SEJŠELI – Obiteljska avantura
Mahe otok
11 dana / avio

09.04. – 19.04.2019.

Ova ekstremno egzotična destinacija je raj za djecu. Beskrajne pješčane plaže koje ćemo posjetiti na otoku, idealno su mjesto za Vaš obiteljski odmor iz snova. Pijesak je fin, sitan, bijeli poput brašna i veoma čist. Većina plaža na otoku odlikuje postepeni ulazak u Indijski ocean, što je iznimno važno ukoliko imate malu djecu. Čim budete sletjeli u najmanji glavni grad na svijetu, Viktoriju, shvatit ćete kako svi putevi prvo vode na Mahe, najveći i jedinstveni otok u arhipelagu, s drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama francuskog i britanskog duha, malim trgovinama, usamljenim plažama i luksuznom vegetacijom u srcu grada. Gusta džungla otoka Mahe izdiže se nad nestvarnim Indijskim oceanom a slikovite plaže prepune mekog, puderastog pijeska, pozivaju Vas na apsolutnu relaksaciju, dok izolirane uvale, čisto tirkizno more koje svjetluca u pozadini moćnih granitnih kula, čine da se osjećate kao da ste u raju.


Plan i program puta:

1. dan: Beograd

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Budimpešta…). Let do Sejšela s usputnim presjedanjem.

2. dan: Sejšeli

Dolazak u međunarodnu zračnu luku Sejšela. Transfer do smještaja na otoku Mahe. Smještaj i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje na najveći otok Sejšela – Mahe. Info-sastanak s vodičem radi upoznavanja s kreolskim specijalitetima, običajima i kulturom. Noćenje.

Bez obzira na krajnje odredište, čim sletite u najmanji glavni grad na svijetu, Viktoriju, shvatit ćete kako svi putevi prvo vode u Mahe, najveći i jedinstveni otok u arhipelagu, s drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama, francuskog i britanskog duha, malim trgovinama, usamljenim plažama i luksuznom vegetacijom u srcu svega toga. 

Gusta džungla otoka Mahe izdiže se nad nestvarnim Indijskim oceanom, slikovite plaže mekog, puderastog pijeska pozivaju Vas na apsolutno relaksiranje, dok će izolirane uvale, čisto tirkizno more,  koje svjetluca u pozadini moćnih granitnih kula, učiniti da se osjećate kao da ste u raju. 

3. dan: Mahe

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativni izlet – obilazak najmanje prijestolnice na svijetu, šarmantne Viktorije. Krećemo na povijesnu turu po gradskom jezgru gdje ćemo vidjeti zaštitni znak Sejšela, simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Podignut je 1903. godine u čast Kraljici. Guverner iz tog perioda je na svom putovanju u London vidio Big Ben i naredio da se i u Viktoriji napravi manja replika. Nastavljamo dalje ka šarolikom hindu hramu posvećenom hindu Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelijepim vrtom, nadbiskupiji Domus sagrađenoj od granita, za koju se može reći da je najimpresivnija građevina na Sejšelima, Prirodnjačkom muzeju Sejšela. Pauzu za nešto pojesti radimo na lokalnoj tržnici Selwin Clark – društveno srce Viktorije gdje ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku upoznati se s kreolskim običajima i svakodnevnim životom. Slobodno vrijeme za istraživanje grada. Povratak u smještaj. Noćenje.

4. dan: Mahe

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativni izlet do najvećeg Nacionalnog parka na Sejšelima Morne, uz upoznavanje lokalne flore i faune s odmaranjem na spektakularnim vidikovcima otoka. Nacionalni park pokriva više od 20% površine otoka. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji doseže visinu od 905 metara, odakle se pruža prelijep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva, uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Uz malo sreće, možemo vidjeti i najmanju žabu na svijetu, veliku čitav centimetar. Nakon izleta povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: Mahe

Slobodno vrijeme ili odlazak do Anse Mayor u pratnji vodiča. Krećemo na kratki trekking. Prelazimo preko stijena dok iza nas ostavljamo Beau Vallon zaljev, pejzaži koji se smjenjuju su veličanstveni. Gusta šuma dovodi nas do Anse Mayor. Anse Mayor je zaljev na sjeveru otoka s divnom, bijelom koraljnom plažom koja granitne stijene dijele na dva dijela. Iza plaže nalazi se laguna. Savršeno mjesto za sunčanje i snorkeling u kristalno čistom i tirkiznom moru. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan: Mahe – Praslin – La Digue

Slobodan dan ili Vam predlažemo fakultativni izlet na susjedni otok Praslin. Praslin je manji od otoka Mahe i živi od poljoprivrede i ribolova, rustičnije je i posjeduje neke od najljepših plaža na Sejšelima. Otok je dom misterioznog Valle de Mai, prirodnog rezervata i prvoklasnoj botaničkoj senzaciji koji je pod zaštitom UNESCO-a. Smaragdno zeleni komad raja i jedno od rijetkih mjesta na svijetu gdje ćemo vidjeti rijetku Coco de mer palmu koja se može naći samo na Sejšelima i poznatog sejšelskog crnog papagaja. Provlačimo se kroz gustu vegetaciju, slušamo zvižduke rijetkih, endemičnih vrsta ptica i uživamo u energiji zapanjujuće prirode. Poput nekadašnjih istraživača, uživamo u istim prizorima dok prilazimo bezvremenskom otoku La Digue, otoku gdje je duh tradicije i dalje očuvan. La Digue je otok okružen koraljnim grebenima s posebnim šarmom, impresivnom prirodom i nestvarnim pejzažima. Naša prva stanica je L’Union Estate gdje ćemo imati priliku družiti se s divovskim kornjačama. Nakon obilaska, ostatak dana provest ćemo na jednoj od najpoznatijih plaža na svijetu Anse Source d’Argent. Okruženi impozantnim granitnim stijenama, odmaramo se na zlatnom pijesku i osvježavamo kupanjem u toplom, čistom moru Indijskog oceana. U dogovoreno vrijeme, povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan: Mahe

Slobodan dan. Predlažemo Vam iznajmite automobile, krenimo u obilazak najljepših plaža Sejšela i pronađimo naš raj pod suncem. Sejšeli nude puderast bijeli pijesak, kristalno čisto more, bogat morski svijet i beskrajan plavi horizont. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Plaže Anse Soleil, Police Bay, Sunset beach itd., izmamit će Vam zasigurno osmijeh na lice. Ako ste za avanturu, predlažemo vam trekkinge Cassedent, Copolia ili Vacoa, iznajmite bicikle ili se priključite lokalcima i u ranim jutarnjim satima krenite u ribolov. Slobodno vrijeme. Noćenje.

8. dan: Mahe – Botanički vrt – Port Launay

Slobodan dan za odmaranje, kupovinu suvenira, kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti ili Vam predlažemo fakultativni obilazak Botaničkog vrta koji se nalazi u blizini Viktorije, gdje ćemo se upoznati s raznim egzotičnim i endemskim biljkama, tropskim vrtovima, začinima i voćem koje se može naći samo u ovom vrtu. Imat ćemo priliku po prvi puta vidjeti divovske kornjače, porijeklom iz atola Aldabra, od kojih neke imaju i preko 150 godina, kao i kuću raznobojnih orhideja. Nakon pauze, krećemo do plaže Port Launay gdje ćemo se opustiti i uživati u nestvarnom krajoliku. Slobodno vrijeme, povratak u smještaj. Noćenje.

9. dan: Mahe

Slobodno vrijeme za uživanje, skupljanje dojmova ili posjet nekoj od obližnjih plaža. Sunčamo se i odmaramo. Noćenje.

10. dan: Mahe – Beograd

Slobodno vrijeme za kupanje na plaži Beau Vallon i kupovinu suvenira. U dogovoreno vrijeme,  transfer do zračne luke. Opraštamo se sa Sejšelima i imamo let za Beograd s usputnim presjedanjem.

11. dan: Beograd

Dolazak u Beograd na mjesto polaska i s osmijehom na licu planiramo sljedeće Manga Trip putovanje. Kraj programa.


SMJEŠTAJ :

MAHE – Coco D Oro hotel 3* ili sl.: Nalazi se na 400m (2 minute) od plaže. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. Svaka soba sadrži balkon, kablovsku TV, ormar. U okviru smještaja postoji restoran, bazen, bar i WiFi internet.


MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič)


– Odrasli: 10.875kn

– Djeca od 2 do 12 godina (u vlastitom ležaju): 9.000kn

– Djeca od 2 do 12 godina (u ležaju s roditeljima): 7.125kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd – Sejšeli – Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Sve transfere po programu putovanja
-8 noćenja na otoku Mahe u hotelu 3* (1/2 i 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Razgledavanje Viktorije : 

Krećemo u obilazak najmanje prijestolnice. Sam grad nije veliki ali je savršen za povijesnu turu među uskim ulicama i napuštenim kolonijalnim posjedima, koji su okruženi bulevarima i bujnim zelenim vrtovima. Upoznajemo se s kreolskim običajima i svakodnevicom, pravimo prelijepe fotografije kreolskih kuća i uživamo u okusima kreolskih specijaliteta.

Nacionalni park Morne : 

Čim zakoračite u Morne shvatit ćete da ljepotu ovog rajskog arhipelaga ne čine samo plaže. Istražit ćemo divlju stranu otoka i otkriti zašto su Sejšeli jedinstveni. Okruženi raznovrsnom, egzotičnom florom i faunom krećemo stopama istraživača. Upijamo energiju prirode i odlazimo do vidikovca odakle se pruža nevjerojatan pogled na Mahe. 

Otoci Praslin i La Digue : 

Pridružite nam se u nezaboravnoj avanturi, posjetu šarmantnim otocima Praslin i La Digue kako bi na pravi način doživjeli jedinstvenu prirodu. Posjetit ćemo Valle de Mai, prirodno čudo, bit ćemo opčinjeni prapovijesnom šumom zamrznutom u vremenu. Ne postoji ni jedno drugo mjesto na svijetu poput Valle de Maia. Družit ćemo se s divovskim kornjačama i odmoriti na plaži Anse Source d’Argent, odakle se pruža pogled na jedinstveni granitni pejzaž.

PRIJAVI SE