ZANZIBAR

 SPECIJALNA PONUDA


10 dana: 22.06. – 01.07.2019. 

Hotel 3* 6.000kn po osobi

Hotel 4* 6.750kn po osobi


Na samo 6° južno od ekvatora, uz istočnu obalu Afrike, sja dragulj Indijskog oceana, Zanzibar, arhipelag burne prošlosti i bogate povijesti, kulture i tradicije, netaknutih bijelih pješčanih plaža uz obilje sunca, egzotičnih Swahili jela i gostoljubivih ljudi.  Mijenjaju poglede na svijet nezamislive različitosti afričkog tla: šume prepune rijetkih vrsta biljnog i životinjskog svijeta, siromašna sela puna života lokalnog stanovništva, a izlaz na kilometarski dugačke plaže od najfinijeg bijelog pijeska, pogled u horizont i more raskošne boje uz bjelinu velikih oblaka, čine pravi egzotični doživljaj. Kao da smo strojem za putovanje kroz vrijeme došli u prošlost, na tlo kojem je povijest utisnula stotine godina trgovine začinima- muškatnog oraščića, cimeta i šafrana, na koje su monsunski vjetrovi donosili mnoge putujuće trgovce iz daleke Europe, s Bliskog istoka i iz Kine, često na udaru osvajača, svatko doprinijevši oblikovanju kulturnih karakteristika otoka. Zaboravite na sve što ste čuli ili mislili da znate o Zanzibaru i Africi, i dozvolite sebi luksuz upoznati ih vlastitim čulima. Izgubite se u svijetu u kojem je Hakuna Matata jedini životni moto, uz najveće hedonističke užitke koje pruža Otok začina! Misteriozni Zanzibar razbija svakodnevnu rutinu i nudi nezaboravno iskustvo.

zanzibar

Plan i program putovanja:

1. dan: Beograd – Zanzibar

Dolazak u zračnu luku Nikola Tesla i Check-in za let do Zanzibara (ako Vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka iz drugih zračnih luka: Zagreb, Sarajevo, Budimpešta…). Let do Zanzibara s usputnim presjedanjem. 

2. – 9 dan: Zanzibar 

Slijetanje na Zanzibar. Transfer do odabranog smještaja. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, kupanje, sunčanje i uživanje na prelijepim plažama Zanzibara poput Paje i Kendwe. Predlažemo Vam da istražite morski svijet Indijskog oceana, posjetite Jozani šumu i družite se s Colobus majmunima koji se mogu naći samo na Zanzibaru. Na farmi začina otkrijte zašto Zanzibar nazivaju otokom začina, plivajte s dupinima i napravite nezaboravne fotografije na pješčanoj adi na sredini oceana. Posjetite Prison Island koji je dom divovskim kornjačama koje mogu narasti i do jednog metra i žive duže od sto godina, a najstarija među njima ima 192 godine! Istražite Stone Town, grad koji je dom mnogim kulturama: Swahili, arapskoj, indijskoj, a prisutan je i utjecaj zapadne kulture. 7 noćenja

9. dan: Zanzibar – Beograd

Check-out iz hotela i odlazak u zračnu luku. Check-in za let za Beograd s usputnim presjedanjem.

10. dan: Beograd

Dolazak na mjesto polaska. Kraj programa.


Zanzibar plaža


IZDVAJAMO IZ PONUDE:


SMJEŠTAJ : 

A) Tausi Palace Hotel 3*ili sl. – nalazi se u strogom centru i turističkom dijelu Zanzibara (Stone Town), u kojem su tržnice, kafići i mnoge druge pogodnosti u kojima turisti uživaju. Hotel raspolaže restoranom i terasom na krovu s koje se pruža panoramski pogled na Stone Town. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka s kupaonicom. Dekorirane su u Zanzi stilu i sadrže satelitsku TV i WiFi internet. Usluga: noćenje s doručkom.


B) Spice Palace Hotel 4* ili sl. – nalazi se u strogom povijesnom centru Stone Towna, na glavnom trgu. Hotel je nov, ima restoran i terasu na krovu s koje se pruža panoramski pogled na Stone Town, otvoreni bazen, bar, besplatni WiFi internet. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne, svaka s kupaonicom (sušilo za kosu, toalentni pribor, bademantil, papuče). Sobe su dekorirane u Zanzi stilu i sadrže satelitsku TV, klima uređaj, sef, WiFi internet, kuhalo s besplatnom kavom i čajevima. 


HOTEL Tausi Palace 3*

6.000kn – Specijalna ponuda!


HOTEL  Spice Palace 4*

6.750kn – Specijalna ponuda!


Sve informacije o promociji možete dobiti u našoj poslovnici u Zagrebu:

Zagreb, KNEZA MISLAVA 3tel: +385 1 5807 190Aranžman obuhvaća:
-Avio prijevoz (Beograd-Zanzibar-Beograd) s uključenim svim pristojbama
-Povratni transfer (zračna luka-hotel-zračna luka)
-7 noćenja u odabranom hotelu po planu i programu puta na bazi odabrane usluge koju nudi
-Troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvaća:
-Vizu – plaćanje prilikom ulaska u zemlju (50 USD)
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cijena po kg ovisi od aviokompanije s kojom se leti)
-Međunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje
FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI – nisu obavezni niti su sastavni dio plana i programa puta. Izvode se u suradnji s ino partnerom, lokalnom agencijom. Za realizaciju je potrebno minimum 10 prijavljenih (moguće je organizirati fakultativne izlete i s manjim brojem prijavljenih uz blagu korekciju cijene – cijene mogu biti više). Može doći do promjena u cijeni, satnici, organizaciji od strane ino partnera ili nekih nepredviđenih okolnosti na što organizator putovanja ne može utjecati, a samim tim nije odgovoran za promjene cijena.

Safari u Mikumi nacionalnom parku 

Mikumi nacionalni park je četvrti po veličini u Tanzaniji. Nalazi se na glavnom putu koji povezuje Dar es Salaam i Iringo i nepunih 300km je udaljen od Dar es Salaama, najvećeg lučkog grada zemlje. Tijekom posjete parku, imat ćete mogućnost vidjeti u divljini zebre, žirafe, impale, slonove, gnuove, bafale, leoparde, nilske konje, krokodile, gnijezda termita, hijene, a nadamo se i samog kralja i kraljicu – lavove.

Prison Island i rezervat divovskih Aldabra kornjača 

Prison Island ili Changuu otok kako ga lokalci još nazivaju, je mali otok koji je udaljen svega 6 km od Stone Towna ili oko 30 min. vožnje brodom. Dobio je ime jer je korišten kao zatvor za pobunjene robove, a Britanci su kasnije izgradili pravi zatvorski kompleks koji nikada nije korišten i umjesto toga je služio kao karantena za žutu groznicu. Danas je otok pretvoren u turistički resort u vlasništvu države, ali i rezervat ugroženih Aldabra kornjača koje su Britanci donijeli sa Sejšela. Nakon obilaska se kupamo na prelijepoj pješčanoj plaži otoka i odmaramo u hladu stijena i prelijepog rastinja, ronimo i istražujemo morske dubine i koraljne grebene.

Tura začina i Mangwapani plaža 

Priča o Zanzibaru ne bi bila kompletna bez karanfilčića, oraščića, cimeta, papra, đumbira, kurkume, vanilije i mnogih drugih začina koji su značajan sastojak svakodnevnog života na otoku. Zanzibar i začini su povezani još od 16. stoljeća kada su ih na otok donijeli portugalski trgovci iz svojih kolonija u Južnoj Americi i Indiji. Tijekom posjete farmi začina, naš lokalni vodič će nas upoznati sa začinima, biljkama i voćem koji se uzgajaju na otoku, koji začini su dobri za proizvodnju kozmetičkih proizvoda, koji se najčešće koriste u pripremanju lokalnih jela, koji se začini upotrebljavaju za liječenje. Poslije ture ćete uživati u tradicionalnom Swahili ručku na farmi. Probat ćete Pilau i tada ćete moći osjetiti različite načine uporabe začina na otoku. Našu turu završavamo kod tezgi sa svježe upakiranim začinima, a tu također možete kupiti kavu, čaj, sapune, razna ulja. Poslije ture začina, odlazimo na Mangwapani plažu gdje uživamo u ostatku dana.

Tura s dupinima, Jozani šuma i Paje plaža 

Tura s dupinima Vam omogućava jedno novo životno iskustvo, jer ćete imati priliku plivati s dupinima u njihovom prirodnom staništu. Morska obala ribarskog sela Kizimkazi je stanište nekoliko različitih vrsta dupina. U potrazi za dupinima uputit ćemo se brodom iz ribarskog mjesta Kizimkazi (6-7 putnika po brodu), prema tirkizno plavom Indijskom oceanu, gdje su nam šanse za vidjeti dupine oko 80%. Možete doživjeti fantastično iskustvo i zaplivati s dupinima, koji su uvijek prijateljski nastrojeni i razdragani. Poslije plivanja i druženja s dupinima, odlazimo do Jozani šume koja se prostire na 2.500 hektara. Šuma je najpoznatija po crvenim Colobus majmunima, koji su endemska vrsta i žive samo na Zanzibaru. Kasnije odlazimo do šume mangrova koja je važna zbog eko sustava samog Zanzibara, jer sprječava eroziju obale, ali je i stanište velikom broju ptica, guštera, kraba. Ostatak dana provodimo na istočnoj obali u mjestu Paje, koje je raj za kite surfere.

Safari blue

Izlet Safari blue nudi nezaboravno iskustvo i pravi užitak. Krećemo s jugozapada otoka, iz mjesta Fumbe, tradicionalnim brodom dhow, ručno napravljenim od afričkog mahagonija. Naše prvo zaustavljanje je na pješčanoj adi odnosno Nakupendi, kako lokalci nazivaju taj otočić, gdje ćemo se kupati, osvježiti uz banane, naranče, kokos, passion fruit, mango i drugo tropsko voće. Posmatrat ćemo kako ovaj komad raja polako nestaje pod Indijskim oceanom. Koristimo priliku obići koraljni greben gdje ćemo plivati, roniti i uživati u bogatom morskom svijetu Indijskog oceana. Nastavljamo prema Kwale otoku i ako nas plima posluži, imat ćemo mogućnost istražiti prirodnu lagunu otoka okruženu mangrovim drvećem i plivati u prelijepom prirodnom okruženju. Zatim odlazimo na plažu Kwale, gdje će nam ljubazni domaćini pripremiti ručak: rižu s umakom od povrća, ribu, gambore, lignje, hobotnicu, jastoge, krabe. Slijedi odmor i kupanje na plaži, kupovina suvenira u mnogobrojnim trgovinama i šetnja do Baobab drveta, za koje se smatra da je staro preko tisuću godina. Krećemo nazad prema Fumbi ali ovoga puta umjesto zvuka motora, prepuštamo se zvuku vjetra i valova jedreći Indijskim oceanom.

PRIJAVI SE