodan dan ili fakultativni izlet: Pećinski hramovi u Dambuli jedni su od najstarijih budističkih hramova Azije i datiraju iz I stoljeća prije naše ere + Sigirija (Lavlja stijena) – palača/ tvrđava napravljena na ogromnoj vulkanskoj stijeni koja se strmo uzdiže 200 metara visoko iznad džungle. U njenom podnožju i na samom vrhu se nalaze ruševine kraljevskih vrtova, bazena, palača i hramova. Dok osvajamo ovo svjetsko čudo, uživamo u prirodi koja nas okružuje, kao i u pogledu koji se pruža sa samog vrha… Povratak u Kandy. Slobodna večer. Noćenje.

5. dan: Kandy – Nuwara Eliya (Zemlja čaja)

Slobodno vrijeme u Kandyju ili fakultativni izlet: Zemlja čaja! Krećemo u vožnju kroz jednu od najslikovitijih regija Šri Lanke i uspon na oko 1.500 metara! Još jedno lice ove magične zemlje koje morate upoznati! Uživamo u predjelima koji nas okružuju i upoznajemo se s lokalnim stanovništvom… Polja čaja su svuda oko nas, zrak postaje svježiji, a vegetacija drugačija… Stižemo u Nuwara Eliyu. Vrijeme za odmor i osvježenje, nakon čega se vraćamo minibusom uz obavezna usputna zaustavljanja u poljima čaja i posjet jednoj od najvećih i najstarijih tvornica čaja u Šri Lanki gdje ćemo imati priliku upoznati se s procesom uzgajanja i proizvodnje čaja, kao i kupiti najkvalitetniji crni, zeleni i bijeli čaj uzgajan na okolnim plantažama. Povratak u Kandy u večernjim satima. Noćenje.

6. dan:Kandy – Polonnaruwa

Slobodan dan za samostalno istraživanje Kandyja ili fakultativni obilazak: Polonnaruwa – druga kraljevska prijestolnica Šri Lanke u XI i XII stoljeću. Ovaj grad karakterističan je po svojoj veličini i po tome što se u njemu nalaze tragovi i budista i hindusa. Obilazimo ostatke hramova i palača u džungli, vrtove i parkove, prastare stupe, kao i mnoge figure Bude među kojima se ističu figure stojećeg, sjedećeg i ležećeg Bude po svojoj veličini. Zamišljamo kako je sve to nekada izgledalo i divimo se jednom nevjerojatnom kraljevstvu… Povratak u smještaj. Slobodna večer. Noćenje.

7. dan: Kandy – Hikkaduwa

Budimo se i spremamo stvari… Idemo na obalu! Napuštamo smještaj u jutarnjim satima i krećemo prema plažama… Transfer do Hikkaduwe… U poslijepodnevnim satima stižemo i smještamo se u guesthouse, a odmah nakon toga istrčavamo na plažu! Huk valova, palme svuda oko nas, miris soli u zraku i opuštajuća muzika iz okolnih barova nas opijaju… Prepuštamo se i puštamo da nas ovaj čarobni otok uzme pod svoje… Noćenje.

8.– 14. dan: Hikkaduwa

Hikkaduwa je jedno od najpoznatijih turističkih mjesta na jugozapadu otoka. Spoj dugačke i široke pješčane plaže koja je obavijena s jedne strane valovima, a s druge palmama, čini idealan fenomen koji će u Vama probuditi jedinstven osjećaj. 

Za vrijeme našeg boravka u Hikkaduwi čeka nas: vožnja po lagunama i posjeta rudniku Mjesečevog kamena – dragog kamena po kojem je Šri Lanka poznata u svijetu (fakultativno)… Svaki dan probamo nove specijalitete morske hrane, egzotično voće… Oni koji se ne žele odvajati od plaže i slanog oceana, mogu se okušati u surfanju. U blizini se nalazi još nekoliko prelijepih plaža koje su isto tako specifične kao i Hikkaduwa. Vidjet ćete zašto je Šri Lanka možda i posljednja “divlja” egzotika. Nećemo Vam otkrivati detalje sada, istražit ćemo ih zajedno… Svatko će naći svoj kutak na njima, svoju palmu, svoj duševni mir…

14. dan: Hikkaduwa – Beograd

Pakiramo stvari… Slobodno vrijeme i transfer do zračne luke. Let za Beograd s presjedanjem. Zbrajamo nevjerojatne dojmove koje su se nakupile u danima iza nas. Uspomene za čitav život i putovanje s kojeg se vraćamo drugačiji…

15. dan: Beograd

Slijećemo u Beograd. S osmijehom na licu se rastajemo i vraćamo svakodnevnim obavezama s nekim novim pogledom na svijet. Počinjemo planiranje nove Manga Trip avanture…


SMJEŠTAJ :

KANDY: Hotel Kandy Supreme Hotel 3* ili sl. – smješteni smo u jednostavnom i udobnom hotelu na lokaciji pogodnoj za istraživanje ovog gradića. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa svojom kupaonicom i klimom. WiFi je dostupan gostima smještaja.

HIKKADUWA:

Guesthouse Mothers Place ili sl. – smješteni smo u udobnom guesthouse-u u neposrednoj blizini plaže, a nedaleko od centra Hikkaduwe. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka sa svojom kupaonicom, klimom, jednostavne i uređene. Recepcija je otvorena 24h. WiFi je dostupan gostima smještaja.

Hotel 4* KAI Hikkaduwa ili sl. –  nalazi se u blizini plaže. Sobe su dvokrevetne i trokrevetna, svaka s vlastitom kupaonicom. Sobe su moderno uređene. Gostima je dostupan besplatan WiFi internet. U okviru hotela se nalaze restoran i bazen.
 

MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


Guesthouse
10.125kn 9.375kn

Za prijave i uplate predujma do 14.12. od min. 3.750kn cijena je 9.000kn


Hotel 4* 
10.875kn 10.125kn

Za prijave i uplate predujma do 14.12. od min. 3.750kn cijena je 9.750kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžmana obuhvaća :
-Avio prijevoz  (Beograd – Colombo – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere prema programu putovanja
-5 noćenja u Kandyju u hotelu 3* (1/2  ili 1/3 sobe s klimom)
-7 noćenja u Hikkaduwi u odabranom smještaju  (1/2  ili 1/3 sobe)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća :
-Vizu za Šri Lanku: Pristojba iznosi 35 usd (podložno promjeni). Agencijska usluga ishodovanja vize je 100,00 kn
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Obilazak hrama Budinog zuba u Kandyju, Botaničkog vrta i Sirotište za slonove Pinnawala

U ovom cjelodnevnom izletu obilazimo hram u kome se, prema predaji, čuva Budin zub – relikvija koja je stoljećima igrala veliku ulogu u povijesti Šri Lanke i koja je i danas predmet hodočašća mnogih budista. Tu je i bujni i zeleni Botanički vrt s poviješću dugom nekoliko stotina godina i biljnim vrstama iz čitavog svijeta. Naravno, nećemo propustiti sirotište slonova Pinnawala, gdje ćemo imati priliku družiti se s ovim nježnim gigantima.

Drevni pećinski hramovi u Dambuli i srednjovjekovna tvrđava Sigirija 

Obilazimo pećinske hramove u Dambuli, jedno od prvih mjesta na Šri Lanki gdje se prakticirao budizam i gdje su se okupljali prvi redovnici kako bi meditirali još u I stoljeću p.n.e. Nakon toga se divimo Sigiriji – prirodnoj formaciji stijena koju je jedan ekscentrični vladar pretvorio u nevjerojatnu tvrđavu… Jedna od najzanimljivijih epizoda povijesti Šri Lanke vezuje se za ovo mjesto.

Polonnaruwa – hramovi i palače u džungli

Skriveni u sjevernim ravnicama nalaze se ostaci srednjovjekovne prijestolnice Šri Lanke iz vremena u povijesti zabilježenog kao “zlatno doba”. Palače, hramovi, stupe, skulpture u stijenama… u nestvarnoj tropskoj šumi donedavno skrivene od pogleda…

Zemlja čaja – plantaže i tvornice čaja 

Iz Kandyja odlazimo na cjelodnevni izlet u brdovitu regiju u srcu nekadašnjeg Cejlona, u zemlju čaja! Zelena brda su svuda oko nas, šetamo se po plantažama, a vrijedni berači rade punom parom. Posjećujemo tvornicu čaja i učimo sve o vrstama, uzgajanju, i konzumaciji. Imat ćemo priliku i kupiti najkvalitetniji čaj izravno iz tvornice!

Tvrđava Galle i plaža Unawatuna 

Krećemo iz Hikkaduwe u jutarnjim satima i nakon kraće vožnje posjećujemo staru tvrđavu iz perioda kolonijalne vladavine Nizozemaca koja danas postaje stjecište umjetnika i zanatlija, s mnoštvom slikovitih trgovina, draguljarnica i restorana. Ostatak dana provodimo na prelijepoj plaži Unawatuna ispijajući sokove od svježeg tropskog voća i plivajući u mirnom moru ove uvale. Povratak u večernjim satima.

Riječni safari i vožnja lagunom, posjeta rudniku Mjesečevog kamena – dragog kamena karakterističnog za Šri Lanku, posjeta farmi kornjača, obilazak velike statue Bude

Tijekom ovog izleta, plovimo lagunom rijeke i zastajemo kako bismo učili o cimetu i vidjeli kako se obrađuje na tradicionalan način, a zatim obilazimo jedan od najstarijih budističkih hramova južne Šri Lanke koji stoji već 600 godina skriven na jednom od otoka… Nakon toga odlazimo do rudnika da vidimo kako se to vadi Mjesečev kamen – poludragi kamen koji se iskopava jedino ovdje na svijetu! Za kraj, posjećujemo lokalne aktiviste koji brinu i spašavaju kornjače i gnijezda koja prave po plažama i upoznajemo ove prelijepe životinje koje su trenutno u prihvatilištu… Povratak je u poslijepodnevnim satima.

Plaža Mirisa i tradicionalni ribari na motkama 

U prijepodnevnim satima krećemo na cjelodnevni izlet na jednu od najljepših plaža južne obale Šri Lanke — plažu Mirisa. Na putu koji traje oko sat vremena zastajemo i divimo se umijeću čuvenih ribara koji love ribu sjedeći na visokim motkama kako bi se zaštitili od visokih valova – jedinstven prizor za Šri Lanku. Povratak u večernjim satima.


 

PRIJAVI SE