VIJETNAM

HANOI + PHU QUOC + HO CHI MINH

15 dana / avio 

13.11. – 28.11.2019.
07.12. – 21.12.2019.
26.01. – 09.02.2020.
16.02. – 01.03.2020.

Hanoi je grad živopisnih pagoda i jezera. Njegove ulice prepune su skutera koji se uz konstantan zvuk sirena probijaju kroz gužvu, a burna povijest otkrit će Vam periode francuske i kineske okupacije gdje god krenuli. Hanoi je grad koji pokušava nadoknaditi vrijeme. Hanoi je bio administrativni centar čitave francuske Indokine. Više od pola stoljeća francuske uprave ostavilo je dubok trag zbog čega Hanoi nazivaju i „Pariz Istoka“. Utjecaj Francuske najviše se može vidjeti u arhitekturi grada jer brojne kolonijalne građevine kao što su Opera, Državna banka, Predsjednička palača, katedrala Svetog Josifa, hotel Metropol… ukrašavaju njegovo lice.

Phu Quoc je jedino mjesto u Vijetnamu gdje možete uživati u pogledu na sunce koje zalazi u more. Obojen plažama s bijelim i žutim pijeskom, raskošnim zaljevima, plantažama papra, Phu Quoc se budi iz drijemeža ribarskog otoka i vojne baze u obaveznu destinaciju za one koji se žele odmoriti na nekom novom i egzotičnom mjestu. Stanovništvo otoka je izuzetno prijatno, otvoreno i ljubazno, tako da ćete se u svakom momentu boravka osjećati više nego dobrodošlo.

Ho Chi Minh ili popularno Saigon je grad trgovine i kulture, koji svojom nesputanom energijom vodi zemlju putem progresa. Ovaj kaotični megalopolis odiše životom i vitalnošću. Njegovi stanovnici i posjetitelji ne mogu se oduprijeti energiji i ljepoti kontrasta, bezvremenim uličicama koje vode do starih zdanja s jedne i modernih nebodera i tržnih centara s druge strane. Duhovi prošlosti i dalje žive u građevinama koje su prije samo par desetljeća svjedočile o strahotama rata. Danas ljepota starog Saigona predstavlja urbani kolaž dva svijeta uklopljenih u jednu uzbudljivu cjelinu.


Plan i program puta:

1.dan: Beograd – Hanoi

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let za Hanoi s usputnim presjedanjem.


2. dan: Hanoi

Dolazak u glavni grad Vijetnama. Transfer do smještaja. Slobodno vrijeme za prvo upoznavanje s lokalnim životom i kulturom jednog od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Mnoštvo restorana i barova, kaotični promet, domišljati prodavači suvenira i nasmijani prolaznici, u vrlo kratkom roku pokazat će nam sve čari starog dijela grada i vijetnamske prijestolnice.  Noćenje.

3. dan : Hanoi

Dan u Vijetnamu počinje ispijanjem jedne od najboljih kava na svijetu. Vijetnam je drugi najveći svjetski izvoznik kave i ovaj napitak i način na koji se služi je nešto što ne smijete propustiti. Krećemo u fakultativnu poludnevnu pješačku turu prijestolnicom Vijetnama. Polazna stanica je novi dio grada: Mauzolej Ho Chi Minha, ključne ličnosti  vijetnamske povijesti i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar pagoda, Predsjednička palača, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom dijelu grada: uske ispresijecane ulice, brojni kafići i bistroi nalik onima u Francuskoj, stara gradska vrata, gradska katedrala, Ngok Son hram, Hoan Kiem jezero. Nakon završenog obilaska, u večernjim satima isprobavamo specijalitete lokalne kuhinje u nekom od živopisnih restorana Starog grada. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 

4. dan: Hanoi – Ha Long Bay

Slobodni dani u Hanoju ili Vam možemo preporučiti odlazak na dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag stijena od vapnenca koje vertikalno izranjaju iz mora je čudo prirode koje ćete svakako dugo pamtiti. U jutarnjim satima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gdje se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2.000 otoka, zaštićenog od strane UNESCO-a, obilazimo brojne uvale i mini zaljeve kojima smo okruženi.  Zalazak sunca na ovoj lokaciji predstavlja fantastično iskustvo.  Noćenje na brodu.

5. dan: Ha Long Bay – Hanoi

Buđenje, povratak u luku i transfer do Hanoja. Odmaramo se i prikupljamo snagu za nastavak putovanja. Slobodno vrijeme za šetnju i  kupovinu suvenira. Slobodno vrijeme. Noćenje.


6. dan: Hanoi – Phu Quoc

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Transfer do aerodroma i let za Phu Quoc. Dolazimo na otok i smještamo se u sobe. Odmor može početi. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. – 11.dan: Phu Quoc (5 noćenja)

Ovaj otok u obliku suze nalazi se u Tajlandskom zaljevu na svega 15km od granice s Kambodžom. Dugačak je 48 kilometara što ga čini najvećim vijetnamskim otokom a paralele radi, približne je površine kao Singapur, 70% teritorije otoka je u okviru Nacionalnog parka, a gotovo pola obalne linije je na listi UNESCO prirodne baštine.

Phu Quoc je jedino mjesto u Vijetnamu gdje možete uživati u pogledu na sunce koje zalazi u more. Obojen plažama s bijelim i žutim pijeskom, raskošnim zaljevima, plantažama papra, Phu Quoc se polako budi iz drijemeža ribarskog otoka i vojne baze u obaveznu destinaciju za one koji se žele zaista odmoriti na nekom novom i egzotičnom mjestu. Stanovništvo otoka je izuzetno ugodno, otvoreno i ljubazno, tako da ćete se u svakom momentu boravka osjećati više nego dobrodošlo.

Lokalna zajednica se prije svega bavi ribolovom i uzgajanjem najrazličitijih vrsta papra, a ono što je najpoznatiji lokalni proizvod je riblji umak – nuoc mam. Činjenica da se lokalno stanovništvo u značajnoj mjeri bavi ribolovom pruža mogućnost za uživanjem u svježoj ribi i morskim plodovima koje posjetitelji mogu sami spremati na roštilju ili u tradicionalnom hot potu. Okusi morske hrane na ovom otoku su zaista jedinstveni!

11. dan: Phu Quoc – Ho Chi Minh

Pakiramo se i s velikim osmjehom na licu napuštamo otok i imamo transfer do aerodroma i let za Ho Chi Minh. Dolazak u ovaj užurbani grad i transfer do smještaja. Nakon kraćeg odmora slijedi fakultativno razgledanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je Ho Chi Minh najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Vidjet ćemo katedralu Notre Dame, zgradu Glavne pošte, Palaču ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzej rata, markete Ben Tan i Saigon Square. Po završenom razgledanju imamo slobodno vrijeme. Noćenje.

12. dan: Ho Chi Minh – Delta Mekonga

Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom rijeke Mekong – najdužom rijekom u jugoistočnoj Aziji i 7. najdužom rijekom na svijetu. Ova rijeka svojim tokom od blizu 4.500km prolazi kroz 6 zemalja, a njen sliv obuhvaća nevjerojatnu površinu od 795.000km2. U ovom području se proizvodi najviše riže, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod i iz glavnog toka rijeke prijeći ćemo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posjećujemo farmu meda, učimo kako se prave bomboni od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete – rižino i zmijsko vino. Povratak u Ho Chi Minh. Slobodno vrijeme. Noćenje.

13. dan: Ho Chi Minh- Cu Chi tuneli

Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u Cu Chi tunele koji predstavljaju najvjerniji primjer snalažljivosti Vijetnamaca u ratu koji su vodili protiv okupatora. Više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mjesta, bolnice, skloništa i tvornice oružja. Imat ćete priliku proći kroz neke od njih. Mjesto koje će Vas vratiti nekoliko desetljeća unatrag i na kojem uistinu možete osjetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku, vraćamo se u Ho Chi Minh i nastavljamo istraživati ovaj grad. Slobodno vrijeme. Noćenje.

14. dan: Ho Chi Minh – Beograd

Odjavljivanje iz smještaja i slobodno vrijeme do odlaska na aerodrom. Let za Beograd s presjedanjem.

15. dan: Beograd

Dolazak u Beograd. S osmijehom na licu planiramo sljedeću Manga Trip avanturu.


SMJEŠTAJ :

HO CHI MINH: Dragon Palace II Hotel 3* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dijela Ho Chi Minha (District 1). Sadrži dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka s kupaonicom i klimom. Hotel ima: internet centar, praonicu rublja, prostoriju za prtljag, sefove i restoran.

PHU QUOC: Palma Resort 4* ili sl. – nalazi se na 2 minute od plaže Duong Dong. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba ima vlastitu kupaonicu i klima uređaj. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet. U okviru hotela nalazi se restoran i bazen. 

HANOI: Golden Charm Hotel 3* ili sl. – nalazi se u starom dijelu grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka soba sadrži vlastitu kupaonicu i klimu. U okviru hotela nalazi se restoran. 


MANGA PROMO

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič) 


1349€ (1299€) 9.750kn Promocija!

13.11. – 28.11.2019.
07.12. – 21.12.2019.
26.01. – 09.02.2020.
16.02. – 01.03.2020.

Za prijave i uplate predujma do 25.05. od min. 3.750kn cijena je 9.375kn
Za prijave i uplate u cijelosti do 25.05. cijena je 9.000kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Promocija Avantura & Putovanja
Povodom 13-og rođendana Manga Trip agencije.

Prijavite se za putovanje u našoj organizaciji i ostvarite nevjerojatne popuste i brojne pogodnosti.

Period promocije: od 01.05. do 25.05.2019.
Period putovanja: od 01.05. do 01.03.2020.


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 375kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd-Ho Chi Minh-Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Avio prijevoz (Hanoi-Phu Quoc-Ho Chi Minh) s uključenim svim pristojbama i 15 kg prtljaga
-Sve transfere po programu putovanja
-3 noćenja s doručkom u Ho Chi Minhu u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-5 noćenja s doručkom na otoku Phu Quoc u hotelu 4* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-4 noćenja s doručkom u Hanoju u hotelu 3* (1/2 ili 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Vizu za Vijetnam: 25 usd se plaća na ulasku u zemlju + pristojba koja se plaća agenciji 40 eur. Više možete saznati ovdje.
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Razgledanje Hanoja 

Polazimo na fakultativnu poludnevnu pješačku turu prijestolnicom Vijetnama. Polazna stanica je novi dio grada: Mauzolej Ho Chi Minha, ključnog čovjeka vijetnamske povijesti i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar pagoda, Predsjednička palača, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom dijelu grada: uske ispresijecane ulice, brojni kafići i bistroi nalik onim u Francuskoj, stara gradska vrata, gradska katedrala, Ngok Son hram, Hoan Kiem jezero.

Ha Long Bay 

Dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag stijena od vapnenca koje vertikalno izranjaju iz mora ostavit će Vas bez daha i ostati Vam urezan u sjećanje za cijeli život. U jutarnjim satima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gdje se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2.000 otoka zaštićenog od strane UNESCO-a i 8. svjetskog čuda, obilazimo brojne uvale i mini zaljeve kojima smo okruženi – nezaboravno! Zapanjeni prizorom fantastične prirode gledamo zalazak sunca.  Noćenje na brodu. Sutradan povratak u luku i transfer do Hanoja.

Ho Chi Minh razgledanje

U našoj šetnji obilazimo najznačajnije znamenitosti grada: katedralu Notre Dame, zgradu Glavne pošte, Palaču ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzeja rata, markete Ben Tan i Saigon Square.

Cu Chi Tuneli izlet 

Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mjesta, bolnice, skloništa i tvornice oružja. Imat ćete priliku proći kroz neke od njih. Mjesto koje će Vas vratiti nekoliko desetljeća unatrag i na kojem možete zaista osjetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Poslije podne je planiran povratak u  Saigon.

Mekong Delta izlet 

Krećemo u fakultativnu avanturu po delti rijeke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4.500km – najduža rijeka u jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše riže, kokosa, šećerne trske i tropskog voća u Vijetnamu. Ulazimo u brod i vozimo se rijekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posjetit ćemo farmu meda, vidjet ćemo kako se prave bomboni od kokosa, degustirati ih. Prilika za probati i nesvakidašnje lokalne specijalitete, rižino vino ili popijte čašicu zmijskog vina.

PRIJAVI SE