UBUD + NUSA DUA 15 DANA 12.04.-26.04.

BALI

Ubud + Nusa Dua

15 dana / 12 noći 

12.04. – 26.04.2020.

Bali je inspiracija, magični otok prošaran netaknutim pejzažima, vulkanima, smaragdno-zelenim rižinim terasama i bujnim tropskim šumama koje odišu mirom i pružaju neiscrpan izvor energije. Ono što izdvaja Bali od drugih tropskih otoka je tradicija i duhovnost nasmiješenih mještana koji ponosno slave svoju kulturu i njeguju identitet. Balinežani su vrlo pobožni i vjeruju u ,,karmu’’ ili “dobro se dobrim vraća i ne čini drugima ono što ne želiš sebi”. Upoznajte narod čija djeca uče tri jezika – balijski, jezik sa svećenicima, jezik s prirodom i životinjama – i ponesite sa sobom iskustvo prirodnog sklada i ljubavi. Bali je dragulj Azije i tropski otok nasmiješenih ljudi koji će zadovoljiti najrazličitije ukuse, bilo da se želite opustiti na bijelim pješčanim plažama ispod zelenih palmi ili odmarati uz zvuke valova koji zapljuskuju grebene. Osjetite blagodati aroma i spa terapije, ispraznite svoj um uz jogu, tai chi, surfajte ili se oprobajte u cjenkanju u nekom od mnogobrojnih tradicionalnih marketa. Bali je otok koji je potpuno odolio modernizaciji i globalizaciji i na kojem se još uvijek živi po pravilima koja se desetljećima nisu mijenjala.


Plan i program puta:

1.dan (12.04.): Beograd – Doha

Sastanak grupe u zračnoj luci Nikola Tesla u dogovoreno vrijeme. Let za Dohu u 12:05h, broj leta QR232. Slijetanje u Dohu u 17:55h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 8h i 55 minuta. 

2. dan (13.04.): Doha – Bali – Ubud

Nastavak leta za Denpasar u 02:50h, broj leta QR962. Slijetanje na Bali u 17:30h po lokalnom vremenu. Transfer do smještaja u Ubudu. Ako moramo sažeti bit Ubuda u jednu riječ, to je svakako kultura. Prijestolnica balijske umjetnosti, ušuškana u srcu Balija nikoga nije ostavlja ravnodušnim. Od čarobnih portala, tradicionalnih vrtova, preko kamene ornamentike koja plijeni poglede sa svih strana, esnafskih ulica, umjetničkih radiona, ateljea, galerija, dizajnerskih butika, pa sve do najbolje šalice kave i fenomenalnih restorana. Ubud svakome nađe slabu točku. Dozvolite da Vam pomognemo pronaći svoju. Noćenje.

3. dan (14.04.): Ubud – Kečak

Budimo se ujutro uz mirise Canang sarija. Današnji dan je namijenjen navikavanju na novu klimu i vremensku zonu, planiramo aktivnosti za naredne dane i početak upoznavanja čari Balija i Ubuda. U predvečernjim satima Vam predlažemo da se na jedan zanimljiv način upustimo u upoznavanje korijena kulture ovog otoka i njegovih žitelja. Fakultativno odlazimo upoznati se s Kečakom – plesom vatre, koji vuče porijeklo iz drevnih rituala u kojima su plesači ulazili u stanje transa. Dio aktera na sceni izgovara različitim frekvencijama i intenzitetom riječi “ćak ćak ćak”, dok drugi odigrava neke od ključnih scena jednog od najvažnijih hinduističkih epova – Ramayana. Povratak u smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan (15.04.): Ubud – razgled

Slobodno vrijeme ili Vam predlažemo fakultativni izlet u Ubudu i njegovoj okolici. Obilazak započinjemo upoznavanjem sa starim zanatom oslikavanja tkanina – Batik. Nakon toga odlazimo vidjeti majstore kako rezbare drva iz različitih dijelova Indonezije. Prolazeći kroz sela centralnog Balija imamo priliku zaviriti u jedno tipičan i tradicionalni balijski vrt. Upoznat ćemo se s arhitekturom, univerzalnim karakteristikama svakog vrta, obiteljskim hramovima i raznim običajima. Put nas dalje vodi ka Svetoj šumi majmuna gdje ćemo imati priliku vidjeti kako se makaki majmuni igraju… Za ručak smo Vam priredili opuštanje s pogledom na rižina polja. Put nas dalje navodi ka jednom od najznačajnijih vodenih hramova – Tirta Empul, gdje ćemo imati priliku vidjeti kako se hindusi mole i pročišćavaju. Izlet privodimo kraju u zanimljivom hramu gdje su se susreli hinduizam i budizam. Povratak u smještaj. Noćenje.

5. dan (16.04.): Ubud – centar Balija

Današnji dan posvećujemo fakultativnom upoznavanju centralnog dijela otoka. U ranim jutarnjim satima odlazimo do jednog od čuvenih vodopada – Tukad Cepung, koji se vješto krije u velebnim stijenama. Uživamo u prirodi koja nas okružuje. Nastavljamo dalje ka Monkey baru koji se nadvija nad šumom i jugoistočnom obalom Balija. Kupamo se u infinity bazenu. U poslijepodnevnim satima se krećemo ka Padangbaiju gdje ćemo imati priliku roniti po jednom od najživljih dijelova Balija kada je podvodni svijet u pitanju. S maskama uranjamo u drugu dimenziju raskošnih koraljnih grebena i šarenog, po malo neobičnog morskog svijeta. U dogovoreno vrijeme, transfer do smještaja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan (17.04.): Ubud – Istok Balija

Danas Vam predlažemo da zajedno pobjegnemo od gradske vreve i prometne gužve na istok Balija u regiju posljednjeg balijskog kraljevstvo – Karangasem. Upoznat ćemo se sa selom Tenganan i njegovim stanovnicima, čiji su preci nastanili ove krajeve prije nego što su današnji Balijci došli na ovaj otok. Upoznat ćemo se s višestoljetnim običajima i pravilima koja su uspjela očuvati selo i njegove mještane, kao i zadržati njihove posjede zemlje. Zemlja u okolici vulkana Agung je više nego plodna, vegetacija je intenzivno zelene boje, a riža u poljima samo buja. Upravo kroz njihova rižina polja šetamo i slušamo pikanterije lokalne kulture. Potom nas put vodi ka vodenim palačama – Taman Ujung je izgrađena u eklektičnom stilu s upečatljivim odlikama europske arhitekture, a druga – Tirta Gangga je izrazito balijska. Oba kompleksa predstavljaju unikatne kombinacije umjetnih jezera, mostova, skulptura i pažljivo biranog ukrasnog rastinja. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. dan (18.04.): Ubud – Nusa Dua

U prijepodnevnim satima se odjavljujemo iz hotela. Transfer do hotela u Nusa Dui koja je poznata po prelijepoj, dugačkoj plaži, kristalno bijelom pijesku, luksuznim hotelima i golf terenima. U večernjim satima možete uživati u internacionalnim specijalitetima u restoranu hotela. Noćenje.

8. dan (19.04.): Nusa Dua – Jug Balija

Slobodan dan ili Vam predlažemo istraživanje južne obale Balija. Upravo ove južne obale su okovane u strme litice koje ponosno prkose strujama Indijskog oceana. Nekada bismo jedino mogli pristupiti nedostupnim plažama isključivo brodom, ali danas su ove stijene prokopane i možemo zaviriti u pješčane oaze. Posjetit ćemo plaže Pandawa i Melasti. Dok Pandawu krase junaci drugog najznačajnijeg hinduističkog epa – Mahabharata, Melasti je jedno od najpoznatijih mjesta na Baliju za pravljenje fotografija mladenaca. Kupamo se, sunčamo, surfamo, ispijamo kokose ili Bintange, isprobavamo lokalne specijalitete. Dan završavamo dok se sunce polako spušta ka horizontu u hramu Uluwatu na impozantnoj litici. Povratak u smještaj. Noćenje.

9. dan (20.04.): Nusa Dua – Zapad Balija

Nakon dobrog odmora, fakultativno Vam predlažemo upoznati se s dva bisera zapadne strane Balija. Put nas vodi do neobičnog hrama koji se nalazi na stijeni u Indijskom oceanu – hrama Tanah Lot. Vidjet ćemo raznoliki kompleks hrama, neobične formacije stijena i gledati kako valovi udaraju podno hrama. Pravimo prelijepe fotografije. Potom se spuštamo malo južnije prema mjestu Canggu i njegovoj plaži neobičnog tamnog pijeska. Za hedoniste imamo i jednu poslasticu… U dogovoreno vrijeme, transfer do Seminyaka. Slobodno vrijeme. Noćenje.

10. dan (21.04.): Nusa Dua – Jimbaran

Poslijepodne Vam predlažemo fakultativni odlazak na plažu Jimbaran. Samo mjesto je od davnina poznato kao ribarsko selo u kome se od dnevnih ulova rade raznovrsni morski specijaliteti. Dolazak na plažu i odlazak u jedan od restorana na samoj obali mora. Uživamo u kupanju, pravljenju fotografija i isprobavanju morskih specijaliteta. Noćenje.

11.–14. dan (22.04. – 25.04): Nusa Dua

Dani predviđeni za kupanje i sunčanje, uživanje u balijskim specijalitetima. 3 noćenja.

14. dan (25.04.): Nusa Dua

Pakiramo stvari i napuštamo smještaj. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. U dogovoreno vrijeme, transfer do zračne luke. Check in za let za Beograd.

15. dan (26.04.) : Bali – Doha – Beograd

Polijetanje aviona za Dohu u 00:35h, broj leta QR961. Slijetanje u Dohu u 05:35h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 1h i 10 minuta. Polijetanje aviona za Beograd u 06:45h, broj leta QR231. Slijetanje u Beograd u 11:05h po lokalnom vremenu. Kraj programa. S osmijehom na licu planiramo novo Manga Trip putovanje.


SMJEŠTAJ:

UBUD od 13.04. do 18.04.2020.:

Bumi Muwa Hotel 3* ili sl. nalazi se na 1 kilometar od centra Ubuda. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. U sobi se nalazi klima uređaj i sef. U okviru hotela se nalazi restoran. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.

NUSA DUA od 18.04. do 25.04.2020.:

Ayodya Resort 5* Hotel se nalazi na samoj plaži Nusa Dua. Hotel posjeduje privatnu plažu, restoran, bar, spa centar i bazen. Sobe su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. U sobi se nalazi klima uređaj i sef. Gostima smještaja dostupan je besplatan WiFi internet.MANGA PROMOCIJA

(Avio prijevoz  s pristojbama + smještaj + transferi + vodič)


11.250kn 10.500kn

Za prijave i uplate predujma do 25.02. od min. 3.750kn cijena je 10.125kn

Za prijave i uplate u cijelosti do 25.02.  cijena je 9.750kn

UVJETI I PRAVILA MANGA PROMOCIJE
 


Zbog specifičnih uvjeta organizacije putovanja i komfora grupe,
broj putnika po terminu je ograničen

Kako biste osigurali Vaše mjesto u željenom terminu po promo uvjetima potrebno je:

– uplatiti predujam od min. 750kn za avio aranžmane i za daleka putovanja i time potvrditi prijavu za putovanje. Ostatak aranžmana možete plaćati u mjesečnim ratama i iznosima koji Vam odgovaraju, uz obaveznu uplatu iznosa za avio kartu prije njene kupovine (nakon formiranja grupe), o čemu ćemo Vas pravovremeno obavijestiti;

– potpisati Ugovor o putovanju (možete ga potpisati i poslati putem e-maila), u roku od 48 sati;

– poslati fotografiju ili sken prve stranice putovnice putem e-maila ili osobno u našim prostorijama u roku od 48 sati.

(Napominjemo kako su neki termini skoro popunjeni te da zbog komfora naših putnika i organizacije na destinaciji, nismo u mogućnosti proširivati grupe)


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190


Pozivamo Vas, priključite se Manga Trip avanturama i osvajanju svijeta!


Aranžman obuhvaća:
-Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd Denpasar Beograd s presjedanjem u Dohi ekonomska klasa) s uključenim svim pristojbama i prtljagom
-Sve transfere po programu putovanja (ovisno o broju putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
-5 noćenja s doručkom u Ubudu u hotelu 3* (1/2 i 1/3 sobe s klimom)
-7 noćenja s doručkom u Nusa Dui u hotelu 5* (1/2 i 1/3 sobe s klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodstvo puta/ predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvaća:
-Mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Nadoplatu za prekoračenje kilaže prtljage (cijena po kg ovisi o avio kompaniji s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučujeFAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s inopartnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane inopartnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena. U slučaju odustanka putnika, nakon uplaćenog fakultativnog izleta na destinaciji, prema pravilima i uvjetima inopartnera, povrat novca neće biti moguć. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora putovanja, obzirom da se realiziraju od strane lokalnih partnera.


Kečak 

Kečak predstavlja interesantnu kombinaciju antičkih rituala i scena iz hinduističkog epa Ramayana. U starim obredima plesači bi ulazili u trans ponavljajući riječ “ćak ćak ćak” – po čemu sam ples i nosi ime. Ramajana je svojevrsna hinduistička priča o Romeu i Juliji, koja je služila kako bi se kroz ep prenosile društvene vrijednosti, hijerarhija i ustroj, odnosi u obitelji, braku, s bogovima i tako dalje. Više desetaka aktera izvodi Kečak bez muzike i riječi, samo s različitim glasovima i ritmovima – zaista impresivno! 

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznicu na ples i predstavnika agencije.


Ubud 

U prvom dijelu dana ćemo posjetiti radionice u kojima se tradicionalno oslikava tkanina i rezbari drvo. Posjetit ćemo i tipičnu balijsku kuću i upoznati se s načinom života. Zatim odlazimo u Svetu šumu majmuna gdje se upoznajemo s vragolastim makakijima. Pauzu za ručak radimo u rižinim poljima. Poslijepodne je namijenjeno upoznavanju s balijskim hinduizmom, kulturološkim značajem i vjerskim običajima koji se ovdje prakticiraju te odlazimo u hramove Tirta Empul i Goa Gajah.

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznice i predstavnika agencije.


Centar 

Rano ujutru krećemo pozdraviti sunce na prelijepom vodopadu Tukad Cepung. Zavlačimo se kroz mali kanjon do skrivenog vodopada. Zatim odlazimo odmoriti u Monkey Bar – bar na brdu koje se nadvija nad šumom i jugoistočnom obalom Balija. Kupamo se u Infinity bazenu. Nakon toga odlazimo u Padangbai odakle ćemo brodom posjetiti dvije lokacije za ronjenje – Tanjung Jepun i Plavu lagunu. 

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznice, konzumaciju u Monkey Baru u iznosu od oko 6.5 eura, brod za ronjenje, opremu za snorkeling, hranu za ribice i predstavnika agencije.


Istok

Dan predviđen za posjet istočnom dijelu otoku u regiji Karangasem. Dan započinjemo upoznavanjem tradicionalnog balijskog sela Tenganan u kome žive starosjedioci Balija. Interesantni i drugačiji običaji i pravila su uvjet bez kojeg ova zajednica ne bi opstala. Idemo i na trekking kroz njihova imanja – rižina polja. Potom idemo istražiti vodene palače posljednje balijske dinastije Karangasem – Taman Ujung. Kombinirajući prelijepu planinsku padinu, blizinu mora, sudar stilova istoka i zapada daje nam mogućnost apsolutno se opustiti i uživati u njoj. Potom odlazimo do sestrinske vodene palače Tirta Gangga izraženog balijskog stila. Smatra se jednim od najljepših lokaliteta na Baliju.

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznice u palače i selo, lokalnog vodiča u selu i na imanju Tenganan i predstavnika agencije.


Jug

Tijekom ovog izleta, posjetit ćemo plaže na samom jugu otoka Bali – Pandawa i Melasti, uživati u cjelodnevnom kupanju. Na plaži Melasti ćemo se smjestiti u beach bar Palmilla koji se estetski uklapa u stijene južnih obronaka Bukita, a Infiniti bazen djeluje kao da se stapa s oceanom. U poslijepodnevnim satima posjećujemo veličanstveni hram Uluwatu koji je smješten na vrhu litice s koje se pruža pogled na zalazak sunca.

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznice na plaže Pandawa i Melasti, ulaznicu i konzumaciju u iznosu od oko 8 eura, ulaznicu za Uluwatu hram i predstavnika agencije.


Zapad

Posjet čuvenom hramu Tanah Lot, najznačajnije obilježje Balija, hram u moru kojeg zapljuskuju valovi. Nakon posjete hramu, slobodno vrijeme na plaži Canggu, uz našu preporuku gdje provesti vrijeme u jednom izuzetno interesantnom beach baru. Poslijepodne povratak u hotel.

Cijena izleta uključuje: prijevoz, ulaznice, predstavnika agencije.


Jimbaran

U poslijepodnevnim satima odlazimo na plažu Jimbaran. Samo mjesto je od davnina poznato kao ribarsko selo u kome se od dnevnih ulova prave raznovrsni morski specijaliteti. Dolazak na plažu i odlazak u jedan od restorana na samoj obali mora. Uživamo u kupanju, pravljenju fotografija i isprobavanju morskih specijaliteta. 

Cijena izleta uključuje: prijevoz i predstavnika agencije.