SEJŠELI 10 DANA 28.04.-07.05.

SEJŠELI
Mahe otok

10 dana / 7 noći

28.04. 07.05.2020.

Usred Indijskog oceana, na 1.500 kilometara od istočne obale Afrike, Republika Sejšeli predstavlja zajednicu od oko 115 otoka vulkanskog, koraljnog i granitnog porijekla, od kojih su 33 naseljena, rasprostranjeni u beskrajnom plavetnilu oceana. Sejšeli, bogati netaknutim prirodnim ljepotama, lideri u oblasti održivog turizma, predstavljaju komad raja na kojem masovni turizam još uvijek nije rasprostranjen i koji kao da su izolirani od svijeta, pravo mjesto za zaboraviti sve i prepustiti se uživanju. Prvi zapis o Sejšelima datira od Portugalaca iz 1505. godine, a otoke su koristili i arapski trgovci, ali i pirati. Najveći otok je Mahe na kojem se nalazi glavni grad Sejšela – Viktorija, jedan od najmanjih glavnih gradova na svijetu, mjesto jedinstvene atmosfere i šarma. Zemlja se odlikuje živopisnim plažama sa sitnim bijelim i puderastim pijeskom, tirkiznom bojom oceana, koraljnim grebenima, velikim brojem pustih plaža, gustim tropskim šumama gdje plodovi sejšelske palme mogu dostići težinu do 20 kilograma, gdje se divovske kornjače nalaze u velikom broju, kao i opuštajućom tišinom, što sve zajedno čini ovaj arhipelag izvanredno lijepim i privlačnim. Pored otoka Mahe, najpoznatiji su otoci Praslin i La Digue. U ovim rajskim otocima možete uživati kad god poželite jer se topla tropska klima pobrinula da cijele godine dnevne temperature budu nešto ispod 30 stupnjeva. U scenografiji izuzetne i očaravajuće  prirodne ljepote, mira i tišine, gdje je harmonija način života i gdje je moguće gotovo sasvim zaboraviti na vrijeme – želimo Vam Sejšele…


Plan i program puta:

1. dan (28.04.): Beograd – Doha

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme. Let za Dohe u 12:05h, broj leta QR232. Slijetanje u Dohu u 17:55h po lokalnom vremenu. Pauza između letova 8h i 5 minuta.

2. dan (29.04.): Doha – Mahe

Polijetanje aviona iz Dohe u 02:00h, broj leta QR678. Slijetanje na otok Mahe u 08:35h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja na otoku Mahe. Smještaj i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje na najveći otok Sejšela – Mahe. Info sastanak s vodičem radi upoznavanja s kreolskim specijalitetima, običajima i kulturom. Noćenje.

Bez obzira na krajnje odredište, čim sletite u najmanji glavni grad na svijetu, Viktoriju, shvatit ćete kako svi putevi prvo vode u Mahe, najveći i jedinstveni otok u arhipelagu, s drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama, francuskog i britanskog duha, malim trgovinama, usamljenim plažama i luksuznom vegetacijom u srcu svega toga. 

Gusta džungla otoka Mahe izdiže se nad nestvarnim Indijskim oceanom, slikovite plaže mekog, puderastog pijeska pozivaju Vas na apsolutno relaksiranje, dok će izolirane uvale, čisto tirkizno more,  koje svjetluca u pozadini moćnih granitnih kula, učiniti da se osjećate kao da ste u raju. 

3. dan (30.04.): Mahe – Viktorija – Petite Anse

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativni izlet – obilazak najmanje prijestolnice na svijetu, šarmantne Viktorije. Krećemo na povijesnu turu po gradskom jezgru gdje ćemo vidjeti zaštitni znak Sejšela, simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Podignut je 1903. godine u čast Kraljici. Guverner iz tog perioda je na svom putovanju u London vidio Big Ben i naredio da se i u Viktoriji napravi manja replika. Nastavljamo dalje ka šarolikom hindu hramu posvećenom hindu Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelijepim vrtom, nadbiskupiji Domus sagrađenoj od granita, za koju se može reći da je najimpresivnija građevina na Sejšelima, Prirodnjačkom muzeju Sejšela. Pauzu za nešto pojesti radimo na lokalnoj tržnici Selwin Clark – društveno srce Viktorije gdje ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku upoznati se s kreolskim običajima i svakodnevnim životom. Slobodno vrijeme za istraživanje grada. Nakon toga nastavljamo do jedne od najljepših plaža Petite Anse. Povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan (01.05.): Mahe – Morne – Port Launay – Lilot

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativni izlet do najvećeg Nacionalnog parka na Sejšelima Morne, uz upoznavanje lokalne flore i faune s odmaranjem na spektakularnim vidikovcima otoka. Nacionalni park pokriva više od 20% površine otoka. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji doseže visinu od 905 metara, odakle se pruža prelijep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva, uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Uz malo sreće, možemo vidjeti i najmanju žabu na svijetu, veliku čitav centimetar. Nakon toga nastavljamo do plaža Port Launay i Lilot gdje uživamo u zalasku sunca. Nakon izleta, povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan (02.05.): Mahe – Eden vidikovac – Takamaka destilerija – Anse Soleil – Anse Royale

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativni izlet na kojem ćemo obići jedne od najljepših plaža Sejšela i pronaći naš raj pod suncem. Krećemo u vožnju po otoku, zastajemo kod Eden vidikovca odakle se pruža spektakularan pogled na šarmantnu Viktoriju, a zatim idemo do Takamaka destilerije gdje ćemo se upoznati s procesom pravljenja najpoznatijeg sejšelskog ruma. Kasnije produžavamo do plaža Anse Soleil i Anse Royale koje će Vam zasigurno izmamiti osmijeh na lice. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Slobodno vrijeme. Povratak u smještaj. Noćenje.

6. dan (03.05.): Mahe –  Marine park – Moyenne island – Surf island

Slobodan dan za odmaranje, kupovinu suvenira, kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti ili Vam predlažemo fakultativni obilazak Nacionalnog parka koji se nalazi u blizini Viktorije. Dan započinjemo vožnjom brodićem i odlaskom na pravi mali tropski raj, otok Moyenne. Nakon obilaska otoka, imat ćemo slobodno vrijeme za plažu i uživanje. Zatim odlazimo na snorkeling na kojem ćemo uploviti u sasvim novi svijet prepun raskošnih boja i oblika. Imat ćemo priliku posjetiti centar za zaštitu ugrožene vrste kornjača i slobodno šetati s ovim divnim životinjama. Izlet ćemo završiti ručkom na plaži na Surf otoku. Slobodno vrijeme, povratak u smještaj. Noćenje.

7. dan (04.05.): Mahe – Sunset plaža

Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo Vam individualni odlazak do plaže Anse Major brodićem koji redovno isplovljavaju s plaže Beau Vallon. Ako ste avanturist, spremni ste i volite trekking, do plaže se može stići i kozjom stazom kroz gustu šumu. Pejzaži koji se smjenjuju su veličanstveni. Anse Major je zaljev na sjeveru otoka s prekrasnom, bijelom koraljnom plažom koje granitne stijene dijele na dva dijela. Iza plaže se nalazi laguna. Savršeno mjesto za sunčanje i snorkeling u kristalno čistom tirkiznom moru. U poslijepodnevnim satima organiziran je fakultativni odlazak na plažu Sunset, gdje ćemo uz svjež kokos i koktele dočekati spektakularni zalazak sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživjeti. Kupanje i chill-anje na bijelom, “brašno” pijesku. U dogovoreno vrijeme povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan (05.05.): Mahe

Slobodan dan. Predlažemo Vam da iznajmimo automobile i krenemo u obilazak najljepših plaža Sejšela i pronađemo naš raj pod suncem. Sejšeli nude puderasto bijeli pijesak, kristalno čisto more, bogat morski svijet i beskrajan plavi horizont. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Police Bay i Baie Lazare izmamit će Vam zasigurno osmijeh na lice. Ukoliko ste ipak za avanturu, predlažemo vam trekkinge Casse Dent, Copolia ili Vacoa, možete iznajmite bicikle ili se priključite lokalcima i u ranim jutarnjim satima krenite na ribolov. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan (06.05.): Mahe – Doha

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme za kupanje na plaži Beau Vallon i kupovinu suvenira. U dogovoreno vrijeme, transfer do zračne luke i let za Dohu u 18:35h, broj leta QR679. Slijetanje u Dohu u 23:10h po lokalnom vremenu. Pauza između letova 7h i 35minuta. 

10. dan (07.05.): Doha – Beograd

Polijetanje iz Dohe za Beograd u 06:45h, broj leta QR231. Slijetanje u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Kraj programa. S osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ :

MAHE od 29.04. do 06.05.2020.:

Coco D Oro Hotel 3* ili sl. – nalazi se na 400 metara (2 minute) od plaže. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. Svaka soba sadrži balkon, kablovsku TV, ormar. U okviru smještaja postoji restoran, bazen, bar i WiFi internet.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz s pristojbama + smještaj + transferi + vodič)


12.000kn 11.250kn

Za prijave i uplate predujma do 25.02. od min. 3.750kn cijena je 10.875kn

Za prijave i uplate u cijelosti do 25.02. cijena je 10.500kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Povratni avio prijevoz redovna linija (Beograd – Mahe – Beograd s presjedanjem u Dohi – ekonomska klasa) s uključenim svim pristojbama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (ovisno o broju putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-7 noćenja na otoku Mahe u hotelu 3* (1/2 i 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uvjetima inopartnera, povrat novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realiziraju od strane lokalnih partnera.


Viktorija + plaža Petite Anse 

Obilazak najmanje prijestolnice na svijetu, šarmantne Viktorije. Krećemo na pješačku turu po gradskom jezgru, vidjet ćemo zaštitni znak Sejšela, simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Podignut je 1903. godine u čast Kraljici, guverner iz tog perioda na svom putovanju u Londonu vidio je Big Ben i naredio da se i u Viktoriji napravi mala replika. Nastavljamo dalje ka šarolikom Hindu hramu posvećenom Hindu Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj Katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelijepim vrtom, nadbiskupiji Domus sagrađenoj od granita, za koju se može reći da je najimpresivnija građevina na Sejšelima, Prirodnjačkom muzeju Sejšela. Muzej je domaćin izložbama koje ne samo da ilustriraju floru, faunu i geološku povijest Sejšela, već podsjećaju posjetitelje na velike ekološke probleme u cilju kako bi se promovirale aktivnosti čuvanja prirodnog naslijeđa. Pauzu za snack pravimo na lokalnoj tržnici Selwin Clark – društveno srce Viktorije gdje ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku upoznati se s kreolskim običajima i svakodnevnim životom. Izlet nastavljamo ka po nama najljepšoj plaži na otoku Mahe – Petite Anse. Kupanje u kristalno čistom moru i sunčanje na plaži nestvarne ljepote. Za one koji se žele skloniti od sunca, zaklon mogu potražiti u hladu tropskog rastinja i palmi. U dogovoreno vrijeme, povratak u smještaj.

Izlet obuhvaća: povratni bus transfer i vodiča.


Nacionalni park Morne + vodopad + Port Launay + Lilot beach 

Krećemo se putem kroz najveći Nacionalni park na Sejšelima Morne uz upoznavanje lokalne flore i faune s odmaranjem na spektakularnim vidikovcima otoka. Nacionalni park pokriva više od 20% područja otoka. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelijep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva i uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Zatim se spuštamo na vodopad Sauzier gdje ćemo uživati u prelijepoj prirodi i zvucima vode. Dolazak do plaže Port Launay gdje ćemo se opustiti i uživati u nestvarnom krajoliku. Za kraj uživamo u zalasku sunca na maloj, ušuškanoj plaži Lilot. U dogovoreno vrijeme, povratak u smještaj.

Izlet obuhvaća: povratni bus transfer, ulaznicu za vodopad i vodiča.


Marine park + Moyenne island + Surf island (ručak) 

Na 20 minuta od glavnog otoka Mahe nalazi se prvi Nacionalni park u zapadnom Indijskom oceanu, Sainte Anne. Osnovan 1973., ovaj dragulj prirode poznat je kako po širokoj paleti boja podvodnog svijeta tako i po prelijepim smaragdnim plažama. Park obuhvaća šest malih otoka, među kojima su Cerf i Moyenne svakodnevno dostupni za posjetitelje. Veličanstveni koraljni vrtovi, polja morske trave i ribe najrazličitijih boja, šara, oblika i veličina, privlače ljubitelje ronjenja i snorkelinga iz cijelog svijeta. Dan započinjemo vožnjom brodićem i odlaskom na pravi mali tropski raj, otoko Moyenne. Nakon obilaska otoka, imat ćemo slobodno vrijeme za plažu i uživanje. Zatim odlazimo na snorkeling na kojem ćemo uploviti u sasvim novi svijet prepun raskošnih boja i oblika. Imat ćemo priliku posjetiti centar za zaštitu ugrožene vrste kornjača i slobodno šetati s ovim divnim životinjama. Izlet ćemo završiti ručkom na plaži na Surf otoku, nakon čega ćemo se uputiti nazad ka smještaju.

Izlet obuhvaća: povratni bus transfer, povratni brodski prijevoz između otoka (glass bottom), dvije bočice vode, ulaznice za Moyenne otok, opremu za snorkeling, ručak na bazi švedskog stola na otoku Cerf i vodiča.


Eden vidikovac + Takamaka destilerija + Anse Royale + Anse Soleil

Dan započinjemo spektakularnim pogledom na Eden otok i Viktoriju. Nastavljamo dalje do destilerije Takamaka ruma, nacionalnog pića Sejšela. Obilazak destilerije u pratnji vodiča i degustacija ruma. Zatim dan provodimo na dvije prekrasne plaže, Anse Royale i Anse Solei. Obje plaže su ukrašene granitnim stijenama, bijelim pijeskom, smaragdnom bojom mora i raskošnim zelenilom. Osim kupanja i opuštanja, ovdje ćemo napraviti i fenomenalne fotografije.

Izlet obuhvaća: povratni bus transfer, ulaznicu za destileriju i vodiča. Degustacija više od 2 vrste ruma se dodatno naplaćuje.


Sunset plaža

U poslijepodnevnim satima, fakultativni odlazak na plažu Sunset, gdje ćemo uz svjež kokos i koktele dočekati spektakularni zalazak sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživjeti. Kupanje i chill-anje na bijelom, “brašno” pijesku. U dogovoreno vrijeme, povratak u smještaj.

Izlet obuhvaća: povratni bus transfer i vodič.