VIJETNAM

Hanoi + Ha Long Bay + Hue + Hoi An + Ho Chi Minh 

15 dana / avio 

29.02. – 14.03.2020. još 5 slobodnih mjesta
21.03. – 04.04.2020. još 6 slobodnih mjesta
18.04. 02.05.2020.

Posjetite Vijetnam, zemlju koja je blagoslovljena zanosnom obalom, smaragdno-zelenim planinama, koja će Vas opčiniti prirodom, nacionalnim parkovima, dinamičnim gradovima, izuzetnim kulturnim naslijeđem, jednom od najboljih svjetskih kuhinja – jer Vijetnam ima sve. Ova zemlja spremna je za istražiti je u potpunosti. Njeni ljudi su energični, mještani vole smijeh i uživaju u blagodatima života, imat ćete puno prilika družiti se s njima i saznati njihove priče.

Hanoi je grad živopisnih pagoda i jezera. Njegove ulice prepune su skutera koji se uz konstantan zvuk sirena probijaju kroz gužvu, a burna povijest otkrit će Vam periode francuske i kineske okupacije gdje god krenuli. Hanoi je grad koji pokušava nadoknaditi vrijeme, izgubljeno u strahotama vijetnamskog rata i izolacije i to čini s mnogo strasti. Hanoi je bio administrativni centar čitave francuske Indokine. Više od pola stoljeća francuske uprave ostavilo je dubok trag zbog čega Hanoi ponekad nazivaju i „Pariz Istoka“. Utjecaj Francuske najviše se može vidjeti u arhitekturi grada, jer brojne kolonijalne građevine kao što su Opera, Državna banka, Predsjednička palača, katedrala Svetog Josifa, hotel Metropol… ukrašavaju njegovo lice. Upoznajte hrabre stanovnike ovog grada, zaronite u prošlost i budite svjedok buđenja Hanoja koji gleda u budućnost. 

Hue nekadašnja kraljevska prijestolnica, skrivena pod krilima planinskog masiva Anamese je mjesto u kojem se i dalje može osjetiti duh vijetnamskih kraljeva. Pored impresivne lokacije, imperijalne povijesti i prelijepe arhitekture, očarat će Vas i jedinstvena atmosfera grada. 

Hoi An je mali, nestvaran i jedan od najatraktivnijih gradova u Vijetnamu. Šarm i karizmu ovog grada čine hramovi, pagode i razigrane fasade drevnih kuća. 

Ho Chi Minh ili popularno Saigon je grad trgovine i kulture, koji svojom nesputanom energijom vodi zemlju putem progresa. Ovaj kaotični megalopolis diše životom i vitalnošću. Njegovi stanovnici i posjetitelji ne mogu se oduprijeti energiji i ljepoti kontrasta, bezvremenim uličicama koje vode do starih zdanja s jedne i modernih nebodera i tržnih centara s druge strane. Duhovi prošlosti i dalje žive u građevinama koje su prije samo par desetljeća svjedočile o strahotama rata. Danas ljepota starog Saigona predstavlja urbani kolaž dva svijeta uklopljenih u jednu uzbudljivu cjelinu.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd – Hanoi

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Hanoi s usputnim presjedanjem. 

2. dan: Hanoi

Dolazak u glavni grad Vijetnama. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za prvo upoznavanje s lokalnim životom i kulturom jednog od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Mnoštvo restorana i barova, kaotični promet, domišljati prodavači suvenira i nasmijani prolaznici, u vrlo kratkom roku pokazat će nam sve čari starog dijela grada i vijetnamske prijestolnice.  Noćenje.

3. dan: Hanoi

Dan u Vijetnamu počinje ispijanjem jedne od najboljih kava na svijetu. Vijetnam je drugi najveći svjetski izvoznik kave i ovaj napitak i način na koji se služi je nešto što ne smijete propustiti. Krećemo u fakultativnu poludnevnu pješačku turu prijestolnicom Vijetnama. Polazna stanica je novi dio grada: Mauzolej Ho Chi Minha, ključne ličnosti  vijetnamske povijesti i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar pagoda, Predsjednička palača, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom dijelu grada: uske ispresijecane ulice, brojni kafići i bistroi nalik onima u Francuskoj, stara gradska vrata, gradska katedrala, Ngok Son hram, Hoan Kiem jezero. Nakon završenog obilaska, u večernjim satima isprobavamo specijalitete lokalne kuhinje u nekom od živopisnih restorana Starog grada. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: Hanoi – Ha Long Bay

Slobodni dani u Hanoju ili Vam možemo preporučiti odlazak na dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag stijena od vapnenca koje vertikalno izranjaju iz mora je čudo prirode koje ćete svakako dugo pamtiti. U jutarnjim satima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gdje se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2.000 otoka, zaštićenog od strane UNESCO-a, obilazimo brojne uvale i mini zaljeve kojima smo okruženi.  Zalazak sunca na ovoj lokaciji predstavlja fantastično iskustvo.  Noćenje na brodu.


5. dan: Ha Long Bay – Hanoi

Buđenje, povratak u luku i transfer do Hanoja. Odmaramo se i prikupljamo snagu za nastavak putovanja. Slobodno vrijeme za šetnju i  kupovinu suvenira. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: Hanoi – Hue

Buđenje. Odjavljivanje iz smještaja i polazak u zračnu luku, odakle se leti za Hoi (Hue), staru kraljevsku prijestolnicu Vijetnama. Dobro došli u Hoi, grad u kojem se i dalje može osjetiti duh vijetnamskih kraljeva. Za vrijeme izgradnje ovog grada poštovale su se prirodne odlike lokaliteta te je grad izgrađen u skladu s pet glavnih točaka (centar, sjever, jug, istok i zapad), pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra) i pet osnovnih boja (crna, bijela, žuta, plava i crvena), po kojima mnogi dijelovi grada nose ime.  Nakon smještaja, prošetat ćemo obalom Mirisne rijeke (Parfume river) i posjetiti noćnu tržnicu. Noćenje.

7. dan: Hue

Dan rezerviran za odmor ili za fakultativno obilaženje i uživanje u znamenitostima ovog magičnog gradića čiji su mnogi dijelovi zaštićeni od strane UNESCO-a. Istražujemo ruševine zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezerviranog za osobnu upotrebu cara i njegovih konkubina, gotovo potpuno uništenog tijekom Vijetnamsko-američkog rata. Posjetit ćemo budistički hram  iz 17. stoljeća – Thien Mu Pagoda. Tijekom posjete vidjet ćemo i automobil bivšeg monaha kojim se vozio u Saigonu 1963. kako bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnovijetnamskog režima. Uživat ćemo u kratkom krstarenju niz rijeku prije ručka u manastiru. Posjetit ćemo i grob cara Tu Duk prije polaska natrag za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u periodu festivala. Tijekom ovog vremena putovanje će se odvijati kopnenim dijelom. Noćenje.

8. dan: Hue – Hoi An

Ujutro se polako spremamo, napuštamo sobe i autobusom polazimo ka Hoi Anu. Lampionima osvijetljene ulice, ulični prodavači, krojači, obrti, šareni hramovi i prekrasni osmijesi, Hoi An čine nezaobilaznim vijetnamskim gradićem. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i uživanje u okusima vijetnamskih gastronomskih specijaliteta. Povratak u smještaj. Noćenje.

9. dan: Hoi An

Slobodan dan za istraživanje Hoi Ana. Preporučujemo šetnju ulicama od kaldrme koje su pune umjetničkih galerija. Iznajmite bicikl i vozite se rižinim poljima do Cua Dai plaže. Slikarske radnje, keramiku, šarenu tkaninu i lampione možete naći na tržnicama i u kineskim trgovinama. Posjetite jednu od velikog broja krojačkih radnji i sašijte sebi odijelo po mjeri. Uživajte u regionalnoj hrani u lokalnim restoranima pored rijeke. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan: Hoi An

Slobodan dan za odlazak na plažu i uživanje u toplom i tirkiznom Južnom kineskom moru. Uživanje, odmor i priprema za nastavak avanture. Noćenje.

11. dan: Hoi An – Ho Chi Minh

Odjavljivanje iz smještaja i transfer do zračne luke. Let za Ho Chi Minh. Transfer do smještaja. Nakon kratkotrajnog odmora, slijedi fakultativno razgledavanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Vidjet ćemo katedralu Notre Dame, zgradu Glavne pošte, Palaču ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzej rata, markete Ben Tan i Saigon Square. Po završenom razgledavanju, slobodno vrijeme. Noćenje.

12. dan: Cu Chi tuneli

Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Cu Chi tunele koji predstavljaju najvjerniji primjer snalažljivosti Vijetnamaca u ratu koji su vodili protiv okupatora. Više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mjesta, bolnice, skloništa i tvornice oružja. Imat ćete priliku proći kroz neke od njih. Mjesto koje će Vas vratiti nekoliko desetljeća unatrag i na kojem uistinu možete osjetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku vraćamo se u Ho Chi Minh i nastavljamo istraživati ovaj grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. dan: Delta rijeke Mekong

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom rijeke Mekong – najdužom rijekom u jugoistočnoj Aziji i 7. najdužom rijekom na svijetu. Ova rijeka svojim tokom od blizu 4.500 kilometara prolazi kroz 6 zemalja, a njen sliv obuhvaća nevjerojatnu površinu od 795.000 km2. U ovom području se proizvodi najviše riže, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod i iz glavnog toka rijeke prijeći ćemo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posjećujemo farmu meda, učimo kako se prave bomboni od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete – rižino i zmijsko vino. Povratak u Ho Chi Minh. Noćenje.

14. dan: Ho Chi Minh – Beograd

Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku koristimo za finalni shopping, odmor i uživanje u azijskim specijalitetima. U dogovoreno vrijeme, krećemo u zračnu luku. Let za Beograd s usputnim presjedanjem. 

15. dan: Beograd

Dolazak u Beograd, gdje s osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ :

HANOI: Golden Charm Hotel 3* ili sl. – nalazi se u starom dijelu grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba sadrži vlastitu kupaonicu i klimu. U okviru hotela nalazi se restoran. 

HUE: Beaulieu Boutique Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 1 km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom. Svaka soba ima klima uređaj, TV, hladnjak. U okviru hotela se nalazi restoran. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

HOI AN: Thanh Binh Hotel 3* ili sl. – nalazi se u starom dijelu grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne s vlastitom kupaonicom i klimom. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

HO CHI MINH: Dragon Palace hotel II Hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dijela Ho Chi Minha (District 1). Sadrži dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka s kupaonicom i klimom. Hotel ima: internet centar, praonicu rublja, prostoriju za prtljagu, sefove i restoran.MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


10.875kn

Za prijave i uplate predujma do 07.12. od min. 3.750kn cijena je 10.500kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Hanoi i Ho Chi Minh – Beograd) s uključenim svim pristojbama i prtljagom
-Avio prijevoz (Hanoi – Hue) s uključenim svim pristojbama i 15 kg prtljage
-Avio prijevoz (Hoi An – Ho Chi Minh) s uključenim svim pristojbama i 15 kg prtljage
-Prijevoz autobusom na relaciji Hue – Hoi An
-Sve transfere po programu putovanja
-4 noćenja u Hanoju u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-2 noćenja u Hue-u u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-3 noćenja u Hoi Anu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-3 noćenja u Ho Chi Minhu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Vizu za Vijetnam: 25 usd + pozivno pismo koje se plaća vodiču 40 eur . Više možete saznati ovdje.
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Razgledavanje Hanoja 

Polazimo na fakultativnu poludnevnu pješačku turu prijestolnicom Vijetnama. Polazna stanica je novi dio grada: Mauzolej Ho Ci Minha, ključnog čovjeka vijetnamske povijesti i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar pagoda, Predsjednička palača, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom dijelu grada: uske ispresijecane ulice, brojni kafići i bistroi nalik onim u Francuskoj, Stara gradska vrata, gradska katedrala, Ngok Son hram, Hoan Kiem jezero.

Ha Long Bay 

Dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag stijena od vapnenca koje vertikalno izranjaju iz mora ostavit će Vas bez daha i ostati Vam urezan u sjećanje za cijeli život. U jutarnjim satima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gdje se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2.000 otoka zaštićenog od strane UNESCO-a i 8. svjetskog čuda, obilazimo brojne uvale i mini zaljeve kojima smo okruženi – nezaboravno! Zapanjeni prizorom fantastične prirode gledamo zalazak sunca.  Noćenje na brodu. Sutradan, povratak u luku i transfer do Hanoja.

Hue – razgledavanje grada 

Istražujemo ruševine Zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezerviranog za osobnu upotrebu cara i njegovih konkubina, ali gotovo potpuno uništenog tijekom Vijetnamsko-američkog rata. Posjetit ćemo budistički hram  iz 17. stoljeća – Thien Mu Pagoda. Tijekom posjete, vidjet ćemo i auto bivšeg monaha kojim se vozio u Saigon 1963. kako bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnovijetnamskog režima. Uživat ćemo u kratkom krstarenju niz rijeku prije ručka u manastiru. Posjetit ćemo i  grob cara Tu Duk prije polaska natrag za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u periodu festivala. Tijekom ovog vremena, putovanje će se odvijati kopnenim dijelom.

Ho Chi Minh razgledavanje

U našoj šetnji obilazimo najznačajnije znamenitosti grada: katedralu Notre Dame, zgradu Glavne pošte, Palaču ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzeja rata, markete Ben Tan i Saigon Square.

Cu Chi Tuneli izlet 

Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mjesta, bolnice, skloništa i tvornice oružja. Imat ćete priliku proći kroz neke od njih. Mjesto koje će Vas vratiti nekoliko desetljeća unatrag i na kojem možete zaista osjetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Poslije podne je planiran povratak u Saigon.

Mekong Delta izlet 

Krećemo u fakultativnu avanturu po delti rijeke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4.500 kilometara – najduža rijeka u jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše riže, kokosa, šećerne trske i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod i vozimo se rijekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posjetit ćemo farmu meda, vidjet ćemo kako se prave bomboni od kokosa, degustirati ih. Prilika za probati i nesvakidašnje lokalne specijalitete, popiti čašicu rižinog ili zmijskog vina.

PRIJAVI SE